Poetin beschuldigt de westerse landen ervan de grondslagen van de internationale orde opzettelijk te ondermijnen om hun geopolitieke illusies te bevredigen. Hij merkt op dat de reputatie van het bedrijfsleven en het vertrouwen in valuta door hun optreden ondermijnd worden. De president wijst er ook op dat de VS het geld van om het even welke persoon, groep of staat kunnen stelen, gewoon over iets wat Washington niet goedkeurt.

Sputniknews.com:

Poetin beschuldigde de westerse landen ervan de grondslagen van de internationale orde opzettelijk te ondermijnen om hun geopolitieke illusies te bevredigen. Hij merkte op dat de reputatie van het bedrijfsleven en het vertrouwen in valuta door hun optreden ondermijnd worden. De president wees er ook op dat de VS het geld van om het even welke persoon, groep of staat kunnen stelen, gewoon over iets wat Washington niet goedkeurt.

In zijn toespraak tot het Internationaal Economisch Forum van Sint-Petersburg (SPIEF) verklaarde de Russische president Vladimir Poetin dat de unipolaire wereld tot een einde is gekomen, ondanks alle pogingen van de baathebbers om haar tegen elke prijs in stand te houden. De president voegde eraan toe dat de VS na het einde van de Koude Oorlog verklaard hebben dat hun nationale belangen “heilig” zijn en niet mogen worden ondermijnd.

Hij benadrukte verder dat de zogenaamde “gouden miljard” landen nog steeds geloven dat zij superieur zijn en de rest van de wereld als hun koloniën beschouwen. Hij voegde eraan toe dat de heersende elites van het Westen in een droomwereld leven en weigeren te zien dat er veranderingen in de wereld plaatsvinden.

  Oekraïne, Vladimir Poetin, en de Globale Cultuuroorlog

“In de afgelopen decennia zijn er op de planeet nieuwe machtige centra ontstaan […] die elk hun eigen politieke systeem en hun eigen overheidsinstellingen ontwikkelen, hun eigen modellen van economische groei toepassen, en natuurlijk het recht hebben om zichzelf te beschermen, om de nationale soevereiniteit te waarborgen. Wij hebben het over echte processen, over waarlijk revolutionaire, tektonische veranderingen in de geopolitiek, de wereldeconomie, de technologische sfeer, in het hele stelsel van internationale betrekkingen”.

Poetin beschuldigde de westerse landen ervan de grondslagen van de internationale orde opzettelijk te ondermijnen om hun geopolitieke illusies te bevredigen. Hij merkte op dat de reputatie van het bedrijfsleven en het vertrouwen in valuta door hun optreden worden ondermijnd. De president wees er ook op dat de VS het geld van om het even welke persoon, groep of staat kunnen stelen, gewoon over iets wat Washington niet goedkeurde.

EU bezig met zelfvernietiging

De Russische president bekritiseerde de Europese Unie over het besluit om anti-Rusland sancties op te leggen, en noemde het “dwaas” en “niet goed doordacht”. Poetin zei dat het hun doel was om de Russische economie in één keer te verpletteren, maar dat zij daar niet in geslaagd zijn.

In plaats daarvan hebben de politici van de EU hun eigen economieën een zware slag toegebracht, met een hoge inflatie als gevolg, benadrukte de president. Hij schatte de kosten van de “sanctiekoorts” alleen al dit jaar op ongeveer 400 miljard dollar en merkte op dat de maatregelen een last op de schouders van de gewone mensen zullen worden.

  Oorlog tot de laatste Oekraïner - Gewelddadige overhandigingen van dienstoproepen (Video's)

De Russische president verklaarde dat de EU haar politieke soevereiniteit verloren heeft, omdat haar elites naar de pijpen van een ander land dansen, zelfs als dat hun eigen Europese bevolkingen en zakenbelangen schaadt.

Poetin voorspelde dat dit zal leiden tot een verdieping van de financiële ongelijkheid en sociale verdeeldheid in de Europese samenlevingen. Het is mogelijk dat het uiteindelijk zal leiden tot een golf van radicalisme en een verandering van elites in het blok.

Poetin voegde eraan toe dat de wereldwijde prijsstijgingen en de problemen op energiegebied het rechtstreekse gevolg zijn van een fout beleid van de VS en de EU.

De president verwierp de termen “Poetin’s belasting” en “Poetin’s inflatie” die door westerse politici, met name de Amerikaanse president Joe Biden, gebruikt worden om de stijgende brandstof- en consumptieprijzen te verklaren. De Russische president stelde dat alleen ongeschoolde mensen de verhalen zouden geloven dat de acties van Rusland in Donbass de prijzen hebben doen stijgen.

Tegelijkertijd benadrukte Poetin dat de voorspellingen van de westerse landen over de grimmige vooruitzichten van de Russische economie niet zijn uitgekomen.

“Het is duidelijk waarom zij deze propagandacampagne voerden, waar al die spreuken over wisselkoersen van 200 tegen 1 roebel-dollar en beweringen dat onze economie zou instorten op neerkwamen. Dit alles was – en blijft – een instrument in de informatieoorlog, een poging om psychologische druk uit te oefenen op de Russische samenleving”.

Hij onderstreepte dat ondanks de sancties, de buitenlandse druk en de strategie van Rusland om buitenlandse import te vervangen door binnenlandse productie, de Russische economie nooit een autarkie zal worden – een geïsoleerde economie met geen of beperkte buitenlandse economische banden.

  Situatierapport 09/03/2023: Russische vooruitgang te midden van Wagner-chef gedenkwaardige toespraak

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Rusland verliest de oorlog!” Echt? Is het “masterplan” van Poetin naar de knoppen, of loopt het op rolletjes voor het Kremlin?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Nieuwe Normaal: Vliegtuig maakt noodlanding omdat de kapitein “ziek” achterblijft in het toilet
Volgend artikelEerste klimaatlockdowns in Frankrijk: Openluchtevenementen verboden wegens hitte
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Ik kijk dagelijks naar de jongens van The Duran. Een verademing. En daarnaast naar verslaglegging door verschillende journalisten ‘on the ground’.
  Laten we maar vaststellen dat het westen deze oorlog op alle fronten heeft verloren en misschien maar goed ook. Mogelijk geeft ze dat voldoende tegenslag om de agenda 20/30 in ieder geval niet snel uit te kunnen voeren. Hoewel… de vaccins zijn alweer in aantocht, boeren worden gedwongen uitgekocht, etc. Ze zullen zich niet zo gemakkelijk laten tegenhouden. Het blijft afhankelijk in hoeverre ze mensen kunnen indoctrineren. (masspsychosis, DeSmet).
  Mijn moeder was oprecht in shock toen ik zei dat ik Putin liever zie dan Rutte.

  • Zo bij mij neven en nichten.
   Ik schijn een nazi te zijn omdat ik voor Putin ben.
   Dat juist zij een extreme nazi aanhangen met Zelenski ontgaat de schapen totaal.
   Nu hebben ze mij geblokt op WhatsApp.
   Hoe ziekelijk blind kan je zijn?

 2. De schapen zullen nooit leren. Maar het eea stevent imo af op Noord Aarde en Zuid Aarde. Putin heeft zijn eigen agenda en die komt langzaam steeds meer tot leven. Ik zie ook liever Noord Aarde dan kut aarde met rotzakken zoals Kutte en het Kaagdier en dat lopende karkas Kruipers en dat zwijn Soros en meer…..Oh breek me de bek niet open…laat die hufters aub verdampen in een grote gifpoel.

 3. Meest achterlijke uitspraak 2022….: “Rutte: ’Oorlog in Oekraïne is ook onze oorlog, daar moeten we het eens over worden”….

  Met zulke mongolen in de politiek is logica en verstand totaal dood gezeken. Wat een enorme achterlijk iets is dat bij de VVD? zegt alles over de leden, dat je zoiets, mens is geen passende beschrijving, als vlag voor je waren uithangt.

  Het begrio van een voltooid leven moet overduidelijk worden hergedefineerd….net als de voorwaaprden voor abortus, ook opnieuw ter discussie stellen……

  • Er moeten geen voorwaarden zijn voor abortus; en de vrouwen alleen moeten daar over beslissen. De staat diet de technische mogelijkheden ter beschikking te stellen; NIET te moraliseren.

   • Dus jij zou akkoord gaan met bijvoorbeeld abortus tot aan de geboorte? Dat is nl waar men in de VS nu over bezig is. Waar is dan de limiet? Aborteren legaal tot aan de geboorte, en door het toilet spoelen zolang het hoofdje nog door de afvoer getrapt kan worden?

    Als men daarmee akkoord kan gaan, ga ik akkoord met het tegen de muur zetten van de hele club die zoiets zou goedkeuren.

  • Nou zal ik iets zeggen over ëen prettig einde” In USA doen zo moeilijk met de doodstraf, en in Europa met euthenasie.

   In 2009 had ik een zeer zware maagbloeding.
   Apotheken en zo–ik nam rennies samen met asprine-achtige bloedverdunners.
   Ik was bijna kassie-wijlen; en door bloedverlies te weinig zuurstof in hersenpan.

   Als een duiker te lang onder is geweest, gaat ie eerst in een decompressie tank.

   Met zo’n tank zijn experimenten uitgevoerd. Werd een man ingedaan, en toen werd zuurstof uit de tank ontrtrokken. let wel: alleen zuurstof, geen lucht.
   Eerst was de man supergespannen, toen ontspnnen–toen kiplekker–toen happy–super happy–high–en als was doorgegaan: super high dood.

   Ik kwam in ziekenhuis–en ik voelde me lekker ontspannen, mijn omgeving of mijn problemen waren niet meer relevant; alsof ik op een roze dekentje zweefde.
   Oh ja; je betreurt NIETS van wat je hebt gedaan; je betreurt WEL wat je NIET hebt gedaan….

   Er is geen prettiger manier om de pijp uit te gaan.
   ————-
   Voor euthenasie klinieken: een ruimte, luchtdicht en daaruit zuurstof onttrekken….

   • In alle landen, ook waar euthanasie illegaal is wordt al jarenlang gemoord zonder moeilijke methoden zoals jij oppert. “Versterven” heet dit heel deftig. Ze draaien het infuus helemaal dicht en geven je 5 dagen niet te drinken, op de 6e dag ga je rustig dood. “Ja hoor, het was echt zijn/haar tijd” zeggen ze dan met een glashard gezicht tegen de nabestaanden.

  • Ja maar ik zie Rutte niet aan het front verschijnen hij zit zijn gestolen geld vandaag te tellen en het smeergeld dat hij van de elite heeft gekregen om ons volk en land totaal kapot te maken en met al die schaapjes lukt dat aardig.

 4. De sacties tegen Rusland zijn een soort van zelf castratie door Europa.
  En ze zijn er nog blij mee ook….

 5. Geen wonder dat frankrijk zo tuk is op USA; Macronie neukt een kadaver; USA wordt geleid door een kadaver.

 6. Wat Putin zegt over het “zomaar kunnen afpakken van geld of bezit alleen al wanneer iemands mening of politieke kleur niet past” is absoluut waar. Nog maar te zwijgen over het vaak valselijk gebruikte witwas argument. Hoe de criminele EU ontspoort is blijkt wel uit de laatste anti witwas directive. Wanneer je als bedrijf zelfs onopzettelijk milieu vervuiling veroorzaakt dan wordt je dubbel vervolgd. Enerzijds vanwege het “milieu delict” en anderzijds witwassen. Snapt u het nog? Ze noemen vanalles en nog wat witwassen. Ook feiten die met witwassen absoluut niets te maken hebben. Zogenaamd om de criminaliteit te bestrijden maar in werkelijkheid om te kunnen graaien. Wat echt crimineel is wordt door de EU juist aangemoedigd. Geld bijdrukken, inflatie vanwege de tijdens Corona verstoorde productie ketens en nu de sancties die niet Rusland maar de gewone burger treffen. Daarbij ook nog de veel te hoge belastingen waardoor vooral mensen met een laag inkomen. niet meer terug aan het werk gaan. In Nederland is al jaren geen belastingvrije voet meer. De belastingdienst is een alles verzwelgend monster wat binnenkort aan zijn eigen vraatzucht ten onder gaat. Ik hoop dat ze de EU in hun val meesleuren. En stiekum hoop ik dat Putin Brussel schoonveegt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in