Zwarte militiegroep NFAC schiet haar eigen mensen neer: “We hadden een klein ongelukje, kan gebeuren”

0
746
Screenshot Twitter video

Drie gewapende NFAC-activisten zijn op zaterdag onbedoeld neergeschoten door hun eigen militielid tijdens de betogingen in Louisville.

Kort voor 13.00 uur was er een schietpartij in de buurt van Baxter Square Park in Louisville. Naar verluidt werd het vuurwapen van een NFAC-activist per ongeluk afgelost en drie personen raakten gewond. Alle drie de slachtoffers werden met niet-levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis van Louisville vervoerd.

De persoon die per ongeluk zijn wapen afvuurde is lid van de Not Fucking Around Coalition, die een volledig zwarte militie is. De kogels troffen andere militieleden van het NFAC. Toen de schoten werden afgelost, vluchtten de NFAC-activisten het gebied uit en andere kropen  achter auto’s

“Alle betrokkenen zijn lid van het NFAC en er zijn geen verdachten. Dit is een tragische situatie die veel erger had kunnen zijn. Ik moedig iedereen aan die ervoor kiest om hun Tweede Amendement rechten uit te oefenen om dat op verantwoorde wijze te doen”, zegt politiechef Robert Schroeder.

Trump-supportster point-blank met nekschot door Capitool-agent geëxecuteerd 

De Drie Procent, een Amerikaanse rechtse militiebeweging en paramilitaire groep, was in de buurt om een oogje in het zeil te houden.

De Louisville politie heeft naar verluidt een vuurwapen van het NFAC in beslag genomen. Een woordvoerder van de politie beschreef het schieten als “onachtzaam” en zei dat er “momenteel geen aanklachten waren” en geen verdachten.

Een van de zwarte activisten van het NFAC verklaarde: “We hadden een klein ongelukje, kan gebeuren”.

Nieuwe informatie over het politieoptreden tegen George Floyd – had een dodelijke dosis Fentanyl in het lichaam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here