Het anti-Russische beleid van de Europese staten komt niet overeen met de Europese belangen, stelt de Amerikaanse econoom en financieel analist Michael Hudson. Hij zegt dat de VS ervoor hebben gezorgd dat de eigen belangen van Europa niet meer aan de orde zijn, maar dat er een kleurenrevolutie van bovenaf plaatsvindt, bericht RT.

De Amerikaanse econoom Michael Hudson deed enkele dagen geleden opmerkelijke uitspraken over de Europese politiek in een videogesprek met Danny Haiphong op zijn YouTube-kanaal:

Hij zegt dat de VS de economische en sociale oorlog hebben verklaard aan de rest van de wereld. De huidige Amerikaanse economie is een rentenierseconomie en dus precies waarvoor de economische klassiekers Adam Smith, John Stuart Mill en David Ricardo waarschuwden.

Hij verwijst naar de bekende uitspraak van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock:

“Ze zei dat het belangrijker was om de nazipartij daar te steunen, om de rechtse Oekraïense regering te steunen, dan om Europese en Duitse welvaart te hebben, of wat de kiezers willen. (…) Ze heeft er niet aan toegevoegd dat ze tien jaar lang is gefinancierd en op haar plaats gezet door Amerikaanse niet-gouvernementele organisaties die opportunisten zoals zij hebben gevonden om de carrières te bevorderen van mensen die bereid zijn – eenmaal in functie – het Amerikaanse buitenlandse beleid te vertegenwoordigen in plaats van hun eigen kiezers.

Amerika heeft in Duitsland, Nederland, Engeland en Frankrijk in feite een kleurenrevolutie aan de top bewerkstelligd, waardoor het Europese buitenlandse beleid niet langer hun eigen economische belangen vertegenwoordigt.”

Het Westen, zegt hij, bestempelt gewoon elk land dat sterk genoeg is om de opkomst van een geldschieter-oligarchie tegen te houden als een autocratie.

  Open brief aan Zijne Excellentie Volodymyr Zelensky, President van Oekraïne

Hudson meent dat de fout van de Russische regering erin bestond te verwachten dat het beleid van alle landen altijd hun eigen economische belangen zou volgen.

“Ze konden niet echt geloven dat Europa en andere landen beleid zouden steunen dat rechtstreeks tegen hun economische belangen inging, zoals de weigering om Russische olie en gas te kopen, wat het einde betekende van de hele Duitse staalindustrie, evenals de productie van glas en kunstmest, die allemaal gasimport uit Rusland nodig hadden.

De sectoren die Duitsland tot de leidende, dominante natie in de Europese Unie maakten, worden weggevaagd. (…) Je weet niet wat er met hun arbeidskrachten zal gebeuren, maar het is duidelijk dat er een crisis komt. En in Nederland en Frankrijk wordt een soortgelijk beleid gevoerd. Al deze landen handelen niet in hun eigen economisch belang.”

Maar, zegt hij, het huidige beleid van de VS, dat de rest van de wereld praktisch dwingt om de Amerikaanse dollar te laten vallen, is zelfs niet in het belang van de Amerikaanse financiële sector.

“Het wordt geleid door de neoconservatieven die een heel ander motief voor oorlog hebben. Het is geen economische haat, het is etnische haat tegen Rusland, en gewoon emotionele haat tegen Rusland gevolgd door racistische haat tegen China. Dit is altijd zo Amerikaans geweest als Apple Pie.”

De Verenigde Staten en Europa hebben de wereld niet veel meer te bieden, zegt hij, omdat de echte productie allang elders heeft plaatsvindt en het Westen zelfs voor leningen niet meer nodig is.

“De Verenigde Staten en Europa zeggen: onze rol is om jullie niet te bombarderen. Onze rol is jullie niet te behandelen zoals we Libië, Irak en Syrië hebben behandeld. We kunnen aanbieden jullie niet te bombarderen zoals we in die landen hebben gedaan. Meer kunnen we niet aanbieden.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU beseft nu pas te laat dat de sancties de Europese economieën meer schade berokkenen dan de Russische economieVolg Frontnieuws op Telegram

  Het vooruitzicht van een kernoorlog komt te dichtbij om zich nog comfortabel te voelen

Lees meer over:

Vorig artikelKiev’s Kristallnacht
Volgend artikelHoe gaat het met die oorlog?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Liberaal of Democraat , komt uit dezelfde script koker.
  Gaat om wereld heerschappij van een groot satanisch nazi organisatie.

  Laat je niet in de luren leggen tgv ( veelal toneel ) drama ‘s uit de 2e Wereldoorlog, was een script dat uitgevoerd werd door EU, USA ,
  Uitbreiding van wereldinvloed, wereldwijde invloed van hun dollar, onder beheer/ afhankelijk maken van 3e wereldlanden zou kunnen zijn dat ze die status dankzij hen hebben gekregen. oprichting EU , uitbreiding en invloed Satanische organisaties. Zoals deze 💉
  Door middel van brainwash wereldbevolking, landjepik .

  Deze lui gaan er voor,
  Krijgen het niet koud in de winter,
  Of de economie klapt interesseert ze niets ; daar YOU OWN nothing , niet op hun van toepassing is.
  Slavenhandelaren, op en top, nu met transhumane gevangenen.

  • En dieren die ingezet gaan worden mi voor oorlogsvoering.

   Gooi uw troep in de vuilnisbak !
   Elk geloof is gefabriceerd door deze lui
   Voor hun verdeel en Heers spel, onderdrukking van samenlevingen ,
   Zijn Scriptschrijvers van testamenten, lang geleden.
   Wat men nu MSM zou kunnen noemen, brainwash maar dan op papier.

   Bid tot De enige almachtige schepper God van deze aarde en heelal.

 2. Hudson ;
  in zijn stukje : etnisch, racistisch benadrukken/ zaadjes planten tbv de agenda 2030 verdeel en Heers.
  ‘ Het slaat kant noch wal ‘

 3. Wat is er mis aan deze interpretatie? Is gewoon zo klaar als een klontje wat het verhaal beschrijft, wat er is gebeurt in de desbetreffende EU lidstaten. Daar worden de belangen van de EU burgers keer op keer mee geschaad.

  Hola, als je het beter weet waarom schrijf jij dan niet jouw versie via een verzoek aan de Frontnieuws redactie, om als schrijver wat er gebeurt in de wereld. I.p.v. hier het verhaal van een ander af te zit te kraken, want dat kan iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in