Rusland Yekaterinburg

De laatste tijd krijg ik steeds meer vragen van lezers die geïnteresseerd zijn in emigreren naar Rusland. Daarom zal ik de belangrijkste vragen kort beantwoorden.

Reizen naar Rusland

Ook al ben ik verliefd geworden op Rusland en heb ik hier mijn geadopteerde thuis gevonden, dit hoeft niet voor iedereen zo te zijn. Daarom is mijn belangrijkste tip voor iedereen die overweegt naar Rusland te emigreren, om eerst uitgebreid te reizen en het land te leren kennen, schrijft Thomas Röper.

Reizen naar Rusland is ingewikkeld geworden omdat er geen rechtstreekse vluchten meer zijn en de weinige vliegroutes via Istanboel of Belgrado volgeboekt en duur zijn, maar er zijn trucs. U kunt bijvoorbeeld naar Kaliningrad reizen en van daaruit verder vliegen. Vluchten naar Helsinky of Tallinn zijn ook mogelijk, en van daaruit kunt u een bus nemen naar Sint-Petersburg. Of u kunt naar Rusland rijden, maar dat is een hele rit door Polen en de Baltische staten. In ieder geval is het momenteel onhandig om naar Rusland te reizen.

Maar als u eenmaal in Rusland bent, is alles geen probleem meer. Binnen het land kunt u vrij vliegen en bewegen. U kunt hotels, vluchten of treinen boeken op het Yandex Travel portaal, maar u hebt een Russische creditcard nodig, wat ons bij het volgende probleem brengt, want dankzij de sancties werken westerse creditcards niet meer in Rusland. U moet dus contant geld meenemen en op zoek gaan naar een bankkaart in Rusland.

U hebt ook een visum nodig, dat u in Europa in de meeste steden bij een visumbureau kunt bestellen. De zoekmachine die u vertrouwt zal u helpen.

Nu het goede nieuws: Rusland blijft visa afgeven en wil zelfs de afgifte van visa vereenvoudigen en de mogelijkheid bieden om tegelijkertijd een Russische bankpas te krijgen. In tegenstelling tot het Westen, dat zijn grenzen blijft sluiten voor Russen, stelt Rusland zijn grenzen open voor bezoekers.

Dat het mogelijk is om heerlijk te reizen en vakantie te vieren in Rusland werd bevestigd door booking.com in zijn wereldwijde Ranking Guest Review Award in 2019, het laatste jaar waarin men nog vrij kon reizen voor de pandemie. Moskou kwam wereldwijd op de eerste plaats, mijn geadopteerde stad Petersburg kwam wereldwijd op de derde plaats, en ook veel kleinere Russische steden kwamen in de top van de klantenbeoordelingen van booking.com terecht.

Verblijfsvergunning en werk

Als u uiteindelijk besluit naar Rusland te emigreren, moet u zorgen voor een verblijfsvergunning. En dat is niet eenvoudig, want er is slechts een bepaald quotum per jaar, waarvoor lange wachttijden gelden, omdat Rusland een populair immigratieland is voor mensen uit de voormalige Sovjetrepublieken. De levensstandaard in Rusland is nu immers over het algemeen niet slechter dan in Europa.

  De hele wereld is in de greep van een ernstige vorm van oorlogskoorts

Er zijn agentschappen en advocatenkantoren in elke grote Russische stad die helpen bij de formaliteiten voor het aanvragen van een verblijfsvergunning. Toch moet u erop voorbereid zijn dat het proces lang duurt, want zelfs als u eindelijk aan de beurt bent, kan het tot zes maanden duren voordat uw aanvraag is verwerkt.

U moet ook bewijzen dat u over een basiskennis van de Russische taal beschikt, want u moet een taaltest afleggen. Als u naar Rusland wilt emigreren, moet u van tevoren beginnen met het leren van Russisch.

Er zijn ook uitzonderingen, bijvoorbeeld mensen die getrouwd zijn met Russen kunnen meteen een verblijfsvergunning aanvragen. Als u een Russische werkgever hebt die bereid is het papierwerk op zich te nemen en u een jaarsalaris van het equivalent van minstens 35.000 euro hebt, kunt u bovendien een werkvergunning als buitenlandse beroepsbeoefenaar aanvragen. Ook hier zal een lokale advocaat u helpen met de details.

De hindernissen zijn dus hoog, u kunt niet zomaar naar Rusland gaan en zeggen: “Hier ben ik, neem mij maar op!”. Maar er is goed nieuws over dit onderwerp aan het eind van dit artikel, want er wordt gesproken over vereenvoudigingen.

Belastingen en sociale kwesties

Het goede nieuws is dat de belastingen in Rusland ronduit lachwekkend zijn. De inkomstenbelasting bedraagt slechts 13 procent. Pas vanaf een jaarinkomen van meer dan ongeveer 63.000 euro is de inkomstenbelasting 15 procent voor het bedrag daarboven. Wie een bedrijf opricht, kan meestal profiteren van de vereenvoudigde belastingregeling, waarbij het belastingtarief ofwel 15 procent van de winst ofwel zes procent van de omzet bedraagt. Fiscaal gezien is Rusland een waar paradijs.

Bovendien is de ziektekostenverzekering van de staat gratis. In principe dekt de ziektekostenverzekering alles wat nodig is, maar u moet rekening houden met wachttijden in het ziekenhuis en bij een bezoek aan de dokter. Als u wilt, kunt u naar klinieken gaan die duurder zijn en waar u zelf iets moet betalen, maar het is nog steeds erg goedkoop in vergelijking met Duitsland. In Rusland kunt u bijvoorbeeld een tandheelkundig implantaat krijgen voor ongeveer 500 euro. U kunt ook een particuliere aanvullende verzekering afsluiten.

Als u een Russische echtgenoot en gezamenlijke kinderen hebt die de Russische nationaliteit hebben, kunt u profiteren van de Russische gezinstoelage, die zo goed is dat u er in Duitsland niet eens van zou dromen. Details vindt u hier (en omdat de vraag blijft komen: ja, de cijfers kloppen, en nee, ik heb niet verkeerd gerekend).

Over kinderen gesproken: Rusland is zeer kindvriendelijk en er zijn overal speeltuinen. In winkelcentra is er bijna altijd een kinderkamer waar kinderen kunnen spelen terwijl hun ouders winkelen. Er is ook veel aanbod voor kinderen, er is een eindeloze keuze aan vakantiekampen en zogenaamde “Krushki” waaraan kinderen kunnen deelnemen. Dit omvat van alles en nog wat: computercursussen, taalcursussen, muziek, dans, sport en alle andere hobby’s die een kind kan hebben. De keuze aan onderwerpen is werkelijk onbeperkt.

  De wereld zet zich schrap voor Europa's 22 juli "Doomsday" 

Huizenmarkt

Rusland kent geen problemen op de huizenmarkt. Als u een appartement wilt huren, kunt u die meestal binnen een paar dagen vinden en er meteen intrekken. Appartementen in Rusland worden meestal gemeubileerd verhuurd, dus u kunt er met uw koffers in en hoeft zich geen zorgen te maken over meubels en andere zaken.

Er wordt veel gebouwd in Rusland, waardoor de prijzen voor appartementen bijna belachelijk laag zijn in vergelijking met Duitsland. Dit geldt zowel voor het huren als het kopen van appartementen. Bovendien zijn er in Rusland geen woningbouwverenigingen die zich bezighouden met de verhuur van appartementen. Vrijwel alle appartementen in Rusland zijn particulier eigendom, dus u huurt een appartement niet van een anoniem bedrijf, maar van een persoon met wie u – als “de chemie goed is” – individuele afspraken kunt maken.

Kosten

In Rusland zijn telefoon, internet, openbaar vervoer, benzine enz. veel goedkoper dan in Duitsland. Een jaar geleden berichtte ik over de internetprijzen, en sindsdien is er niets veranderd. U kunt een flatrate voor internet krijgen voor ongeveer tien euro per maand. De tarieven voor mobiele telefonie zijn ook goedkoop en liggen ook rond de tien euro, hoewel dit nog goedkoper kan.

Het openbaar vervoer is ook goedkoop. In mijn adoptiestad Petersburg kost een maandkaart voor de metro ongeveer 25 euro. Een busrit kost ongeveer 60 eurocent, wat overigens ook de prijs is van een liter benzine.

Voedsel kost ongeveer hetzelfde als in Duitsland, waarbij sommige dingen duurder zijn in Rusland en andere dingen goedkoper in Rusland. Hoewel men in het Westen graag meldt dat Rusland lijdt onder de sancties, kan ik dat niet bevestigen. De winkels liggen vol en de westerse producten die door de sancties niet meer verkrijgbaar zijn, zijn onmiddellijk vervangen door andere leveranciers.

Kwaliteit van het leven

Kwaliteit van leven is een breed onderwerp, omdat het voor iedereen iets anders betekent. De een voelt zich prettig op het platteland, de ander in de grote stad. Rusland is groot en elke regio is anders. Moskou bijvoorbeeld is een ultramoderne stad die vorig jaar in de City Prosperity Index van de VN op de derde plaats stond van alle metropolen ter wereld. Moskou werd beoordeeld als de meest ontwikkelde infrastructuur van alle steden in de index, en stond ook op de eerste plaats wat betreft levenskwaliteit.

  ONDER DRUK: Nu de verdediging instort en zijn grondwettelijke mandaat ten einde loopt, annuleert de Oekraïense Zelensky alle buitenlandse reizen

Maar het hoeft niet altijd Moskou te zijn; Rusland heeft in totaal 16 steden met meer dan een miljoen inwoners. Deze steden hebben het voordeel dat je snel in de natuur bent, terwijl je vanuit Moskou uren moet rijden om uit de buitenwijken van de stad te komen.

Over het algemeen is de natuur een van de sterke punten van Rusland. Kiest u bijvoorbeeld voor Novosibirsk, dan wordt u beloond met een rijke natuur en ligt het fabelachtig mooie Altaigebergte “slechts” een paar honderd kilometer verderop. In Rusland wordt dit beschouwd als “om de hoek”.

Wie het graag warmer heeft, kan ook kiezen voor de snelgroeiende stad Krasnodar bij de Zwarte Zee, waar het warm is en waar Russen hun zomervakantie doorbrengen in de kustplaatsen. De stad is booming en is gegroeid van 650.000 inwoners in 2002 tot 1,1 miljoen nu.

Rusland is groot en heeft veel te bieden, daarom raad ik iedereen die serieus overweegt naar Rusland te emigreren aan het land te bekijken en zich niet alleen te richten op Moskou of Petersburg.

Mogelijke wetswijzigingen

In Rusland zijn discussies gaande om de immigratie te vergemakkelijken van mensen uit het Westen die zich verbonden voelen met Russische waarden, bijvoorbeeld het traditionele gezin in plaats van LGBT. Wat er uiteindelijk besloten zal worden is nog open, maar ik weet dat er veel ideeën over bestaan en dat er wetgevende initiatieven gepland zijn. Toch zal men niet om het leren van Russisch heen kunnen.

Er zijn ook pogingen om het voor zelfstandigen en bedrijven gemakkelijker te maken naar Rusland te migreren. Er worden verschillende ideeën besproken. Zo zouden bedrijven in de hightechsector, zoals softwarebedrijven, subsidies kunnen krijgen, of zijn er ideeën om braakliggende grond in bepaalde Russische regio’s vrij te geven zodat boeren uit het Westen zich daar kunnen vestigen. Het is nog niet duidelijk waartoe de reis zal leiden, maar achter de schermen in de Russische politiek wordt er intensief over gesproken.

Er zijn ook programma’s om het voor Russen die jaren of decennia geleden zijn geëmigreerd en misschien zelfs hun Russische staatsburgerschap hebben opgegeven, gemakkelijker te maken om terug te keren. Wie dit aangaat, moet op het Russische internet naar details zoeken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerse wereld in noodtoestand – Emigreren of standhouden? Politieke ballingschap of verzet?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlarmsignaal voor het Westen: 16 landen willen toetreden tot de BRICS-groep
Volgend artikelHet eenzame Westen: Stel je voor dat het oorlog is en 90 procent doet niet mee
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

65 REACTIES

  • ´Wie het graag warmer heeft, kan ook kiezen voor de snelgroeiende stad Krasnodar bij de Zwarte Zee, waar het warm is en waar Russen hun zomervakantie doorbrengen in de kustplaatsen.´

   • klinkt goed, echter Russisch leren gaat er met mijn hersenletsel niet in, veels te lastig, ben al blij dat ik voordat ik mijn ongeluk kreeg heel lang gelden, dat ik dat Simpele Engels en Duits een beetje bemachtigde en nog wat kan, maar bijleren is zo zo lastig voor dat lastige beschadigde brein van mij.

    maar met handen en voeten kan je ook een eind komen 😉 ik zou idd zelf niet in een te koude locatie willen wonen, lichte reuma helpt daar ook niet bij, dus zou dan idd een beetje de warmere delen opzoeken en een vertaal computertje meenemen voor het geval men geen woord Engels kan en mijn handen en voeten geen duidelijke taal afgeven lol.

    Maar ben nu al wat ‘ouder’ e.d. en in men uppie naar zoiets nu wat laat, dus verdedig mijn eigen stulpje hier dan maar zo goed en of ‘kwaad’ dat nodig mocht zijn.

    Vernietig het kwaad met wortel en al, strange scary brutal times ahead I’m afraid, not much we can do but Fight back against those inhumane monsters.

    • Inderdaad.
     Als ik jonger en energieker was wellicht, ja.
     Nu ben ik 72 en lichtelijk uitgeblust en ga mijn resterende tijd hier uitzitten.
     Het is nu nog te doen maar ik zie het onheil ras naderbij komen.
     Wat me tegenvalt is het schijnheil en onnozelheid van een groot deel van de bevolking en van nagenoeg ALLE bestuurders.

    • @GTRene… we zijn lotgenoten. Ik heb ook NAH. Leren uit boeken werkt is niet, maar in de praktijk kom ik ver. Maar ik zit ook in mn uppie en geen energie voor grote bewegingen, dus ik moet hier in NL mn fort bewaken of kunnen meeliften op anderen… maarja… in deze wereld is iedereen te gehaast om lifters mee te nemen die niet veel energie hebben. Als de nood aan is kunnen we misschien samen een fort gaan verdedigen… 🙏😜

     • @Naam*
      Ha, een ‘medestrijder’ vandaar dat we de dingen nog redelijk helder zien, niet dat we alles nog aankunnen (in the brain), maar als het echt ff mot, zit er nog wel een beetje ‘reserve’ in. We laten niet over ons heenlopen, thats for sure.

      toevallig dat ik dit linkje ff heb bewaard voor antwoorden om nog 1x terug te kijken, maar normaal niet geabonneerd op reacties oid, ik kijk gewoon elke dag de berichten op FR door en soms ‘moet’ ik ook ff wat kwijt 🙂 dat lucht dan soms weer wat op, alles opkroppen is slecht voor.

  • Onvoorstelbaar dat de VS nog code rood heeft , maw je komt er nooit meer in als je geen vaccinatie tegen covid hebt gehad. Pech maar dan zoeken we andere bestemmingen.

  • Voor U veel te koud.
   Voor anderen veel te warm.
   Het land heeft in het Noorden altijd SNEEUW en IJS.
   Het land heeft in het Zuiden PALMBOMEN.
   Het land heeft in het Westen een naar het westen georiënteerd westers cultuur.
   Het land heeft in het Oosten een naar het oosten georiënteerd oosterse cultuur.
   Daar tussen liggen heel veel gebieden met een diversiteit aan culturen en gewoontes.
   Het land heeft 10 tijdzones.
   Als U hier niets van U gaarden kan vinden, moet U in Nederland blijven,
   in een 15 minuten gebied! (een POLITIEK dat Rusland niet kent),
   en houw een Rus niet van z’n vrijheid af, want dan heb je een probleem.
   LGBTHIU etc. Uitspattingen daar houden ze in Rusland niet van.
   Russische cultuur is gebaseerd op,
   “HET GEZIN IS DE HOEKSTEEN VAN DE SAMENLEVING”.
   En het “CHRISTELIJK ORTHODOX” geloof.
   Welk land in de wereld is voor U groot genoeg om te emigreren??

 1. Ik blijf hier in NL. Ik ga hopenlijk genieten van de gezichten van de deugers als alles om hen heen afbrokkelt. Met een “i told you so” smile van oor tot oor. Daarna ga ik met de overlevers de mkb opbouwen. Kansen benutten.

  Maar eerst maar eens zien. Al het nieuws uit welke hoek dan ook waait van links naar rechts momenteel.

    • In het oosten willen de Russen zelf niet eens wonen. Je schijnt 10k cadeau te krijgen als je in het oosten gaat wonen zodat het strategisch gezien bewoont is.

     • Alaska XXL, maar dan minder koud en minder mensen. Als je van natuur houd en van bak to basic dan is het wel iets….groepsverband is dan wel een vereiste om te overleven….een stukje Google Earth en dan landen waar het kan is verhelderend, een overvloed aan natuur, meren, bossen, bergketens tot in het kwadraat….tsja….het is dat je geld nodig hebt om ergens opnieuw te beginnen, op enkel goede gedachten is het jaren knokken voor je relatieve rust hebt…

      De bergen van Bulgarije en Roemenië zijn ook prima trouwens…het is hier dat het menselijk afval per kilometer vierkant absurd is….

 2. Tsja, die taal. Als ik nog wat jonger was zou ik al 6 maanden geleden aan het proces begonnen zijn. Nu ligt dat toch wel anders, maar het is wel iets dat in het achterhoofd speelt. Bijna 10 jaar geleden ben ik naar de VS verhuisd, tuurlijk zijn sommige dingen hier beter dan in Europa, en andere zijn minder. Maar meer en meer zie ik het land vervallen tot 3e wereld status. Plus dat het openbaar onderwijs hier echt belabberd is en de media de hetze tegen Rusland maar blijven pompen. En dat het gros van de bevolking nog nooit buiten de VS is geweest en dus werkelijk de ballen weet van de rest van de wereld, hel, de meeste mensen zouden nog geen 10 landen op een wereldkaart kunnen aanwijzen.
  Net zoals ik hier nogal achteraf woon zou ik dat daar ook wel zien zitten. Misschien toch maar eens beginnen met Russisch leren, kan nooit kwaad

  • ik denk dat je in de VS goed kunt zitten, mits je tussen mensen zit met de neus dezelfde kant op en ruimte om zelfredzaam te mogen zijn….hier is de regelneukerij funest voor ieder initiatief, of je moet geen Nederlands spreken en lid zijn van een clan met veel zwaarden en bidmatjes…

   Amerika heeft denk ik veel te bieden, maar je moet met rust gelaten worden en niet constant je buren aan de kliklijn hebben hangen…..een zieke praktijk, kliklijnen, maakt van troosteloze mensen een ander soort levensvorm, zoiets dat je op een zomerse dag niet onder je schoen wil aantreffen.

   FTW en leef !

   • Ik zit achteraf, landelijke regio. En verrassing; dan zie je een veel groter percentage blanken. Zodra je de steden, zelfs de kleinere steden, binnengaat zie je overal zwarten.
    Achteraf, kleine gemeenschap om ons heen, waar ik zoveel mogelijk zelfvoorzienend ben/wordt, dat heeft wel wat hoor. Maar je kunt niet ontkomen aan het feit dat de VS hopeloos verdeeld is; qua taal, ras en politiek en dat dit gewoon nooit meer goedkomt.

    begin jaren ’60 was de VS ruwweg 90% blank. Nu is dat ruwweg 60%. Het percentage zwarten is niet enorm toegenomen, het zijn de ‘latino’s’. Nou, flikker op met dat ‘latino’. Een echte latino zit er niet tussen hoor. Als we het over katten zouden hebben zouden we ze ‘vuilnisbakkenras’ noemen. Mengsel van zwart, latino, zuid-amerikaans indiaans en wat blank bloed. Zeg maar wat het Kalergi plan graag wil hebben. Waardeloos.

    • Ja maar ze hebben de oorspronkelijke bewoners van Amerika nooit meer hun land teruggeven…….Sterker nog je ziet nog veel westerns waar telkens de roodhuid als wilde beest word/werd afgeschoten en de speculanten de dienst uitmaakten In de VS is het zo dat dit niet een blank bezit was ,,,,,en dat ook alle Europa landen hebben meegewerkt aan de uitroeiing van het eens zo machtig volk die ze per ongeluk indianen hebben genoemd…. Ook bovenstaande positieve reacties over Rusland zijn overdreven en je weet dat daar veel mensen op het platteland het zeer moeilijk hebben Ook die mensen mogen niet laten zien dat Moskou de baas is over hen Met een grote zak geld kom je overal in de wereld terecht en wordt je met open armen ontvangen In de usa komen alleen arme sloebers (Mexicanen) die ze willen weren maar toch vechten ze als apen in een kooi om er toe gelaten te worden Biden heeft daar een hekel aan, maar doet schijnheilig mee,, en Trump wilde de Berlijnse muur naar de USA halen???? Uiteindelijk krijgt de USA wat ze verdienen en dat is de ondergang van het derde rijk Dat pas sinds 1492 bestaat!!!!!!!

     • Deels juiste opmerkingen en deels grote kletskoek.
      Dat over die Mexicanen bv; veruit de meeste illegalen die de zuid-grens oversteken zijn geen Mexicanen, maar komen uit Zuid Amerika, Afrika en het Midden Oosten.
      En dat ge-ouwehoer over die indianen; ja daar zijn behoorlijke slachtingen geweest. Maar uiteraard worden ze nu afgeschilderd als de eeuwige slachtoffers (net als de joden uiteraard. Of de zwarten. Of eigenlijk iedereen die niet blank is). De wreedheden onderling en naar blanken toe moeten vooral nooit worden vermeld. Om van de wreedheden van de diverse Zuid-Amerikaanse stammen maar niet te spreken.

      En de Berlijnse Muur? Bent u wel goed bij uw hoofd? De Berlijnse Muur was er niet om westerlingen buiten te houden, maar om de oost-Europese bevolking binnen te houden. Er was misschien een handjevol westerlingen die naar het oosten wilden ‘ontsnappen’ maar dat viel echt in het niet bij de stroom die naar het westen wilde. Trump had niks tegen immigratie, mits het legaal gebeurde. Hordes illegalen die zomaar de grens overwandelen doet geen enkel land goed. Kijk maar eens wat al die asielparasieten in Europa aanrichten.

      Overigens ben ik zelf meerdere malen in Rusland geweest; zowel VOOR als NA de val van de muur. Ja, het platteland is armer dan de stad. Nou en? Dat is overal zo. En ja, ze werken harder; nou kan ik je meteen zeggen dat de werkethiek in het westen gewoon lamlendig is; veel te verwend, de meeste mensen, zeker de jongeren, hebben nog nooit een dag echt hard hoeven werken.
      Dat wil niet zeggen dat het daar slechter is. Het is er anders. Andere gewoontes, andere werkethiek, andere cultuur. Dat geldt net zo goed voor Japan, of China, of Dubai of Kenia of Brazilie.

      • Ja je zegt het,,,,, niet goed bij je hoofd zijn maar wel de waarheid spreken! Wat zou jij doen als speculanten weten dat er olie in de grond zit bij jou op je uitgebreid grondstuk waar je je hele leven op gewoond heb en dat Rutte zegt dat je moet oprotten van je grondstuk,,,,,. De indianen zijn uitgemoord omdat de Europeanen dachten dat de indianen goud voor het opraken hadden en hebben ze die verdreven danwel uitgemoord om plaats te maken voor geldwolvende blanken eigen zuchtige varkens vanuit Europa vandaar dat de indianen terugvochten net zoals de Oekrainers nu doen Ja en de Berlijnse muur is symbolisch bedoeld natuurlijk maar eigenlijk bedoelde Trump dat de Mexicanen untermenschen,,,,, zijn zoals Hitler dat betittelde voor de zigeuners en Joden……Ja en dan jongeren die te lui zijn opgevoed zijn zij niet schuld maar de ouders die zich schamen als hun kind poetshulp of gewone werkman worden maar dat ze naar een universiteit sturen omdat ze naderhand een flink hoger salaris tegenmoed kunnen zien denken zij!!!!!!!!! het probleem is dat we straks teveel advocaten rechters en ander lui uni volk hebben in plaats van werkende bouwvakkers of die de stront van de elite Univ. moeten opruimen zodat ze weer kunnen schijten!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • PA is niet gek hoor… zeer wijds met mooi heuvelland en nog bewoond door de “rugged individualist”, mountain men en bikers, normale mensen. Mijn vrienden daar zeggen dat alles nog steeds zijn normale gangetje gaat. Je moet wel tegen de pakken sneeuw kunnen… Ik heb er zelf jaren gewoond, vlak aan de Delaware river… wat een genot. Maar ik zie Rusland ook wel zitten, zit er vaak aan te denken – vooral die Siberia Express met de trein wil ik gaan doen. Lees maar op de google, super reisje is dat. Top artikeltje weer met goede info! Geeft je weer eens effe een goed gevoel dat er al zo lang niet meer was… heerlijk.

    • Ik zit in PA, beetje achteraf in de Pocono’s, dus op enige hoogte.
     Dat betekent idd best wel wat sneeuw. Ook een korter groeiseizoen en soms een beer die door het hekwerk heen walst. En omdat hier in de VS de stroomkabels bovengronds lopen ook kans op stroomstoringen bij slecht weer.
     Voordeel is wel minder dicht bevolkt, wat ruimte en hier in de regio in ieder geval gelijkgestemden, voornamelijk blank. In veel opzichten ben ik nu vrijwel zelfvoorzienend, wat echt heel prettig is.
     Mid 50, dus om nu weer alles achter te moeten laten en opnieuw te beginnen… ja, ik ben nog fit, maar het kost gewoon jaren om jezelf in zo’n positie te brengen en dat wordt toch lastiger als je ouder wordt. Dingen onderhouden is makkelijker dan dingen opbouwen.

     • Ah! Ik houd je op de hoogte. ben van plan daar binnenkort weer heen te gaan. noorderlijk van de poconos zat ik, aan de grens met NY State aan de DE river. Ook zwarte beren rond het huis, en zelfs op het terras. Hertejacht, en de hele winter goed hertevlees. Ik weet wat je bedoelt met verkassen. Maar PA is echt zo gek niet, dus ik zou er blijven. In NYC was blank al de minderheid toen ik er nog woonde. Hoe zit het met het fracken tegenwoordig…?

      • Fracking is nog steeds een heet discussie-punt. En eigenlijk niet echt nodig voor PA. Er zijn hier een aantal kerncentrales, maar de grote kracht van PA zit (of beter gezegd zat) in de mijnbouw. PA heeft de grootste voorraad antraciet-kool ter wereld en die is vele malen efficienter dan de gewone steenkool of bruinkool.
       Ik stook zelf nog vaak met kool. Goedkoop, makkelijk en efficient. En minder werk dan houthakken 😉

       En ja, je mag sowieso 1 hert per jaar schieten. Maar je kunt bij landbouwers extra tags krijgen aangezien zij een bepaald aantal mogen schieten om de oogst te beschermen. Heerlijk hoor.

  • De taal is niet zo moeilijk ik kan Russisch praten en lezen. Schrijven lukt me niet echt maar dat is omdat ik het nooit doe als ik er wat op zou oefenen lukt dat wel.

 3. De winter periode is Rusland kouder dan Nederland, je kan altijd nog in de leer gaan bij Wim Hof, bekend onder de naam “The Iceman” Dan is min -30 geen probleem meer loop je in je korte broek 😂

 4. Ja slecht en achtergesteld land man dat Rusland 😂😂😂.
  De propaganda dat Rusland nog steeds in de Sovjetstaat is is decennia lang in stand gehouden. Waarom denk je dat zeker 80% van de wereldbevolking NIET achter de sancties en anti Russische propaganda aanloopt!?. Wij hebben zelf niet half in de gaten hoe wij gevangenen zijn in deze leugens., die dag na dag , week na week , jaar na jaar losgelaten worden op ons.

  • Onzin,,,,,Rutte zorgt goed voor ons Hij gebruikt het belastinggeld gewoon om de oorlog aan de gang te houden Hij helpt gezinnen/het volk ed met toeslagen en compensaties van energie verbruik Hij verhoogt de belastingen en stelt belasting op belasting al gewoon normaal Er zijn nu al 4 miljoen mensen die onder armoede grens verkeren maar hij compenseert dat met de gang naar de voedselbank ook al heb je een baan!!!! waar je 39% LOONBELASTING BETAALD!!! Maar je hebt een baan!??? verdien je een euro meer dan de drempel dan val je buiten de boot er moet je jezelf bedruipen met een te besteden bedrag dat je overhoudt per week van amper 100 euro…….. Een asielzoeker krijgt per dag 50 euro leefgeld!??? Kortom waarom naar Rusland verhuizen als hier zo goed voor je gezorgd wordt door vadertje Rutte en CO??????

 5. Eenzijdig artikel van Roper, de realiteit is dat Rusland versneld een CBDC wil gaan invoeren, en dat er wel degelijk een digitaal ID in aantocht is.
  Zo zijn er nog wat ‘dingetjes’ die erg twijfelachtig zijn in Rusland, en dat zijn er nogal wat…
  Kijk eens naar de artikelen die Riley Waggaman op zijn site heeft staan.
  Ik heb er een uitgepikt, maar kijk eens verder en vraag U dan af wat U wérkelijk weet, en wat wishful thinking is.

  https://edwardslavsquat.substack.com/p/russias-biometric-nightmare

  Ik lees en schrijf Russisch, en merk dat veel reageerders niet (willen) zien wat er daar gebeurt.
  Helaas, Rusland zal ons niet verder helpen.

  • Ik denk dat je de meeste kans maakt in een 3de wereldland, daar duurt het nog wel 30jr voor ze al deze shit op poten krijgen. En je moet denk ik afgelegen gebieden zoeken. Tegelijk… dit wereldwijd gaande, iedereen moet zijn stukje aarde opruimen/verdedigen.

   • Beste Naam, je hebt gelijk.
    Ik zag de bui 15 jaar geleden al hangen, heb alles in B achtergelaten en ben op mijn eentje uitgeweken naar DR Congo (Kinshasa), alwaar het de poort naar de hel is.
    Sinds een tiental jaar zit ik nu diep in het oerwoud, in het Franse Congo (Brazzaville) met een leuke en moedige zwarte vrouw (die me niet in de steek gelaten heeft toen ik aan de grond zat) en een aantal trouwe medewerkers. We leven er in een miniatuur Aards Paradijs in een oud koloniaal domein met een aantal prachtige koloniale huizen. We verwelkomen toeristen en zijn nagenoeg zelfvoorzienend qua voeding. Geen echte seizoenen, alle dagen volop zon en regen, alles groeit als gek. Kippen, schapen, varkens, alles loopt vrij rond binnen de omheining op het domein. We hebben 2 gigantische vijvers die door de plaatselijke goudzoekers telkens naar de Filistijnen worden geholpen. Maar niet getreurd, we hebben er verderop nog 2 kleine en ik koop binnenkort nog een natuurlijke waterpartij met grond. We starten ook met bijenkorven.
    Voor de rest alles op zonenergie, drinkbaar water van de bron, een quad met kipbak, twee motorfietsen, een oude pick-up, een beter ogende wagen voor de stad, op een drietal uren rijden,…
    Momenteel geen benzine aan de pomp, de quad en de auto blijven staan en we tuffen rustig verder met de meest vervuilende pick-up op de planeet. Geen vuiltje aan de lucht :).
    Uiteraard is niet alles rozengeur en maneschijn. De autoriteiten zijn hier openlijk corrupt, maar dat is eenvoudiger beheerbaar dan in B of NL, waar de burger heimelijk wordt beroofd. Hier geen stuiver belastingen, af en toe een paar poten vullen met een aalmoes en veel apenstreken.
    Bij de nakende presidentswissel kan de vlam in de pan slaan. Hopelijk zitten we er voldoende ver van af, maar het kan niet slechter zijn dan in Molenbeek of Rotterdam.
    Onze 4 honden zijn letterlijk racistisch wegens vroegere mishandelingen door de dorpelingen. Ze bijten al wat zwart en onbekend is. Heeft ons al heel wat zorg gekost, maar hun reputatie is gevestigd. Bovendien heb ik 2 gaatjesboorders die zeer hard knallen. Wettige zelfverdediging is hier een gerespecteerd begrip. Iedereen loopt met een wijde boog omheen ons domein.
    Mensen van goede wil zijn welkom om een tijdje of de rest van hun leven bij ons door te brengen, mits hulp bij alles en nog wat. Rommel mag mijn mailadres delen, behalve aan de roverheid.

    • Toffe reactie. Je leeft zo te horen wel een avontuurlijk bestaan. Klinkt wel een beetje als het recht van de sterksten, maar dat zijn ze hier nu ook aan het creëren, alleen hier zitten we allemaal boven op elkaar. Ik kan me voorstellen dat medestanders welkom zijn in zo’n omgeving. Ik ga er eens over dromen hoe zo’n bestaan zou zijn.

     • Hier in Nederland zijn we aan het verzuipen in het recht van de zwakste.
      Overal recht op, nergens verplichtingen aan. De politiek geeft het voorbeeld.
      Nederland was een redelijk goed land.
      Was……..!

    • ni dieu, ni maître maart 22, 2023 at 20:51
     Wat een leuk verhaal, zo tof geschreven ook, heel beeldend. Leuk dat je dit deelt met ons, dit verhaal is zo anders dan ik me kan voorstellen! Jammer dat je geen plaatjes kan plaatsen. Zou het wat zijn om een substack op te zetten??? Veel geluk daar Ni D Ni M!

    • @Immortal… hahaha… 2023 en wij praten over vluchten en asiel zoeken. Wat.Een.Wereld.

     Is Zuid America geen optie? Apart om te merken dat de wereld eigenlijk wel klein is als je moet proberen te vluchten. We zoek allemaal hetzelfde in die vlucht… vrijheid, welvaart en veiligheid. Wat te doen? Hier blijven en de demonen proberen op te ruimen. Pfff… ik kijk af en toe in Friesland naar boerderijen met wat grond, maarja, dan zit je nog steeds in dit helse land. Pfff… de aarde zou als een hemel kunnen zijn, alles is gebaseerd op overvloed, maar de elites veranderen alles in schaarste, want schaarste geeft waarde en strijd = macht. Zucht… het zou zo makkelijk anders kunnen, maar wij zijn allemaal bevangen door glimmertjes en kraaltjes. Ik bid dat we ontwaken.

  • Africus maart 22, 2023 at 19:15
   Gij ook bedankt voor uw reactie, Africus. Ik denk hier ook wel eens over, Rusland romantiseren heeft geen zin. Riley heeft vaak goede punten. Mijn eerste gedachte was hoe zit het met Rusland’s digi activiteiten. En hoe gaat het je treffen. Ik denk dat ze best wel op gang zijn om hun eigen wereld op poten te zetten, wat ik hier en daar opvang, niet veel anders dan de NWO, maar dan in Russia. Rusland is ook de redder niet. Ik wil er zeker binnenkort op zijn minst gaan kijken…

  • Nederland is veel moeilijker om te bestaan voor een Belg, en zijn taalstrijd op de centimeter is ook veel moeilijker voor de Nederlander, die al zo weinig ruimte heeft; het draait allemaal om territoriumdrift. Daar is immers nog genoeg ruimte, ook psychisch. ‘The devil is in the detail’, zo overwint u een onmetelijk land en kunt u de Russische ziel van binnen uit klein krijgen, verzwakken en annexeren. Zo kom ik weer bij corona, met het kleinste bereik je het grootste. Zo werkt een virus. ‘Niemand ziet het toch?’
   Als ik hoor van mensen die verhuisden naar een ander dorp twee kilometer verder (open grenzen!) die 20 jaar met de nek worden aangekeken en zelfs (los van mij) nooit met 1 persoon hebben gesproken of het moest de politie zijn, een indirecte klacht van de buren, en die door tal van minne shit heen moeten, van ontkenning tot betutteling tot kleinering tot geniepige vernedering om de afbakening van het gazon van hun intellect, dan is het veel makkelijker om te emigreren.

  • Nog een centimeter.

   Het overkwam me, u herinnert me hier weer aan, dat de achterburen paaltjes achter hun schuur bij me in de tuin zetten, om duidelijk te maken dat daar nog een paar centimeter van hen is. Nog een, ook dit gaat over de buren; de een, een rijk man, bouwde een schuur naast het erf van de buren die ik sprak over het voorgaande. De man had alles opgemeten en de schuur stond een paar centimeter over de grens van zijn eigendom, hij had even gewacht tot de fundering er lag en het beton droog was. Toen belde hij de autoriteiten. Alles moest afgebroken worden. Ruimtelijke ordening.

   • Vluchten kan niet meer maar blijven ook niet Over tien jaar kun je de weg niet meer op omdat er file na file ontstaat omdat nederland is volgepropt met emigranten die hier willen blijven en zo gaan we richting 20 miljoen Rutte en co zijn dan al gevlucht naar Amerika die hen bescherming aanbied Ze hebben we daar een vette bankrekening staan

 6. Of het “beter” is in Rusland laat ik in het middel. Waarom ik a n d e r e l u c h t wil dan leven onze de Anglo-Amerikaanse knoet? Ze lijken super joviaal maar ze veinzen en zijn vals en huichelachtig. Ben hun dubbele moraal en gangstermethodes spugzat. Russen zijn brutaler maar rechtuit, rechtlijnig. Ja, ik heb ook met Russen gewerkt; slavische hupvaardige mensen die geen verhevenheid zoeken.

 7. Rusland is gezellig. Maar woon liefst niet in een grote stad. Voor een aangenaam klimaat is er een grote keuze. Ben in het Krim geweest. Yalta, Feodosia, Kerch. En daar produceren erg goede en betaalbare wijnen.
  Russische taal is niet erg moeilijk. Bv. een stoel = in Russisch ook een stoel..
  Russische vrienden maakt je snel, leuke mensen. Oekraïne, daar zijn niet de beste mensen. Corruptie is troef.
  Jaren daar verbleven. Praktisch iedereen doet aan corruptie.

  Nu leef ik ca. 10.000 km ver van Europa. Toch veel beter hoor. En belastingvrij.

  • “Nu leef ik ca. 10.000 km ver van Europa. Toch veel beter hoor. En belastingvrij.”

   Intrigerend… zou u willen onthullen welk dit aantrekkelijk land is?
   Dank bij voorbaat.

   Groeten uit Uruguay

 8. Voor Scrutinizer . Ik leef in het centrum van Thailand. Ik ben van mening dat Uruguay ook een goed land moet zijn. Hier in Thailand kunnen we leven met Euro 500 per maand. Dit voor 2 personen. Maar dan is ook alles betaald.

  • Dank voor uw reactie.
   Ja, dat is wel erg goedkoop.
   Hier in Montevideo waren wij als kinderloos koppel toch al gauw 2k per maand kwijt.
   (Inmidels meer omdat m.n. goede privescholen duur zijn)
   Buiten de hoofdstad en bepaalde mondaine badplaatsen is het leven wel goedkoper maar niet dat je van 500 per maand rondkomt.

   – Vraagje: woont u in Thailand in de hoofdstad of aan de kust, of woont u ergens afgelegen in een dorpje ver van alles?
   – 2e vraag: kunnen buitenlanders er vastgoed kopen of bent u met een Thaise getrouwd?

 9. Indien mogelijk, raad ik iedereen Europa te verlaten. Maak uw keuze.
  In Thailand betaal ik onbeperkt internet.wifi.cable tv voor Euro 17 per maand.
  Electro, 7 airco en 5 fan in huis groot verbruik, Euro 50 per maand.
  Gas, Euro 4 om de 90 dagen.
  Water, Euro 5 per maand. Veel water voor de tuin, heden 40 graden.
  Huisvuilophaling Euro 7 per jaar.
  Auto hebben we niet. Taxi brengt ons overal. Euro 5 voor 20 km.
  Grondbelastingen, niets te betalen

 10. Hier info voor iemand die richting St.Petersburg gaat.
  Vlucht naar Tallinn met air Baltic (dit is niet te duur). Dan de trein vanuit Tallinn naar Narva, dit is direct aan de Rus grens. Dan te voet de grens over, en dan ben je meteen in Ivangorod. Dan kun je een taxi nemen naar bv St. Petersburg.
  Ik heb die reis vorig jaar gemaakt en ga nu over een maand weer.
  Via Finland is het op dit moment niet mogelijk om te voet de grens over te gaan. Er rijden wel bussen van Lux express en euroline. Vanuit Helsinki en Tallinn.

  Succes

  • I Would like to recommend the following:

   Borders are somewhat tense now with the war in ukraine
   Known dissidents (Problems with authorities at home … )
   should be careful before taking drastic steps
   In order not to be send back and for example
   become homeless

 11. Voor Scrutinizer, Thailand is treng. Hier kunt je niets kopen, dit is voor de Thai voorbehouden. Met een eerlijke vrouw, is veel mogelijk. Uitkijken, goed nadenken, dan is een financieel feest mogelijk.

 12. Ik heb inmiddels veel kennis opgedaan over Rusland. Ik ben getrouwd met een Russische vrouw (bijna 6 jaar) en reis al naar Rusland inmiddels 14 jaar, ook heb ik sedert een aantal jaar een visum waarbij ik met multi entry 365 dagen per jaar mag verblijven in Rusland. Onze vurige wens is in Rusland permanent te gaan wonen. Er zijn een paar obstakels die wij moeten overzien en ik hoop dat lezers erbij kunnen helpen.

  1e. Middels de sancties is het onmogelijk zaken te doen met Rusland!! of geldt dat niet voor particulieren????
  2e. Ik ben nu 66 kaar oud, ben ik dan vrijgesteld de Russische taaltest af te leggen????
  3e. Het SWIFT banksysteem werkt niet meer in Rusland, Hoe krijg ik mijn pensioen op een Russische bankrekening????
  4e. Ben ik verplicht in het district te wonen waar mijn vrouw is ingeschreven in Rusland???? Of kan ik in een ander district iets huren???? (mijn vrouw heeft de registratie in Samara, maar wij willen graag kopen of huren (zie opm 1. ) in Kaliningrad of Noord Kaukas regio) !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in