De man werd betrapt door een bewakingscamera toen hij de vrouw volgde in Slottsallén in Sölvesborg. © Politie

Een 23-jarige Somaliër wordt nu vervolgd voor een beestachtige aanranding en poging tot verkrachting van een 84-jarige vrouw. De officier van justitie had niet geëist dat de Somaliër zou worden uitgezet.

De gepensioneerde vrouw in Sölvesborg zou op de tweede kerstdag van 2019 een van haar gebruikelijke ochtendwandelingen met Scandinavische wandelstokken maken, schrijft Fria Tider.

Toen ze zich op een pad langs de baai bevond dat naar de binnenplaats van een slot gaat, ontdekte ze dat een Afrikaan haar volgde. Op de binnenplaats van het slot verborg ze zich achter een bijgebouw om van het ongemakkelijke gevoel verlost te zijn door de man te worden achtervolgd.

Maar toen ze op het punt stond weer naar huis te gaan en zich op een fietspad bevond dat naar het kasteel gaat, verscheen de Afrikaan weer en stond voor haar. Hij greep haar armen stevig vast, waarop de 84-jarige zo hard als ze kon begon te schreeuwen.

“Ik ga je neuken! Als je niet stil bent, gooi ik je in het water”, schreeuwde de Afrikaan.

Hij duwde haar op de grond en sloeg haar in het gezicht, zodat ze begon te bloeden. Maar de vrouw bleef schreeuwen en zich verzetten.

“Ik probeerde hem te schoppen en ik ben er bijna zeker van dat ik een vinger in een van zijn ogen heb gestoken”, zei de 84-jarige na tijdens het politieverhoor.

De Afrikaan verklaarde dat hij haar zou uitkleden en begon aan haar kleren te trekken. Maar toen verscheen er een andere vrouw, waarna de man zijn verkrachtingspoging staakte en van de plaats delict wegrende.

  Na verkrachtingen: "Twitter tolereert racisme tegen blanken"

In januari was het slachtoffer op het station in Sölvesborg, waar ze de Somaliër zag staan die een paar weken eerder had geprobeerd haar te verkrachten. Ze vertelde wie hij was aan een groep Zweedse jongeren die de politie belden, en ook probeerden de Afrikaan in te halen die wegrende toen hij zich realiseerde dat hij was geïdentificeerd.

De verdachte, een 23-jarige Somaliër, wordt nu beschuldigd van poging tot verkrachting.

Het lokale nieuwsstation SVT Nyheter Blekinge heeft verslag gedaan van het gebeuren en meldt dat het slachtoffer een vrouw “in de zeventig” is. Maar volgens officier van justitie Stina Brindmark was de vrouw 84 jaar oud ten tijde van de verkrachtingspoging.

Voorafgaand aan de aanklacht had Brindmark ervoor gekozen geen onderzoek te doen naar de mogelijkheid om de Somaliër naar zijn derdewereldland te laten deporteren. Dit ondanks het feit dat hij het Zweedse staatsburgerschap ontbeert en eerder is veroordeeld voor een aantal andere misdrijven, zoals seksuele intimidatie, ernstige diefstal, huisvredebreuk, en drugsdelicten.

“Ja, goede vraag… Dat is eenvoudigweg niet bij me opgekomen”, antwoordt Stina Brindmark op de vraag waarom ze geen uitzetting heeft geëist.

“Misschien moet ik dat dan maar doen. Ik zal er naar kijken”, zegt Stina Brindmark.

Het slachtoffer was erg geschokt door het gebeuren en was ervan overtuigd dat ze zou sterven. Ze is nog steeds bang om naar buiten te gaan. Als ze buiten is en er komt iemand achter haar aan, wordt ze bang en voelt ze zich gedwongen om te controleren wie er komt.

Moeder nodigt moslimvluchtelingen uit in haar huis – als dank wordt haar 14-jarige dochter verkracht

Vorig artikelFrans hotel gecommandeerd asielzoekers te huisvesten, nu onbewoonbaar wegens gigantische schade
Volgend artikelKathedraalkoor opgeheven – is te blank
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in