Wetenschappers: Menselijke voorouders leerden rechtop te lopen in Europa

0

De aapachtige voorouders van de mens ontwikkelden bipedalisme – het vermogen om op twee benen rechtop te lopen – veel vroeger dan eerder werd gedacht. Bovendien gebeurde het niet in Afrika, wat vandaag de dag de meest populaire theorie is, maar in Europa. Die conclusie wordt getrokken door onderzoekers van de Universiteit van Tübingen die de resten van vier individuen van de aap Danuvius guggenmosi hebben onderzocht. Zij leefden 11,6 miljoen jaar geleden in Zuid-Beieren.

Het onderzoeksteam onder leiding van Madeleine Böhme heeft meer dan 15.000 gefossiliseerde skeletdelen opgegraven uit de vochtige en warme bossen die de Beierse natuur in die tijd kenmerkten. Daaronder werden de resten van vier individuen gevonden van een soort aap die daar leefde: een mannetje, twee vrouwtjes en een jong. De soort, Danuvius guggenmosi genaamd, was slechts een meter lang en woog tussen 17 en 31 kilo; het favoriete voedsel zou noten zijn geweest.

Danuvius guggenmosi, een grote aap die zo’n 12 miljoen jaar geleden (Miocene periode) leefde in wat nu Duitsland is. © Velizar Simeonovski.

Wat de onderzoekers verbaasde is hoe hun botten zijn opgebouwd, ze hadden het vermogen om hun knieën volledig te strekken en daarom wordt aangenomen dat ze in staat zijn geweest om rechtop te lopen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld chimpansees die gebogen knieën hebben en slechts kortere momenten op twee benen kunnen lopen. Het is dus een soort “missing link”, (“ontbrekende schakel”), hoewel deze term niet wordt gebruikt in wetenschappelijke contexten.

Als Danuvius inderdaad op eigen benen kon staan, zou de oorsprong van de ontsleuteling naar veel vroeger moeten worden verschoven. Bovendien verliest Afrika de oorsprong van bipedie (tweevoetigheid) ten gunste van Europa.

  Volgens officiële cijfers van de Duitse regering zullen de volledig gevaccineerden tegen eind januari 2022 AIDS hebben ontwikkeld

Sommige wetenschappers, zoals David Bigan van de Universiteit van Toronto, beweren dat de eerste menselijke voorouders feitelijk in Europa verschenen en later naar Afrika verhuisden, waardoor het gevestigde wetenschappelijke verhaal van evolutie wordt omgekeerd.

De nieuwe bevindingen werden op 6 november 2019 gepresenteerd in het peer-reviewed Britse tijdschrift Nature (helaas achter een betaalmuur).

Europa was de geboorteplaats van de mensheid, niet Afrika, vinden wetenschappers

Vorig artikelAgrarische oorlogsvoering? Amerikanen ontvangen mysterieuze ongevraagde pakketjes met zaden in de post uit China
Volgend artikelDuitse deelstaat verbiedt geheel bedekkende islamitische kleding op scholen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in