De gerenommeerde economische historicus Niall Ferguson heeft een verwoestende verklaring afgelegd over kanselier Merkel. Hij zei dat ze het land in een impasse had gebracht met hoge energieprijzen. Tegelijkertijd had haar gebrek aan leiderschap Europa in zijn globale betekenis gemarginaliseerd: – Het kanselierschap van Merkel was een kolossale mislukking, zegt Ferguson in een interview met de krant ‘Die Welt’ op het World Economic Forum in Davos.

Merkel zal de geschiedenisboeken ingaan als een regeringsleider die “strategisch gezien een ramp was”. Ze had haar macht verdedigd, ervoor gezorgd dat haar geen enkele rivaal gevaarlijk kon worden en had aandacht besteed aan haar populariteit onder de bevolking. Maar het land had ze niet vooruitgeholpen, schrijft Watergate.tv.

Ferguson gaf les aan elite universiteiten zoals Harvard en Stanford. Als voorbeelden van de fouten van Merkel noemde hij de onbezonnen terugtrekking uit de kernenergie en het mislukte eurocrisisbeleid. Door de energieomslag van Merkel moeten de Duitsers nu de hoogste elektriciteitsprijs ter wereld betalen.

De Green New Deal van de Europese Commissie zal leiden tot een verdere achteruitgang van het concurrentievermogen van de Duitse industrie, zegt hij.

Eerst is het energiebeleid verpest door een overhaaste nucleaire uitfasering, en nu gaat Europa het met de Green New Deal nog erger maken. Het idee dat de Green New Deal van alle dingen de economische groei zou kunnen bevorderen, is een van de vreemdste ideeën die er vandaag de dag in de wereld bestaan, aldus Ferguson.

Bovendien is het Europese project nu volledig tot stilstand gekomen. Er zal geen verdere integratie plaatsvinden, zo voegt de economische historicus eraan toe.

Ferguson verwacht weinig van Merkel’s optreden in Davos:

Merkel zal waarschijnlijk spreken van een multilaterale wereldorde, van de instellingen die na de Tweede Wereldoorlog zijn opgericht. Dat klinkt voor mij meer als een sprookje. Deze liberale wereldorde heeft in werkelijkheid maar een korte tijd na de val van de muur bestaan, namelijk in de jaren 1990 en 2000. Merkel behoort tot een decennium dat al lang achter ons ligt.

Het anti-Amerikanisme in Duitsland, dat Merkel zelf in haar schokkende Harvard-toespraak tot uitdrukking heeft gebracht, is een direct gevolg van deze historische onwetendheid. Merkel is niet de grote Europeaanse vrouw zoals ze zichzelf graag op het podium zet, vervolgt Ferguson.

Merkel maakte de grootste fout in de vluchtelingencrisis:

Eerst heeft Merkel de migratie volledig genegeerd en de storm in de Arabische wereld niet opgemerkt. Toen deed ze alsof het de schuld van andere landen was. En toen de vluchtelingencrisis kwam, maakte de Duitse regering een complete ommezwaai. De sociale en maatschappelijke gevolgen worden vandaag de dag nog steeds gevoeld.

Hoe Angela Merkel het Duitse volk heeft verraden: wist altijd al dat massamigratie en multiculturalisme niet functioneren

Duitse ambtenarenvereniging waarschuwt: Het systeem zal instorten

4 REACTIES

  1. Merkel heeft wel degelijk bereikt waarvoor ze op haar positie is gezet: superland Duitsland is vrijwel niet meer te redden van de ondergang. Ze is een chosenite en haar opdracht was om de Endlösung van Duitsland en het Duitse volk te bewerkstelligen. Net zoals in de rest van de wereld worden de etno-europeanen bedreigd met uitroeiiing, omdat ze het christendom aanhangen en te sterk zijn voor de chosenites. Daarom heeft die kwaadaardige dwerg al die criminele islamieten naar binnen gehaald. en de kernenegie-industire gesloopt. Niet lang geleden hadden de duisters nog een energie-overschot. Ik wens haar hetzelfde einde toe als de Ceauscescu’s.

    • Inderdaad, zij heeft bereikt wat Erich Honecker haar gevraagd heeft, zij was tenslotte de hoofdpijpster van de superintelligente Honecker!

  2. Zij is er neergezet door extreme joden, die al voor de oorlog aan Duitsland hebben verklaard, Judea declears war on Germany, zij is zich wel degelijk bewust waar ze mee bezig is! Het plan om de Duitsers te vernietigen, is al lang voor de oorlog gepland!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here