Een Europees financieel onderzoeksbureau heeft mij een van hun driemaandelijkse onderzoeksbrieven gestuurd. Het is een “contrair overzicht van de politieke en militaire gevolgen” van de oorlog in Oekraïne. Het analyseert “winnaars en verliezers” van de oorlog, schrijft Andrei.

Het is alleen contrair (tegendraads) in die zin dat het de valse standpunten van de “westerse” mainstream media met de werkelijkheid bestrijdt. De verliezers van de oorlog staan allemaal aan de “westerse” kant en de enige twee winnaars zijn de eigenaars van de Amerikaanse defensie-industrie en Rusland.

Ik kreeg het hoffelijkheidsexemplaar toegestuurd omdat, zoals het bedrijf schrijft, de discussies bij Moon of Alabama “enorm nuttig” waren bij het vormen van hun visie.

Noot aan de auteurs: U bent van harte welkom.

Ik zal niet uit het document citeren omdat het een enigszins vertrouwelijk zakelijk product lijkt te zijn. Maar ik zal er twee grafieken uit stelen die helpen om de omvang van de oorlog in Oekraïne te begrijpen en hoe die NIET zal eindigen.

Er zijn theorieën dat Polen of een door de VS geleide coalitiemacht zou ingrijpen met hun troepen op de grond in Oekraïne om “de Russen eruit te schoppen”.

De twee afbeeldingen ontkrachten echter elke hoop op een dergelijke operatie.

Het volgende is een operationele kaart van Desert Storm. De door de VS geleide operatie in het voorjaar van 1991 om Irak uit Koeweit te verdrijven.

Klik voor groot

Het kostte de VS ongeveer negen maanden om een troepenmacht samen te stellen van ongeveer 700.000 Amerikaanse en 250.000 geallieerde troepen met allemaal hun uitrusting. Irak had naar schatting 650.000 troepen in het theater. De VS creëerden eerst totale luchtsuperioriteit door Irak’s gevechtsvliegtuigen en luchtverdedigingstroepen te vernietigen. Daarna duurde het slechts 100 uur om een derde van de Iraakse troepen te vernietigen. De rest van het Iraakse leger trok zich onder vuur terug in de richting van Bagdad.

  "Bakhmut staat in brand": Thermobarische aanval op Oekraïense posities in de stad - Bekijk video

Er zijn ongeveer 550.000 Russische troepen in en rond Oekraïne. Een hypothetische operatie om Rusland “eruit te schoppen” zou daarmee ongeveer dezelfde omvang hebben als Desert Storm. Maar de geografische afmetingen verschillen drastisch.

Hieronder is een operationele kaart van Desert Storm van bovenaf op schaal gelegd op de kaart van Oekraïne.

Klik voor groot

De kaart is 90 graden naar links gedraaid. Het noorden staat links, het oosten bovenaan en de Krim in het zuiden rechts.

Rusland bezet ongeveer 87.000 vierkante kilometer van Oekraïne. Het Desert Storm-theater rond Koeweit was vijf keer kleiner.

Een hypothetische Amerikaanse coalitie van de omvang van Desert Storm zou waarschijnlijk de Dnjepr kunnen oversteken en de Krim kunnen doorsnijden. Maar niet veel meer dan dat. De oblasten Donetz en Luhansk en de Krim zelf zouden nog steeds in Russische handen zijn.

Maar er zijn vele redenen waarom een dergelijke operatie nooit zal worden gepland en uitgevoerd.

 • De VS hebben niet langer een troepenmacht van de omvang die ze voor Desert Storm hebben ingezet. Ook de bondgenoten niet.
 • De VS konden luchtoverwicht creëren in Irak omdat ze konden vliegen vanaf nabijgelegen Saoedische vliegvelden en vanaf vliegdekschepen in de Perzische Golf. Luchtsuperioriteit in
 • Oost-Oekraïne kon alleen worden bereikt door de vernietiging van langeafstandsluchtverdediging in Rusland. De volgende veilige vliegvelden die de VS zouden kunnen gebruiken liggen in Polen en Roemenië. Geen enkel Amerikaans vliegdekschip zal de Zwarte Zee durven binnenvaren. Amerikaanse gevechtsvliegtuigen hebben niet het nodige bereik voor gevechtsmissies in Oost-Oekraïne.
 • Het Oekraïense spoorwegsysteem is inmiddels een puinhoop. Het is niet in staat een grote troepenmacht vanuit het westen naar Oost-Oekraïne te vervoeren.
 • Elke poging om een grote troepenmacht door Oekraïne te verplaatsen zou worden onderworpen aan diepe gevechtsonderbrekingen door Russische en Wit-Russische troepen.
 • De Iraakse uitrusting was slecht onderhouden en de Iraakse troepen waren nauwelijks getraind. Rusland heeft een goed getraind hightech leger.
  Dankzij de oorlog van Poetin in Oekraïne: De race om de "Grote Reset" is begonnen

Ik kan nog wel even doorgaan, maar u begrijpt het punt wel.

De VS zullen geen grondtroepen naar Oekraïne sturen. Het is belachelijk anders te denken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin – Westerse “Elites” leven in een “Droomwereld”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelChris Hedges: Oekraïne – De oorlog die misging
Volgend artikelOrban: “Het huidige politieke systeem in Europa zal instorten”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Het westen heeft de middelen niet meer om zo,n grote overmacht tegen Rusland in te zetten. Het westen heeft in onzin gehandeld tijdens corona, Homofiele clubs en transgender troep en waanzin. Het westen is in opdracht van het WEF ( world econimic forum) zijn eigen graf aan het graven. De elite,s willen een trans humanistische wereld waar van hun denken dat hun geest over gezet kan worden in de internet cloud zodat ze het eeuwige leven hebben. Deze elite,s zijn zo geestelijk gestoord dat ze denken ons te kunnen indoctrineren met hun waanzin en ons straks in een 15 minuten stad kunnen opsluiten.

 2. Poetin stelt dat het westen in een droomwereld leeft.

  Daar klopt. Dus nog een keertje……en onderstaand gaat niet alleen over de hoernalisterij

  Een onheilsprofeet is iemand met een door angst-psychoses verstoorde belevingswereld……. onbenaderbaar voor pogingen om hem te bereiken.

  Vroeger heette dat knettergek.

  Teugeswoordig is dat de gemiddelde state of mind van dit soort figuren. Kop in het zand. Het grote gelijk er uit blijven schreeuwen.

  Dergelijke types blijven boven in het hoofd complottheorieën ontwikkelen, als ze in dat grote gelijk worden gestoord.

  Vanuit die (zieke) geest projecteert dat zijn angstbeleving in de beschuldiging van……jawel …. complottheorieën.
  Het hele angstige zootje bestuurders……

  Onbenaderbaar als een valse hond blijft dat bijten.

  Nu kunnen ze ook niet veel anders meer . Ze hebben meegewerkt vanuit pure onwetendheid, met een machtspositie (in zijn geval veilig weggekropen op zijn zolderkamertje achter zijn laptopje, met de deur op slot) bij de grote machtige mama de koerant.
  Dat zijn mamaatje even gestoord is hijzelf ziet hij niet.

  Arme arme jongen.

  Maar hij is wèl een probleem. Volgevreten van zijn grote gelijk dankzij voedster mamaatje, kun je dat uiteindelijk met een kraan uit het dak takelen in een van die emotionele sensatie -programma’s.

  Gezien de kijkdichtheid van dat soort programma’s, zal ook daar wel weer een publiek voor zijn.

  Tot dan wens ik ons sterkte. Er is veel geduld voor nodig.

  • Ze waren/zijn niet onwetend
   Komen mi historisch gezien uit’opgemaakte bedjes’ ons kent ons
   Arrogantie met de paplepel ingegoten. Zie atje kuiken, komt niets zinnigs uit en dat hoeft ook niet.
   De Posities lagen ws al klaar toen ze uit het ei kwamen.
   Soort ‘ troonopvolging ‘

 3. Goed artikel. Toch heb ik er een probleem mee; RATIONELE mensen zouden dit helemaal niet zo ver hebben laten komen, en zouden in een dergelijke situatie naar de feiten kijken en stoppen met deze onzin.
  Het probleem is dat dergelijke mensen in het westen, in ieder geval in de regeringen, volledig lijken te ontbreken. Daar leeft men werkelijk in een soort droomwereld, waardoor het me niet zou verbazen als de NAVO toch zou proberen grondtroepen te sturen.
  Bekijk het ook uit het oogpunt van de VS;
  1 – de Europese economie is vernietigd en een flink deel van de productiebedrijven trekken nu naar de VS. Dat vergoot hun ecoomie en productie capaciteit ten koste van Europa.
  2 – De Europese wapens zijn op en moeten worden vervangen; gezien de enorm hoge energiekosten gaat dat ook niet meer in Europa gebeuren, dus gaat dat besteld worden in de VS.
  3 – Als de VS Europa zo gek kan krijgen ook nog eens grondtroepen te sturen dan betekent dat een enorme dreun voor de bevolking en met alle doden ook nog eens extra kosten voor de staat. Plus dat ze vermoedelijk hopen dat er minimaal een redelijk aantal jongeren naar de VS zullen uitwijken om te voorkomen dat ze worden opgeroepen voor dienstplicht of mobilisatie, of worden uitgezonden.
  4 – Als er een landoorlog komt dan is weer Europa de klos en hopen ze dat de VS weer gespaard zullen blijven. Waarna er vermoedelijk weer ‘marshall-plan’ achtige leningen aan Europa zullen worden verleend die dan moeten worden terugbetaald met rente.
  Dit hele gelazer is niks anders dan het letterlijk leegzuigen van Europa door de VS

 4. johan wel met ander uitgangspunt

  Je denkt in de straatjes van logica, Rationele mensen;
  EU is weer de klos etc , VS gaat ermee aan de haal

  Ze zijn super rationeel , dat is juist de kern van het probleem waarin we zitten.
  Jij ziet de wereld door de ogen van de mens

  Dit is de wereld op papier , de strategie ,script, rest telt NIET mee.
  Met deze uitzondering, hoe MEER slachtoffers, hoe beter

  Ze willen van ons af, – 90% 🙆‍♂️
  Logischerwijs …. De Europeanen gaan ws naar de Oekraïne om te ‘ vechten’

  Maar . ‘ Je doet het voor een ander’
  Het is onze oorlog , zegt Rutte
  Natuurlijk, verdeel en Heers effect trachten scoren mbv inzet 🗣“sociaal”

  Geld is geen enkel probleem !
  Ik zou ook geen 💰 probleem hebben
  Met de geldpers naast mij. 😊
  Natuurlijk 💰terug met rente – daar is de wereldeconomie op gebouwd ; onderdrukking voor de ‘ anderen’
  De wereld wordt geregeerd ,
  Niet landen die regeren;
  zie schnabbelbabbel,
  2e en 3e wo zijn hetzelfde scenario.

  • Nee, ze zijn niet rationeel. Dat denken ze wel. Maar dat geldt voor het kleine groepje erboven, maar de meeste regeringsleiders zijn holle vaten zonder enige rationele gedachte. Hel, zonder enige gedachte wat dan ook.
   En ja, dat kleine groepje, hun doel is 90% van de mensheid uitroeien.
   Ik werk daar niet aan mee, ik zal me verzetten en als het er op aankomt zoveel mogelijk zooi opruimen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in