In een peiling van het bureau Ifop concludeert men dat meer dan zes op de tien Fransen denken dat de Franse beschaving zoals wij die kennen zal instorten.

De peiling laat zien dat een derde van de mensen die in de ineenstorting geloven, denken dat het op een gewelddadige manier zal gebeuren en zet het tijdsbestek voor de instorting binnen de komende 20 jaar. Een van de belangrijkste redenen die door de respondenten wordt genoemd als de belangrijkste oorzaak van een mogelijke ineenstorting is de klimaatverandering, waarbij 27 procent aangeeft dat klimaatfactoren en overconsumptie het einde zullen betekenen voor de Franse beschaving, zo meldt L’Aisne Nouvelle in de Franse media.

Ongeveer 15 procent van de respondenten zegt dat massale migratie de oorzaak van de ineenstorting zal zijn, terwijl nog eens 14 procent zegt dat interne conflicten binnen de Franse samenleving, of zelfs een burgeroorlog, deze zouden kunnen doen ontstaan.

Velen hebben gewaarschuwd voor een mogelijke burgeroorlog in Frankrijk, waaronder de vooraanstaande islamgeleerde Gilles Kepel, die in 2016 verklaarde dat de “Jihadi-generatie” als doel had Europa in een burgeroorlog te vernietigen en in de nasleep daarvan een islamitische samenleving op te bouwen, schrijft Breitbart.

Het jaar daarop deed de Belgische historicus David Engels een soortgelijke voorspelling:

Over 20 tot 30 jaar zal Europa een autoritaire of imperialistische staat zijn geworden, na een fase die lijkt op burgeroorlog en verloedering. Ik verwacht een burgeroorlog, die een fundamentele sociale en politieke hervorming in Europa zal afdwingen, of we dat nu leuk vinden of niet, naar het voorbeeld van de aftakelende Romeinse Republiek in de eerste eeuw voor Christus, zei Engels.

Massamigratie wordt in Frankrijk vaak aangeduid als de “De Grote Omvolking”, een term die door de Franse schrijver Renaud Camus werd bedacht; een opiniepeiling die in februari van vorig jaar werd gehouden, suggereerde dat tot een kwart van de Fransen in de theorie gelooft.

Parijs: Brandweerlieden mogen geen branden blussen om Afro-moslims niet te provoceren

Camus beschreef zijn theorie over De Grote Omvolking als mensen “die door de managementpolitiek worden behandeld als een object, een eenvoudig product. Een product, een producent en een consument in één keer, een ding, een getal, niet een mens”.

De zelfmoord van Frankrijk – De Grote Omvolking is aan de gang

 

1 REACTIE

  1. Als de beschaving in de EUSSR, of in een gedeelte daarvan, zal instorten dan weet iedereen wie de schuldigen zijn, maar die zullen plots zijn verdwenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here