© Per Harald Olsen (CC BY-SA 3.0)

FENIXX KLASSIEKEN

In het artikel wordt beschreven welke doodsangsten de asielzoekers in het asielcentrum Multisilta in Tammerfors moesten doorstaan tijdens het vuurwerk op nieuwjaarsnacht, vooral een afgezwaaide vuurpijl tegen een raam veroorzaakte grote woede en angst, behalve groot geestelijk leed en razernij onder de asielzoekers heeft de vuurpijl geen schade veroorzaakt, meldt het Zweedse nieuwsblog Meritwager.

“De schade die zich heeft voorgedaan is dat de bewoners nu allemaal bang en boos zijn, en ongerust over wat er zich werkelijk heeft afgespeeld”, zegt Marja Huttunen.

Eén van de bewoners van het asielcentrum vertelt het dagblad Iltasanomat over zijn ervaringen.

“We voelen ons beroerd. We kunnen niet slapen. Onze familieleden lijden in Irak en wij lijden hier. Het resultaat van de aanval [vuurpijl, red.] is dat ik nu terug wil keren naar Irak. Veel andere bewoners willen ook weer terug naar huis”.

De bewoner vertelt over zijn ervaringen in Finland. Hij zegt dat hij zwaar teleurgesteld is.

“We zijn door veel landen gepasseerd om uiteindelijk in Finland te komen. We kwamen specifiek naar Finland omdat iedereen dit land aanprees. Het zou een humaan land zijn waar vluchtelingen goed behandeld worden”.

Eerste gewaarwording in Tammerfors was een matras op de grond.

“Toen we in Tammerfors aankwamen waren er niet eens bedden hier. We sliepen op de grond. Pas na twee weken kwamen er bedden. Die we zelf in elkaar moesten zetten, ze beweerden dat het anders 50 euro per bed zou kosten als een bedrijf dat deed”, zegt de asielzoeker.

Huttunen bevestigt dat in het begin alleen maar matrassen op de grond lagen en de asielzoekers hun eigen bed moest assembleren.

Deugmensen zijn geestelijk ziek in de klinische zin

“Dat was een goeie activiteit voor hen, ze hebben teveel tijd over. Er waren ook mensen die het leuk vonden”, zegt Marja Huttunen, die de opvang van asielzoekers in Tampere coördineert.

“En nu eisen ze van ons deel te nemen aan huishoud- en keukenwerk, schoonmaken enzovoort. We doen wat ons bevolen wordt, maar we zijn niet gewend aan deze behandeling. We wassen onze kleren zelf en bereiden ons eigen eten, en lijden onder deze behandeling, niemand geeft om ons”, klaagt de asielzoeker die met de krant gesproken heeft.

Hij vertelt ook dat het eten wat geserveerd wordt niet te pruimen is.

“We krijgen 92 euro per maand. Ze serveren eten hier wat wij niet lusten. Onze families in Irak sturen elke maand 250 euro naar ons zodat we in de winkel voedsel kunnen kopen”.

Volgens Marja Huttunen krijgen de asielzoekers in wezen hetzelfde eten als bijvoorbeeld op de scholen in Tampere.

Geld is volgens de asielbewoners een groot probleem, ze moeten hun eigen medicijnen ermee bekostigen. Bovendien is het busreizen duur. De asielaccommodatie ligt ver van het centrum van de stad.

“We zijn een last voor onze families in Irak geworden. Ze maken zich zorgen over ons, ze vrezen voor ons leven, ze serveren eten hier wat wij niet lusten. Onze families in Irak sturen elke maand 250 euro naar ons zodat we voedsel kunnen kopen”.

De asielzoeker klaagt ook over de gezondheidszorg.

“Blijkbaar hebben asielzoekers geen recht op medische zorg. Alleen bij een verblijfsvergunning wordt ons medische zorg gegund”.

Volgens Marja Huttunen worden de asielzoekers medisch verzorgd.

Geheim plan: EU lanceert grootschalig vestigingsprogramma voor miljoenen Afrikanen

“Wij hebben medisch personeel in huis en elke week komt een dokter langs om de gezondheid van de bewoners te controleren”, zegt Marja Huttunen.

Ik werd verkracht en levend verbrand door een asielzoeker, waar is mijn opstand?

3 REACTIES

 1. Maar waarom zitten ze daar dan nog als ze zo graag terug naar huis willen?
  Daar hebben ze het verder niet over.
  Zo te lezen is 1 en al ellende waar ze nu zitten, daar wil je dan toch niet wonen.
  Kunnen ze de hele dag weer vreten wat ze wel lekker vinden zonder te klagen.

 2. En ze hebben dus 350 euro nodig om eten te kopen terwijlze aleten krijgen, datniet deugt?

  Tja in de landen als Syrie is het eten veeeeeeeeel beter, dus snel erheen gaan.
  maarre: waarom krijgen ze 92 euro als de familie 250stuurt?
  Trap die ondakbare honden eruit!

  Langszamerhand beginnen de mensen te beseffenwaarom er burgeroorlogen zijn in het MO: gewoon asociaal crimineel barbarisch publiek aldaar.

  Laat ze lekker daar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here