In theorie moet een geheime operatie elegant, geraffineerd en slim zijn. Maar dat is tegenwoordig niet het geval bij de Verenigde Staten. Onhandig en klungelig zijn betere omschrijvingen, schrijft Larry Johnson.

Het feit dat gisteren in de New York Times, Die Zeit en een Londense krant gelijktijdig een nieuw verslag verscheen over wie de Nordstream-pijpleiding heeft vernield en de schuld gaf aan schimmige pro-Oekraïners, was geen toeval. Dit was een gecoördineerde informatieoperatie en de reactie van de media op dit nieuws is veelzeggend. Dezelfde nieuwsbladen die Sy Hersh’s explosieve, gedetailleerde onthulling dat het een Amerikaanse operatie was met hulp van Noorwegen krachtig negeerden, struikelden over zichzelf om ademloos te melden dat een niet-geïdentificeerde pro-Oekraïense groep de schuldige was.

Die Zeit zorgde voor de meeste hilariteit met hun fantasieverhaal over zes mensen op een privé-jacht die de daad verrichtten. Volgens mij was Die Zeit een aflevering van Gilligan’s Island aan het naspelen. We hadden Ginger en Mary Ann, vergezeld door de professor, de schipper, Thurston Howell en Gilligan. Ze gingen de zee op met 1000 pond springstof en gebruikten hun snorkeluitrusting om de lading te plaatsen. Ik durf te wedden dat het Ginger en Mary Ann waren die de bom plaatsten, natuurlijk gebouwd door de sluwe Professor.

Kijk eens naar Moon of Alabama’s gedetailleerde analyse van de onzin (lees hier).

Nee. Je duikt niet naar 80+ meter voor een industriële klus, waarbij honderden ponden explosieven in acht afzonderlijke ladingen op zeer stevige pijpleidingen worden geplaatst, vanaf een schaars bemande boot. Dergelijke diepe duiken vereisen speciale gassen, speciale ademhalingsapparatuur, speciale opleiding, een decompressiekamer voor noodgevallen en veel goed opgeleide mensen om dat allemaal te handhaven.

In alle drie de artikelen werd verzuimd erop te wijzen dat je in gewone duikuitrusting niet tot 60 meter in een poolzee kunt duiken. Je hebt een droogpak nodig (zoals mijn vriend Mark zegt: je ziet eruit als de Stay Puft marshmallow man). Dat pak vereist een speciale uitrusting die niet op een jacht past. Dit is een wanhopige, kinderachtige poging om de schuld weg te schuiven van de Verenigde Staten. Ik kan niet wachten om te zien wat er gebeurt als Sy een nieuw verhaal over Nordstream laat vallen.

  Enkele adviezen voor Volodymyr Zelensky

Een competente inlichtingendienst zou een gedetailleerd verhaal hebben voorbereid dat plausibel was en genoeg details bevatte om twijfel te zaaien bij degenen die Sy’s verhaal aanvaardden. In plaats van hetzelfde magere verhaal in drie verschillende media op dezelfde dag te publiceren, had de publicatie moeten worden gespreid over een paar dagen of een week. Deze mislukte poging om de schuld op Oekraïne af te schuiven is het zoveelste bewijs dat Amerika geen competente inlichtingendienst heeft.

F-16

Dan is er nog de dwaasheid over twee Oekraïense piloten die een introductie in de F-16 krijgen.

De VS werken samen met Oekraïense piloten in de Verenigde Staten om te bepalen hoe lang het zou duren om hen te trainen in het vliegen met F-16 gevechtsvliegtuigen, vertelden drie bronnen met informatie over de zaak aan CNN.

Twee Oekraïense piloten laten momenteel op een militaire basis in de VS hun vaardigheden testen in vluchtsimulatoren om te zien hoeveel tijd zij nodig hebben om te leren vliegen met verschillende Amerikaanse militaire vliegtuigen, waaronder F-16’s.

Een Amerikaanse militaire functionaris vertelde verslaggevers die met minister van Defensie Lloyd Austin naar het Midden-Oosten reisden, dat de Oekraïense piloten in Tucson, Arizona, waren voor “een kennismakingsevenement” dat hij omschreef als een “routineactiviteit als onderdeel van onze dialoog tussen militairen met Oekraïne.” – CNN

Het antwoord is vrij eenvoudig. Als de Oekraïense piloten al getraind zijn om met een SU-25 straaljager te vliegen, zouden ze minstens 70 dagen nodig hebben om de F-16 minimaal onder de knie te krijgen. Opstijgen en landen is niet ingewikkeld. Het lastige is te leren hoe je lucht-lucht onderscheppingen uitvoert, lucht-grond aanvallen en de overgang tussen beide.

  Alexander Dugin stelt voor: Onmiddellijke vernietiging van de politieke en militaire top in Kiev

Het opleiden van twee Oekraïense piloten is niet meer dan een politiek gebaar zonder tactische betekenis. Een gevechtssquadron, althans in de Verenigde Staten, bestaat uit 20 vliegtuigen. Als de Verenigde Staten en Oekraïne het serieus menen om F-16’s in de lucht te krijgen in Oekraïne, moeten ze met minstens 18 extra piloten komen. Oh ja, bijna vergeten. Iemand moet zorgen voor 20 F-16’s en, als de VS de vliegtuigen kunnen leveren, moet iemand ook grondpersoneel werven en opleiden dat in staat is elk vliegtuig te bedienen en te onderhouden. Kortom, dit gaat niet gebeuren.

De tijd is voorbij dat de Verenigde Staten een Golf van Tonkin “aanval” konden veinzen en het grootste deel van de wereld ervan konden overtuigen dat de Noord-Vietnamezen iets deden wat ze niet deden. Oekraïne is de spreekwoordelijke teerling voor de regering Biden en Nuland, Sullivan en Blinken hebben geen idee hoe zij hieruit kunnen komen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Onder Satan’s banierVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMassale Russische raketaanvallen op Oekraïne! (Update)
Volgend artikelGeen Rijk is voor de Eeuwigheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Het spelletje met de F16s lijkt een beetje op het trucje hoe ze Duitsland erin hebben geluisd met de Leopards. De amerikanen doen net alsof zij de vliegtuigen gaan leveren, trekken hun ‘bondgenoten’ over de streep om ze als eerste te laten leveren en schuiven dan hun eigen levering van vliegtuigen op de lange baan.

  • Stuur de F16 naar het front zodat poetin ze kan vernietigen zodat al die landen de nieuwe waardeloze F35 moeten kopen om zichzelf te kunnen verdedigen 😀😃🙂🙃😊😇 met de waardeloze F35 😀😃🙂🙃😊😇😀

   • De F16 is een beter vliegtuig dan de F35, die verliest een dogfight van een F16, de F35 start niet bij extreme weersomstandigheden, de F35 heeft teveel brandstof nodig, en de eerste serie F35s is al gesloopt omdat er zoveel ontwerpfouten in zaten die niet te herstellen waren. Het is fonkelnieuw al schroot..

    Wat ik bedoel is dat de Usa de landen in West Europa dwingt wapens te laten leveren om Rusland pissig op de Europese landen te maken.

 2. Regel van drie toegepast door geheime diensten. (3 kan ook 30 of 300 zijn)

  Een eerste leugen wordt verspreid met de bedoeling doorprikt te worden. Pro-Oekraïnse sabotagegroep enz.

  Een tweede leugen wordt verspreid met de bedoeling dat het als waarheid wordt ervaren. Welk verhaal dat is weten wij nog niet.

  Een derde verhaal is de waarheid en moet altijd verborgen blijven.

  Elke overheid, ook de Russische, past deze methode toe en trapt niet in deze sprookjes. Daarom moet je er van uitgaan dat specifiek voor ons is bedoeld en dat onze aandacht van een belangrijker onderwerp wordt afgeleid. Zij denken heus niet dat wij er in tuinen.

   • De gevaccineerde schaapjes wiens hersenen zo aangetast zijn dat ze van voren niet meer weten of ze van achteren nog leven. En inmiddels in de loop der jaren gehypnotiseerd zijn door OP1, Nieuwsuur, NPO, RTL. Ze hebben dit nooit begrepen. Het woord: Television (Tell A Vision).

  • Misschien jij, maar ik niet. Ik zie het allemaal gelaten aan. Deed jaren een poging om mensen wat te laten lezen wat de media en regering als leugens bestempelden. Het heeft geen zin. En de jeugd? Reddeloos verloren. Zie wat ze stemmen of wat ze willen. Klimaat, Stikstof etc. Misschien moeten ze een goede opleiding krijgen zoals ik. Bomen verbranden die onze zuurstof regelen. Poolkappen die niet smelten maar expanderen. D66, Groen Links en zelfs PvdD. Die zich inmiddels heeft geprofileerd als regerings kandidaat door in alle moties zo testemmen dat ze mee mogen regeren in een nieuwe regering. Denk niet dat wereld nog te redden is.

 3. De G20 met hun ZioNAZI zakkenvullende CIA-NATO-mafia-syndicaat staan globaal volkomen verschut met hun leugenachtige bekken vol rotte Satanstanden en …….
  met afgezakte broeken vol stront op hun enkels te kijk voor de hele wereld = inclusief voor hun eigen bevolkingen ……………. en …..
  overeind gehouden door hun media-hoeren.

  Geen hond meer gelooft hun propaganda-leugens over hun WW1, WW2, hun over 100 andere voortgaande oorlogen zoals nu HUN WW3 en HUN terreur en zeker niet over hun vele bedriegende False Flag-operaties als HUN 911, MH17 , Corona’s en Covid-, CO2- en stikstof-terreur.

  Daarom VVD, D666, CDA, Groen geschimmelde PVDA , zijnde de NSB-partijen en politici: NSB, WEG ER MEE !

 4. De corrupte terroristische oorlogshitsende COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadiger in het Witte Huis hoort thuis in de gevangenis inplaats van de wereld nog verder te destabiliseren!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in