Als eerste EU-land: Italië voert verplichte vaccinatie in

0
© Marco Verch Professional / Flickr (CC BY 2.0)

In eerste instantie zal de bepaling gelden voor gezondheidswerkers. Als iemand zich niet laat vaccineren, krijgt hij een andere baan waarbij hij niet in contact komt met patiënten. Indien dit niet mogelijk is, zal geen loon meer worden uitbetaald.

Woensdagavond heeft de ministerraad in Rome een decreet goedgekeurd tot invoering van verplichte vaccinatie voor gezondheidswerkers. De vaccinatieplicht geldt ook voor apothekers en artsen met een eigen praktijk.

Vaccinatie zou alleen kunnen worden opgeschort in geval van bewezen gevaar voor de gezondheid in zeer specifieke omstandigheden. Regio’s en autonome provincies moeten niet-gevaccineerd personeel melden bij de plaatselijke gezondheidsautoriteiten.

Vaccinweigeraars kunnen taken op zich nemen die hen niet in contact brengen met patiënten. Als dat niet mogelijk is, worden ze tot 31 december 2021 buiten dienst gesteld.

Van 3 tot 30 april wordt heel Italië een “rode zone” met strenge beperkingen. Als het aantal besmettingen eind april sterk is gedaald, zou de Raad van Ministers kunnen besluiten de beperkingen te versoepelen.

De Raad van Ministers in Palazzo Chigi, voorgezeten door president Mario Draghi, heeft het volgende besloten:

  • Geen “gele zones” tot 30 april 2021.
  • De uitbreiding van de beoogde maatregelen voor de “rode zone” bij een bepaald optreden van (vermoedelijke) besmetting (meer dan 250 gevallen per 100.000 inwoners en in gebieden met mutaties) zowel bij verordening van de minister van Volksgezondheid als bij de voorzitters van de regio’s.
  • De mogelijkheid om elke dag een ander privé appartement in de gemeente te bezoeken in de “oranje zones”.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Italiaanse imam: “Christelijke vrouwen zijn onze prooi!”

  Greta Thunberg: "Kinderen zijn het hardst getroffen door het Coronavirus"
Vorig artikelBrusselse Coronapolitie zet waterkanon, traangas en drones in tegen burgers – jonge vrouw zwaargewond
Volgend artikelVK meldt 25 nieuwe gevallen van zeldzame bloedstolsels in verband met AstraZeneca vaccins
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in