Voor het eerst sinds het begin van de oorlog voerde de Russische luchtmacht massale luchtaanvallen uit op Oekraïense posities in Avdiivka, waarbij zelfs bommen van 1,5 ton werden afgeworpen, waarvan de eerste resultaten zichtbaar waren: de Russen braken vanuit het noorden en het zuiden door de Oekraïense verdediging en bezetten de regio’s Krasnohorivka, Vesele en Kamianka.

Tegelijkertijd brak de Russische voorhoede door de Oekraïense verdediging van Avdiivka en slaagden erin de stad binnen te komen, waarbij ze een aanval lanceerden op het 9e kwartier.

De Russen zijn ook de nederzetting Stepovo binnengedrongen en vallen de volgende stad, Berdici, aan.

De Russen proberen de operationele omsingeling van de stad te voltooien door een aanval uit te voeren op de “sleutelstad” Orlivka. Drie Oekraïense aanvoerwegen lopen door het wijdere gebied, met name vanuit Orlivka, Lastochkino en Tonenke.

Video: Luchtaanvallen op Avdeevka

Omsingeling van Avdiivka begint: Russen veroveren Vesele

Het begin van de omsingeling van Avdiivka begon met de bezetting van de nederzetting Vesele door het Russische leger.

De adviseur van de leider van Donetsk, Yan Gagin, benadrukte dat de Oekraïense troepen in Avdiivka proberen de opmars van Russische eenheden te beperken.

Russische troepen veroverden Vesele ten noordoosten van Avdiivka en kwamen nog dichter bij deze nederzetting.

Volgens informatie heeft het Oekraïense commando de 53e Gemechaniseerde Brigade, die eerder in de buurt van Bakhmut was gestationeerd, overgedragen aan Avdiivka. De taak van de brigade is om te voorkomen dat de Russische troepen de omsingeling van de stad voltooien.

Kiev probeert de aanval van de Russische troepen op Avdiivka in te dammen door reserves vanuit andere richtingen daarheen te verplaatsen.

  Waarom zijn Oekraïense soldaten zo bang voor Syrsky?

“Het Russische leger lanceerde een offensieve operatie om Avdiivka vanuit twee richtingen te omsingelen,” voegde Barabash eraan toe.

“De situatie is zo gecompliceerd dat we niet eens de tijd hebben om de bombardementen te tellen. De vijand schiet de hele nacht op de posities van de strijdkrachten van Oekraïne in en rond de stad. Er vinden tank-, mortier- en artillerie-aanvallen plaats. Vijandelijke luchtaanvallen en raketaanvallen vinden meerdere keren per dag plaats,” zei Barabash, hoofd van het Oekraïense bevel over Avdiivka.

“Gedurende de dag zijn er tientallen offensieve acties van de strijdkrachten van de Russische Federatie, De vijand komt het industriegebied niet binnen, hij kan het industriegebied niet doorbreken. Vanuit het zuiden en noorden van de stad probeert de vijand verschillende tactieken in te zetten om de stad te omsingelen,” voegde hij eraan toe.

“Avdeevka kan binnenkort worden omsingeld, omdat detachementen van de 1e Slavische Brigade van de andere kant, van de kant van Vodyany, oprukken,” melden de Oekraïners.

Ook melden Oekraïense militaire analisten dat “er gevochten wordt in de industriezone Avdiivka. De Russen gebruiken luchtmacht, geweren en artillerie.

Bekijk de video.

Russen beschieten een Oekraïens versterkt gebied aan de rand van Avdeevka.

Russische troepen bezetten Krasnogorovka

De Russen maakten een schaakmatbeweging door Krasnogorovka ten noorden van Avdeevka te veroveren.

Russische troepen veroverden de stad Krasnogorovka ten noorden van Avdeevka, vertelde militair expert Eduard Basurin aan TASS.

“De stad is in wezen bevrijd, de opruimingsoperaties gaan door in de buitenwijken. De volledige bevrijding van Krasnogorovka stelt Russische troepen in staat Avdeevka verder te omsingelen,” zei Basurin.

  Plotseling waarschuwen leiders over de hele wereld dat de Derde Wereldoorlog heel dichtbij is

Oekraïense strijdkrachten vielen van daaruit regelmatig Donetsk en Yasinovataya aan.

Bekijk video.

Massale Russische luchtaanvallen

Oekraïense bronnen melden het gebruik van Russische kruisraketten tegen posities en versterkingen in Avdiivka. Ze praten over het gebruik van Kh-101 (ALCM), Kh-555 ALCM, S-300 raketten tegen gronddoelen en Kh-59 ALCM.

Oekraïense militaire analisten hebben het al over een moeilijke situatie voor de strijdkrachten van Oekraïne in Avdiivka en nabijgelegen kleine nederzettingen.

Tijdens massale luchtaanvallen in Avdiivka werd een groot aantal Oekraïense pantservoertuigen en artilleriesystemen vernietigd, waaronder M777 en D-30 artilleriesystemen, M109, Gvozdika en Tyulpan gemotoriseerde kanonnen evenals MLRS “Tornado”.

Het verlies aan personeel van de strijdkrachten van Oekraïne bedroeg meer dan 200 mensen. In Avdiivka zelf en de dichtstbijzijnde nederzetting, Tonenka, werden munitiedepots vernietigd.

Aanvalsgroepen van de strijdkrachten van de Russische Federatie rukken met succes op naar Pervomaisky ten zuidwesten van Avdiivka. De strijdkrachten van Oekraïne verplaatsen extra voorraden gepantserde voertuigen en mankracht.

Het bevel over de strijdkrachten van Oekraïne benadrukt de moeilijke situatie voor Oekraïners in het noorden en zuiden van de stad – in het gebied van Experimental, Vodyany, Novobakhmutovka en Krasnogorovka.

Bekijk video’s

Russen lieten 1,5 ton FAB-500 en UPAB-1500V vallen – 150 meter paddenstoel!

“Het Oekraïense leger is bang … door de nieuwe Russische wapens, die de vernietiging van vestingswerken in seconden mogelijk maken,” zei militair expert Yuriy Podolyaka.

De strijdkrachten van de Russische Federatie hebben voor het eerst een UPAB-1500B-bom op Avdiivka laten vallen.

Het projectiel van 1,5 ton is ontworpen om doelen met een hoog beschermingsniveau, zoals vestingwerken, te vernietigen.

  Oorlog in Oekraïne versus oorlog in de Gazastrook - Referentiepunten

Volgens Podolyaka is deze bom in 2019 in gebruik genomen.

“Het vliegtuig komt de luchtverdedigingszone niet binnen. Het kan het van grote hoogte laten vallen.”

De UPAB-1500B-E weegt 1.525 kg en is uitgerust met een granaatkop van 1.010 kg die in staat is om betonnen vestingwerken te doorboren.

Bovendien lieten de Russen de FAB-500-bom van 500 kg op Avdiivka vallen.

“Om de vijand maximale schade toe te brengen, werden FAB-500 luchtbommen gebruikt, waarvan er één rechtstreeks op de posities van het Oekraïense leger viel.

De Oekraïense posities bij Avdiivka kregen een ongelooflijk sterke klap. De vuurpaddenstoel rees tot een hoogte van meer dan 150 meter en werd vergeleken met het effect van het gebruik van kernwapens, hoewel duidelijk is dat dit een conventionele, maar extreem krachtige granaatkop is.

In de gepresenteerde videoframes kunt u het moment van de krachtige impact zien. Als gevolg van de explosie vormde zich een enorme vuur- en rookkolom, die opsteeg tot een hoogte van ongeveer 120-150 meter, wat om voor de hand liggende redenen leidde tot een uiterst ernstige vernietiging.” melden Russische media .

Bekijk video’s

Zie kaarten. Russische aanval op Berdychi-Orlivka-Tonenke om de omsingeling van Avdiivka te voltooien.

De binnenkomst van de Russen in de stad.

De aanval op Stepove en de Russische as vanuit Vodiane.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

WOW! Gewoon… WOW! De waarheid komt naar buiten in Duitsland over OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNazi wortels van EU Führer Ursula von der Leyen
Volgend artikelMaar het kan doorgaan…
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. “De strijdkrachten van Oekraïne verplaatsen extra voorraden gepantserde voertuigen en mankracht.” En Rusland kijkt toe met hun drones. Ze hoeven enkel een bommetje te sturen.

 2. Ik hoop eigenlijk alleen maar dat Oekraïne tot bezinning komt en stopt met dit drama.
  Laat de VS stikken in zijn eigen ellende. Het feit dat de VS alles qua vredesbesprekingen keihard afserveert als onacceptable, inclusief het 12 stappenplan van China, zou elk mens dat nog een béétje normaal functioneert ertoe moeten bewegen een einde te maken aan alles en iedereen dat deze gevechten voedt met wapens en waanzin.

  Rusland laat met kleine stapjes zien wat het kan doen. Dit is een begin. Als Oekraïne de verwachtte tegenaanval in het voorjaar doorzet dan wacht hen slechts exact hetzelfde einde als de Nazi Wehrmacht.
  Alleen dan véél sneller.
  Oudbollige tanks en andere wapenrommel waarvan niemand snapt hoe het werkt en inzet van de inmiddels geronselde ‘Zelensky Jügend’ gaan 0, zero, ziltch verschil maken.

  • Ja de neocons willen oorlog en zelensky is een ingehoerde acteur een ordinaire wefhoer die danst voor geld op hoge hakken. Tja als het volk zo lomp is om deze weghoer in leven te houden dan moeten ze het ook maar zelf uitzweten. Hun probleem niet het mijne. Als je liever jou staatshoofd hlf naakt in leer en hoge hakken als man op tv ziet dansen dan dat je moeite wil nemen om hem te elimineren dan is het ook hun verantwoording en schuld voor wat er nu gebeurd. Ik denk dt oekrainiers een heel lomp laaggeschoold volk zijn, moet wel als je entertainende clown als staatshoofd hebt gekozen.dus hier geen greintje medeleven van mij.

   • Greet, ik kan niet veel zeggen of beweren, maar ook Oekraïners zijn gewoon mensen. Het zijn opa’s, oma’s, vaders, moeders, kinderen en kleinkinderen. Mensen die gewoon willen leven in vrede en gezondheid.

    Deze mensen hebben deze onvoorstelbaar stomme idioot van een Volodemir Zelensky niet gekozen om oorlog te gaan voeren met de grootste kernmacht op deze planeet.
    Oekraïne stond qua leger (omvang / bewapening) op de 22e plek van de wereldranglijst.
    Rusland nummer 2. Hoofdzakelijk doordat ook de samenstellers van firepower.com werkelijk géén idee hadden van werkelijke aantallen.
    Het wapenarsenaal van Rusland is een groot zwart gat. Rusland importeert niet. Rusland maakt zelf, ontwerpt zelf, oefent zelf en innoveert zelf. Ze hebben niemand nodig en verreweg de meeste ervaring. Zeker als het over tanks gaat.

    Hele generaties worden nu weggevaagd. Oekraïne is een schaakbord.
    Links de VS met EU en VK als een soort ranzig cordon van supporters.
    Rechts Rusland met de rest van de aardbol als supporters.

    Het opnemen tegen een Russische schaakmeester is geen goed idee als je vind dat je moet winnen.

    • Kan er maar een ding opzeggen Dennis , om mij ligt heel Ukra in een graf .
     Weg met dit volk en als dat volk dit niet wou , waarom doen ze zelf niets tegen de clown .

    • Acht jaar lang hadden de Oekraïense mensen de kans om de afslachting van etnische Russische Vrouwen en Kinderen te stoppen…er staan daar Kinderkerkhoven… maar nee hoor het zijn toch maar Russen…nu is er de afrekening..No Mercy..end of storie…

 3. Bommen van 1,5 ton…. ach, in de 2e wereldoorlog gebruikten de geallieerden bommen van 10 ton, de zogenaamde ‘aardbevingsbommen’.

 4. Het schijnt dat USA en Banderastan en EU volledige vernietiging willen, en dan het vingetje naar Rusland wijzen….

  Van EU kan ik ten dele begrijpen; de wederopbouw is goed verdienen…..maar ze vergeten de kosten; en oorlog SCHIJNT winst te geven, maar dat is dus niet zo.
  ——————
  Voor verbetering: eentje op het ICC, eentje op de woning van Rutte, eentje op kabinet.

  P.s.: Viniak (joegoslavische cognac) is veel en veel goedkoper dan Franse cognac, en naar mijn mening: ook beter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in