Als u dacht dat de spanningen tussen de VS en China niet bizarder konden worden te midden van de voortdurende globale pandemie, heeft u het mis. In heel het land melden Amerikanen dat ze aan de deur ongevraagde pakketjes met verschillende soorten zaden ontvangen die ze niet besteld hebben. Het retouradres op de pakketjes komt altijd uit China.

Het Washington State Department of Agriculture schreef over het fenomeen op hun Facebook-pagina op 24 juli 2020 en zei dat de zaden worden verzonden in een verpakking die de inhoud identificeert als sieraden.

“Ongevraagde zaden kunnen invasief zijn, ziekten introduceren aan lokale planten, of schadelijk zijn voor het vee”, schrijft men.

Facebook-gebruikers hebben foto’s toegevoegd in de commentaarsectie van de post die foto’s van zaden laat zien die ze uit China hebben ontvangen. “Het is geen grap”. Merkt een Facebookgebruiker op en schrijft dat het pakketje de inhoud identificeerde als een “Rose flower stud earring”.

Naar verluidt zouden minstens 40 ingezetenen in Utah de ongevraagde pakketjes hebben ontvangen, schrijft de Daily Mail. Zowel het Ministerie van Landbouw van Kansas als Arizona en het Ministerie van Landbouw en Bosbouw Louisiana richten zicht ook op het fenomeen, waarvan laatstgenoemde schreef:

“Op dit moment weten we niet zeker welke soorten zaden er in de pakketjes zitten. Uit voorzorg dringen we er bij iedereen die een pakket ontvangt dat niet door de ontvanger is besteld op aan om het LDAF onmiddellijk te bellen. We moeten de zaden identificeren om er zeker van te zijn dat ze geen risico vormen voor de landbouwindustrie of het milieu in Louisiana.”

Er komen gelijkaardige rapporten van het Ministerie van Landbouw en Consumentendiensten van Virginia. “De zaden moeten nog worden geïdentificeerd, maar ambtenaren speculeren dat de zaden van een invasieve plantensoort kunnen zijn en adviseren de bewoners om ze niet te gebruiken”, rapporteert Fox News.

Google verwijdert bevindingen van befaamde artsen over effectieve medicijnen tegen COVID - Arts vecht terug

Twitter is ook ‘bezaaid’ met berichten over mensen die deze zaden ontvangen.

🙂

Het gerucht is waar: automatische vuurwapens worden vanuit China de VS binnengesmokkeld – wapens voor BLM en Antifa?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here