Douglas McGregor, voormalig kolonel in het Amerikaanse leger en nu een bekend militair expert, sprak over het verloop van het Russisch-Oekraïense conflict. Hij deed harde uitspraken in een gesprek met de bekende Amerikaanse tv-presentator Tucker Carlson.

Zoals McGregor opmerkte, beginnen de Verenigde Staten inmiddels te begrijpen dat het Oekraïense leger zware verliezen lijdt, bericht TopWar.

De Oekraïners worden verpletterd. Zelfs de Washington Times en de New York Times beginnen eindelijk de waarheid te schrijven. Ze hebben verschrikkelijke verliezen geleden. We zagen hoe de Russen drie afzonderlijke door de Oekraïners samengestelde legers vernietigden. En nu vragen veel mensen zich af wat daar echt aan de hand is, aldus de deskundige.

Daarnaast merkte McGregor op dat Rusland aanvankelijk niet geïnteresseerd was in een gewapend conflict met Oekraïne. Maar de acties van het Westen dwongen Moskou daartoe.

“De waarheid is dat deze oorlog niet door Rusland is begonnen, dat Rusland ons heeft gesmeekt Oekraïne niet bij de NAVO te betrekken. Wij hebben Rusland genegeerd, en zij heeft duidelijk gemaakt dat zij haar nationale belangen zal beschermen,” zei de ex-kolonel van het Amerikaanse leger.

Tucker Carlson vroeg zijn gesprekspartner om commentaar op een mogelijke gelijktijdige confrontatie van de VS met Rusland en China.

“We kunnen het ons niet veroorloven. We kunnen ons zelfs geen oorlog met Rusland veroorloven, we zijn op weg naar een faillissement. Het laatste wat de Amerikanen nodig hebben is oorlog. We hebben al gezien dat de Russen klaar zijn om te vechten, ze hebben al een gedeeltelijke mobilisatie uitgevoerd, en we kunnen niet eens een normale rekrutering in het leger uitvoeren. Wie houden we voor de gek? Onze munitie is al op voordat we aan een echt gevecht zijn begonnen,” aldus Douglas McGregor.

Westerse pers fetisjiseert Oekraïense geamputeerden terwijl epidemie van ledematenverlies groeit

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kolonel MacGregor: Oekraïne wordt verwoest en er blijft niks meer van over (Nederlands transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here