Gepensioneerd kolonel en voormalig adviseur van het Pentagon Douglas Macgregor zegt dat de VS en het VK achter de sabotage van Nord Stream zitten. Dit om te voorkomen dat Duitsland zijn militaire steun aan Oekraïne beëindigt.

Onlangs was Douglas Macgregor, een gepensioneerde kolonel van het Amerikaanse leger en voormalig topadviseur van het Pentagon onder president Donald Trump, te gast in de podcast van voormalig rechter Andrew Napolitano.

Daarin wijst Macgregor de VS en het VK aan als verantwoordelijken voor de sabotage van Nord Stream. Volgens Macgregor is de bewering dat Rusland erachter zit “volkomen absurd” omdat het land afhankelijk is van de export van energie.

Macgregor stelt ook dat niet zomaar iedereen de aanval kan hebben uitgevoerd, aangezien er duizenden kilo’s dynamiet nodig zijn om een gat in de pijpleidingen te blazen, aldus de kolonel.

“Om het aardgas te transporteren heb je enkele centimeters dik beton rond verschillende metaallegeringen, dus het is niet iets dat je gewoon met een handgranaat aan het einde van een vislijn kunt vernietigen,” zegt Macgregor.

“Je moet kijken welke staatsactoren de capaciteit hebben om dit te doen, en dat betekent de [Britse] Royal Navy en het Special Operations Command van de Amerikaanse marine,” vervolgt hij.

Volgens Macgregor kwam de aanval op de pijpleidingen van Nord Stream net op het moment dat de Duitse regering “de indruk wekte dat zij niet langer wilde meespelen in de proxy-oorlog in Oekraïne” nu het land “een verschrikkelijke winter tegemoet gaat.”

“Het is heel duidelijk dat we de mogelijkheden van Berlijn hebben uitgeput. Berlijn nam afstand van deze alliantie. [Duitsland’s kanselier] Olaf Scholz zei: “Ik ga geen uitrusting meer sturen. Ik ga geen tanks sturen,” zegt Mcgregor.

  De dialoog tussen Surovikin en Shogun: 40.000 Russische troepen teruggetrokken uit Kherson - Vrees dat de Kakhovka stuwdam wordt opgeblazen

Volgens de gepensioneerde kolonel blijft er voor Scholz nu niet veel meer over dan nog verder te investeren in de oorlog in Oekraïne en Washington gehoorzamen.

“Nu tast hij in het duister omdat de VS hem simpelweg de mogelijkheid hebben ontnomen om eruit te stappen. Wie zal hem voorzien van gas en olie en kolen en al het andere als hij afhaakt? Naar wie moet hij zich wenden?”

Maar volgens Macgregor is de sabotage van Nord Stream een riskante aanval die zich tegen de VS zou kunnen keren en, in het ergste geval, het begin van het einde van de NAVO zou kunnen betekenen.

“Schoktherapie” econoom: “De hele wereld denkt dat de VS erachter zit”

Macgregor is echter niet de enige Amerikaan die publiekelijk zijn eigen regering verantwoordelijk stelt voor de aanval. De econoom Jeffrey Sachs verscheen onlangs op Blomberg TV, waar hij tot dezelfde conclusie kwam. Net als Macgregir gelooft Sachs dat Polen wellicht heeft geholpen.

Sachs, die bekend staat als adviseur van de voormalige Russische president Boris Jeltsin en achter de “schoktherapie”-tactiek staat die Rusland toepaste bij de overgang van een planeconomie naar het kapitalisme, was uitgenodigd als Rusland-expert.

“Ten eerste is er direct radarbewijs dat Amerikaanse helikopters, militaire helikopters die gewoonlijk in Gdansk gestationeerd zijn, rond dit gebied cirkelden. We hebben ook de dreigementen van de VS eerder dit jaar dat “we Nord Stream hoe dan ook zullen afsluiten”. We hebben ook de opzienbarende verklaring van de [Amerikaanse] minister van Buitenlandse Zaken [Antony] Blinken afgelopen vrijdag, toen hij zei dat “dit ook een gigantische kans is”. Het spijt me, maar dat is een vreemde manier van praten als je je zorgen maakt over piraterij tegen internationale infrastructuur van kritieke waarde,” zegt Sachs.

  Het Westen beseft dat de oorlog verloren is en zoekt een uitweg

“Ik weet dat dit tegen ons narratief ingaat, in het Westen mag je deze dingen niet zeggen, maar het feit is dat overal ter wereld, als ik met mensen praat, zij denken dat de VS het hebben gedaan,” vervolgt hij.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De tenenkrommende verdraagzaamheid, geduld en zelfbeheersing van PoetinVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStrategisch gezien is de SMO zeer succesvol – De terugtrekking uit Izyum en Lyman zijn bliepjes die niet eens meetellen in het militaire schema (Video’s)
Volgend artikelHet gaat beginnen: EU Commissie bereidt zich voor op blackouts en Wereldoorlog III
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. McGregor en Sachs zijn de real deal: insiders. En het feit dat Blinken (voor de mensen achter in de bus, een joodse psychopaat, dus zonder geweten en gespeend van iedere vorm van empathie) dit een geweldige kans noemt….. Sja, het lijkt mij ook wel duidelijk dat de JooSA dit hebben gedaan: die willen Europa en vooral de Duitsers nu eindelijk voor altijd van de kaart af hebben. Dat de Polen zich nog altijd en nu ook weer voor het karretje van de Joden laten spannen, is jammer, en niks nieuws.

  • Ik heb niets met jouw antisemitisme, waarvoor volgens mij ieder bewijs ontbreekt, buiten jouw en andermans geloof daarin. Maar misschien ben ik niet goed geïnformeerd.
   Buiten dat, de Polen zijn zeeeer anti Russisch. Ze geven nergens om, maar Rusland? Ho maar. Ze hebben lang onder USRR bewind geleefd en willen daar zeer zeker niet naar terug. Of er ook persoonlijk zeer onder hen is weet ik niet.

    • En daarbij het enorme Duitse grondgebied dat ze destijds ter compensatie gekregen hebben, en waarvan ze de oorspronkelijke bewoners gedeporteerd dan wel vermoord hebben, houden…
     De Polen spelen een smerig spelletje…

     • Dat denk ik ook, het spelletje.
      1. Yamal wordt afgesloten.
      2. Via de Yamal wordt gas uit Duitsland naar Polen gehaald.
      3. Polen claimd x miljard van Duitsland voor compensatie WW2.
      4. NS1&NS2 gaan boem
      5. Noorwegen-Polen pijpleiding gaat open.
      Ik verwacht dat er meer gaat komen, iedereen wilt ee stukje van de taart,

   • Je bent niet goed geinformeerd. Kijk de docu Europe the last battle, negeer de neonazi verheerlijking en verifieer de talloze genoemde boeken en documenten. De wereldmacht werd in WW II aan de Joden gegeven als zij erin slaagden de USA bij die oorlog te betrekken. Openlijk werd er ook in een meeting gezegd kort na WW II in den Haag dat zij ooit de hele wereld zullen bezitten. Alles natuurlijk aangestuurd door een kleine selecte groep die niets goeds voor hebben met de grotere groep. Theorie dat zij afstammen van niet menselijk DNA middels gevecht Jacob met Israel. Afstamming van de Elohim, tuatha, Sidhe. Denk aan de Golan hoogte confiscatie en het herstel van het wiel van Rephaim. Natuurlijk komt dit alles nooit in MSM. Bolsjevistische revolutie docu Juri Lina. Docu Hellstorm op tape joodse bolsjeviek die oproept zoveel mogelijk duitse vrouwen, mannen en kinderen te verkrachten. Menachem Begin ook bijzonder trots op zijn terroristische aties in Duitsland. Plan na WW II 6 millioen duitsers in concentratiekampen te doden middels vergiftigd drinkwater en brood. Hitler’s Transferagreement maakte economische groei Dtsl mogelijk. Ashkenazi joden zijn geen Semieten stammen af van normale bevolking. Dagblad Trouw. Palestijnen achtergebleven Joden die zich tot islam bekeerden zijn Semieten. Israel is geheel overgenomen door Ashkenazi. De andere groepen passen zich zelfs in hun kleding aan.

  • Jammer dat je jezelf verliest in Antisemitisme ipv grondig uit te zoeken welke organisaties dit alles orkestreren. Maakt je kleinzielig ipv dat je je argumenten stoelt op feitenkennis. Terwijl er genoeg te vinden is online. Je speelt hen daarmee in de kaart. dagboek theodor Herzl. We moeten antisemitisme stimuleren opdat we de staat Israel kunnen stichten.

 2. Bewijs eerst maar eens dat de pijpleidingen daadwerkelijk werden opgeblazen. Er is geen beeld materiaal van de schade. Er is daardoor geen schatting te maken van de ernst van de schade (Investeerders en verzekeringsmaatshcppijen vinden dit klaarblijkelijk wel best zo)
  Er is geen rest materiaal van de springstof ladingen.
  Wel is er enorme ophef in de media en wat beeld materiaal van bubbels ergens in een zee. Op geen enkele manier is dat beeld materiaal met volledige zekerheid te koppelen aan de berichtgeving. Waar hebben we eerder zo iets gezien?

  • Ik heb ook nog geen foto van dat gat gezien. Ik heb ook nooit een foto van Napoleon gezien. Zou die man eigenlijk wel bestaan hebben? Michiel de Ruyter….? Enkel van horen zeggen. Maar goed, iedereen, van Rus tot Amerikaan en alles wat daar tussenin zit. roept dat die pijpleiding is opgeblazen. Je zou het zodoende waratje nog gaan geloven. In dat geval kan je er gevoeglijk vanuit gaan dat de Amerikanen daarachter zitten. Zo’n actie vraagt voorbereiding, materialen en tijd en de Yanks konden er ongehinderd bij. Bovendien zijn de Amerikanen altijd fel tegen die pijpleiding geweest.

   Evengoed, zal ik zeer blij zijn, als ik op een ochtend de krant inzie en daar lees dat we m.b.t. die pijpleiding gewoon gefopt zijn. Ik hoop dus van ganser harte dat jij gelijk hebt.

   • Idd, Bernardo,
    Goed gezien en wel fijn, zo’n snuifje sarcasme op zijn tijd. 🙂

    Kim had duidelijk een geval van conspiratie-zien-in-conspiraties-constipatie, en kan daarom moeilijk haar ‘ei’ kwijt op de kakdoos. Greet was chagrijnig en niet wakker en vond het nodig je af te zeiken, maar zette zichzelf voor lul (kut?).

    MvG

 3. Misschien is het net zoiets als dat je op een feestje zegt ik zal jou eens even verbouwen, en 2 dagen later loopt die gast een dikke lip rond.
  Mijn idee is ook zoals het in het artikel gezegd wordt, maar stel je nu eens voor, dat een hele slimme meneer, eens in het verleden kijkt en zegt ….. oh mooie dreigementen, eigenlijk een soort bekentenis, nog een beetje sateliet informatie over bootjes die precies daar rond varen. Gecontroleerde explosie, de EU sukkeltjes, met de grootpraat en alle lege beloftes van “vrienden” dan zou dit event toch wel van een grote kunnen zijn dat zelfs de grootste slaapmutsen eens doorgaan krijgen, waarom we in de ellende zitten en de US een beetje “black Friday” shoppen aan het doen is bij Europese bedrijven, waar kwamen die wetenschappers bij de NASA ook alweer vandaan.
  Dus ik wil niet uitsluiten dat de schade aan de pijpleiding kleiner is ipv. nog 4 jaar bloedvergieten in de Oekraine, zeker qua mensenlevens.
  Ik denk dat het wel een aantal mensen aan het denken heeft gezet, of het nu gewoon een paar Psychopaten van de ene kant zijn (die WW3 willen) of een slimme club aan de andere kant die misschien de hitte er een beetje kan uithalen, ik durf op geen van beide opties geld te zetten, de waarheid komen we toch nooit te weten.

   • Het lijkt erop, zondermeer.
    Maar ik wil een fantastische schaakspeler niet uitsluiten.
    Het maakt me eigenlijk niet uit wie het gedaan heeft als het erin resulteerd dat het bleodvergieten niet oneindig doorgaat, dan mag het van mij zelfs de nederlandse marine geweest zijn.

 4. Ik denk dat het USA info en techniek was; eventueel geleverd aan GB, en dat GB het heeft uitgevoerd,
  Zij spelen graag vazal van grote meester USA

  • @ Pierre H.M.Van de Kletersteeg oktober 4, 2022 at 20:08,
   De grote meester is Israël, Amerika is de uitvoerende vazal, net als de VK en Polen.

 5. Toen ik nog niet ontwaakt was (gelukkig al lang geleden) lachte ik schamper toen ze in het Midden-Oosten ‘dood aan Amerika’ en Amerika is de grote satan’ scandeerden. Nu begrijp ik ze dondersgoed. Amerika is de belichaming van het kwaad.

 6. Duitsland was het zat en overwoog niets meer richting Ukraine te sturen. Biden heeft het mnd geleden al gehad over een aanval op de Nordstream. Levering gas vanuit USA prijzen giga verveelvoudigd. Brokken explosie van de ene Nordstream kunnen de andere beschadigd hebben. Overigens schijnt 1 van de 2 weer bruikbaar te zijn. Dtsl zou dus nog steeds kunnen stoppen met leveren wapens en tanks etc. UK Truss is vastbesloten de oorlog in Ukraine voort te zetten. Rutte hoort kennelijk bij dezelfde club. De theorie van de gouden miljard. En de rest genocide. Voor hetzelfde geld allemaal WEF supporters. Rusland heeft een Tsunami bom en nog andere nieuwe wapens die het Westen niet heeft. Tot nog toe niet ingezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in