Het Scandinavische land Zweden bereidt zich voor op een energieramp deze winter nu de voorraden door de crisis in Oekraïne schaars worden. Na een droge en windstille zomer zijn de “duurzame” energievoorraden in Zweden bedroevend laag. De Zweedse kerncentrales zijn ook nog niet klaar om energie te leveren, wat betekent dat het licht binnenkort uit kan zijn, schrijft Ethan Huff.

Nu de inflatie de pan uit rijst, beginnen veel Zweden zich af te vragen of zij 2023 zullen halen zonder dood te vriezen. De regering heeft het volgende advies gegeven:

 • Isoleer ramen
 • Verzamel hele gezinnen in één kamer om energie te besparen
 • Bouw een provisorische hut onder een keukentafel van dekens

Ja, u leest het goed – de Zweedse regering adviseert de burgers officieel om zich in te pakken in een dekenhut om te proberen deze winter warm te blijven.

Net als het grootste deel van de rest van Europa heeft Zweden geen toegang meer tot goedkoop en overvloedig Russisch gas en olie als gevolg van westerse sancties die door de Verenigde Staten en de NAVO zijn geëist. Bijgevolg is een stroomstoring in de komende maanden vrijwel zeker.

De Zweedse regering spoort de burgers ook aan om energie te besparen door:

 • Kleding ’s nachts te wassen
 • Alle gloeilampen te vervangen door LED-lampen
 • De verwarming lager te zetten

Zal Zweden de winter doorkomen?

Erik Ek, de directeur strategische operaties van het staatsbedrijf Svenska Kraftnät, zei dat er plannen zijn om ervoor te zorgen dat bepaalde dingen altijd van stroom blijven voorzien, wat er ook gebeurt.

“Er zijn nauwkeurige plannen voor de gebieden waar in alle omstandigheden stroom moet worden geleverd, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, waar een stroomstoring ernstige gevolgen zou hebben,” zei hij.

De Zweedse economie gaat, net als een groot deel van de rest van de wereld, door het toilet, en de Zweedse regering is momenteel bezig met een overgang naar de Moderaten partij.

De Zweedse Moderaten partij, zo is ons verteld, steunt de uitbreiding van kernenergiecapaciteit in Zweden en belooft een investering van 400 miljoen Zweedse kronen (ongeveer 39 miljoen euro). Dit zal echter tijd kosten, en de installaties zullen niet op tijd klaar zijn voor het komende winterseizoen.

Volgens een recente studie van de Hongaarse Stichting voor Economisch Onderzoek zijn de economische vooruitzichten van Zweden slecht. De consumenteninflatie bereikte in augustus een recordhoogte en bereikte officieel 9,8% – de hoogste in 30 jaar.

“De grootste stijgingen betroffen de kosten van huisvesting en vervoer,” schreef Magyar Nemzet op Remix.

In Hongarije, waar vergelijkbare omstandigheden bestaan, compenseerde de regering deze stijgingen door energie- en brandstofprijzen te subsidiëren. Zweden daarentegen koos voor belastingverlaging, die “niet aan de verwachtingen voldeed”.

Het ziet er nog slechter uit voor Zweden in 2023, wanneer het land naar verwachting een grote vertraging van de economie zal zien, inclusief een mogelijke stagnatie van de industriële productie.

Zweden zal proberen olie en gas ergens anders dan in Rusland te kopen om zijn energietekort aan te vullen, maar de kosten zullen daardoor vrijwel zeker stijgen.

Het afsluiten van nieuwe contracten met andere leveranciers zal zowel problematisch als duur zijn, waardoor de Zweedse economie nog meer problemen zal krijgen.

Zweden zou uiteindelijk ook zijn telecommunicatienetwerken kunnen zien uitvallen omdat de beschikbaarheid van stroom om zendmasten online te houden in twijfel wordt getrokken.

“Ze geven het plan weg door ‘geplande’ onderbrekingen aan te kondigen – of is dit allemaal gewoon een afleiding?” vroeg iemand in de commentaren op Natural News.

“Ze willen de massa’s echt in het donker, koud en geïsoleerd houden,” voegde een ander eraan toe over hoe dit alles is opgezet als een afbraak van het Westen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Russische Ambassade heeft zojuist een nieuwe video uitgebracht waarin het Westen bespot wordtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU-ambtenaren krijgen grote salarisverhogingen – ondanks dat dit tegen het advies van de Commissie zelf ingaat
Volgend artikelDinsdag 11 oktober – Opnieuw! Rusland bestookt Oekraïne met meer raketten
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

36 REACTIES

  • Niets zo heel vreemd als je bedenkt dat in de USA vorig jaar talloze mensen doodvroren toen er geen verwarming mogelijk was. Soort hut als de Lappen, het Sami volk. Als kind in een onverwarmde slaapkamer, ijsterren op het raam, ijskoud bed, ging ik ook met mijn hoofd onder de dekens om warm te worden.

   • Ik ga ervan uit dat de Zweedse bevolking winterkleding heeft. Jezelf zo dik mogelijk aankleden in huis met daarbij gebruikmakend van warmtedekens is vele malen efficienter dan met de gehele familie onder de eettafel te verblijven.
    Laatstgenoemde vind ik ronduit absurd!

    • Het is allemaal de tactiek van narcisten: je prooi constant verwarren. Het liefst met allemaal tegenstrijdige adviezen. Ze gek mogelijk ook. Zodat hun prooi bij zichzelf denkt ‘ben ik nou gek geworden? Hoor ik nou wel wat ik hoor?. Want hoe absurder de dingen zijn die de narcist uitkraamt, hoe meer zijn prooi aan zichzelf gaat twijfelen.
     We worden geregeerd door narcisten. Op de een of andere manier hebben die overal de top kunnen bereiken. Gaslighten ze zich nu een slag in de rondte.

  • Niets van waar!!! Net als die belachelijke prijzen voor sigaretten, volgens msm €30 pp en is zelfs goedkoper dan NL, wij wonen sinds juli in Zweden en heb hier nog niemand over gehoord…. Wederom gelul om de massa koest en bang te houden.

   • @Manuela

    Myndighet föreslår koja i vardagsrummet

    Upprörande såklart, och ännu värre när man hör myndigheternas inställning. Först ut Anders Wallinder på Energimyndigheten:

    ”Det handlar om enkla saker, ha varma kläder på dig, om det blir långvarigt så samla familjen eller de du bor med i ett och samma rum och värm det, är man ensam kan man bygga en koja under ett bord med filtar över och sova där, isolera fönster och dörrar.”

    Nederlands:

    Overheid stelt hut in woonkamer voor

    Schandalig natuurlijk, en nog erger als je de houding van de autoriteiten hoort. Als eerste Anders Wallinder van het Zweedse Energieagentschap:

    “Het gaat om eenvoudige dingen, draag warme kleren, als het lang duurt, verzamel de familie of mensen met wie je samenwoont in één kamer en warm die op, als je alleen bent kun je een hut bouwen onder een tafel met dekens erover en daar slapen, isoleer ramen en deuren.”

    https://sparosverige.blogspot.com/2022/09/myndighet-foreslar-koja-i-vardagsrummet.html

    MSB – Zweeds Bureau voor civiele rampenbestrijding

    “Het is gemakkelijker warm te blijven als u met meerdere personen in dezelfde ruimte bent. Bouw een hut om in te slapen. Trek warme truien, dekens en mutsen aan en kruip in aparte slaapzakken.”

    https://www.msb.se/sv/rad-till-privatpersoner/forbered-dig-for-kris/hemberedskap—preppa-for-en-vecka/varme/

    “wij wonen sinds juli in Zweden”
    Misschien nog wat meer inburgeren.

 1. Zweedse regering vertelt burgers om deze winter “deken hutten van keukentafels” te bouwen om te voorkomen dat ze doodvriezen

  Waar halen ze alle keukentafels vandaan?
  Vraag en Aanbod ?

 2. Ook hier wordt als oorzaak de Oekrainecrisis genoemd.
  Neeeee…. !!! !het is de georganiseerde crisis van de EU dystopen!
  Wordt wakker!

 3. Zweedse regering werkt mee met “onze” oorlog in klote Oekraiene.

  Zweedse regering moet voor het tribunaal voor VERRAAD

 4. Dat word ten duur ook heel vochtig en dus koud. Als dit nodig is, zorg voor vochtvreters in je hut die je dan hoog in een hoek plaatst en dan niet kan omstoten anders is alsnog alles nat.
  Hopelijk word van te voren heel die bende misdadigers opgerolt.

 5. En geen link naar deze wel erg grappige “aanbevelingen” door de Zweedse overheid? Ik ken er ook nog eentje; voortaan is het niet langer verboden zelf ströhrum te stoken, we versoepelen onze draconische alcoholwetten. 🙂
  Lang leve het houtvuurtje, bossen genoeg hier in Zweden!

 6. Ooit van het Stockholm Syndroom gehoord?
  Een mogelijke reden, dat de bevolking hun terroristische overheden trouw blijven…..

  Ook hier schuilt het gevaar voor een totale energie-uitval binnen de gehele EU, die mogelijk zelf een paar weken kan duren.

  Zorg voor voorzorgsmaatregelen, zodat je gezin een week of 2 te drinken, eten, warmte etc heeft.

  Eerlijk gezegd, had ik dit vorige winter al verwacht, masr een gewaarschuwd mens telt voor 2.

 7. Het koudste plekkie in mijn huis is onder de tafel, omdat daar de vloerkoude blijft hangen.
  In Japan hebben ze een gat in de vloer, op de rand zetten ze stoeltjes zonder poten, benen bungelen in het gat, over de tafel een dik soort sprei welke het gat helemaal afdekt en bij de voeten een verwarming. Als ze de tafel niet gebruiken, is het gewoon weer de vloer, waarop ze slapen met de hele fam.

  Dus alleen de benen warmen onder de tafel, laten die regeringspiepers zelf met z’n allen onder een tafel gaan zitten.

  En dan nog dit….. denk je nou echt dat een Scandinavier niet weet hoe hij de boel warm moet houden?
  Het is bedoeld voor al die nieuwkomers in de grote steden, die arme mensen weten niet waar ze ingestonken zijn toen ze naar Zweden e.d. werden gehaald.
  Die mensen hebben vaak geen tafel en zitten op een kussenvloer.
  Ja gelijk heb je…. op naar Ikea! Goed bedacht, kassa.

 8. Anna, This could lead to a mass exodus of non Scandinavian people unused to existing in a raw state Nordic winter after living in ice cold blocks of flats without heating.

  • Sean, i hear you. But what would they do, when “they” close the bridges and ferries. It’s already happening with a few Islands.
   If you live up there, you know…

   “They” always tell you their plans, and this is one off them > Get under the table!

   • ’tIs de 2022 uitgave “the tablelockdown.”
    Vroegahh in ’20… was je huis je gevangenis, deze winter krijg je minder ruimte, dat krijg je als je een kleine tafel hebt.
    Mondkapjes op, want je zit te dicht op je familieleden.
    Liggen ze allemaal dood door zuurstof gebrek.

 9. inflatie en energie tekort zijn gevolgen van politiek beleid en behoren dan ook te worden verrekend met de betreffende politici. In een democratie zou dat via de stembus gebeuren…in ons land laat men de oppositie die wint vermoorden, en de oppositie die macht begint te krijgen word op alle manieren het loeven onmogelijk gemaakt.

 10. Misschien moeten we landje swich gaan doen heel afrika mag voor mijn part “want ze denken dat hier alles gratis is “en voor de rest kan het merendeel niks alleen handje ophouden naar hier versjachren gaan wij ginder wel terug alles opbouwen en voor de rest mogen de deugers het voor mijn part hier uitzweten

 11. Denk dat de vluchtelingen aldaar snel aan hun kuierlatten trekken, en naar “wir schaffen das”land vertrekken…

  Die Zweedse (en Noorse) meiden: uit de kunst! Logisch, ze moeten soms 2 uur rijden om een levende ziel te treffen…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in