De Russische marine heeft een aanval uitgevoerd met hoge-precisiewapens tegen een Oekraïense militaire haveninfrastructuurlocatie, kondigde het Russische Ministerie van Defensie op 25 augustus aan, bericht Southfront.

“Gisteravond heeft de Russische marine een aanval uitgevoerd met langeafstandsprecisiewapens over zee tegen een haveninfrastructuurlocatie die gebruikt wordt in het belang van Oekraïense gewapende formaties,” zei een woordvoerder van het ministerie, luitenant-generaal Igor Konashenkov.

Het doel van de aanval was bereikt, zei de woordvoerder tijdens de dagelijkse briefing van het ministerie, en hij voegde eraan toe dat “de locatie vernietigd was.”

Luitenant-generaal Konashenkov meldde ook pogingen tot opmars van Kievse troepen in verschillende richtingen binnen de speciale militaire operatiezone.

In de richting van Donetsk sloeg de Russische Yug Group drie Oekraïense aanvallen af in de buurt van Zaliznyanskoye, Kleshcheevka en Staromikhailovka.

Volgens de woordvoerder bedroegen de Oekraïense verliezen in deze richting 260 manschappen, één tank, twee infanteriegevechtsvoertuigen, twee motorvoertuigen, één Krab gemotoriseerde houwitser van Poolse makelij en twee D-20 getrokken houwitsers.

Ondertussen sloeg de Russische Zapad-troepengroep in de richting van Kupyansk 3 aanvallen af van de Oekraïense 47ste gemechaniseerde en 68ste jaegerbrigades bij Sinkovka en Sergeevka.

Tot 50 Oekraïense troepen, twee tanks, drie infanteriegevechtsvoertuigen, twee pick-up trucks en een D-20 getrokken houwitser werden tijdens de gevechten in deze richting geneutraliseerd, aldus Lt. Gen. Konashenkov.

In de richting van Zaporozhye werden vijf Oekraïense aanvallen afgeslagen. Kievse troepen verloren 110 manschappen tijdens de gevechten, zei de woordvoerder.

Twee Amerikaanse Bradley infanteriegevechtsvoertuigen, twee Amerikaanse Stryker gepantserde personeelsdragers, vier motorvoertuigen, drie Amerikaanse M777 getrokken houwitsers en twee Britse FH-70 getrokken houwitsers werden ook vernietigd. Bovendien werd een veldmunitiedepot van Kievse troepen doelwit en vernietigd in de buurt van Rabotino.

Britse regering eist Derde Wereldoorlog

In de richting van Zuid-Donetsk sloeg de Russische Vostok Group een aanval af in de buurt van Sladkoye. De groep richtte zich ook op eenheden van de 38e Mariniersbrigade van de Oekraïense marine in de buurt van Urozhaynoye.

Verder werden twee sabotage- en verkenningsgroepen van de 31e Mariniersbrigade van Oekraïne geneutraliseerd door de groep bij Priyutnoye.

Lt. Gen. Konashenkov zei dat de Kievse strijdkrachten 125 manschappen, drie motorvoertuigen, één zelfrijdende houwitser van Poolse makelij Krab, twee getrokken houwitsers van Amerikaanse makelij M777, twee getrokken houwitsers van het type Msta-B, één getrokken houwitser van het type D-20, één zelfrijdende houwitser van het type Gvozdika en één AN/TPQ-36 tegenbatterijradar van Amerikaanse makelij verloren.

In de richting van Krasny Liman sloeg de Russische Tsentr Group een aanval af van de 42e Gemechaniseerde Brigade van Kievse troepen in de buurt van Kuzmino. De groep richtte zich ook op verschillende eenheden van de 63ste, 67ste gemechaniseerde brigades en de 5de brigade van de Oekraïense Nationale Garde in de buurt van Chervonaya Dibrova, Torskoye en Grigorovka.

Tot 80 Oekraïense manschappen, vier gepantserde gevechtsvoertuigen en twee pick-up trucks werden in deze richting vernietigd, aldus de woordvoerder.

In de richting van Kherson verloren de Kievse strijdkrachten 50 manschappen, drie motorvoertuigen en drie getrokken houwitsers, een M777 van Amerikaanse makelij, een Msta-B en een D-30, aan Russisch militair vuur.

Lt. Gen. Konashenkov gaf tijdens zijn briefing ook de volgende details:

Operationeel-Tactische en Legerluchtvaart, Raket Troepen en Artillerie van de Strijdkrachten van de Russische Federatie hebben mankracht en militaire hardware in 147 gebieden geneutraliseerd.

Nord Stream terwijl Poetin Donbass een reddingslijn toewerpt

Gevechtsluchtvaartuigen van de Russische lucht- en ruimtemacht hebben 1 AFU Su-25 vliegtuig neergeschoten in de buurt van Semyonovka (Volksrepubliek Donetsk).

Luchtverdedigingssystemen hebben 1 Su-25 vliegtuig neergeschoten in de buurt van Zolotaya Balka (regio Kherson), 6 HIMARS MLRS en 1 HARM grond-lucht radarsysteem projectielen, geproduceerd in de VS, evenals 1 S-200 SAM systeem raket, gemodificeerd in een aanvalsversie.

▫️In Daarnaast zijn 73 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen onderschept en onderdrukt met elektronische oorlogsmiddelen in de buurt van Olshana (regio Charkov), Shishkovo (Volksrepubliek Lugansk), Berestovoye, Golmovsky (Volksrepubliek Donetsk), Vasilyevka, Sladkaya Balka, Inzhinernoye en Zhovtnyovoye (regio Zaporozhye).

In totaal zijn er 464 vliegtuigen, 246 helikopters, 6.085 onbemande luchtvaartuigen, 433 luchtverdedigingsraketsystemen, 11.492 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.144 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 6.042 veldartillerie kanonnen en mortieren, evenals 12.424 speciale militaire motorvoertuigen vernietigd tijdens de speciale militaire operatie.

Het Russische ministerie van Defensie meldde ook twee mislukte Oekraïense aanvallen op Russisch grondgebied in de namiddag van 25 augustus. Eén kamikaze-drone werd boven de regio Kaluga onderschept toen hij in de richting van Moskou vloog. Later werd een tweede drone neergeschoten boven de regio Belgorod. Er werden geen slachtoffers of materiële verliezen gemeld na de aanvalspogingen.

Daarnaast deelden Russische nieuwsbronnen video’s waarop te zien was hoe Oekraïense troepen in verschillende richtingen werden uitgeschakeld met sluipschuttersvuur en FPV kamikaze-drones.

Ondanks de zware verliezen en het uitblijven van belangrijke overwinningen, zal Oekraïne zijn tegenoffensief waarschijnlijk niet snel staken. Het regime in Kiev lijkt onder druk te staan van de NAVO en andere bondgenoten die meer dan 200 miljard dollar aan militaire hulp hebben gegeven.

VS zegt dat grotere gasleveringen aan Europa niet mogelijk zijn - Wat nu, EU?

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – De trend zet zich voort – Is dit hoe de Ukro-Thots hun doden eren?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHersenimplantaten: De race om cyborgs versnelt
Volgend artikelWat er gebeurt met de Wagner Group zonder Prigozhin
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in