Een nieuwe studie van de Universiteit van Amsterdam onthult de enorme kosten van massa-immigratie naar Nederland over een periode van bijna 25 jaar. Het 278 pagina’s tellende rapport voegt toe aan de groeiende lijst van bewijzen die beweringen weerleggen dat migranten bijdragen aan de nationale begrotingen in het Westen, banen creëren en wankele pensioenstelsels overeind houden, schrijft John Cody.

De baanbrekende studie, getiteld “Grenzeloze verzorgingsstaat. De gevolgen van immigratie voor de overheidsfinanciën” laat zien dat de nettokosten van immigratie voor de Nederlandse overheidssector over de periode 1995-2019 een verbazingwekkende €400 miljard bedroegen, gemiddeld €17 miljard per jaar, met een piek van €32 miljard in 2016 als gevolg van de “vluchtelingencrisis” van 2015.

Om deze cijfers in perspectief te plaatsen: de Nederlandse overheid gaf in 2016 ongeveer €30 miljard uit aan onderwijs, €2 miljard minder dan ze in hetzelfde jaar aan migranten uitgaf.

De vier ervaren onderzoekers van de prestigieuze afdeling School of Economics van de Universiteit van Amsterdam schrijven dat ze “toegang hadden tot unieke, geanonimiseerde microgegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek over alle inwoners van het land. Bij het schatten van de fiscale impact van immigratie werd de netto levenslange bijdrage van immigranten aan de schatkist geschat met behulp van de methode van generatieboekhouding.”

De auteurs, die zich baseren op een overvloed aan gegevens, waarschuwen ook dat ofwel de immigratie zal moeten worden beperkt, ofwel het Nederlandse welvaartsstelsel te maken zal krijgen met drastische bezuinigingen:

De overheidsuitgaven aan immigranten liggen nu boven het gemiddelde voor zaken als onderwijs, sociale zekerheid en uitkeringen en bijstand. Aan de andere kant betalen immigranten gemiddeld minder belastingen en sociale premies.

  Moslimbendes vertellen Duitse politie dat ze kansloos zijn – "wij zijn met meer"

Bij elkaar opgeteld blijken de nettokosten van immigratie aanzienlijk te zijn: alleen al voor immigranten die in de periode 1995-2019 zijn binnengekomen, bedragen deze €400 miljard, een bedrag in de orde van grootte van de totale Nederlandse aardgasbaten vanaf de jaren zestig. Deze kosten zijn vooral het gevolg van herverdeling via de verzorgingsstaat. Het voortzetten van immigratie met de huidige omvang en kostenstructuur zal de overheidsfinanciën steeds meer onder druk zetten. Inperking van de verzorgingsstaat en/of immigratie zal dan onvermijdelijk zijn.

Gezien de bevinding van het rapport kan worden gesteld dat de volledige nationale inkomsten van Nederland uit fracking en andere aardgaswinningsmaatregelen in de loop van ongeveer 60 jaar volledig zijn besteed aan het voeden, huisvesten, onderwijzen en medisch behandelen van migranten en hun kinderen in het land.

In de studie wordt ook opgemerkt dat de Nederlandse bevolking hoger is geëxplodeerd door het snelle tempo van immigratie, waardoor het een van de dichtstbevolkte landen ter wereld is geworden. Deze bevolkingsdichtheid heeft een enorme druk gelegd op huisvesting, scholen, ziekenhuizen en infrastructuur, wat op zijn beurt de Nederlandse begroting en het genereuze socialezekerheidsstelsel onder druk heeft gezet.

Van de 17 miljoen Nederlandse inwoners aan het einde van 2019 was 13 procent in het buitenland geboren (eerste generatie) en 11 procent waren kinderen van immigranten (tweede generatie), wat in totaal neerkomt op 24 procent van de Nederlandse bevolking.

Het onderzoek toont aan dat de staatsuitgaven per hoofd van de bevolking voor immigranten aanzienlijk hoger zijn dan die van autochtone Nederlanders voor sociale zekerheid, uitkeringen en onderwijs.

  Schokkende video: 'Immigrantenjongeren' vallen politiepatrouille in Brussel aan

De studie toont in verschillende grafieken de gemiddelde bijdragen – zowel positief als negatief – van autochtone Nederlanders versus niet-westerse immigranten.

In het onderzoek, dat een eigen Engelstalige site heeft, wordt ook een onderscheid gemaakt tussen eerste generatie westerse migranten en eerste generatie niet-westerse migranten. De grafieken laten zien dat migranten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika nooit een positieve bijdrage leveren ten opzichte van wat de staat aan hen uitgeeft, terwijl andere niet-westerse migranten, zoals Aziaten, een lichte nettobijdrage leveren. Maar zelfs westerse migranten blijven in hun bijdragen achter bij autochtone Nederlanders.

De grafieken laten zien dat migranten uit landen als Turkije en Marokko een bijzonder hoge negatieve bijdrage hebben. In de loop van het leven van de gemiddelde Marokkaan zullen zij de Nederlanders €260.000 per persoon kosten.

Het Nederlandse Ministerie van Financiën heeft in een apart rapport ook onthuld dat immigranten minder belasting betalen en minder sociale premies afdragen, waardoor hun netto fiscale bijdrage lager uitvalt.

Vergelijkbare resultaten zijn waargenomen in verschillende landen, waaronder Frankrijk en Duitsland. De Duitse regering zegt bijvoorbeeld dat ze alleen al in 2023 €36 miljard zal uitgeven aan migranten. Te midden van een begrotingscrisis bezuinigt de regering op allerlei diensten en weigert ze een pensioenbonus uit te keren aan de autochtone bevolking van het land. Ondertussen schatten onderzoekers in Frankrijk dat migranten de Franse staat €25 miljard per jaar kosten.

Ondanks de realiteit van deze cijfers promoten Westerse liberale regeringen op onverklaarbare wijze het idee dat migranten de oplossing zijn voor de groeiende financiële en pensioencrises in Europa. De links-liberale regering van Duitsland, bijvoorbeeld, wil de immigratiewetten liberaliseren, de naturalisatie versnellen en tot 1,5 miljoen migranten per jaar naar het land halen. Kanselier Olaf Scholz beweert dat dit nodig is om het noodlijdende Duitse pensioenstelsel te ondersteunen en het gebrek aan gekwalificeerde arbeidskrachten aan te vullen.

  Dom Zweeds meisje viert feest met “vluchtelingkinderen” – wordt in haar gezicht gestoken omdat ze seks weigert

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Migranten gehuisvest op luxe cruiseschip in Nederland glunderen op TikTokVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNZ overheidsadministrateur die gegevens lekte waaruit bleek dat één op de vier partijen COVID-vaccins dodelijk was, gearresteerd
Volgend artikel“Heeft Kiev al verloren?” – Duitse krant Welt verklaart dat Oekraïne “afbrokkelt” en dat Orbán gelijk had, maar “niemand durft het toe te geven”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Mooi rampscenario! Er is 1 klein voordeeltje te behalen…..zodra Nederland een 3e wereldland is geworden, gaan heel veel gelukzoekers terug naar eigen land omdat de economie daar veel krachtiger is..

 2. Door de mogelijkheden die het Nederlandse belastingstelsel biedt, lopen andere landen in totaal 36,5 miljard dollar per jaar kwijt. Laat maar alles immigranten van het zuidelijke landen met bussen naar NL. Dat verdient de piraterij NL.

 3. Dit zal niet zoveel anders zijn in België, maar zelfs die vrijheid, zal in dit land onmogelijk zijn, de grootste en braaf katholiek én Laffe bevolking ter wereld.. het verdient zijn Corrupte Regering…

  • De regering van het Vlaamse gewest met als vestigingsplaats Brussel is trouwens geen haar beter als het gaat om corruptie. Bart De Wevers NV-A wil gaan meedoen aan de landelijke verkiezingen in 2024 met een lijst in Wallonië. Dit is werkelijk de mop van ’t jaar.

 4. Als je echt wilt weten waar alle middelen en toegevoegde waarde naartoe gaan, moet je het financiële systeem onder de loep nemen. Maar dat mag niet, want dat zijn heilige koeien.

 5. Asielzoekers en de opvang lijkt een businessmodel geworden, waarbij belastinggeld naar gehaaide zakenlieden en ambtenaren vloeit, inderdaad corruptie over de rug van de burger. Eigenlijk niks nieuws, op allerlei vlakken zie je dit, zoals tijdens de covid crisis. Perverse prikkels, wie kan daar nu weerstand aan bieden? Zeker de sociopaten en narcisten op kleine of grote machtsposities niet. En de grote massa zal het nooit zien, dat zijn geprogrammeerde ego’tjes die de kruimeltjes proberen op te vangen.

  • Gemeentes pakken de poen en duwen waar ze maar kunnen hele gebouwen vol met asielellendelingen…de bestaande bevolking kan kapotvallen…. en bekijkt het maar…Tijd om gemeentes af te branden!!!

 6. Je ziet dat die vervloekte rooien een land alleen maar heel veel geld kosten. Als ’troost’: denk niet dat, als het niet zo zou zijn geweest, die 400 miljard in de portemonnee van de burgers zouden zijn gebleven. We zouden wel op een andere manier beroofd zijn door de roverheid. En als we groot geld zouden gaan uitsparen door remigratie van die immigranten, dan zal de burger daar ook financieel helemaal niets wijzer van worden. Al het geld verdwijnt gewoon in de schatkist, de algemene middelen. Zo deed de crypto-communist Klaas Knot dat destijds ook: het zuur is voor de Noord-Europese Nederlandse burger, om verdere vergroting van de staatsschuld te voorkomen, maar het zoet wordt gegooid in het gat van de staatsschuld. Natuurlijk geldt deze financiële ethiek niet meer bij Knot wanneer Rutte III en IV het klimaat en de asielzoekersopvang items zijn, want dat mag gerust tientallen miljarden kosten. Kaag mocht van Knot gerust de schatkist plunderen, ik hoor hem er nooit meer over. Dan is het plots niet meer erg als het schatkisttekort flink verder oploopt. Nee, geld uitgeven is alleen erg voor Knot en zijn humanistische en vrijzinnige kliek als dat zou moeten (terug)gaan naar de eigen bevolking.

 7. Het systeem is stuk
  Elke 4 jaar stemmen – gekke uitkomsten fvd -3 ?

  Lid worden van partij wekt ook niet
  Stemming voor partijvoorzitter vvd – rutte of verdonk
  Verdonk wint maar word overruled door cia insiders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in