Asielmigratie “neemt krachtig toe” in Europa

0
Syrische vluchtelingen op het perron van het Keleti station van Boedapest, vluchtelingencrisis Midden-Europa, 4 september 2015. © Mstyslav Chernov (CC BY-SA 4.0)

Voor het eerst sinds 2015 neemt het aantal asielaanvragen in Europa weer toe. Volgens de EU-asielautoriteit EASO. Vorig jaar is het aantal asielaanvragen met 11 procent gestegen.

Sinds de asielgolf van 2015 en de overeenkomsten die de EU met Turkije en Libië heeft gesloten, is het aantal asielaanvragen in Europa gedaald.

Maar nu niet meer. Vorig jaar is volgens de EASO het aantal “sterk” gestegen, meer bepaald met 11 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Hoewel de EU-landen proberen om effectiever te zijn in het afwijzen van immigranten zonder asielredenen, is er nog steeds een “groot verschil” tussen het aantal afwijzingsbeslissingen en het aantal dat daadwerkelijk wordt uitgewezen, schrijft SR.

EASO-hoofd Nini Gregori is van mening dat de toename van het aantal asielaanvragen zal aanhouden, ondanks de Coronapandemie.

“Ik speculeer niet over aantallen, maar ik wil Europa toch waarschuwen dat we onze paraatheid zullen vergroten”, vertelt ze aan Ekot.

Kosten voor asielzoekers drijven Duitsland naar de ondergang – belastingbetalers moeten bloeden

  Waarom de blanke man zich comfortabel moet voelen om een racist te worden genoemd
Vorig artikelVS: Het ondenkbare is gebeurd: rechtbank ontneemt ouders hun kind omdat een van de ouders Covid-19 heeft
Volgend artikelBritse historicus: “Merkel’s kanselierschap is een totale mislukking”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in