Meisjes en vrouwen voelen zich onveilig in Duitse grote steden – slachtoffer van seksueel geweld

5
384

Meisjes en vrouwen voelen zich niet veilig in grote Duitse steden en zijn vaak het slachtoffer van seksueel geweld. Dit is het resultaat van een onderzoek met bijna 1000 deelnemers. “Elke vierde vrouw heeft te maken gehad met seksuele intimidatie en elke vijfde is ooit achtervolgd, uitgescholden en bedreigd”, aldus Maike Röttger, directrice van de Kinderhulporganisatie Plan International, die verantwoordelijk is voor het onderzoek. Dit is een resultaat dat je aan het denken zou moeten zetten.

Van januari tot maart hebben 970 vrouwen deelgenomen aan het onderzoek en informatie verstrekt over hun ervaringen in de openbare ruimte in Hamburg, Berlijn, Keulen en München. Volgens deze gegevens voelde 54 procent van de deelneemsters aan het onderzoek zich het meest onzeker wanneer men op straat liep. Het wachten of het gebruik van het openbaar vervoer (19 procent) en het verblijf in parken (18 procent) veroorzaakte ook angst. Dergelijke gevoelens worden ’s nachts versterkt, meldt Junge Freiheit.

De belangrijkste reden hiervoor zijn angstaanjagende mensen, vooral mensen die in het openbaar drugs of alcohol consumeren. Dit wordt versterkt door slecht verlichte plaatsen in de steden. Onder de negatieve ervaringen van de geïnterviewden waren onder meer opdringerige uitspraken in het park tijdens het joggen, achtervolgen of onzedelijke aanrakingen.

Gevoel van veiligheid neemt af

Als oplossing stelt Plan International maatregelen op het gebied van stadsplanning voor om het aantal afschrikkende plekken te verminderen, maar ook een verandering in rolmodellen. “Seksuele intimidatie, discriminatie en geweld zijn maatschappelijke fenomenen die vaak het gevolg zijn van de verouderde opvatting dat meisjes en vrouwen het zwakke geslacht zijn. Dit suggereert vaak dat mannen het recht hebben om meisjes en vrouwen lastig te vallen, wellustige opmerkingen tegen hen te schreeuwen of hen te beledigen”, is de [bizarre maar vooral politiek correcte, red.] conclusie van de organisatie uit de antwoorden.

Feministisch Zweden: veroordeeld voor verkrachting na vrijwillige seks

In een soortgelijk onderzoek begin 2017 zei een derde van de Duitse vrouwen zich onzekerder te voelen dan twee jaar eerder. Op dat moment voelde 34 procent een afname van het veiligheidsgevoel in de openbare ruimte.

Verkrachtingshotspot Berlijn: Merkel’s migranten verkrachten elke dag 2 Duitse vrouwen

5 REACTIES

 1. Het citaat uit de voormelde tekst is hilarisch :
  “Dit is een resultaat dat je aan het denken zou moeten zetten…”(=einde citaat). Na jaren van misdaadterreur moet men beginnen te denken !!! Men had immers al jaren geleden een signaal kunnen geven in het stemhokje .. en desnoods het recht in eigen handen nemen, weliswaar op een verdoken manier, zoals Antifa dat ook doet. Over de aard van de daders = geen woord. Integendeel men heeft het over : “Dit suggereert vaak dat mannen het recht hebben om meisjes en vrouwen lastig te vallen, ..” (=einde citaat). Dus alle mannen worden verdacht gemaakt, omdat men te laf is om de daders juist te omschrijven. De noot van de redactie is hier dan ook op zijn plaats. Een dergelijke studie kan dan ook alleen maar een verborgen agenda hebben.

 2. Heeft het eigenlijk wel zin om hier steeds over te praten?
  Wordt het geen tijd om iets hier tegen te ondernemen?
  Stemhokjes hebben geen zin hoor, wie denk je wie de stemmen telt?

 3. De onvolledige berichtgeving doet vermoeden dat “jongeren” zijn afgedaald naar de provincie. Ethisch profileren is de enige oplossing, maar zelfs dan…..4/5 allachtonen in een auto is hetzelfde als een jachtgezelschap. Tijd voor burgermilities, de overheid is de controle kwijt.

  https://www.ed.nl/de-peel/fietsers-mishandeld-door-mannen-in-auto-in-deurne-vijf-verdachten-opgepakt~a20e7f97/

  Ontbreekt steeds een daderbeschrijving…..

  https://www.ed.nl/de-peel/helmonder-op-de-fiets-neergestoken-na-stapavond-in-deurne~a2febdc9/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here