President.gov.ua / Wikimedia / Public Domain)

Het Oekraïense parlement heeft tegen demobilisatie gestemd die dienstplichtigen die drie jaar hadden gediend, zou toestaan naar huis terug te keren, en dwingt hen voor onbepaalde tijd aan het front te blijven. De stemming vond plaats terwijl de wetgevers een brede mobilisatiewet aannamen die nieuwe beperkingen oplegt aan dienstweigeraars en mogelijk ook aan gehandicapten.

De wetgevende macht stemde donderdag voor een langverwachte wet die gericht is op het aanvullen van de belegerde strijdkrachten van het land. Er werd verwacht dat het wetsvoorstel een passage zou bevatten die het mogelijk maakt om troepen die 36 maanden gediend hebben te demobiliseren, maar een amendement op het laatste moment schrapte deze passage, waardoor deze troepen effectief gedwongen worden om na februari 2025 door te vechten, bericht RT.

Het amendement werd aangenomen met 227 stemmen voor en 21 tegen, met 97 onthoudingen, volgens de Kiev Post.

Het werd voor het eerst gezien in een definitieve versie van het wetsvoorstel die woensdag werd gepubliceerd, en de invoering ervan maakte militairen woedend die enig respijt van de gevechten hadden verwacht.

“Dit is een ramp… Hoe is het mogelijk om soldaten demobilisatie te beloven… om ze vervolgens aan het eind in de steek te laten?” schreef officier Maxim Nesmaynov van de Oekraïense staatsgrenswacht op Facebook. “Je kunt soldaten niet de hoop ontnemen dat ze naar huis zullen terugkeren. Iemand probeert het land van binnenuit te vernietigen!”

Oekraïne verkeert in staat van beleg sinds het conflict met Rusland uitbrak in februari 2022. Onder de staat van beleg moeten Oekraïense dienstplichtigen dienen tot het einde van de vijandelijkheden, op enkele uitzonderingen na.

  Onthulling van de Methode

Generaal Aleksandr Syrsky, de opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, drong er bij de wetgevers op aan dat deze eis van kracht zou blijven, meldde de Kiev Post.

Het wetsvoorstel van donderdag bevat een reeks maatregelen die de rekrutering van militairen moeten bevorderen. Zo moeten alle Oekraïense burgers die in het buitenland wonen hun persoonlijke gegevens uploaden naar een wervingsdatabase, moeten alle burgers tussen de 18 en 60 jaar een militair registratiedocument bij zich dragen en mogen dienstweigeraars niet meer rijden. Het wetsvoorstel vereist ook dat personen die eerder ongeschikt werden geacht voor dienst vanwege een handicap opnieuw worden beoordeeld voor indiensttreding en voert een periode van drie maanden in van verplichte militaire dienst voor burgers jonger dan 24 jaar.

Het wetsvoorstel wordt nu naar het bureau van de Oekraïense president Vladimir Zelensky gestuurd voor ondertekening. Eerder deze maand ondertekende Zelensky – op aandringen van enkele van zijn westerse medestanders – een controversiële wet die de militaire dienstplicht verlaagde van 27 naar 25 jaar.

Oekraïne heeft sinds februari 2022 meer dan 440.000 manschappen verloren, volgens cijfers die vorige maand door het Russische Ministerie van Defensie werden gepubliceerd. In een update van vorige week schatte de Russische minister van Defensie Sergey Shoigu de verliezen van het Oekraïense leger sinds januari op meer dan 80.000 man.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Als de waarheid de leugen inhaaltVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne – Rusland kwetsen betekent pijn voor Oekraïne
Volgend artikelAnatol Lieven gaat door met paraderen…
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. De leden van Oeki landsbestuur hebben allemaal minstens 2 of 3 nationaliteiten waaronder die van Israhell en de Joenaaithetsteeds. Een leeg Banderastan was gewenst om daarna Greater Israhell te worden, oftewel New Khazaria.

  Gelukkig gaan die plannen niet lukken en zal het Novorossiya worden.

 2. Vanuit een comfortabel en veilig bureau is het makkelijk om te beslissen over het noodlot dat de soldaten aan het front treft. Wat een walgelijke bende criminelen.

 3. Ze dronken koffie uit porseleinen kopjes met een bijbehorend schoteltje. Er was ook sprankelend fris helder bronwater voorhanden met een groot schoon glas. Zo parlementairde de elitaire parasitaire in een planaire discussie over het ordinaire plan om het ordinaire jonge volk tot pap te laten schieten ondanks eerdere beloften dat zij eindelijk naar huis toe mochten. E.e.a. werd o.m. gesubsidieerd door het belastinggeld van de werkende wat vroeger een ‘Nederlander’ werd genoemd. “De dood of de gladiolen” riepen de parlementairen eensgezind. Het werd de dood. Maar dat betrof slechts het ordinaire volk.

 4. Verschrikkelijk!! Op naar de 1.000.000 slachtoffers, behalve natuurlijk de leden van het parlement die deze krankzinnige wet nu bevestigd hebben. Liters, echt liters bloed kleeft er aan hun handjes, dat er nooit meer af gaat.
  Overigens kleeft datzelfde bloed niet alleen aan hun handjes, maar ook aan vele Westerse politici, die deze krankzinnige usa proxy oorlog steunen, verlengen en hun eigen volk uitmergelen.
  De miljarden om weer dat oorlogstuig in (uiteraard) usa te bestellen moeten toch ergens vandaan komen. Ik las dat bijv. In Finland , het nieuwe lid van de terreurorganisatie die nato heet, de pensioenen gaat korten om het oorlogstuig te kunnen bestellen. Hoe krankzinnig wil je het hebben. Zo dus.
  Iedere oorlog is een bankiersoorlog zei mijn moeder vroeger al. Zij een dikke sigaar, een goed glas cognac en Jan soldaat en burgers onder de grond.
  Wat een wereld, in en in verrot!

 5. zou Zelensky gemotoriseerde en gepantserde rolstoelen met crossbanden besteld hebben om de gehandicapten te vervoeren.
  anders gaan ze niet ver komen.
  als ze nu die parlentsleden een 1 dag naar de 1ste fronlinie zouden sturen dan zouden ze anders piepen ofzelfs niet meer piepen , ze hebben nog nooit een front gezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in