Door TUBS - Deze vectorafbeelding bevat onderdelen die afkomstig zijn uit van:, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15952232

De leider van de Hongaarse ultrarechtse partij Our Homeland, László Toroczkai, heeft gezegd dat Hongarije de regio Transkarpatië in Oekraïne kan inpikken als Kiev het conflict met Rusland verliest, bericht Pravda.

De regio waar veel etnische Hongaren wonen, zou na de val van Oekraïne aan Boedapest kunnen worden toegewezen, voegde de politicus eraan toe.

“Als Oekraïne valt, zullen wij Transkarpatië opeisen,” zei László Toroczkai.

Hij riep ook op tot beëindiging van het conflict tussen Rusland en Oekraïne door middel van een staakt-het-vuren en vredesonderhandelingen met Moskou.

In 2023 noemde Toroczkai de uitbreiding van de NAVO naar het oosten een Amerikaans belang dat schadelijk was voor de Euraziatische beschaving, waar Rusland deel van uitmaakte. Hij zei ook dat Kiev de resultaten van het referendum van 1991 schendt, volgens welke Transkarpatië als een autonomie met een breed scala aan rechten zou moeten bestaan.

Mocht Oekraïne het conflict verliezen en zijn staat worden verdeeld, “dan zou Transkarpatië als autonomie vreedzaam kunnen worden herenigd met Hongarije,” benadrukte de Hongaarse politicus.

Geen enkele andere parlementaire partij in Hongarije heeft tot nu toe zo’n aanspraak gemaakt op het Oekraïense grondgebied.

De Oekraïense politicoloog Taras Zagorodniy reageerde op de beweringen van Hongarije. Volgens hem moeten de Oekraïense strijdkrachten sterker worden, zodat andere landen dergelijke gedachten laten varen.

“Hoe sterker ons leger is, hoe minder slechte gedachten verschillende politici, waaronder Hongaarse, zullen hebben. Ze zullen begrijpen dat het pijn zal doen als ze zo blijven denken,” zei Taras Zagorodniy.

Dmitry Peskov, ambtenaar van het Kremlin, gaf ook commentaar op de verklaring van de Hongaarse politicus.

  Wij onderbreken het programma om u de brandende wereld te laten zien

“Neem contact op met ultrarechts,” zei Peskov.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

God van de Oorlog: Artillerie regeert weer eens op het slagveldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZweedse professor: Invloed WiFi op gezondheid ‘erger dan we dachten’
Volgend artikelMeer door de VS gedreven escalaties richting oorlog in het Midden-Oosten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Rusland laat geen nato toe aan zijn grens enkel een neutraal land dus droom maar lekker en de nazi’s zullen eerst worden uitgeroeid

 2. Ik denk dat als de bevolking dat in een referendum bevestigd Poetin daar geen enkel bezwaar tegen maakt. Heeft hij al meerdere malen zo uitgesproken

 3. Ik denk dat dit er een is uit de doos “hoe krijgen we voor de publieke opinie Hongarije op een geloofwaardige manier uit de EU zonder zelf te kakken te staan “.
  Het grote demoniseren is begonnen, alles voor de miljarden voor Oekraine.

 4. Leuke doelstelling, leuk ook de reactie van Peskov…een handje helpen, 😉 de EU zal weer tekeer gaan, met de tandenzieke idioot Verhofstadt voorop, er zullen nog wat meer stenen gegooid worden in die Stinkende kikkerpoel (sorry kikkertjes)..

 5. Trans-Karpatië terug naar Hongarije lijkt mij niet zo schokkend maar logisch. Een volk/natie hoort niet verdeeld te zijn over meerdere staten. Nederland zou op o.a. Graafschap Bentheim aanspraak moeten maken. En België op ‘Frans’-Vlaanderen. En bv. Italië op Corsica. En zo kan ik nog wel even doorgaan. God heeft ieder geslacht zijn eigen plaatsje op de aarde toegewezen.

 6. Ik denk dat er maar een(1) land is in eu die voor zijn mensen kiest en dat is hongarije. Als het de russische kant kiest kan het alleen maar beter worden. Binnen nu en een jaar woon ik daar definitief, wat een heerlijk vooruitzicht.

 7. Ik bezie die Hongaarse man eigenlijk als grappig, de Russen moeten alles uitvechten en die Hongaren wachten nu lekker af, pas als Rusland heeft gewonnen komen zij dit stuk land weer opeisen, je moet maar durven als Hongaarse persoon, schaamteloos!

 8. Historische kennis is van belang. Ook wat deze uitspraken van de leider van Mi Hazánk betreft.

  Transkarpatië was net zoals het huidige Slowakije meer dan 1000 jaar Hongaars grondgebied. Na het misdadige verdrag van Trianon gingen deze gebieden naar de nieuw gecreëerde staat Tsjechoslowakije. Na de Tweede Wereldoorlog werd het geannexeerd door de Sovjet-Unie en ondergebracht in de Sovjetstaat Oekraïne.

  Na de val van de muur en de Sovjet-Unie werd Transkarpatië ten onrechte door de nieuwe staat Oekraïne behouden.

  Dit is de realiteit achter de woorden van Toroczkai

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in