Welkom in het Nieuwe Normaal: met machinegeweren en een groot contingent politie tegen het drinken van een wijntje op een Frans strand

6

Paaszondag heeft de gendarmerie van Lunel controleacties uitgevoerd op het strand van Grand-Travers in La Grande-Motte. Het sleutelwoord was pedagogie. Alleen voor de Covid-restricties.

De verkopers van donuts, zonnebrillen, badpakken enz. op deze Paaszondag was iedereen aanwezig, voor een bijna zomerse dag op de stranden van Hérault. Dit zonder aandacht te schenken aan de nieuwe maatregelen die zaterdagavond van kracht zijn geworden, waardoor men zich slechts binnen een straal van 10 km mag verplaatsen, schrijft Midi Libre.

Ondanks een tolerantie voor dit paasweekend met betrekking tot reizen, heeft de politie haar controles geïntensiveerd met “een educatief doel met betrekking tot het dragen van mondkapjes op het strand”, zei de commandant, die de operatie leidde, een paar minuten voor het begin van de controles.

Maar liggend op de lakens had de overgrote meerderheid van de zonaanbidders het mondkapje niet op. En toch, zelfs alleen, zelfs met afstand van andere mensen, is het verplicht om het te dragen. Naast de secretaris-generaal van de prefectuur van Hérault, Thierry Laurent, werden ongeveer 17 rijkswachters en gemeentepolitieagenten gemobiliseerd om de controle uit te voeren.

Opgesteld in een lijn, ging de politie langs dit strand van Grand-Travers en stopte om mensen te waarschuwen hun mondkapjes te dragen. “Ze kunnen het afdoen als ze eten of drinken. Maar als ze klaar zijn, moeten ze hun mondkapje weer opzetten. Tegenwoordig krijgen ze daar geen bekeuring voor, tenzij ze weigeren mee te werken. Maar dat is zeer zeldzaam”, zei de bevelhebber die de leiding had over de operatie.

Geen van de ondervraagden was echter op de hoogte van de regel. Hoewel zij allen hun mondkapjes weer hadden opgezet, waren zij het niet eens met deze maatregel. “Wij vinden de controle niet erg, maar dit verhaal wordt misbruikt met het dragen van het mondkapje”, klagen Mika en Rosalie, een echtpaar uit Lunellois dat met hun twee dochters op het strand was. “Als we lopen, hebben we begrijpelijkerwijs een mondkapje nodig. Maar als we op de handdoek zitten, zie ik de noodzaak niet”.

405 euro boete voor een wijntje

  De Israëlische regering verkoopt zijn bevolking als laboratoriumratten in een grootschalig Pfizer experiment

Hetzelfde geldt voor Veronika, voor haar is deze regel “onbegrijpelijk”. De inwoners van Herault zijn al meer dan een jaar in hun bewegingsvrijheid aan banden gelegd, en deze zondag zagen zij deze regel als de laatste strohalm. “We hebben er genoeg van”, zeiden sommigen.

Hoewel er clementie was voor mondkapjes, was er geen genade voor groepen van meer dan zes of voor het gebruik van alcohol. Zelfs voor een glas rosé bij een picknick. “Sinds een jaar is de consumptie van alcohol in het openbaar verboden. Zelfs op het strand. Sinds dit weekend is deze maatregel nationaal en wij hadden een ministerieel bevel om op dit punt compromisloos te zijn”, legde de commandant uit.

“Dit wordt belachelijk!” Guillaume was naar de picknick gekomen met zijn kinderen, zijn vrouw en twee vrienden. Zij kregen drie boetes van elk 135 euro voor het drinken van rosé. “Het was het laatste moment dat we samen konden zijn voordat we weer werden opgesloten. Dat moment was verpest”. Afgezien van het feit dat deze alcohol meer had gekost dan verwacht. “Ze kwamen in drommen met hun vuurwapens. Er zijn kinderen bij. Kun je je voorstellen hoe het voor hen is?”

Aan de kant van de ordehandhavers is er de wil “niet bang te maken, maar gerust te stellen”. Het gaat er niet om agressief te zijn, het gaat erom klaar te staan om te handelen in geval van een gevaarlijke situatie”, antwoordde Thierry Laurent.

Vanaf morgen moeten alle zonaanbidders in ieder geval hun mondkapje dragen en zich houden aan de 10 km- en de avondklok, anders riskeren zij een boete van 135 euro. Bovendien, als de pandemie- en gezondheidsregels na deze vier weken voortduren, “kan het nodig zijn om de maatregelen te verscherpen gezien de grote menigten op plaatsen als deze”, meldde de commandant van de gendarmerie van Lunel.

Frankrijk: reeds 150 districten bezet door islamieten

Vorig artikelVaccinpaspoorten – laboratoriumratten loyaliteitskaarten
Volgend artikelWHO verwerpt Covid-19 vaccinpaspoorten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

    • Warom altijd die rotoorlog erbij halen? Hitler vocht tegen dezelfde vijanden als wij nu! Globalisme, zionisme, communisme, banken en satanisme/kindermisbruik! Kijk maar eens naar de docu Europa the last battle in 10 deln Nederlands ondertiteld! Dan zullen je ogen opengaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in