De prognose van “oorlogsmoeheid” bij de Verenigde Staten en hun bondgenoten in de proxy-oorlog in Oekraïne was zwaar overdreven. Integendeel, de oorlog krijgt een nieuw elan.

De regering-Biden zit op een tijger en als ze afstijgt, bestaat het gevaar dat ze wordt verslonden door de beestachtige gevolgen van een nederlaag in de oorlog, die alleen maar kan leiden tot het in diskrediet brengen van het trans-Atlantische systeem en het uiteenvallen van de NAVO, en die de ondergang kan betekenen voor de wereldwijde hegemonie van de VS, schrijft M.K. Bhadrakumar.

Biden’s formele toespraak tot de natie vanuit het Oval Office op donderdag kan alleen maar gezien worden als het begin van een nieuwe fase in de Oekraïne-oorlog, waarbij de demonisering van Poetin naar een nieuw niveau wordt getild. Biden weeft een nieuw narratief in elkaar waarin hij beweert dat Hamas en de Russische leider allebei “een naburige democratie volledig willen vernietigen – volledig vernietigen.”

De basis van Biden’s argument was dat resolute steun van Amerikaanse bondgenoten essentieel is voor het behoud van de Amerikaanse primaat in de wereld. De hoofdgedachte was dat de hybride oorlog in Oekraïne zal doorgaan zolang Biden in het Witte Huis zit. Het is veranderd in een “eeuwigdurende oorlog”. Biden belde de president van Oekraïne, Vladimir Zelensky, voordat hij zijn toespraak hield.

Analisten willen ons doen geloven dat Europa steeds meer ontgoocheld raakt over de oorlog. Maar Polen, een belangrijke frontlijnstaat, heeft net een centristische regering aan de macht gebracht en dat is reden tot vreugde in Kiev (en Washington). Ook in Groot-Brittannië is een soortgelijke uitkomst te verwachten – alleen zal Tweedledum Tweedledee vervangen, twee kleine rottige mannetjes van de Deep State die identiek zijn, behalve dat ze links-rechts tegengesteld zijn aan elkaar.

Vergis u niet dat de Gezamenlijke Verklaring na de VS-EU-top in Washington op 20 oktober een klinkende overwinning is voor de regering Biden, aangezien de EU het met de VS eens is geworden over “onwrikbare” militaire steun aan Oekraïne; de eis dat Rusland “een einde maakt aan zijn wrede oorlog en zijn strijdkrachten en gevolmachtigden en militaire uitrusting onmiddellijk, volledig en onvoorwaardelijk terugtrekt uit het gehele internationaal erkende grondgebied van Oekraïne”; de verplichting tot herstel van “internationaal erkende grenzen” in elke vredesregeling; Rusland dwingen om “de juridische consequenties te dragen van al zijn internationaal onrechtmatige daden” tegen Oekraïne; verdere verdieping van “gezamenlijke inspanningen om het vermogen van Rusland om oorlog te voeren te ondermijnen en om zijn industriële defensiebasis en -capaciteit in stand te houden en uit te breiden”, enzovoort.

  Waarom het misschien voorbij is...

Er is ook geen teken van een mogelijke wankeling in de standvastigheid van Europa’s militaire steun aan Oekraïne. Het meest recente voorbeeld is Zweden, waar, net als in andere Scandinavische landen en in de Baltische staten, de geografische nabijheid van Rusland de veiligheidsangst heeft doen toenemen, en er is weinig dat wijst op een aarzeling.

Politico meldde dinsdag dat de Zweedse minister van Defensie Pål Jonson de militaire leiding van het land opdracht had gegeven om de mogelijke gevolgen te onderzoeken van het verlenen van verschillende soorten steun aan de gevechtsvliegtuigen van Oekraïne, waaronder Gripen vliegtuigen. Het leger moet uiterlijk 6 november verslag uitbrengen aan Jonson. Dit volgde op aankondigingen van de Europese buurlanden van Zweden, Noorwegen, Denemarken, België en Nederland, dat zij van plan waren om Lockheed Martin F-16 straaljagers naar Kiev te sturen.

De mening van deskundigen is dat zelfs een beperkt aantal Gripen de inspanningen van Oekraïne om zijn luchtruim te controleren zinvol zou kunnen helpen, en het wordt gezien als een relatief goedkoop en gemakkelijk te onderhouden vliegtuig dat kan opereren vanaf kortere, smallere start- en landingsbanen, inclusief geïmproviseerde landingsbanen op rechte stukken snelweg, waardoor het risico kleiner wordt dat vliegtuigen samenkomen op een grotere basis en vernietigd worden door één enkele vijandelijke aanval.

Wat de VS betreft, weten we nu dat de regering Biden een leugenachtige voorstelling van zaken gaf over de ATACMS-raketten, terwijl ze de troepen van Kiev al heimelijk met dat systeem had uitgerust. Bovendien overweegt de regering Biden, aangemoedigd door het succes van de verwoestende aanval van Kiev op de door Rusland gecontroleerde vliegvelden in Beryansk en Luhansk op dinsdag met behulp van ATACMS (waarbij naar verluidt meerdere Russische helikopters, een munitieopslagplaats en een luchtverdedigingssysteem werden vernietigd), nu de levering van een geavanceerde versie van de raket die twee keer (320 km) zo ver kan vuren als de raketten die Oekraïne net heeft ontvangen (slechts 160 km).

  Nieuwe oorlogstrommels verkillen Europa met hernieuwde "Poetin-invasie"-angst

De vastberadenheid van Biden is zeker niet verzwakt. Nationale Veiligheidsadviseur Jake Sullivan onthulde vrijdag tijdens een speciale briefing van het Witte Huis zelfs schaamteloos dat Washington “contracten heeft afgesloten voor bepaalde typen wapensystemen die nog geleverd moeten worden omdat ze nog in productie zijn”. Het is duidelijk dat de regering Biden het mogelijk acht om wapens en militaire voertuigen aan Oekraïne te overhandigen die nog nooit eerder zijn verscheept.

“De president heeft de discretionaire bevoegdheid om op basis van de omstandigheden van het conflict, de situatie ter plaatse en overleg met bondgenoten te beslissen of hij wapensystemen aan Oekraïne zal leveren die we nog niet eerder hebben geleverd,” merkte Sullivan op. Vervolgens legde hij uit dat de VS “contracten heeft afgesloten voor bepaalde typen wapensystemen die nog geleverd moeten worden omdat ze nog in productie zijn. We verwachten dat ze in de komende maanden geleverd zullen worden.”

Een andere onjuiste veronderstelling was dat er binnen het Amerikaanse Congres een golf van meningen aan het ontstaan is die het voor de regering Biden steeds moeilijker zou maken om goedkeuring te krijgen voor militaire hulp aan Oekraïne in een verkiezingsjaar. Maar gelukkig heeft Biden, die een enorm ervaren politicus is in het navigeren door uitdagende wetgevingen, een ingenieuze manier gevonden.

Kandidaat Vivek Ramaswamy verwoordde het mooi: “Ze combineren opzettelijk de debatten rond Oekraïne, Israël en onze grens om de $61M voor Oekraïne erdoor te rammen die er anders nooit doorgekomen zou zijn.” Volgens documenten van het Witte Huis wordt in het verzoek voor het fiscale jaar 2024 voorgesteld om meer dan $61,4 miljard toe te wijzen aan Oekraïne en meer dan $14,3 miljard aan Israël.

  Schokkend bericht van de Britten voor Kiev: "De Russen hebben een 4e en 5e verdedigingslinie gecreëerd" - Pentagon-analist: "Oekraïners zullen in de val lopen - Stop het tegenoffensief"

Sullivan noemde het meest recente begrotingsverzoek van de regering Biden “te midden van een mondiaal buigpunt” na de Hamas-aanval op Israël “en terwijl het volk van Oekraïne elke dag blijft vechten voor zijn vrijheid en onafhankelijkheid tegen de Russische wreedheid.” Hij richtte de aandacht op Biden’s nieuwe narratief dat “de uitkomst van deze gevechten voor democratie tegen terrorisme en tirannie van vitaal belang zijn voor de veiligheid en zekerheid van het Amerikaanse volk.”

Wie kan nu zeggen dat wat er in Oekraïne gebeurt, dat 10000 km verderop ligt, de Verenigde Staten niet aangaat? Biden begon zijn toespraak op donderdag met een kerkelijke noot: “We staan voor een keerpunt in de geschiedenis – een van die momenten waarop de beslissingen die we vandaag nemen de toekomst voor de komende decennia zullen bepalen. Daar wil ik het vanavond met u over hebben.”

Hij zei verder: “Amerikaans leiderschap houdt de wereld bij elkaar. Amerikaanse allianties houden ons, Amerika, veilig. Amerikaanse waarden maken ons tot een partner waar andere landen mee willen samenwerken. Om dat allemaal op het spel te zetten als we weglopen uit Oekraïne, als we Israël de rug toekeren, dat is het gewoon niet waard.”

De oorlog in Oekraïne gaat dus niet langer over het Westfaalse principe van nationale soevereiniteit en het VN-Handvest – of zelfs over het feit dat dit geen tijdperk van oorlogen is. Het gaat eigenlijk om Amerikaans leiderschap, Amerikaanse allianties, Amerikaanse waarden – simpel gezegd: hegemonie, NAVO, exceptionalisme.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende beelden uit Oekraïne – Waarschuwing: NIET VOOR GEVOELIGE MENSEN. UITERST AFGRIJSELIJK



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlbert Pike’s brief met het plan van de Illuminati voor drie wereldoorlogen – is deze echt?
Volgend artikelDe PR-crisis van het Amerikaanse imperium in Gaza
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Goed artikel. Ben het met de analyse helemaal eens.
  Maar : we moeten af, van die oorlogs-zuchtige “pax americana”. We moeten naar een multipolaire wereld : met onafhankelijke, samenwerkende landen.

 2. Zonder nou meteen bang te worden van die demente uitspraken van die neocons, vraag ik me wel af wanneer Poetin de val laat dichtklappen en WO3 start.
  Of is het mogelijk om hier (nog) van af te zien?
  De christenen zijn vernietigd, de joden en moslims zijn nu aan de beurt.
  Is er iemand die niet naar de slachtbank wilt?
  Is er iemand die het groepje criminele organisaties kan/wil opruimen voordat het te laat is?
  Ik ben duidelijk geen strateeg, maar als je zo hard op je muil wordt geslagen, kun je volgens mij alleen nog maar voor de volle winst gaan.
  En je tegenstanders met wortel en tak vernietigen.

 3. Dat ziet er dus alles behalve rooskleurig uit voor Rusland ….Al dat gezeik de laatste weken over practische en financiele westerse oorlogsmoeheid was dus inderdaad louter wishful thinking. Natuurlijk gaan ze NOOIT opgeven, t is erop of eronder voor het ‘democratische’ van menslievendheid overlopende maar niettemin rot criminele bloeddorstige Westen. DE vraag is natuurlijk hoe onze reeds ver boven hun stand levende ‘voorbeeldige’ maatschappijen deze nieuwe , steeds duurdere escalaties gaan blijven financieren zonder nog meer inflatie te creeren. Hopelijk kan ook Rusland op buitenlandse steun blijven rekenen. SLAVA ROSSIYA ! Want de Russen staan aan de goede kant van de geschiedenis !

  • Laat Poetin en zijn equippe maar schuiven. Ik ben verbaasd dat veel reaguurders hier meteen verslagen reageren als er een paar Uki missielen met succes in Rusland gearriveerd zijn. Ook aan de winnende en veruit sterkste kant vallen slachtoffers.

   • ik ben inderdaad wat pessimistisch van aard, is mijn karakter….. toch had ik gehoopt dat gezond verstand op een zeker moment zou doorsijpelen ….Niks daarvan dus , in tegendeel…

 4. B. Poetins boodschap aan de VS over Iran: “Je zult niet eens de tijd hebben om te zien wat je overkomt”! – Rusland werd het eerste land met supersonische strategische strijdkrachten!

  Ruslands ‘onzichtbare’ wapen in gebruik – niet te stoppen door Amerikaanse BMD’s

  Rusland steekt geleidelijk de “handen uit de mouwen” door de ene na de andere wapensystemen van de zesde generatie in gebruik te nemen, waardoor de vuurkracht verticaal wordt opgewaardeerd.

  De strategische kernwapens van het land worden nu supersonisch en dit is het grootste probleem voor de VS. Moskou zal in het geval van Taiwan een strategisch nucleair schild aanbieden aan zowel Iran als China.

  72 uur eerder zette Moskou MiG-31’s met Kh-47M2 Kinzhal op een 24-uurs patrouille in de Zwarte Zee, gericht op Amerikaanse vliegdekschepen in de Middellandse Zee.

  De verklaring van B. Poetin werd publiekelijk en zelfs vanuit Peking afgelegd. >>>

  https://warnews247.gr/minyma-v-poutin-pros-ipa-gia-to-iran-den-tha-prolavete-na-deite-ti-sas-ktypise-i-rosia-egine-i-proti-chora-me-yperichitikes-stratigikes-dynameis/

  • Hoi adriaan,

   “De strategische kernwapens van het land worden nu supersonisch..”

   Die waren altijd al hypersonisch (ICBMs), de tactische nu van sub- en supersoon naar hypersone versies.

   Fijne zondag

  • In theorie dus …Misschien tijd voor Rusland om ns aan de wereld te laten zien wat ze in het arsenaal hebben? Voorlopig hoeft het niet dus liefst niet met kernkoppen , maar gewoon ns laten zien, ne keer showen eeh , Hoerkraiene is een goeie testing ground ….

  • Best een mooi verhaal.
   Niet onrealitisch, maar ik denk toch dat er zeker op dat niveau haat en nijd is en gezien het feit dat de ene partij zich nooit aan afspraken houd geloof ik niet dat er 2 (vriendelijke) vijanden zijn die de wereld in vrede opdelen.
   Dat ze allebei het zeikende Imperialistische Europa zat zijn is wel duidelijk en met 20+ partijen gaan we het nooit meer wat worden.

  • jema oktober 22, 2023 Bij 11:50

   Bedankt jema deze openbaring van Zjirinovski was mij ontgaan, feietlijk ben ik het eens met de openbaring van hem zeker over Iran, dit zal een harde dobber worden voor deze vervloekte zionisten en hun grifters.

   De Russische politicus Zjirinovski maakte in 2019 de volgende opmerking

   “In 2024 zal het conflict uitbreken in het Midden-Oosten en zal iedereen vergeten wat Oekraïne is, omdat Iran niet China, Vietnam of Kosovo is. De meest verschrikkelijke gebeurtenissen zullen hier plaatsvinden. We hebben het over de Derde Wereldoorlog”.

   Dit is geen profetie

   Dit is een openbaring. Dit is een duidelijke indicatie dat iedereen samenwerkt. Dat betekent dat ze allemaal onder hetzelfde bevel staan. Wat er momenteel in het Midden-Oosten gebeurt, was in 2019 al tot in detail gepland.

   Hoe kan dat zijn?

   Er is een verdieping boven de regeringen, bedrijven en banken, die is geheim en de geheime diensten horen erbij, daarom worden ze zo genoemd.

   Zjirinovski

   *

   “Lubavitcher tzaddik Menachem Schneerson (1902-1994) zei dat kabbalisten (Illuminati) de Bijbelse profetie van Armageddon zouden implementeren om de terugkeer van de Messias te bespoedigen en de Joodse suprematie te vestigen. Twintig jaar geleden waarschuwde de Duitse historicus Wolfgang Eggert ons dat de Rothschilds tot deze fanatieke doemdagcultus behoren.”

    • Jema oktober 22, 2023 Bij 12:55

     De vraag is jema zitten de lanceer codes in dit specifieke koffertje? Wij zullen het niet zeker weten, werd ook gezegd dat Trump de lanceer codes zou hebben meegenomen tijdens zijn termijn als Pres, de huiszoeking door de FBI was natuurlijk een zwaktebod om de codes terug te krijgen voor het Biden regime, zomaar wat losse flodders uit de pols.

     Groet terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in