Antibioticaresistente bacteriën uit het Midden-Oosten bedreigen de mensheid

0
288

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie, de WHO, is een van de grootste bedreigingen voor de mensheid antibioticaresistente bacteriën. In het Midden-Oosten is overmatig gebruik en onjuist gebruik van antibiotica een groot probleem dat ervoor zorgt dat bacteriestammen zich aanpassen en resistent worden tegen antibioticum, rapporteert de Zweedse televisiezender SVT.

Onjuist gebruik of overmatig gebruik van antibiotica leidt ertoe dat bacteriestammen resistent worden tegen het antibioticum dat dan de infecties niet langer meer kan genezen. Dit is gebruikelijk in het Midden-Oosten, waar oorlogen en conflicten hebben geleid tot een toename van antibioticaresistente bacteriën.

De resistente bacteriën worden vervolgens verspreid tussen mensen. De arts Zakaria al-Bakri van Artsen zonder Grenzen zegt dat deze bacteriën nu overal aanwezig zijn en dat maar liefst 40 procent van alle patiënten in zijn kliniek de resistente bacteriën draagt.

Dit soort bacteriën is overal te vinden. Op de huid, op de kleding, zegt al-Bakri.

De slechte infrastructuur, het gebrek aan gezondheidszorg en hygiëne, onwetendheid van artsen, kwakzalvers, en ook particulieren die op een willekeurige manier antibiotica voorschrijven en gebruiken, hebben geleid tot een toename van de resistente bacteriën in het Midden-Oosten.

Het feit dat veel mensen gewond raken door verwondingen in oorlogs- en conflictsituaties en dat de wonden vaak niet goed worden behandeld en schoon worden gehouden, heeft er toe geleid dat resistente bacteriën in de islamitische regio zijn ontstaan.

Zolang de huid intact is, is er geen gevaar, maar als je een wond krijgt, kan deze tot vreselijke infecties leiden, zegt Al-Bakri.

De Wereldgezondheidsorganisatie, de WHO, wijst op antibiotica-resistente bacteriën als een van de grootste bedreigingen voor de mensheid. De moeilijke of totaal onbehandelbare resistente bacteriën verspreiden zich nu met de grote stromen migranten die van het Midden-Oosten naar het Westen komen, niet in het minst naar Nederland.

Verplichte gezondheidscontroles op migranten worden door het Nederlandse regiem als politiek incorrect beschouwd en worden niet obligaat uitgevoerd. Daarom weet niemand hoeveel mensen die het land binnenkomen gevaarlijke resistente bacteriën – of andere moeilijk te behandelen ziekten, zoals TBC, die weer op een breed front in een multiresistente en zeer moeilijk te behandelen vorm zijn – bij zich dragen.

“Veel immigranten hebben AIDS, syfilis, onbehandelde TBC” – gezondheidszorg in Duitsland op de knieën door asielchaos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here