The Presidential Press and Information Office / www.Kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 4.0)

Er zitten veel elementen in de overeenkomsten die vandaag door de Russische en Noord-Koreaanse leiders zijn ondertekend na hun 5 uur durende één-op-één gesprekken en 90 minuten durende gesprekken met deelname van hun regeringsdelegaties. Het behoeft geen betoog dat deze belangrijke overeenkomsten over een ‘allesomvattend strategisch partnerschap’ niet het resultaat zijn van deze ene dag, maar van het intensieve werk van beide partijen op verschillende bestuurlijke en uitvoerende niveaus sinds het bezoek van Kim Jong Un aan het Russische Verre Oosten negen maanden geleden, schrijft Gilbert Doctorow.

Staat u mij toe om kort te gaan en hier de meest verrassende ontwikkeling uiteen te zetten die naar voren kwam in de toespraak van Vladimir Poetin na de ondertekeningsceremonies, zoals vermeld in de titel hierboven die ik aan dit essay geef.

Vladimir Poetin merkte op dat het partnerschap een militaire component heeft die bevestigt dat elke partij de andere te hulp zal schieten als ze wordt aangevallen. Vervolgens noemde hij, onnodig zou je kunnen zeggen, het op handen zijnde sturen van F-16’s door NAVO-landen die het Oekraïense grondgebied zullen gebruiken om diep in het hart van de Russische Federatie toe te slaan. De juxtapositie van deze twee punten in zijn toespraak laat er weinig twijfel over bestaan voor diegenen onder ons die opgeleid zijn als Sovjetologen, dat Poetin wat de NAVO op het punt staat te doen aan zijn westelijke grenzen beschouwt als de daad van agressie die het Strategisch Partnerschap van Rusland met Noord-Korea in werking zal stellen en de Verenigde Staten zal confronteren met een rechtstreekse bedreiging voor hun militaire bases in Zuid-Korea, Japan en de bredere regio.

  "Storm Z": Moskou's nieuwe "Wagner" maakte zijn opwachting in de gevechten buiten Bakhmut - Tsjetsjenen & Russische mariniers sloegen de Oekraïners af

Of we dit scenario nu beschouwen als een ‘symmetrische’ of ‘asymmetrische’ reactie, doet niet ter zake. Het nettoresultaat zal zeker net zo effectief zijn om de sukkels in Washington D.C., Brussel, Londen en Berlijn wakker te schudden en duidelijk te maken dat Rusland het meent, niet bluft en op elk moment van zijn keuze massale vernietiging kan toebrengen aan Amerikaanse en westerse militaire middelen als de oorlog in Oekraïne verder escaleert.

Op het onlangs gehouden Internationaal Economisch Forum van Sint-Petersburg nam Poetin het op tegen de politicoloog Sergei Karaganov, die al meer dan een jaar Rusland oproept om een tactische nucleaire aanval in Europa uit te voeren om het overmoedige Westen af te schudden van zijn dwaze geloof in zijn onkwetsbaarheid en exceptionalisme. Het lijkt erop dat Vladimir Poetin vandaag met een pennenstreek hetzelfde heeft gedaan zonder verlies van levens en zonder de doos van Pandora van de kernwapens te openen.

De reizen van de heer Poetin in Oost-Azië eindigen vandaag niet. Integendeel, hij is op weg naar Vietnam, waar we aanvullende overeenkomsten kunnen verwachten die neerkomen op een check-mate voor de Aukus en Zuid-Korea-Japan zet van de heren Biden, Sullivan en Blinken. Ze dachten dat ze het zo goed hadden gedaan om China en Rusland ‘in toom te houden’ tijdens hun eerste ambtstermijn. Het lijkt er nu op dat deze enorme inspanningen om Amerika’s ‘bondgenoten’ in de Stille Oceaan te overmeesteren, chanteren en anderszins te domineren slechts een bijgewerkte versie van de Maginotlinie hebben gecreëerd die een Duitse eindspurt niet overleefde.

  Duitse gezondheidszorg moet zich voorbereiden op oorlog - minister

En dus, dames en heren, laten we allemaal onze gelukkige sterren danken dat er in deze tijd van pygmeeën en lafaards aan het roer van staten in Europa en Noord-Amerika tenminste één rationele en moedige leider is die de boel redt.

Poetin arriveert in Pyongyang – Episch begroet door Kim Jong-Un zelf

Taferelen van grandeur en feest in Pyongyang


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetin zweert nazisme voorgoed uit te roeienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland trekt zich terug uit MH17-resolutieproces
Volgend artikelZelensky’s ‘vredesconferentie’ zal de geschiedenis ingaan, maar niet op de manier die je zou denken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

   • Vreemde actie inderdaad, die poep-ballonnen.
    Maar dat de afkeer van Amerika extreem diep gaat in dat land is volkomen begrijpelijk, na de vreselijke bombardementen door Amerika in Noord Korea in de jaren 50, gevolgd door onmenselijke sancties tot vandaag toe.
    De verhouding tussen Rusland en Noord Korea is jarenlang slecht geweest, ik hoop dat dit bezoek van Poetin zal leiden tot een aanzienlijke verbetering van de levensstandaard in Noord Korea en dat iedereen daar voldoende te eten zal hebben.

    • Betreft dat ze ginder een tekort aan eten hebben, dat is altdijd gezegd geweest door de MSM hé, onze regimepers dus. Ik geloof er niet veel van.

     • Dat is een lastige, omdat er zo weinig beelden uit hat land naar buiten komen. De beelden die naar buiten komen, komen voornamelijk uit de hoofdstad en een aantal zones waar toeristen mogen komen. Het zelfde geldt min of meer voor China, daar komen wél veel meer beelden van naar buiten, maar toch ook beperkt. Er zijn genoeg voorbeelden waarbij het officiële verhaal van de Chinese CCP gewoon niet kan kloppen, er blijkt daar ook enorm gefraudeerd te worden met cijfers. Zo is er een gigantische vastgoed-bubbel, zijn er enorme waterproblemen in China en de vervuiling is extreem.
      Het gaat om heel erg trotse volkeren, die het als een enorme schande zien om de vuile was buiten te hangen.
      Dat Noord-Koreanen die het is gelukt naar Zuid-Korea te gaan gemiddeld een stuk kleiner zijn dan de Zuid-Koreanen is een sterke aanwijzing dat er in Noord-Korea structurele voedselproblemen zijn.
      Maar wat de waarheid op dat punt ook mag zijn, ik gun het ze dat je gelijk hebt. Het liefste zou ik zien dat alle mensen in alle landen gelukkig zijn, helaas is dat niet het geval.

   • Deze actie van Noord Korea, is gestart na dat de Zuid Koreanen de Luidsprekers aan de grens weer eens hadden aan gezet.!
    Waarschijnlijk in opdracht van Amerika.
    De Zuid Koreanen willen verbeteringen van de relaties met Noord Korea, U herinnerd waarschijnlijk nog wel de Olympische spelen in China, waar beide landen aanwezig waren, tegen het protest van Amerika in.
    Dus Zuid Korea (in opdracht van Amerika), hebben de Luidsprekers aan de grens weer aan gezet.!
    Toen heeft Noord Korea gereageerd met gevulde ballonnen, die voor het grootste gedeelte neer geschoten zijn door de Amerikanen daar….!!!!

   • U vergeet dat de poepbalonnen een reactie waren over het sturen van propagande balonnen van zuid Korea richting noord Korea , een poging om de bevolking van noord Korea te brainwashen

 1. Gewoon even kijken naar het optreden van Putin. Vergelijk dat eens met Biden!

  En dit was een ontwikkeling die er aan zat te komen. Kim had al eerder aangeboden om 500.000 soldaten beschikbaar te stellen voor de oorlog in Ukraine, iets wat Putin (wijselijk) had afgewezen op dat moment.

  Rusland heeft, naast wat er nu aan het front is, nog zo’n 300.000 – 400.000 man in reserve die momenteel de laatste stadia van training heeft voltooid. Dat zou meer dan genoeg zijn om de resten van Ukraine op te ruimen. Maar met de steeds aggressiever wordende NAVO is dit een goede zet; het defensiepact van Brics dat nu wordt gevormd zet druk op Zuid-Korea en op de Amerikaanse bases verspreid over Azie. Plus dat een aanval door F16’s kan worden uitgelegd als een aanval door de NAVO op Rusland.
  Door nu openlijk voor de hele wereld dit naar buiten te brengen laat hij nu duidelijk zien dat er enorme consequenties zitten aan het doorgaan met dergelijk gedrag. NAVO/het gezamenlijke westen heeft een veel grotere bevolking dan Rusland en zou dus theoretisch veel grotere verliezen in mankracht kunnen absorberen. Maar als Rusland een pact heeft met Noord Korea, Iran en China dat kan worden geactiveerd dan wordt dat een heel ander verhaal.

  Momenteel heeft de VS iets van 450.000 man in actieve dienst, maar die zitten wel over de hele wereld verspreid. De hele rest van de NAVO zou dat misschien kunnen verdubbelen, met name omdat Turkije een behoorlijk leger heeft, maar Turkije heeft al duidelijk aangegegeven dat ze geen oorlog met Rusland gaan voeren.
  Rusland heeft momenteel iets van 1.3 miljoen man in actieve dienst. Noord Korea 1.5 miljoen. Iran 0.5 miljoen, China ongeveer 2 miljoen.

  Daarbij komt dat er van de technologische voorsprong van het westen eigenlijk niks over is en op veel gebieden liggen ze achter. Plus dat het westen feitelijk geen productie meer heeft.

  Alleen jammer dat de westerse ‘leiders’ in een droomwereld leven, met hun vingers in hun oren en hun ogen dichtgeknepen.

 2. De westerse “leiders” zijn slechts puppets van duistere machten die ons de dood willen injagen conform ontvolkingsagenda’s waar ze nu geen doekjes meer omheen winden.
  Chantabel, omgekocht, overgenomen door alien technology? Alles is mogelijk, maar dat maakt ook niet uit het nu precies zit, het enige wat telt, is: WIJ MOETEN ER VANAF EN SNEL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in