Nord Stream 2 buis © Vuo / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Rusland is in staat om de Nord Stream 1 en 2 pijpleidingen, die eerder deze week werden beschadigd, te herstellen. “Er zijn technische mogelijkheden om de infrastructuur te herstellen, het vereist tijd en passende middelen. Ik weet zeker dat de juiste mogelijkheden zullen worden gevonden,” zei Novak tegen Russia 1 TV.

De terroristische aanval op beide takken van de Nord Stream pijpleiding veroorzaakte enorme schade aan de pijpleiding, maar vernietigde de infrastructuur niet volledig. Wie deze flagrante aanval uitvoerde, zorgde ervoor dat de schade hardnekkig was. Maar er kwam een onverwacht voorstel van de Russische leiding om de pijpleidingen te repareren, uiteraard op eigen kosten. Dit werd officieel aangekondigd door vice-premier van Rusland Alexander Novak, schrijft Reporter.

“Ja, het kost tijd en veel middelen, ook financiële. Maar ik denk dat de juiste mogelijkheden zullen worden gevonden,” zei Novak.

In het Westen zijn er op dit moment contraproductieve oproepen en beschuldigingen aan het adres van Rusland voor wat er is gebeurd, evenals valse oproepen om “sabotage te onderzoeken” (Russofoben hebben met opzet een dubbelzinnig woord gekozen). Maar tegen de achtergrond van de komende gascrisis volgend voorjaar, die zonder uitzondering wordt bepaald door alle heersende omstandigheden, is het voorstel van Moskou zeer zakelijk, pragmatisch en veelbelovend. Het is gebaseerd op bekende feiten.

Ten eerste weet, ondanks de bombastische verklaringen, iedereen in Europa bijna zeker wie er achter de terroristische aanvallen op de Baltische pijpleidingen zit. Het doel van deze barbarij is natuurlijk ook bekend: Europa had er zelfs niet aan mogen denken om gasleveringen via de pijpleidingen toe te laten (wanneer de crisis zijn hoogtepunt zou bereiken, zou de kans daarop tot 100% stijgen), wat “veiliggesteld” werd door beide pijpleidingen te saboteren.

  Terreur op Krimbrug dwingt Rusland tot ontketening Shock'n Awe

Dus, ten tweede, uitgaande van het besef van het eerste punt en met het aanbod om de algemene kosten op zich te nemen, wat dubbel voordelig is voor Europa, biedt de Russische regering de EU een deal aan, waarmee zij een duidelijk signaal afgeeft voor de vorming van een anti-Amerikaans standpunt in Europa, dat – nu het moment is aangebroken – moet beslissen, handelen aan de kant van de internationale terroristen van de Verenigde Staten, die het hele continent in gevaar brengen omwille van hun eigen belangen, of verstandig handelen, en kiezen voor hun eigen belangen.

In die zin dient de samenwerking op het gebied van gas, waarmee Rusland Europa “verleidt”, als een verkapte manier om uit te nodigen tot onderhandelingen en herformulering van de “coalitie-as”. Bovendien wordt als tegenprestatie voorgesteld de belangrijkste grondstoffen te leveren om Europa die levensstandaard en bedrijvigheid terug te geven die het in de loop der jaren heeft leren kennen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Waarom willen de “gevaccineerden” een OORLOG met Rusland, maakt het vaccin de mensen gemakkelijker beïnvloedbaar voor de propaganda van de MSM?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGevallen van alopecia (haaruitval) exploderen na COVID-19 vaccins
Volgend artikelStrategisch gezien is de SMO zeer succesvol – De terugtrekking uit Izyum en Lyman zijn bliepjes die niet eens meetellen in het militaire schema (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Kort:

  In een wereld waarin Duitsland en Rusland vrienden en handelspartners zijn, is er geen behoefte aan Amerikaanse militaire bases, geen behoefte aan dure wapens en raketsystemen van Amerikaanse makelij en geen behoefte aan de NAVO. Het is ook niet nodig om energietransacties in Amerikaanse dollars te sluiten of om Amerikaanse schatkistpapier op te slaan om rekeningen in evenwicht te houden. Transacties tussen zakenpartners kunnen worden uitgevoerd in hun eigen valuta’s, wat ongetwijfeld zal leiden tot een scherpe daling van de waarde van de dollar en een dramatische verschuiving van de economische macht.

 2. Putin is een grootmeester in het schaken.
  Gewoonweg briljant !
  Een wake up call voor alle burgers in Europa om van die smerige Amerikanen
  af te komen.
  Maar dat zal een lastige worden vrees ik.

 3. Een prima voorstel. Een Amerikaanse minister vond het vernielen van de infrastructuur een ‘kans voor Amerika’, om ons te berooien en onze industrie te stelen. Dat laat duidelijk zien hoe ze met ons lot begaan zijn.. De smeerlappen. Dit is een kans voor de Europeanen, die we met beide handen aan moeten nemen. Bye,bye Amerika.(en de eu)

 4. Dit gaat nooit gebeuren, de meeste Europese landen waaronder Polen , Baltische landen, zijn zo anti Russisch dat ze zich hier niet meer aan gaan branden.
  Ze laten liever het volk kreperen, dan dat ze toegeven moeten.

 5. De beschadigde leidingen liggen ter plekke op een diepte van slechts een meter of zestig, een diept die voor professionele duikers geen enkel probleem oplevert.
  Vervolgens is de Oostzee een redelijk brakke (zout arme) zee, het zoutgehalte is maar een zesde van dat van de Noordzee meen ik mij te herinneren, wat de corrosiviteit van het water behoorlijk doet afnemen.
  Het enige probleem is waarschijnlijk het weer, omdat onstuimige winter zeeën en onderwater werkzaamheden aan pijpleidingen een hele slechte combinatie zijn.
  Ik twijfel er dus niet aan dat de Russen in staat zullen zijn de leidingen te repareren, de vraag is enkel, gezien we inmiddels in het najaar zitten, hoe snel.

  Deze Russische actie verbaasd mij overigens geheel niet.
  Ten eerste heeft Rusland economisch baat bij een welvarend Europa, en ten tweede is daar het humanitaire aspect.
  Putin, en het Kremlin, hebben inmiddels wel bewezen dat zij het Oekraïense volk als een broedervolk zien, en niet als hun vijand.
  Ze doen namelijk niet enkel in de etnisch Russische gebieden hun uiterste best om burgerslachtoffers te voorkomen, dat doen ze in heel Oekraïne.
  De Russen voeren oorlog tegen het Oekraïense regime, en het voor dit regime werkende Oekraïense leger, en niet tegen de Oekraïense bevolking.

  Vervolgens denk ik dat de Russen ALLE Europeanen als hun broedervolkeren zien, en ook hier enkel tegen de regimes en de voor deze regimes werkende legers vechten, en niet tegen de Europese bevolking.
  Praktisch bezien houd dit dan in dat men zich in het Kremlin meer zorgen maakt over het welzijn van de gewone mensen in de EU dan dat men dat in de Brusselse EU burelen, of op het Binnenhof doet.
  Als dat niet zo was dan was de Russische gaskraan namelijk al lang geleden gewoon dicht gegaan, die kraan is voornamelijk open gebleven omdat de Russen de EU bevolking niet willen laten creperen.

  Deze handreiking is dan ook niet echt voor het EU regime bedoelt, maar met name voor al die Duitsers die recentelijk de straat opgegaan zijn om voor de opening van Nordstream 1&2 te pleiten.
  Deze handreiking is niet voor Von der Leyen & Co, deze handreiking is voor het Europese volk.
  Het is een oproep tot revolutie, een oproep om de regimes die Europa naar de afgrond leiden te onttronen, en het is tevens een aanbod van hernieuwde vriendschap.
  Vooral dat laatste is, gezien alles wat er sinds februari gebeurt is, behoorlijk verbazingwekkend.
  Denk er eens over na, en doe er wat mee, zou ik zo zeggen…

  • Mee eens wat je zegt over Rusland vecht tegen de “ elite” Maar helaas zijn wij “ de gewone burgers “ steeds meer afhankelijk geworden van de elite.
   Zij werken niet meer voor de gewone bevolking maar zij hebben een dubbele agenda van het WEF en de EU. De VN de WHO en noem deze ongekozen organisaties maar op. Ze hebben allemaal een dubbele agenda.‼️
   En vergeet ook niet de ongekozen bureaucraten als Von der Leyen en Timmermans enz.
   Zij dicteren onze regering wat ze moeten doen en onze regering volgt slaafs. Zij dienen ons niet meer, maar hun eigen doelstellingen die diametraal op onze belangen staan.

   Ik ben ook wel een beetje gereserveerd ten aanzien van Rusland maar op dit moment is Amerika VELE MALEN ONBETROUWBAARDER EN AGRESSIEVER dan Rusland Amerika: zij willen echt de baas spelen over de hele wereld, hier doen ze het niet met bommen maar het ondermijnen van de Europeesche welvaart.
   Het is een NAVO lid wat OORLOG MAAKT TEGEN ANDERE NAVO LEDEN
   Want dit is een oorlogs daad: een aanval op een pijpleiding die gefinancierd is door Rusland en Duitsland.

   EEN INTERNE OORLOG NIMMEN DE NAVO Kan het no gekker.

   Maar op termijn zullen ze in hun eigen vallen en ik ben bezorgd dat dit een nucleair zwaard is.

   Ik kijk nu net nieuws en zie hoe partijdig dit is. Ukraine wint nu terrein de NOS is euforisch. ( wacht maar af dit wordt binnenkort HEEL ANDERS)
   Terwijl Rusland achter de schermen de formaliteiten en acten formeel en op rechtsgeldig niveau, in orde maken om straks hun “ eigen grond gebied “ echt te kunnen bevrijden.
   Dan zullen ze toeslaan en heel de wereld weer in brand zetten …

   De NOS lijkt wel gek geworden dat ze dit niet zien..
   Hoe burgers huilend de Ukrainers inhalen; doen ze dit niet worden ze als collaborateur doodgeschoten.
   Zo ook het condoom van een week gelden de ers zegt dat het de russen waren die schoten maar het waren juist de Ukrainers die niet konden uitstaan dat ze hun veiligheid in het Russische deel gingenzoeken.

   Dat Rusland nu de pijpleiding wil repareren vind ik prachtig, want dat laat duidelijk. Zien wie de dader is.
   Wat zullen ze in de USA briesen van woede als Rusland dat gaat doen.

   Het is een humaan gebaar waarbinnen Europeesche bevolking rechtsgtreeks hun eigen regering kunnen passeren door te eisen dat ze bij en gerepareeder pijpleiding GAS VAN RUSLAND GAAN EISEN in Duitsland was het al nijma zover. De mensen gingen daar nu al de straat op.

 6. Beschadigde stuk er tussen uit snijden, en vervangen door een nieuw stuk. Onder wateraflassen, of optakelen en aan boord aflassen.

  Fluitje van iets meer dan een cent….

  Maar de politieke implicaties: prachtig!!
  net zoals in Syrie, toen USA de isis äanviel”met per dag 2, 3 bommetjes, want dat maakte de Syriers afhankelijk.

  Toen kwamen de Russen; en USA geen basis meer in Syrie….hadden ze even niet op gerekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in