De Tsjechen zijn van alle burgers van de Europese Unie het meest gekant tegen immigratie, volgens het Standard Eurobarometer 91-verslag over de opvattingen van de Europeanen over de prioriteiten van de EU; waarin het rapport ook laat zien dat de Tsjechische Republiek slechts een van de vele landen is die immigratie van buiten de EU in een negatief licht zien.

In de EU als geheel verklaart 48 procent van de respondenten over het hele continent niet-EU-migratie in een negatief licht te zien, terwijl 44 procent het in een positief licht ziet. Er zijn echter grote verschillen tussen sommige landen.

De grootste weerstand tegen niet-EU-migranten werd gezien in de Tsjechische Republiek (86 procent), Estland (74 procent) en Letland (74 procent). De steun voor niet-Europese migranten is het laagst in Tsjechië: slechts 14 procent van de respondenten zegt dit soort migratie te steunen.

Andere landen die sterk gekant zijn tegen niet-EU-migratie waren Hongarije (70 procent) en Griekenland en Slowakije (68 procent).

Andere landen met een meerderheid tegen niet-EU-migranten waren Italië en Finland met 56 procent, Frankrijk met 53 procent en Polen, Denemarken en Nederland met 52 procent.

In sommige landen had een kleine meerderheid negatieve meningen over niet-EU-migratie, zoals Duitsland, waar 48 procent tegen niet-EU-migratie was, terwijl slechts 44 procent er voorstander van was.

In het onderzoek hebben 19 van de 28 lidstaten een negatief oordeel uitgesproken over dit onderwerp van niet-EU-migratie.

Tegelijkertijd hadden de meeste landen een veel positievere kijk op migratie uit andere EU-landen, maar in deze categorie hadden de Tsjechen nog steeds de meest negatieve mening over migratie, met 52 procent die zei een negatief beeld te hebben van EU-migranten die naar hun land komen.

Hitler in Black Lives Matter versie creëert razernij

Uit opiniepeilingen blijkt ook dat de Tsjechen een zeer positieve mening hebben over hun buren, waarbij uit enquêtes blijkt dat ze het meest van Slowaken en Polen houden. Aan de andere kant zijn de Arabieren het meest verafschuwd, aangezien slechts zeven procent van de Tsjechen hun sympathie voor hen heeft uitgesproken.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here