Vladimir Poetin zei dinsdag op het Eastern Economic Forum dat hij geen grote veranderingen in het beleid van de VS ten opzichte van Rusland verwacht als voormalig president Donald Trump volgend jaar herkozen wordt, schrijft Caitlin Johnstone.

TASS meldt het volgende over de opmerkingen van de Russische president:

“Ik denk dat er geen fundamentele veranderingen met betrekking tot Rusland zullen plaatsvinden in het buitenlands beleid van de VS, ongeacht wie er tot president wordt gekozen,” zei Poetin. “De heer [Donald] Trump (ex-president en kandidaat voor de Republikeinse Partij – TASS) zegt dat hij acute problemen, waaronder de Oekraïense crisis, in een paar dagen zal oplossen, dit kan alleen maar plezierig zijn. Toch heeft ook hij tijdens zijn presidentschap sancties tegen Rusland ingesteld,” herinnerde Poetin zich.

De VS, aldus de Russische president, “ziet Rusland als een permanente tegenstander, of zelfs als een vijand, en heeft dit in de hoofden van de gewone Amerikanen gehamerd.” “De huidige autoriteiten hebben de Amerikaanse samenleving afgestemd op een anti-Russische sfeer en geest – daar gaat het allemaal om. Ze hebben het voor elkaar gekregen, en nu zal het heel moeilijk worden om dit schip op de een of andere manier de andere kant op te krijgen,” zei Poetin.

https://twitter.com/Antiwarcom/status/1701750652446376303

Dit is niet de eerste keer dat Poetin dergelijke opmerkingen maakt. Toen Oliver Stone hem in een interview tijdens het presidentschap van Trump vroeg wat er van regering tot regering was veranderd in de vier Amerikaanse presidenten die hij tijdens zijn leiderschap had meegemaakt, antwoordde Poetin: “Bijna niets. Uw bureaucratie is erg sterk en het is die bureaucratie die de wereld regeert.”

  Jacques Baud: "Het verval van de Amerikaanse hegemonie in de komende decennia"

En hij heeft gelijk; van Bush tot Obama tot Trump tot Biden is er een consistent patroon van escalatie geweest dat nu is uitgemond in een verschrikkelijke proxyoorlog – uitgelokt door westerse acties – die elk moment nucleair kan worden. Trump heeft campagne gevoerd met de bewering dat hij de oorlog in Oekraïne in één dag kan beëindigen als hij herkozen wordt, maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit waar is.

Geen van beide grote Amerikaanse partijen geeft dit graag toe vanwege de implicaties voor hun respectievelijke politieke agenda’s, maar in termen van concrete beleidsbeslissingen regeerde Trump feitelijk als een virulente Rusland-havik die zijn hele ambtstermijn besteedde aan het opvoeren van de koudeoorlogsagressie tegen Rusland op meerdere fronten. Hij heeft waarschijnlijk net zo’n grote rol gespeeld in het effenen van de weg naar de oorlog in Oekraïne als elke andere president – het was tenslotte Trump die als eerste begon met het inbrengen van Amerikaanse wapens in Oekraïne, een opruiende zet waar zijn voorganger Obama zich eigenlijk tegen had verzet uit angst om Moskou te provoceren.

De bewering dat Trump een geheim agent van het Kremlin was, is altijd een belachelijke samenzweringstheorie geweest die mogelijk werd gemaakt door journalistieke wanpraktijken op grote schaal en interventie door het kartel van de Amerikaanse inlichtingendiensten, en is vanuit vrijwel elke denkbare hoek ontkracht en in diskrediet gebracht. Maar het sterkste bewijs dat het onjuist was, was altijd het feit dat Trump zijn hele presidentschap besteedde aan het rechtstreeks aanvallen van Russische belangen met acties zoals sancties, verscheurde verdragen, agressieve Nuclear Posture Reviews, pogingen om Nord Stream 2 af te sluiten, het bezetten en herhaaldelijk bombarderen van Syrië en het bewapenen van Oekraïne.

  Amerikaanse "Javelin" anti-tankraketten naar Oekraïne gezonden, zijn nu TE KOOP op het Dark Web

Trump-verdedigers zullen beweren dat Trump deze dingen alleen deed omdat hij onder politieke druk werd gezet door het Russiagate narratieven, en dat kan waar zijn, maar wat is het functionele verschil tussen een president die agressief optreedt tegen Rusland omdat hij onder druk werd gezet en een president die agressief optreedt tegen Rusland omdat hij dat zelf wil? In termen van feitelijk gedrag is er geen verschil. Als Trump de nucleaire kruistocht tegen Rusland opvoert, maakt het niet uit hoe hij zich daar van binnen stiekem over voelt – het enige dat telt is dat het gebeurt. En als de managers van het imperium Trump eerder onder druk konden zetten om zich als een Rusland-havik te gedragen, dan is er geen reden om aan te nemen dat ze dat niet nog eens kunnen doen.

Het belangrijkste aan alle Amerikaanse presidenten zijn niet hun verschillen, maar hun overeenkomsten. De waarheid is dat als u alleen naar de bewegingen van troepen, oorlogsmachines, middelen en geld van jaar tot jaar zou kijken, u niet zou kunnen zeggen wanneer de termijn van de ene president eindigde en de andere begon, of tot welke partij ze behoren of wat hun campagneplatform was. Het imperium marcheert volledig ononderbroken door, ongeacht wie Amerikanen kiezen als het gezicht aan de balie.

De bureaucratie is erg sterk en het is die bureaucratie die de wereld regeert.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Deze keer is het andersVolg Frontnieuws op Telegram

  Henry Kissinger: "Wij staan aan de rand van een oorlog met Rusland en China"

Lees meer over:

Vorig artikelDe klimaatveranderingsagenda is de sleutel tot de uitvoering van The Great Reset
Volgend artikelVervallen Groot-Brittannië… Scholen storten in en Challenger-tanks worden aan diggelen geblazen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

41 REACTIES

  • Ik beschouw de Amerikanen als een bende lompe boeren die alleen in $ denken. Maar de gluiperige Britten zijn de spin in het web. En er is natuurlijk ook de Joodse inbreng in de cocktail.

  • Dit artikel laat mijn mening wel goed doen uitkomen, ook al is het de mening van Putin, er zijn veel reaguurders hier die zeggen dat Trump met zijn Republikeinen een andere binnenlandse en buitenlandse politiek bedrijven dan de Democraten met hun Linkse beleid, Putin weet wel beter want er zitten juist personen die het beleid maken van de VS, die boven de President zitten en dat is een geheime organisatie, ik heb het vermoeden dat Putin dit ook wel weet, bovendien is er een knop omgegaan bij die Russen, zat gisteren een docu te bekijken over Stalingrad, van bijna verslagen zijn, de Nazikameraden en vrienden uit andere landen net als nu helemaal in de pan hakken, 1 miljoen vrouwen boden zich aan en vochten voor hun volk en natie, indrukwekkend, het zijn gewoonweg paralellen met nu, Rusland heeft nu wel landen die hun helpen, gelukkig maar, maar toen niet,iedereen haten hun gekozen weg, we zullen zien hoe het afloopt, ik heb goede hoop op hun zege, zij zijn gewoon verbeten en verontwaardigd over zoveel onrecht en gemeenheid, hun ogen en oren zijn open en het volk dat achter Putin, nee niet 100%, dat is ook onmogelijk natuurlijk, zij moeten overleven als land en volk en dat zullen ze, no matter what, amen, goed artikel trouwens FN!!!
   Trump,Biden,Obama,Bush, een pot nat.

 1. Een ‘eye-opener’, mijn hoop was nog op Trump gevestigd. Anderzijds gaan de VS nog 4 jaar Biden niet meer overleven en wij komen dan ook in de problemen. Voor Poetin kan het dus goed zijn als Trump niet aan de macht komt en dit fatale beleid van de VS doorgaat. Uiteindelijk wordt hier wel vergeten dat het grootste deel van het globale zuiden nu lid wil worden van de Brics dankzij de fatale actie van Creepy Joe en dat heeft Trump dus niet op zijn kerfstok. Dus… hoe meer Joe en Hunter en Hillary, des te sneller VS vernietigd wordt, dus dat kan gunstig zijn voor BRICS.

 2. trump is net zo’n massamoordenaar als de 6 die voor hem baas waren in de VS…hij heeft Méér bombardementen laten uitvoeren in 3 jaar dan alle moordenaars vóór hem..en heeft de hele navo verplicht nieuwe amerikaanse wapens te kopen ipv bev Franse..hij is waanzinnig gevaarlijk…

  • Dit vind ik echt een hele zwakke video. Er zal best het eea achter de schermen gebeuren, maar gewoon de vingertoppen tegen elkaar is vrij ontspannen, ik zit zelf vaak met de vingertoppen tegen elkaar aan als ik zit te denken en ik heb helemaal niks met de vrijmetselarij.

   • Okay. Kan zijn. Ik zit ook regelmatig zo, vooral als ik met ellebogen op een tafel leun. Maar Trump en Merkel lijken het toch wel bewust te doen, en anderen zie ik het ook min of meer bewust doen. But whatever… het is maar éen van de vele video’s hierover en er lijkt inderdaad wel iets in te zitten in die handgebaren, net zoals in de handshake die ook regelmatig voorbij komt, tussen twee mensen bovendien, alsof op afspraak.

   • Jij zit ook vaak met je vingertoppen tegen elkaar?! En daarom zegt dit handgebaar niks?
    Symboliek liegt nooit. En dit handgebaar is zeker niet ontspannen natuurlijk maar aangeleerd. Arrest My case.

 3. het was niet Trump die als eerste begon met het inbrengen van Amerikaanse wapens in Oekraïne, dat begon in 2014 en Trump zat vanaf 2017 op die plek. Trump is hier niet mee gestopt, maar het is nog maar de vraag of de situatie waar de wereld zich nu in bevind onder Trump ook zo was geweest.

  De vraag moet natuurlijk zijn: zit Trump bij het wef

 4. Trump ?! hahahha …Klootzak, heeft 4 JAAR ! tijd gehad om te bewijzen dat hij het meende , na n tijdje zat hij al diep in de pocket van de criminele deep state, wat had je gedacht ?? btw , komt NOOIT meer aan de macht , mag ondertussen n beetje doen alsof om de gemoederen van de plebs onder controle te houden…lol één corupte criminele bende DAT is de fckn US of A !! ….en narcist Trump is uiteraard n belangrijk radertje in het geheel ! …en de boeren, zij ploegden voort ….

 5. Zoals Helmut Kohl zei met betrekking tot de EU, de trein rijdt en is niet meer te stoppen, dat is de politiek van zogenaamde democratie van George W. Bush tot Obama en de rest, om geen gezichtsverlies te lijden als je kop er al af is.

  • Het idee van BVNL voor gratis openbaar vervoer was oké. Maar OV is van voren af aan besmet en je wordt er toch nooit student mee.

   Op tv was er eens een vrouw die in dit leven nog steeds niet in de trein durfde stappen omdat ze daarmee in een vorig bestaan naar een concentratiekamp was afgevoerd.

   De trein rijdt en is niet meer te stoppen.

 6. “Poetin denkt niet dat het buitenlands beleid van de VS zal veranderen als Trump wordt herkozen (en hij heeft waarschijnlijk gelijk)”

  Nee natuurlijk niet het is en blijft voor de crypto-jood Trump America first.

 7. Donald knows now : with and what he’s dealing with.

  Onderschat hem niet.

  (Bijna iedereen hier, plots negatief over ” Orange Man ? ). 🤔

  I know his secret…

  Do you know,,

 8. Ik heb een bepaalde rol gespeeld waarin ik achteraf te veel energie heb moeten besteden aan de VS die niet goed begrepen is, waaraan een bepaalde eer is ontleend door hen, zo bleek, die dat niet verdienen, een eer die ik niet wil of nodig heb. Zo zijn de misverstanden ontstaan, en hierin bestaat enkel nog platte en minne sterfelijke competitie op het vlak van seks en racisme, met mij, waarvan niemand onsterfelijk wordt. Integendeel. Onsterfelijkheid is in het Westen een soort beeldspraak voor iemand die over zijn graf bekendheid heeft. Vandaag had ik hierover nog een misverstand met iemand. Ik zei dat deze niet afhangt van erkenning, maar vooral ontkenning. Het is geen gift van je vrienden. En het is niet wie de leukste, beste, meest brutale of knapste is. Wat tot stand gebracht is, denken de slimmer-ikken, hebben ze in hun zak, omdat het niet terug te draaien is. De taal zal anders begrepen worden. Die zaken blijven onder hetzelfde beheer. Iedereen kon het weten. Zo niet dan is het je eigen schuld. Ik heb geen behoefte aan meningen over mij, positief en negatief zijn hetzelfde. Eén keer is de laatste keer, want dan word ik fatsoenlijk. Iemand zei: je kan mij niet beledigen, ik zeg je kunt mij geeneens complimenten geven. Want die accepteer ik niet.

 9. Ik ben altijd voor Donald Trump geweest, maar niet meer hij gaat ervoor zorgen dat er een nucleair conflict gaat komen, pluis alles maar eens uit en vergeet niet zijn joodse roots, je weet wel het kwaad van de wereld Israël, hij is geen Verlosser maar de wolf in schaapskleren, hij zit achter alles van wat er nu speelt op de platte aarde, we worden wakker dat zeker maar wel te laat en in een hell, een HELL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in