Asielmigratie “neemt krachtig toe” in Europa

0
729
Syrische vluchtelingen op het perron van het Keleti station van Boedapest, vluchtelingencrisis Midden-Europa, 4 september 2015. © Mstyslav Chernov (CC BY-SA 4.0)

Voor het eerst sinds 2015 neemt het aantal asielaanvragen in Europa weer toe. Volgens de EU-asielautoriteit EASO. Vorig jaar is het aantal asielaanvragen met 11 procent gestegen.

Sinds de asielgolf van 2015 en de overeenkomsten die de EU met Turkije en Libië heeft gesloten, is het aantal asielaanvragen in Europa gedaald.

Maar nu niet meer. Vorig jaar is volgens de EASO het aantal “sterk” gestegen, meer bepaald met 11 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Hoewel de EU-landen proberen om effectiever te zijn in het afwijzen van immigranten zonder asielredenen, is er nog steeds een “groot verschil” tussen het aantal afwijzingsbeslissingen en het aantal dat daadwerkelijk wordt uitgewezen, schrijft SR.

EASO-hoofd Nini Gregori is van mening dat de toename van het aantal asielaanvragen zal aanhouden, ondanks de Coronapandemie.

“Ik speculeer niet over aantallen, maar ik wil Europa toch waarschuwen dat we onze paraatheid zullen vergroten”, vertelt ze aan Ekot.

Kosten voor asielzoekers drijven Duitsland naar de ondergang – belastingbetalers moeten bloeden

VS: Het zaad van de Antifa komt op, zelden was een burgeroorlog zo dichtbij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here