Foto Credit: Strategic Culture Foundation / (Public Domain)

Avdijivka. De naam klinkt als een bezwering. Zoals Debaltsevo, of Bakhmut. De bezwering roept de figuur van een ketel op.

Zoals het er nu uitziet, en het gaat allemaal razendsnel, is er slechts 2 km nodig om de ketel te sluiten. Vrijwel alle wegen en modderige paden staan onder massale Russische vuurcontrole. Er zijn mogelijk nog 6.000 soldaten van de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) over. Ze kunnen nergens heen. Ze zijn al in – of gaan regelrecht naar – de hel, schrijft Pepe Escobar.

“De Slager” Syrsky, die net tot opperbevelhebber van de AFU is benoemd te midden van een onaangename dog fight in Kiev, heeft zich onmiddellijk een nieuwe ketel op de hals gehaald. Oude gewoonten zijn moeilijk te veranderen.

Het moreel en de psychologische toestand van de AFU-strijders is aan flarden. De neonazi’s van het Azov Bataljon worden gedecimeerd door massale artillerie, FPV’s en FAB’s.

Toch zijn de AFU generaals het P.R. toneel aan het opzetten voor een nieuwe “overwinning” – een herhaling van Ilovaisk en Debaltsevo, zelfs terwijl de eigenlijke terugtrekking, evacuatie of “extractie” door de Corridors van de Hel zal gaan.

De enige speler die zichzelf met succes uit de Hel heeft gehaald, net op tijd, was generaal Zaluzhny. Om Dylan te citeren: “Strike another match/ go start anew.

De As van Verzet en zijn Slavische spiegel

Tijdens mijn duizelingwekkende reis door Donbass, nog maar een paar dagen geleden, was Avdijivka – de bezwering – alomtegenwoordig. Tijdens een bijeenkomst in een geheime, in duisternis gehulde compound in de westelijke buitenwijken van Donetsk, merkten twee topcommandanten van orthodox-christelijke bataljons tijdens het bespreken van tactieken op dat de val van Avdejevka een kwestie van dagen, hooguit weken zou zijn.

  Scenario's voor het Oekraïense conflict na de hereniging van Novorossiya met Rusland

De symboliek is nogal transcendentaal. Kiev is Avdijivka al bijna 10 jaar non-stop aan het versterken – in wezen om ongestraft burgers in Donetsk en andere delen van Donbass te kunnen blijven beschieten, tot het oneindige. Donetsk blijft extreem kwetsbaar – en de beschietingen gaan maar door. De kracht, de veerkracht en het geloof van de inwoners van deze historische mijnstad – en het omliggende platteland – zijn diep ontroerend.

In een heel bijzonder gesprek met Alexander Dugin hebben we beiden direct en indirect duidelijk gemaakt dat de arbeidersklasse van Novorossiya geestelijke broeders zijn van de onderdrukten in Palestina en Jemen. Ja, de As van Verzet in West-Azië wordt weerspiegeld door de Slavische As van Verzet in de zwarte grond van de steppen.

Hoezeer Rusland ook betrokken mag zijn geweest bij een beschavingsoorlog tegen het collectieve Westen, dat is ook een geestelijke oorlog. De proxyoorlog van de Hegemon tegen Rusland in Oekraïne is net zo goed een geopolitieke gok als een oorlog van westers nihilisme tegen de Russische orthodoxie.

Ik heb de parallel tussen het orthodoxe christendom en het sji’isme ter sprake gebracht bij een topcommandant; misschien was hij verbijsterd, maar hij begreep de boodschap zeker.

Hij moet immers instinctief hebben gemerkt dat het de verworpenen, gekwelden en gebombardeerden in het orthodoxe christendom en de islam zijn die de orthodoxe en islamitische beschavingen opnieuw hebben wakker geschud voor een transcendentale overlevingsoorlog – gesteund door geloof.

Veel verder dan de bezwering in Avdijivka – een soort katalysator van al deze moeilijke tijden, omdat Moeder Maria van God uiteindelijk troost komt bieden – is wat me opviel tijdens deze duizelingwekkende reis in Donbass de Almachtige Kracht van het Volk. Burgers zijn de ware helden van de volledige bevrijding van Novorossiya, net als de mensen die verspreid zijn over Groot Syrië – dat Palestina, Syrië en Libanon – Irak en Jemen omvat.

  De 47e Oekraïense Brigade is "tot de grond toe afgebrand" door Russische TOS-1A thermobarische raketten: 1.800 mensen zijn "verdampt"

Dit zijn de zielen die een hel op aarde hebben doorstaan die veel giftiger is en veel langer duurt dan de Avdijivka-ketel, sinds het zionisme en zijn daaropvolgende eschatologische garnizoen-koloniale nakomelingen het Heilige Land overnamen.

De mensen van Novorossiya hebben, net als de Jemenitische Houthi’s, Geloof in hun DNA geprent. De zeer toegewijde commandanten en soldaten die ik in Novorossiya dicht bij de frontlinies ontmoette, weerspiegelen de consensus onder de bevolking.

Gamblers on the Highway of Hope

Voor een babyboom westerling is het onvermijdelijk om naar Dylan te verwijzen als we weer onderweg zijn: “The highway is for gamblers / better use your sense”. Op de een of andere manier zijn de ultieme gokkers op de zwarte grond van Novorossiya deze vrijwillige soldaten met een contract die de kracht van het onbreekbare geloof oproepen om hun land te verdedigen.

Wat betreft de pionnen in het Westerse spel die zullen sneuvelen of zich overgeven wanneer de ketel tot het uiterste kookt, is het een geval van “the sky too is falling under you”.

Shelley begreep intuïtief dat we allemaal in opstand komen tegen de vergetelheid – waartoe de dood ons veroordeelt. Maar deze rebellie kan twee totaal verschillende wegen volgen.

De man die bedwelmd wordt door macht maakt alles voor hem kapot en wordt op zijn beurt weer kapot gemaakt (dat is het lot van het huidige Imperium der Leugens).

Dan is er de weg die gevolgd wordt door de dichter, of spirituele strijder, wiens ziel de eolische harp is die enorme, onzichtbare, wonderbaarlijke krachten oproept.

  VS onthouden hulp om Oekraïne tot onderhandelingen met Rusland te bewegen

Natuurlijk zal de proxyoorlog in Oekraïne niet eindigen met Avdijivka en zal de strijd in de uitlopers van Donetsk, die bijna tien jaar oud is, doorgaan.

Er zullen meer P.R.-terreuraanslagen komen en de benarde toestand van de burgers kan nog wel even voortduren. Maar wat nu al kristalhelder is, is dat elke ondermaatse “op regels gebaseerde orde” schaker die ervan droomt om de Russische ziel te verslaan op duizend jaar oud Russisch grondgebied onverbiddelijk ten dode is opgeschreven.

All your seasick sailors, they are rowing home
Your empty-handed armies are going home

Bob Dylan, It’s All Over Now, Baby Blue


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Neonazi’s in Oekraïne zijn misschien toch een probleem, zegt New York TimesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn oorlog met Rusland heeft Europa zichzelf een enkeltje gekocht
Volgend artikelLuister naar wat hij zegt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Mart de Kruif Nederlandse voormalig militair met de rang van luitenant-generaal in de Koninklijke Landmacht vertelde dat Avdijivka niet van zo’n groot belang en strategisch waarde, achter Avdiivka liggen nog meer strongholds m.a.w. de Russen zijn weinig opgeschoten, manmanman.

  • In België hebben wij ook zo’n belachelijke figuren, “experts”…
   Wel verwondert het mij dat meer en meer stevige kritiek op Het Westen van de reacties onder artikelen door de censuur geraken bij de regimekranten hier in Vlaanderen.

   • op welke ms sites kan men nog commentaar geven, en hoe lang duurt het dan voor men ‘uitgesloten’ wordt als men het officiele narratief niet volgt ?

 2. Schrijf jij deze prachtige analyses Rommel , of is het n copy paste van P Escobar ? Maakt trouwens niet uit, zolang we maar vernemen WAT er in onze Westerse Klotemaatschappij verzwegen wordt door onze regelrechte idiote (tering)leiders…..

  • Ja, het gaat er niet om dat ik voor Rusland ben, of voor China, of voor Poetin. Neen, het is de walgelijke huichelaars onder welk regime wij kreunen met hun gespleten moraal en dubbele standaarden: Gonzoal Lira, Assange etc… hebben ze nooit van gehoord terwijl ze bijna in zwijm vallen omwille van de “moord” door Poetin, de gehate “crimineel, dictator, misdadiger”, deze week. Wel, ik heb braakneigingen als de foto van hun verontwaardigde kop zie.

   • ….ik voel zo ongeveer hetzelfde Luc, machteloosheid overmant me , de onnozele massa laat zich gewillig meedrijven op de onstuitbare propagandawolk van Ruslandhaat … Zolang ze ZELF niet te veel moeten nadenken en tickets hebben voor het volgende optreden van een of meerdere klotezangers en deze zomer op vakantie kunnen waar het (nog) warmer is zal het hun eigenlijk allemaal worst wezen …niettemin altijd met de geconditioneerde overtuiging dat Rusland aan de basis ligt van een eventuele kentering van het op louter schulden gebaseerde westerse luxeleventje…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in