Terwijl ik vandaag onderweg naar Alexander Mercouris luisterde, realiseerde ik me plotseling dat de Verenigde Staten en de NAVO een JENGA-strategie tegen Rusland hebben gevolgd. Veel leiders in de NAVO-club hebben zwaar geïnvesteerd in de overtuiging dat als er maar genoeg druk op Rusland wordt uitgeoefend, het land, de economie, het leger en de samenleving als een JENGA-toren in elkaar zullen storten. Er is maar één klein probleempje – die strategie is mislukt; het tegenovergestelde is gebeurd, schrijft Larry Johnson.

In plaats van zwakker te worden en uiteen te vallen, is Rusland sterker geworden en minder afhankelijk van de Verenigde Staten en Europa. De economie draait op volle toeren. De Russische defensie-industrie is opgevoerd tot ongekende hoogten in het moderne Rusland. Rusland produceert bijvoorbeeld meer dan twee miljoen 152mm artilleriegranaten per jaar. Het Russische leger vult de rekruteringsquota’s en levert volledig getrainde soldaten. Rusland produceert verrassende aantallen hypersonische raketten en drones, die het slagveld in het voordeel van Rusland hebben veranderd.

Vergelijk dat eens met de Verenigde Staten. Het gaat niet goed met de Amerikaanse economie. De Amerikaanse faillissementsrechtbank meldde bijvoorbeeld een totaal van 15.724 faillissementen in het fiscale jaar dat eindigde op 30 juni 2023. Dit is een stijging van 23% ten opzichte van het voorgaande jaar. Hoe zit het met de defensie-industrie? Die harkt bakken met geld binnen, maar levert maar heel weinig af. Oekraïne heeft bijna geen 155 mm granaten meer en de Verenigde Staten maken er maar 340.000 per jaar. Dat is onvoldoende om aan de dagelijkse behoefte van Oekraïne te voldoen. Hetzelfde geldt voor de rekrutering – het leger, de marine, de luchtmacht en de mariniers halen hun jaarlijkse doelstellingen niet. En ondanks het feit dat de Verenigde Staten honderden miljarden dollars hebben uitgegeven aan wapensystemen, hebben ze nog steeds geen hypersonische raket ontwikkeld en ingezet.

  Wie zit er achter de aanval op het treinstation in Oekraïne van vrijdag, waarbij 50 burgers gedood werden?

De Verenigde Staten worden geconfronteerd met meerdere, door henzelf veroorzaakte rampen. De stroom illegale immigranten verdrinkt de door Democraten geleide steden, die zichzelf ooit aanprezen als vrijhavensteden voor immigranten. De gouverneur van New York en de burgemeester van New York City klagen allebei heftig over het feit dat ze overspoeld worden door migranten zonder papieren. De grote steden van Amerika – New York, Chicago, Philadelphia, Washington, D.C., Los Angeles en San Francisco – worden geteisterd door moorden, diefstal en overvallen. De volgende afbeelding, uit Philadelphia, is niet uniek voor die stad. U zult dezelfde gruwel in de andere grote steden van de V.S. zien:

Dus ja, de Verenigde Staten spelen JENGA, maar de toren die zal omvallen is niet Rusland. Het is Amerika dat een catastrofe tegemoet gaat. Ik wou dat ik aan hyperbool deed, maar het sociale weefsel van Amerika wordt verscheurd en de partijdige verdeeldheid is een groeiende, onoverbrugbare kloof.

Laat me u een waarschuwingsindicator geven. Kijk eens naar dit nieuwsbericht van vandaag:

Rusland zei op 21 september dat het de export van benzine en diesel naar op vier na alle voormalige Sovjetstaten tijdelijk had verboden als reactie op binnenlandse tekorten, een maatregel die de wereldhandel zal verstoren die zich al heeft moeten aanpassen aan de westerse sancties op de export van Russische brandstof.

Rusland versoepelde enkele van de beperkingen op 25 september en zei dat het de export van bunkerbrandstof voor sommige schepen en diesel met een hoog zwavelgehalte zou toestaan.

Westerse analisten blijven verblind door hun diepgewortelde overtuiging dat Rusland een afbrokkelend benzinestation is en schrijven het tekort toe aan:

Misschien. Maar laat mij een alternatieve verklaring voorstellen. Rusland houdt zijn voorraad dieselbrandstof aan als reserve voor een offensief waarbij Kiev en Odessa onder controle komen. Vergezocht? Misschien. Recente opmerkingen van de voorzitter van de Russische Doema, Vjatsjeslav Volodin, die weerklank vonden bij minister van Buitenlandse Zaken Lavrov en hoofd Defensie Shoigu, bevatten een onheilspellende boodschap voor het Westen – Rusland is niet geïnteresseerd in een onderhandelingsakkoord met Oekraïne. “Oekraïne moet zich overgeven op de voorwaarden van Moskou of het land zal ophouden te bestaan.” Dit zijn geen geïsoleerde, onbeduidende uitspraken. Rusland stuurt een zeer duidelijke boodschap. Zullen de Amerikanen luisteren of Russische JENGA blijven spelen?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vladimir Poetin: Leidt de mensheid door de overgangVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen vraag over Rusland
Volgend artikelOekraïense troepen tonen laag moreel in Zaporozhye-regio (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. >Rusland houdt zijn voorraad dieselbrandstof aan als reserve voor een offensief waarbij Kiev en Odessa onder controle komen. Vergezocht? Misschien.<

  zou wel zo slim zijn, en over het algemeen zijn ze slim.

 2. Vandaag hilariteit alom op de Franse staatszender LCI , men heeft daar de spot gedreven met foto’s van Russische, in elkaar geflanste tanks, met onderdelen van helikopters en een bovenstuk van een duikboot etc, tot de conclusie komende dat Rusland op zijn tandvlees zit qua materiaal ! Mijn bloeddruk is gestegen tot levensbedreigende hoogten en mijn kloten zijn versteend van razernij !

  • Ga leren er om te lachen. Ze fantaseren propaganda aan elkaar wat echt gewoon regelrechte satire is. Besef hoe wanhopig ze moeten zijn om zulke enorme onzin in elkaar te moeten knutselen. Het westen zit tussen twee (of zelfs meer) vuren en ze zijn vooral bezig om de macht in hun eigen huis te behouden. Ik ben benieuwd hoe lang ze deze Jenga toren van krankzinnig slechte en zwakke leugens nog overeind houden.

  • Ik zal even uitleggen wat ze wel doen in Rusland. Ze hebben daar geen wegwerp maatschappij maar hergebruiken goed werkende, bewezen effectieve techniek.

   Wat ze dus niet doen is onbruikbare troep afdanken naar hun ‘vrienden’ zoals die totaal nutteloze AMX wielvoertuigen. Of Amerikaanse Bradley’s, gevaarlijk oude Leopard 1 en 2, loeizware Challengers, en gedowngrade ‘exportversies’ van de kerosine slurpende, hete, dus fel IR oplichtende Abrams. Om over de gigantisch dure maar totaal hopeloze Patriot systemen maar te zwijgen.

   Kijk bijvoorbeeld dit eens. Hoe de 50 jaar oude T72 (nieuwer dan de Leo 1 trouwens) totaal omgevormd en gemoderniseerd wordt tot een drone/helicopter/ifv/tank killer. De oude koepel wordt van het prima onderstel afgehaald, en er komt een dubbel 30mm AA kanon op met raketlanceerders. Net als de Terminator. Het profiel is lager, de koepel is volautomatisch en dus onbemand en de bemanning zit veilig onderin. Net als bij de T14 Armata.

   https://youtu.be/B39QiU_krXA?si=lTMr7gjCS-YtSUSd

   Dus dan knip en plak verhaal klopt wel, maar het resultaat is wel een beetje anders.

   • Dit verbeterde model heet BMPT-72 Terminator trouwens. Officieel geen tank maar bedoeld voor infanterie ondersteuning, urban warfare en AA ondersteuning voor de cavalerie.

   • ….man, ik wordt zooo kwaad van die, dag in dag uit , Russofobe Nato propaganda, bij monde van een corrupte bende arrogante, ignorante klootzakken !!

    • Gewoon niet meer kijken. Ik kijk ook geen ‘nieuws’ meer.

     Ik kijk wel op youtube (via mijn streamer zonder reclame)
     Redacted
     Blckbx
     The Duran/Alexander Mercouris
     Jimmy Dore
     En ik lees RT via de app
     Dan weet ik genoeg zonder me op te hoeven winden
     Salut et restez tranquille

 3. als ik in de auto stap gaat daar de Russische vlag met dubbele feniks of adelaar daar op aan mijn raam, die zet je aan het raam.

  als iedereen dat doet denken ze hier wel twee keer na om Rusland aan te vallen, aangezien er geen support onder de bevolking is om voor onze satanische club te vechten.

  mijn medeleven gaat uit naar alle Russische soldaten en gedwongen Oekraïnse soldaten die in dit zinloze geweld zijn gestorven.

  • …en daar rij jij dus mee rond, met die vlag ? ! Heel moedig ! Je moet je wel erg eenzaam voelen tussen een bende msm gebrainwashte russofobe schapen ? Ik zou het niet durven, je moet maar ns een gek tegenkomen die je auto opzettelijk in de prak rijdt….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in