Foto Credit: Strategic Culture Foundation / Wikimedia /(Public Domain)

Zichzelf als nincompoop die hij is, samen met de co-auteur van dit gewauwel, die, in tegenstelling tot Lieven, op zijn minst enige Intel-achtergrond heeft. Zoals ik voortdurend benadruk – het is IN HET uurwerk van de Westerse “academie” dat hen zelfs een enigszins contextuele kijk op de wereld om hen heen ontzegt, verergerd door een diepgeworteld geloof in een aantal militair-economische capaciteiten van de Verenigde Staten die er niet zijn en die er in werkelijkheid ook nooit zijn geweest. Dus publiceert het door Soros gefinancierde Quincy Institute een artikel over SMO, schrijft Andrei.

Het is ook uiterst gevaarlijk voor de toekomst van Oekraïne. De oorlog gaat niet in de richting van een stabiele patstelling, maar in de richting van de uiteindelijke ineenstorting van Oekraïne. Rusland heeft veel van de problemen gecorrigeerd die zijn strijdkrachten tijdens het eerste jaar van de gevechten teisterden en heeft een uitputtingsstrategie aangenomen die de Oekraïense strijdkrachten geleidelijk uitput, de Amerikaanse militaire voorraden uitput en de politieke vastberadenheid van het Westen ondermijnt. Sancties hebben de oorlogsinspanningen van Rusland niet lamgelegd en het Westen kan de acute mankrachtproblemen van Oekraïne niet oplossen zonder directe interventie in de oorlog. De beste hoop voor Oekraïne ligt in een onderhandelde regeling die de veiligheid van het land beschermt, de risico’s op nieuwe aanvallen of escalatie minimaliseert en de stabiliteit in Europa en de wereld bevordert.

Sceptici beweren dat Rusland niet geneigd is om zinvolle concessies te doen in een oorlog die het steeds meer aan het winnen is. Maar deze overtuiging onderschat de kloof tussen wat Rusland met zijn eigen militaire inspanningen kan bereiken en wat het nodig heeft om zijn bredere veiligheid en economische welvaart op de langere termijn te garanderen. Rusland kan waarschijnlijk een aantal van zijn oorlogsdoelen met geweld bereiken, zoals het blokkeren van het NAVO-lidmaatschap van Oekraïne en het veroveren van een groot deel van het grondgebied dat het als historisch en cultureel Russisch beschouwt. Maar Rusland kan het grootste deel van Oekraïne niet veroveren, laat staan besturen, noch kan het zichzelf beveiligen tegen de voortdurende dreigingen van Oekraïense sabotage of mogelijke NAVO-aanvallen zonder een dure permanente militaire opbouw die zijn civiele economie zou ondermijnen. Om de grote afhankelijkheid van China, die door de invasie is ontstaan, te verminderen, zal Rusland vroeg of laat ook een vorm van toenadering tot het Westen moeten zoeken. Als gevolg hiervan hebben de Verenigde Staten een belangrijk pressiemiddel om Rusland aan tafel te krijgen en verifieerbare overeenkomsten te smeden om een einde te maken aan de gevechten.

Dit is een voorbeeld van, in de woorden van Orwell, “twee tegenstrijdige overtuigingen tegelijkertijd in je hoofd houden en ze allebei accepteren.” Dit is te verwachten van Lieven die nul verstand heeft van militaire zaken en oorlogvoering.

  Bewijs dat de V.S. een WO III plant tegen Rusland en China

1. Als, zoals de auteurs correct stellen, oorlog de uiteindelijke ondergang van Oekraïne nadert, dan moet men zich afvragen: wat is Oekraïne voor de Verenigde Staten? We hebben een antwoord – Oekraïne, en het hele NAVO-Oekraïense project, is de beste proxy die de Verenigde Staten ooit hebben gehad. Dus, zo luidt de formele logica (ik laat hier operationeel-strategische kwesties achterwege die Lieven niet zal begrijpen)… Ah, wacht. Herinner je je Zuid-Vietnam? Correct – VS proxy. Herinner je je Afghanistan en het lot van de Amerikaanse proxy’s daar? Wel, hier komt de samenvatting op de vingers voor mensen als Lieven en wie er ook tribune geeft aan deze pseudo-academische bedrieger: combineer alle Amerikaanse proxy’s, vermenigvuldig ze met 10 en zelfs hun gezamenlijke nederlagen zullen qua omvang en gevolgen niet de impact hebben die de nederlaag van de VS en de NAVO in Oekraïne evenaart. De VS en het gecombineerde Westen zijn duidelijke verliezers.

2. In dit geval moet je de vraag stellen: wat is die “aanzienlijke invloed” die de Verenigde Staten zogezegd hebben? Correct – die is er niet, want voor Rusland gaat het niet om Oekraïne, maar om het gecombineerde Westen onder leiding van de Verenigde Staten, die, zoals de consensus is onder de meeste echte militaire professionals in de VS, duidelijke verliezers zijn in deze oorlog. Verliezers dicteren GEEN voorwaarden of maken geen hefboomeffect van wat ze denken te hebben. Ze worden gedicteerd wat en hoe te doen, waarvan Rusland in december van 2021 een goed plan uitbracht.

3. Wat betreft “Oekraïense sabotage of mogelijke NAVO-aanvallen”- dit is een “analyse” op kleuterschoolniveau door mensen die duidelijk niet begrijpen dat de NAVO binnenkort ophoudt te bestaan en dat de enige “sabotage” die zal plaatsvinden nadat de Oekraïne is opgedeeld zoals Rusland dicteert, geen “sabotage” zal zijn, maar puur terrorisme dat wordt gefinancierd door mensen van de CIA, MI6 et al. Dat zal worden beantwoord met gepaste reacties.

  VS hoopt overwinning uit kaken van nederlaag te slepen in Oekraïne

4. China: zoals ik al zei – het is moeilijk om aan een amateur uit te leggen wat COFM (Correlation of Forces and Means) is en dat de Verenigde Staten de wapenwedloop hebben verloren van Rusland, maar NIET van China. China weet het, Lieven en Beebe blijkbaar niet. Verwacht, vooral voor mensen die niet begrijpen dat de onderzeebootstrijdkrachten van de Amerikaanse marine, met al hun toenemende problemen, nog steeds enorm relevant zijn in een mogelijke oorlog met China, evenals de pogingen van de VS – die zullen slagen – om Japan en Zuid-Korea te coraliseren in deze mogelijke strijd. China weet dat ze afhankelijk is van Rusland, niet andersom. Maar nogmaals – dit vereist echte kennis van Rusland, echte economie, COFM en het begrijpen van een intellectuele afgrond die Russische en Chinese diplomaten en strategen scheidt van hun huidige Amerikaanse tegenhangers, waarvan velen niet eens een goede militaire opleiding hebben.

Ik ben van plan om te praten over deze Rusland-China mythologie en de verslechterende mentale toestand, zoals dit stuk aantoont, van Amerikaanse “realisten” van wie velen nog steeds in La-La-Land van Amerikaans exceptionalisme verblijven en zichzelf blijven behelpen met allerlei onwetende onzin over zaken waar ze geen flauw benul van hebben. Maar tegen de tijd dat ze hun waanideeën inzien, hebben we misschien te maken met een zeer reële fysieke desintegratie van de Verenigde Staten, die een zeer reële burgeroorlog tegemoet gaat en van het wereldtoneel verdwijnt als een van de drie supermachten. En nee, het zal niet Rusland zijn die toenadering zal zoeken tot het Westen. Niet met deze lichting “elites” die niet alleen niet in staat zijn om tot overeenstemming te komen, maar ook onwetend zijn en, in het algemeen, mensen waar je niet mee omgaat. Lieven zou moeten vragen om wat lezingen te geven over “democratie” in bijvoorbeeld de Hogere School voor Economie in Moskou – een beerput van pro-Westerse liberalen, ze geloven vrijwel elke BS uit het Westen, voor de rest – Rusland heeft genoeg eigen demagogen. Ga in de rij staan…

  Terreuraanslag in Moskou is wraak van VS/NAVO voor het verliezen van de proxy-oorlog tegen Rusland in Oekraïne

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetin denkt niet dat het buitenlands beleid van de VS zal veranderen als Trump wordt herkozen (en hij heeft waarschijnlijk gelijk)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense parlementsleden stemmen om troepen te dwingen te blijven vechten
Volgend artikelChemtrail samenzweringstheorien zijn werkelijkheid geworden, nu de bedrijfsmedia geo-engineering verkoopt als de oplossing voor klimaatverandering
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Ik zou hier een kleine kanttekening bij willen plaatsen.
    Ja, China is afhankelijk van Rusland, met name voor grondstoffen en de kennis en technologie. Echter, Rusland is in zekere mate ook afhankelijk van China, al is het alleen maar als militaire bondgenoot waardoor een volledige omsingeling wordt geblokt EN die voldoende mankracht kan leveren.
    Rusland mag dan een enorm land zijn met een technologische voorsprong, feit blijft dat het qua bevolking ver achterblijft bij het westen. Dit heeft als gevolg dat iedere verloren soldaat zwaar telt. Echter, het bondgenootschap met China zorgt hier voor een tegenwicht dat het Russische tekort meer dan goed maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in