We wijzen vaak naar anderen om problemen op te lossen, maar wat kunnen we zelf doen. Is er iets wat we zelf kunnen bijdragen, ook al kan dat onszelf pijn doen. Alleen al het bewust worden kan vervelende emoties opwekken, laat staan daar werkelijk gehoor aan geven. Als het leven ons op een zijspoor zet is het gemakkelijk, maar daar zelf voor kiezen is ontzettend moeilijk. Omdat je denkt dat het een zijspoor is, terwijl het leven dan juist vaak begint, schrijft gastauteur Niccos.

Ieder instituut zal in de tijd corrumperen. De reden? De mens is nog onvoldoende geëvolueerd om de eigen corruptie te overwinnen. Ik zal wat voorbeelden geven.

Er zijn veel Goede Doelen Organisaties en die doen regelmatig hetzelfde werk. Er zijn veel vrijwilligers, maar de harde kern en top van die organisaties worden betaald. Ze worden eigenlijk héél goed betaald. Het is blijkbaar lucratief een Goede Doelen Organisatie te hebben. Begonnen vanuit een ideaal is het op den duur een business model geworden. Een Goede Doelen Organisatie heeft er ook geen baat bij het probleem wat ze zeggen te zien daadwerkelijk op te lossen, want daarmee zouden ze zichzelf opheffen. Ze werken nooit aan de bron van het probleem, maar aan de marge van de gevolgen van het probleem. Wanneer je in een winkelcentrum weer eens een ‘vrijwilliger’ ziet abonnementen te slijten, vraag dan wat diegene krijgt voor ieder ‘verkocht’ abonnement. Hij of zij staat daar namelijk niet voor niets.

Ik ben een fan van Inayat Khan. Deze Sufi mysticus leefde ruim honderd jaar geleden en is de grondlegger van het Universeel Soefisme in Amerika en Europa. Mijns inziens een zeer wijs man die profetisch de wereld kon duiden. Het boek ‘Verruiming van Bewustzijn’ kan ik van harte aanbevelen. Ik ging eens naar een meeting waar gelijkgestemden bijeenkwamen om zijn werk te verdiepen. Na een korte meditatie werd de tekst uitgedeeld en voorgelezen. Daarna was er gelegenheid om eigen ervaringen uit te wisselen. Het was echter expliciet niet de bedoeling om het werk te bekritiseren, naar eigen inzicht te duiden of proberen te verrijken naar de huidige tijd. Het moest blijven zoals het is, blijkbaar evolueren inzichten niet. Dit terwijl Inayat Khan zelf heeft gezegd dat alles veranderd en men niet bij iets moet blijven hangen.

  U bent een vieze oude man (of vrouw)

De mens is ontzettend creatief en start vanuit idealen de mooiste zaken op. De mens is echter ook ontzettend bang voor de toekomst en wil dan behouden wat er is. Daar komt de corruptie om de hoek kijken. De mensen met de idealen zijn al doorgestroomd, blijven over de bange mensen die het bouwwerk koste wat kost in stand willen houden. Er wordt macht aan ontleend. Er wordt geld aan verdiend. Dat de wereld verandert komt hen niet uit. Dat de mens bewuster wordt komt hen niet uit, dat moet onderdrukt worden. Het is voor deze bange mensen ontzettend belangrijk dat anderen niet onafhankelijk worden. Dat zie je in relaties en dat zie je in organisaties. Uiteindelijk corrumpeert het instituut. Altijd. Tenminste, totdat de mens uit deze vicieuze cirkel kan stappen. We moeten ons meer bewust worden. Massaal.

Een goed voorbeeld is ook het Christendom en de rol van Jezus hierin. Ik zie Jezus als een ‘gewone’ man die zeer bewust was en daardoor profetische waarheid deelde met anderen. Hij gaf ook aan dat mensen zelf hun weg moesten afleggen door bewust te worden en rechtstreeks contact te maken met de bron van het leven. Zijn inzichten zijn echter verdraaid en toegesneden naar het Christendom van destijds. Daarna is er van alles bijgeschreven én uitgehaald, altijd gericht op het in stand houden en groter maken van het instituut. Religie meent tussen de mens en ‘God’ in te kunnen staan. Het creëert afhankelijkheid en dus macht en status. De emotie van de bange mens kan prima worden gebotvierd in zo’n omgeving.

  Niccos: Wie is hier nu extreem?!

De vraag is nu hoe het met onszelf zit. Dat is tenslotte het enige waar je enigszins invloed op hebt. In hoeverre ben je zelf al bewust en niet meer bang. Ik heb veel mensen gezien die het hoogste woord hadden over het lage moraal van hun baas, maar toen ze zelf op die stoel terecht kwamen precies hetzelfde gedrag gingen vertonen. De meeste mensen zitten nu eenmaal in de rat-race en ‘moeten’ op één of andere manier meedoen in het circus om te overleven. Denken ze. Onbewust dus.

Ik verbaas mij, naïef als ik vaak nog ben, over de mensen die werken in overduidelijk corrupte organisaties. Hoe kunnen ze dat met hun geweten rijmen? Helemaal onbewust zullen ze toch niet zijn. Is cognitieve dissonantie dan een verklaring? Wegkijken om niet bang te hoeven zijn voor hun toekomst. Redenen genoeg om je geld te moeten blijven verdienen. Je gezin onderhouden en de studie van je kinderen. Jij bent niet de oplossing, dus jij hoeft ook geen andere morele keuze te maken. Toch?


Copyright © 2023 Niccos. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NICCOS DOSSIER

Over democratie en verkiezingen



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAls het om Nordstream en F-16’s gaat, kiezen de VS voor politieke gebaren met de armen over elkaar
Volgend artikelDr. Coleman: Een boodschap aan de geprikten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Weer een goed artikel Niccos.

  ‘Ik verbaas mij, naïef als ik vaak nog ben, over de mensen die werken in overduidelijk corrupte organisaties. Hoe kunnen ze dat met hun geweten rijmen? Helemaal onbewust zullen ze toch niet zijn. Is cognitieve dissonantie dan een verklaring? Wegkijken om niet bang te hoeven zijn voor hun toekomst.’

  Het ego heeft een onderbewustzijn gecreëerd om alles wat strijdig is met het ego in weg te stoppen en te censureren zodat het ego niet hoeft te veranderen en kan blijven bestaan. Daardoor verloochenen mensen zichzelf en spelen ze onwetendheid zodat hun ego uit egoïsme/hypocrisie en eventueel kwaadaardigheid kan handelen om te krijgen wat het ‘IK’ (het ego) wil hebben.

  Kijk onderstaand filmpje eens, deze informatie ga je waarderen.

  Surrender the ego to the Dao. Cook the ego through meditation and offer it to shiva as a meal, in order to let go of the ego and atain God consciousness.

  https://m.youtube.com/watch?v=mv5Ws2SI35Y

  @Niccos; Bedankt voor dit inspirerende en verruimende artikel. Ik kijk uit naar je volgende bijdrag. @Rommel; bedankt voor deze gast auteur.

   • Er is alleen bewustzijn. Daarin hebben we een ego en dat ego maakt een onderbewustzijn om bepaalde dingen in te verstoppen, zodat het ego zichzelf in stand kan houden. Daardoor maken de meeste mensen geen sociaal emotionele ontwikkeling door en worden velen niet echt volwassen/bewust. Kijk maar om je heen… veel mensen zijn ruim volwassen in hun paspoort, maar in gedrag zijn het kinderen die niet ouder zijn dan 7. In Nederland worden we uitzonderlijk hard in ons ego gehouden en aangeleerd om alles in ons onderbewustzijn te stoppen ipv dingen aan te kijken, te leren en te groeien en uiteindelijk bewust/volwassen te worden. In Nederland krijgen mensen zo min mogelijk tijd om bewust te worden. De rat race gaat zo snel dat mensen de meeste dingen gewoon wegstoppen… wat we tegenwoordig ook wel veel wegkijken noemen.

    Het ego is tot je 7de nodig om te overleven en te leren terwijl we kwetsbaar zijn. Natuurlijk gezien begint na ons 7de het bewustzijn te groeien, dat wordt in Nederland (en veel westerse landen) voorkomen, zodat we programmeerbaar blijven ipv zelf gaan leren nadenken.

  • Graag gedaan en dankjewel Naam:*, fijn om zulk een terugkoppeling te krijgen. Jouw aanvullingen zijn ook welkom, in de ontmoeting kan elk zich verdiepen. Meditatie is inderdaad de te zetten stap tussen het mentale en het spirituele veld. Ook hier zal ik iets over schrijven, hoewel ik weet dat nog veel mensen ‘niets hebben met meditatie’. Dat komt omdat het zo vaak wordt voorgesteld als iets anders dan gewoon ‘zijn’. Ik leer mensen mediteren, niet als doel op zich maar als middel om meer ontspannen door het leven te kunnen gaan. Een uurtje in de week mediteren levert niets op, het gaat om de meditatieve toestand waarin je 24/7 kunt ‘zijn’. Goed bezig! Groetjes, Niccos.

 2. Alles wordt verrot door een steeds meer uitdijende Roverheid die ons de meest krankzinnige regels door de strot drukt.

  Ik wil leven als een vrij mens die zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Ok, als ik iets fout doe zal ik mij moeten verantwoorden maar dan moet het gaan over u zal niet doden, niet stelen of een ander schade toebrengen.

  Voor de rest bepaal ik zelf wat en hoe ik wil leven…. rot op Roverheid

 3. Op het platteland had je nog wel een soort botheid als overdrijving om de absurditeit van iets uit te leggen. Maar de variant van de stadse mensen die mechanisch denken en de politiek ingaan neemt zichzelf serieus en is loyaal aan een terloopse opmerking van zichzelf en zet daarmee de kanker voort van hun eigen minne karakter dat daarmee ontstaat. Evenzo wordt iedereen daaraan afgemeten die eens wat zegt wat minder fatsoenlijk klinkt. Dat is het verschil met het informele gesprek, of dialect (= beeldspraak). Terwijl de eerste soort met een opmerking de spanningen los wil laten om te vergeten bijt de tweede variant zich erin vast. Omdat net zoals ze zelf chanteren ze weten dat ze zelf ook gechanteerd kunnen worden. Dus dat wordt de wet, of is dat al geworden. Daarin ligt de gelijkheid, niet zozeer in de misdaad buiten de wet maar die overloopt in de wet, want de wetten passen zich aan gewoontevorming aan. En gewoonte is de dood. De politie(k) gedraagt zich hiernaar, al moraliserend met notitieboekje gedigitaliseerd.

 4. Charitatieve instellingen zijn allemaal corrupt hier in NLD. Is het niet de bizarre hoge lonen van medewerkers en directie danwel hun handel in NAW gegevens van donateurs. Ken ze allemaal van A tm Z. Mooie inkijk gehad jaren lang en daarom heb ik nog nooit iets gegeven. In de charitatieve branche noemde de instellingen hun marketing projecten zelf “Bedelbrieven” een klein gedeelte gaat daadwerkelijk naar een bepaald project maar ook hier zijn ze creatief in.

  • We zijn verleerd dat als je mensen wil helpen, dat je gewoon de mensen kan helpen die op je pad komen. Als iedereen dat wereldwijd in zn eigen omgeving doet, wordt iedereen die hulp nodig heeft geholpen. Geld geven aan tussenpersonen is gewoon gemakzucht zodat het ego zichzelf kan overtuigen dat je niemand hoeft te helpen en lekker alleen met jezelf bezig kan zijn. Geld geven aan goede doelen is dus puur egoïsme om jezelf vrij te kopen dat je mensen moet helpen die op je pad komen… want je hebt immers geld overgemaakt naar een tussenpersoon en die gaat mensen helpen zodat jij niks hoeft te doen.

 5. Aan de wereld bouwen zonder de geestelijke kosmische spirituele oorsprong van diezelfde wereld te erkennen, te herkennen, dus zonder dat hoger bewustzijn een maatschappij in stand te houden, iets in de materiele wereld te willen doen zonder erkenning, oefening, herkenning vh spirituele, ja is gedoemd onvruchtbaar te zijn. Het is verwoestend .
  Het materialisme en het dasrmee samenhangend rationele vermogen had al zijn hoogtepunt rond het jaar 1900.
  Rudolf Steiner vroeg zich af waarom er nog een uitbreiding van extreem materialisme aan zat te komen. Hij zag dr verwoestende werking ervan.
  Hij voorzag dat in het midden vd 20 eeuw Europa er verwoest bij lag.
  Hij zei later in een lezing dat hij/wij ah eind vd 20e eeuw terug zullen zijn om de aarde te redden. Dat vindt nu plaats.
  Kijk, de aarde is door, voor en van de mensen!
  Zonder mensen met spirituele ontwikkeling en bewustzijnsverhoging, dus verhogen van onze frequentie, kan de aarde niet bestaan!
  Kan ze niet evolueren .
  De plannen van alle drie letterige organisaties,
  WHO WEF NWO FED AID. Etc zullen met hun plannen uiteindelijk een leeggeroofde planeet aarde achterlaten alsof het een mijnbouwgebied betrof. Een grondstoffen planeet, waarbij ze altijd mensen als slaven zullen nodig hebben, omdat wij mensen slim zijn en overlevers en tegelijk evolueren naar hoger bewustzijn.. En onze onderdrukkers dom
  Omdat ze zonder geest leven!
  Keer op keer zullen ze ten val komen.
  Dit keer blijft de aarde bestaan en wordt ze niet verwoest. De weteldbevolking gaat bij vol bewustzijn naar een hoger bewustzijn.
  Dat was na de vernietiging van Lemurie en Atlantis niet zo.
  Nu, nog even doorbijten dd val van alle westerse regeringen is al begonnen, al flink op gang, als the Bidenkartel valt zal er veel ah daglicht komen.

  • ‘WHO WEF NWO FED AID. Etc zullen met hun plannen uiteindelijk een leeggeroofde planeet aarde achterlaten alsof het een mijnbouwgebied betrof.’

   Dit is ’the race to the bottom’.

   Mooie en inspirerende reactie Frans… dankje.

 6. Aan de wereld bouwen zonder de geestelijke kosmische spirituele oorsprong van diezelfde wereld te erkennen, te herkennen, dus zonder dat hoger bewustzijn een maatschappij in stand te houden, iets in de materiele wereld te willen doen zonder erkenning, oefening, herkenning vh spirituele, ja is gedoemd onvruchtbaar te zijn. Het is verwoestend .
  Het materialisme en het dasrmee samenhangend rationele vermogen had al zijn hoogtepunt rond het jaar 1900.
  Rudolf Steiner vroeg zich af waarom er nog een uitbreiding van extreem materialisme aan zat te komen. Hij zag dr verwoestende werking ervan.
  Hij voorzag dat in het midden vd 20 eeuw Europa er verwoest bij lag.
  Hij zei later in een lezing dat hij/wij ah eind vd 20e eeuw terug zullen zijn om de aarde te redden. Dat vindt nu plaats.
  Kijk, de aarde is door, voor en van de mensen!
  Zonder mensen met spirituele ontwikkeling en bewustzijnsverhoging, dus verhogen van onze frequentie, kan de aarde niet bestaan!
  Kan ze niet evolueren .
  De plannen van alle drie letterige organisaties,
  WHO WEF NWO FED AID. Etc zullen met hun plannen uiteindelijk een leeggeroofde planeet aarde achterlaten alsof het een mijnbouwgebied betrof. Een grondstoffen planeet, waarbij ze altijd mensen als slaven zullen nodig hebben, omdat wij mensen slim zijn en overlevers en tegelijk evolueren naar hoger bewustzijn.. En onze onderdrukkers dom
  Omdat ze zonder geest leven!
  Keer op keer zullen ze ten val komen.
  Dit keer blijft de aarde bestaan en wordt ze niet verwoest. De weteldbevolking gaat bij vol bewustzijn naar een hoger bewustzijn.
  Dat was na de vernietiging van Lemurie en Atlantis niet zo.
  Nu, nog even doorbijten dd val van alle westerse regeringen is al begonnen, al flink op gang, als the Bidenkartel valt zal er veel ah daglicht komen.

  https://www.wakkeremensen.org/channelingen-a-j/berichten-uit-telos/de-telosianen-jullie-planeet-is-aan-grote-veranderingen-onderhevig-gechanneld-door-marie-josee-andichou/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=de-newsletter-total-meest-recente-berichten-uit-onze-blog_1

 7. Dag Niccos,
  Wat weet jij van Jezus, in het Hebreeuws genaamd Yeshua, af? Jij bent soefi-moslim en in de koran wordt er over een totaal andere godheid gesproken en niet over Yeshua.
  Ten onrechte schrijft men over ene Isa, totaal anders dan Yeshua, want “niet voor onze zonden getorven en zeker. niet God in mensengestalte”, wat in de Bijbel dus juist de essentie van Yeshua is.
  Waar haal je vandaan dat zijn verhalen niet correct in de Bijbel staan? Typisch een islamgedachte om de Bijbel in diskrediet te brengen en te roepen dat de koran de waarheid is.
  Het enige Koninkrijk wat in eeuwigheid zal bestaan is het Koninkrijk van JHWH en daarin mag ieder mens zijn, die Hem aanvaardt en volgt in Zijn Torapraktijk.
  Shalom, zie voor meer info tora-yeshua.nl
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  • @kok… mijns inziens gaat de bijbel over onszelf. De bijbel zit in ons en komt tot ons als we leven zoals Jezus ons vertelde… LIEFDE. De bijbel is een geschreven handleiding, van wat van nature tot ons komt als we in alles denken, praten, doen, leven volgens LIEFDE. Als men de bijbel leest als een verhaal dat niet over onszelf gaat, raken we verwijderd van de bijbel die God in ons stopte en gaan we tussenpersonen volgen die de bijbel aan ons uitleggen. Wij moeten niet volgen, wij moeten zelf en elkaar leren om LIEFDE te worden. Vroeger hadden we bijbelgesprekken bij elkaar thuis, dat is hoe het van nature werkt. De kerk heeft God geïnstitutionaliseerd en zichzelf tot tussenpersoon verklaart. De band met God is individueel, maar we zijn gegijzeld door de kerk… precies zoals we nu zien met cojona, we zijn gegijzeld door de wetenschap (kerk) en de politiek en de experts leggen ons de regels uit (bijbel). Ik doe niks af aan de bijbel, maar de bijbel in onszelf is duizenden malen krachtiger en via de bijbel in onszelf komen we tot God bewustzijn, oftewel dan worden we werktuigen van God die rechtstreeks door God worden bestuurd. Met alle anders geloofsboeken werkt het net zo. Alles draait om de persoonlijk, intrinsieke overgave aan God/LIEFDE. Onze vrije wil is er om te beseffen dat we die vrije wil liever inzetten om ons over te geven aan God/liefde.

   Wat ik tot zover begrijp is dat we in een proces in onszelf de Jezus (ego) moeten kruisigen, om in God/Christus bewustzijn (de ziel) op te gaan. Nogmaals, ik zeg dit niet om je tegen te spreken of ruzie te maken of de bijbel of andere geloofsboeken te ontkennen… ik heb zelf zo mijn leven geleefd, volgens LIEFDE. Ik ben nu 50 en ik ben nu pas begonnen om de bijbel te lezen en ik ontdek dat ik het meeste wat ik lees zelf heb geleerd door in alles in mijn leven LIEFDE altijd voorop te stellen. Ik volg Sat Yoga veel en die leggen het proces van bewustwording erg goed uit. Ik durf zelfs te zeggen dat Shunyamurti dezelfde lessen geeft als Jezus in zijn tijd… het oorspronkelijke christendom, LIEFDE. En om liefde te leven, zul je angst (ego, het beest, de duivel in jezelf) moeten loslaten. Hopelijk kan je mijn reactie zien als een filosofische uitwisseling. Ik vind het erg mooit dat FN en Niccos deze artikelen er af en toe tussen stoppen. Erg inspirerend en dit is de weg voorwaarts en tegelijk de weg inwaarts en de weg terug naar onze natuurlijke staat van bewust ZIJN.

  • Hallo ben kok, ik wist dat mijn korte voorbeeld stof zou doen opwaaien. Ik zal eens een specifiek artikel wijden aan religie, geloven, spiritualiteit en verbinding. Overigens ben ik geen soefi-moslim, ik hang geen enkele religie aan. Het is de universele onderliggende wijsheid in alle religies die mij wel aanspreekt. Wat betreft Jezus spreekt mij het Evangelie van Thomas mij zeer aan. Een vertaling en toelichting van Bram Moerland is te vinden op het internet, zeer de moeite waard. Veel mensen vinden heil in een religie en dat mag, het kan zeker waarde toevoegen aan het leven. Echter ga ik liever een stap dieper en boor de bron zelf aan, maak verbinding tussen de kern van het wezen rechtstreeks met de bron van het leven (‘God’). Alleen mensen die bang zijn voor onafhankelijkheid nemen geen genoegen met het passeren van de religie, op de één of andere manier dringen ze niet door tot de kern. Maar daar denken ze zelf natuurlijk anders over. En dat mag ook. Groetjes, Niccos.

  • Ben Kok, helemaal mee eens. Alleen Jesus, de vredevorst zal bij zijn terugkonst blijvende vrede en gerechtigheid brengen en alles in deze gevallen wereld nieuw maken. Want alzo lief heeft God de wereld gehad dat hij zijn enig geboren zoon gegeven heeft zodat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.

 8. Het “Konink-rijk der Hemelen” of “UW RIJKDOM” gaat niet om een “Rijk voor de Eeuwigheid.”….
  Hier schuilt telkes het probleem van alle verwrongenheden, verkrachtingen van teksten, de “Heilige teksten”, ook de Tao, door mensen die deze “geestelijke talen” niet kunnen begrijpen, ook niet binnen de Gods-diensten of sekten die deze teksten willen “hanteren” en deze “naar hun hand willen zetten”, naar “hun ego”, naar “hun gedachten / ideën / verbeeldingen / inbeedlingen… Het “Rijk voor de Eeuwigheid” is ook niet één of ander Platneet waarop de mensen zou kunnen gaan leven in het Universum. …. geen enkel ander planeet in het Universum in geschikt voor de mens om er op te leven….
  Neen,HET “Koninkrijkg der Hemelen” is hier, is hier “hemel op aarde, op dit Paradijs” mogen beleven/doorleven….Hier leven in “het HOF der EDEN”.. terug mogen leven in het “Hof der EDEN”.. en DIT is weggelegd voor de mens die door zijn “Ware Verlichting” mag gaan, door zijn “wedergeboorte”, door de “Ware Transcendentie”…
  Het “RIJKDOM” in de zin van “UW RIJKDOM KOME”, gaan niet om geld… of luxe… of tal van knappe vrouwen voor veel seks !
  Eens wij doorheen onze “Ware Transcendentie” mogen gaan krijgen wij automatisch / synchroon altijd alles wat wij nodig hebben… geen invulling van HEBzucht of onverzadigbaarheden, neen, want deze hebben wij niet meer omdat als “Verlicht mens”, wij in VOLDOENING leven…
  De “Ware Verlichting” geeft ons een ongekende bescherming, alle angsten verdwijnen, zelfs de angst voor de dood… Door doorheen onze “Waer Verlichting” te mogen gaan komen wij terecht in die “Overvloed van Liefde / Energie / Empathie / Creatie / Gelukzaligheid enz…” .. waardoor wij dit alles mogen delen in overvloed met anderen…, wij zullen er nooit aan ontbreken…. de anderen, de “death walking people”, de duisteren, de zombies, de slapers zullen ons bestelen, hierdoor meer en meerin aan gebrek van deze overvloed komen en hierdoor worden zij automatisch / synchroon deze “onverzadigbare HEBzuchtigen”…= nooit genoeg / nooit gelukkig… leven in frustraties en hoge jaloersheden en worden tenslotte deze Satanische Illuminatie of inquisitors of andere moordenaars / plunderaars….omwille van er “niet kunnen toe komen”… ! !….
  Hier gaat dus expliciet “UW RIJKDOM KOME” over, of het KONINKRIJK GODS. geachte heer gastauteur Niccos… geen achternaam, wie bent u precies ? Heeft u een FB pagina, dan kan ik even gaan zien wat u allemaal post. Bedankt. en fijne dag.
  …De “Illumnatie” zijn de Valse verlichten vanuit Amerika, de 666 die SMACHTEN naar transcendentie en hieruit “transhumanisme” willen uitvinden of ontwikkelen die één en al valsheid en misleiding is, idem alle Gods-diensten , sekten, Boedhisten hedendaags zijn slechts SMACHTENDE, eeuwig bedelende mensen naar “hun verlichting” die bijzonder veel valse Spiritualteit delen, idem Karen Hamaker / Eckhart Tolle en zo vele anderen,….. te veel om op te noemen . Allemaal mensen die nooit hun “Ware Verlichting” zijn doorgegaan en velen onder hen die de “ZUIVERE teksten vanuit de Ziel” vervormen, verkrachten, naar HUN ego zetten en boeken schrijven, voordrachten geven over de teksten die zij stelen van anderen, wat vooral typisch is bij de “denkende uitverkorenen”, de onverzadigbare HEBzuchtigen.

  • Mensen die zeggen dat zij de enige waarheid kennen en alle andere waarheden vanuit hun ivoren toren veroordelen zijn de eersten waaraan je mag twijfelen. Vooral als ze FB serieus nemen.

   • hier ben ik het mee eens. God kent bij wijze van spreken 8 miljard verschillende meningen en opvattingen. niet een geloof mag de waarheid claimen laat staan een wereldreligie uitvoeren dat zou net zo catastrofaal zijn als dat de WEF een wereldorde uit zou oefenen. Jezus bedoelde dat elk mens zich individueel zou kunnen ontwikkelen zodat die zich niet in een groep hoeft te verschuilen en dus niet de waarheid kan ontdekken.

 9. Simplistische uitgelegd het volgende; Er vanuit gaande dat er een aanwezige intelligentie aanwezig is in het universum die ook wel gekoppeld kan worden aan de eeuwigheid (God) en de mens daarvan een onderdeel is oftewel voortgekomen uit deze intelligentie en geschapen is naar zijn volmaaktheid kan middels de vrije wil de mens zich wel of niet onafhankelijk manifesteren en ontwikkelen middels continu nieuwe inzichten zodat er met de wijsheid uit de ervaring van zijn aardse bestaan een soort blauwdruk verdient wordt die meegenomen wordt nadat de mens met zijn ziel zijn stoffelijke heeft verlaten alwaar zijn ziel zich verder blijft ontwikkelen . Er zullen hier oneindig veel gradaties in mogelijk zijn zowel aan de onderkant als de bovenkant. M.a.w. een ziel of de geest (net hoe je dit noemen wilt) zal afhankelijk in welke sfeer hij/zei terecht gaat komen zich bijvoorbeeld uit een doorlopende nachtmerrie kunnen bevrijden (duizenden jaren?) of hij stapt in hogere sferen in en zal dicht tegen het goddelijke aan kunnen kruipen en kan zich verder ontwikkelen tot het volmaakte. Velen denken dood is dood en god bestaat niet maar dit zijn gewoon keiharde gegevens van mensen die er al geweest zijn.

  Om aan de goede kant in de eeuwigheid binnen te komen moet een mens zich allereerst bewust worden waar hij staat want je moet er wel wat voor doen want het begint bij het aanvaarden van het feit dat een mens niet zonder spelregels kan (bijvoorbeeld de 10 geboden).Verder is het zo dat omdat de meeste mensen hier niet voor ontvankelijk blijken te zijn omdat men al vroeg zich zelf afhankelijk laat maken middels zich bijvoorbeeld onderwerpen als manager van een beursgenoteerd bedrijf of als ambtenaar waar je geacht wordt het narratief te volgen. Eenmaal afhankelijk is het nog maar een klein stapje om je geweten uit te schakelen. Dus de weg naar gelukzaligheid is er wel maar ben bang voor slechts weinigen omdat we nu in de eindtijd zitten en het steeds moeilijker wordt om onafhankelijk in het leven te staan. Maar ja wie ben ik? God heeft al onze gedachten nodig omdat dit hem voedt middels de energie die vrij komt bij ons als we bezig zijn met liefde, angst of andere emoties. Zie God als een computer die alles wat wij doen registreert en bewaard.
  Daarom moeten wij aanvaarden dat de weg die de mens loopt dood gaat lopen en dat zien we ook om ons heen. Er lopen thans miljoenen mensen rond die hun geweten uitgeschakeld hebben en die onbewust zelfmoord aan het plegen zijn.

  p.s. Bram Moerland zijn uitleg over de Gnostiek met in het bijzonder het evangelie van Thomas zijn bijzonder leerzaam

  • Hallo grote Henk, als het goed is morgen een artikel over spiritualiteit die hierop ingaat. Een overdenking is de vraag of Karma ‘in de tijd’ is of ‘instant’. Moet de mens zich zorgen maken voor een volgend leven of dit leven? Groetjes, Niccos.

   • een mens moet zich wel degelijk zorgen maken. Ook al geloofd een bepaald persoon niet in God. God is wel met jou bezig of je wil of niet. Dat is een ongeschreven wet en kan je heel goed herleiden bij mensen die bijna dood ervaringen gehad hebben. Karma of geen karma maakt allemaal niet uit. Een mens is vaak geneigd door zijn onvolmaakte leven het spirituele moeilijker te maken als dat het is. Onbewust weet een mens donders goed van zich zelf dat hij fout bezig is als hij bijvoorbeeld voor de zoveelste keer getrouwd is en zijn kinderen niet meer ziet zal die proberen zijn onvolmaaktheid op anderen te projecteren en mensen om zich heen verzamelen die ook hun kinderen niet meer zien. dat is het probleem van deze tijd en zie je mooi bij onze WEF trekpoppen (en aanhang) die wetende dat ze fout zijn toch bewust ons proberen mee te slepen naar de hel (of hoe je dit ook mag willen noemen) die ze inmiddels geromantiseerd hebben of negeren. sommigen zeggen een zwart gat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in