Meer dan 5.000 Poolse soldaten worden overgebracht naar de fronten van Zaporizja en Ugledar (als gevolg van het verlies van Pavlovka), na de opeenvolgende Oekraïense nederlagen en de grote verpletterende nederlaag van Kiev. Zoals WarNews247 gisteren onthulde, beschouwen de Russen hen niet langer als huurlingen, maar als reguliere eenheden van het Poolse leger, bericht Warnews24/7.

Beide regio’s zullen een belangrijke en beslissende rol spelen in de verdere militaire ontwikkelingen in Oekraïne. De Polen zullen proberen offensieve operaties te organiseren in Zaporizja, aangezien de Oekraïense troepen zware verliezen hebben geleden.

In de door WarNews24/7 gepresenteerde video’s maaiden de Russen hen eerst neer met Lancet-3 kamikaze drones en KUB raketartillerie, gevolgd door aanvallen van aanvalshelikopters en Su-25 vliegtuigen voor nabije ondersteuning, terwijl de artillerie assisteerde met 2S7M Malka en Smerch MLRS systemen.

De grote Oekraïense nederlaag vond volgens de laatste informatie plaats op 7 november. Slechts 20 tanks en de helft van de gepantserde voertuigen van de gigantische Oekraïense aanvalsgolf bleven over.

We herinneren u eraan dat de Oekraïners aanvielen met 70 TOMB en TOMA, 40 T-72M1 en T-64BV tanks, ongeveer 20 BMP-1 en YPR-765 pantservoertuigen en 15 Turkse Kirpi pantservoertuigen.

Video: Ka-52 valt Oekraïense doelen aan. MRAP of BTR

Poolse soldaten overgeplaatst naar Ugledar en Zaporizhya

Het commando van de Oekraïense strijdkrachten zet Poolse soldaten in voor de verdediging van Vuhledar, na zware verliezen van de eenheden van de Oekraïense strijdkrachten die in deze richting verdedigen.

Tegen de avond van 9 november waren Russische troepen doorgedrongen tot de verdediging van de Oekraïense strijdkrachten in de vestingwerken tussen Pavlovka en Ugledar. Tegelijkertijd werden in de districten Nikolsky en Pavlovsky, en achter de afvalbergen van de Yuzhnodonbasskaya-mijn nr. 1 ten noorden van Ugledar, door de artillerie van de Russische strijdkrachten de Oekraïense mortierposities in Ugledar vernietigd.

  Journalist die de luxe villa van Zelensky in Egypte onthulde, werd vermoord – verslag

Later kwam het noordelijke deel van de Ugledar-Konstantinovka snelweg onder controle van de Russische strijdkrachten.

Nadat ze Pavlovka onder controle hadden, schakelden Russische elektronische oorlogsvoeringssystemen de communicatie in het Ugledar-gebied uit. Artillerie werd samen met tanks in de strijd gegooid. Tegen de avond werden de bolwerken bij Ugledar en de ATGM-posities van de Oekraïense strijdkrachten in het gebied van de Kashlagach-rivier door de artillerie vernietigd.

De 72e brigade van de Oekraïense strijdkrachten, die Vuhledar verdedigde, leed zware verliezen en vroeg om assistentie, maar terwijl ze hulp verzamelden, werden de reserves van de 108e territoriale verdedigingsbrigade door Russische artillerie aangevallen.

Nu is het de bedoeling om in plaats van de grondverdedigingstroepen eenheden van de 15e Afzonderlijke Artillerieverkenningsbrigade over te brengen naar Vuhledar, die bestaat uit voormalige en huidige soldaten van het Poolse leger.

De Polen zullen worden overgebracht naar het gebied Prechistovka en Zolotaya Niva ten westen van Vugledar, samen met de restanten van de verslagen 68e Jagerbrigade.

In totaal hebben zich tot 5.000 Polen verzameld in Zaporizja.

Video: Lancet treft Buk-M1 – Meer aanvallen op Oekraïense posities volgen

Het Russische leger heeft commandoposten van de Oekraïense strijdkrachten getroffen

Volgens het Russische rapport, in de laatste 48 uur:

– Operationeel-tactische en militaire luchtmacht, raket- en artillerietroepen troffen negen commandoposten van de Oekraïense strijdkrachten in de regio’s Novaja Kamenka, Pravdino, de regio Kherson, Novopetrovka, Ternovye Pody, regio Nikolaev, Ivanovka, Starch, regio Kharkiv, Bakhmutskoe, Kleshcheevka en Novoselka, Volksrepubliek Donetsk, alsmede 52 artillerie-eenheden op vuurposities, mankracht en militaire uitrusting in 176 gebieden.

– Een munitiedepot van de 28e Gemechaniseerde Brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne werd vernietigd nabij de stad Nikolaev.

  Gezondheidsautoriteit CDC geeft toe dat Republikeinse staten "Snel Dood" COVID-vaccinbatches hebben gekregen

– Gevechtsvliegtuigen van de Russische luchtmacht in de regio Mirovka, Zaporozhye, hebben een Mi-8 helikopter van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten.

– Dinsdag zijn zeven onbemande luchtvaartuigen (UVA’s) neergeschoten in de regio’s Golikovo, Krasnorechenskoye, Krivosheevka van de Volksrepubliek Lugansk, Makarovka, Nikolskoe en Kirillovka van de Volksrepubliek Donetsk.

– Daarnaast werden 32 Amerikaanse HIMARS-raketten onderschept in de gebieden Novaya Kakhovka, Korsunka en Antonovka van de regio Kherson, en vijf Amerikaanse HARM-raketten in het gebied Irmino van de Volksrepubliek Lugansk, Yenakiyevo van de Volksrepubliek Donetsk, Korsunka en Novaya Kakhovka van de regio Kherson.

Video: Russische drone valt Oekraïense ‘Grad’ MLRS aan

Video: Russische drone raakt Oekraïense tank

Video: Russische drone-aanval Lancet

Huurlingengroeperingen vernietigd

– Bovendien raakten operationeel-tactische en militaire luchtvaart, rakettroepen en artillerie twee commandoposten buitenlandse huurlingenvan de Oekraïense strijdkrachten in de Nikolaev-regio’s en het dorp Sukhoi Stavok, regio Kherson, evenals 46 artillerie-eenheden op vuurposities , personeel en militaire uitrusting in meerdere gebieden.

– In de districten Krasny Liman, Volksrepubliek Donetsk, Novogrigorovka, Kherson en Novopoltavka en in Nikolaev werden drie AN/TPQ-50 anti-artillerie radarstations van Amerikaanse makelij vernietigd.

– In het gebied van het dorp Annovka, Dnipropetrovsk, werd een brandstofopslagplaats voor militaire uitrusting van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd. In het gebied van Novoaleksandrovka, in Nikolaev, werd een munitiedepot voor de artillerie van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd.

– Gevechtsvliegtuigen van de Russische luchtmacht hebben in het gebied Malomikhaylovskoe, in Nikolaev, een Su-25 vliegtuig van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten. Een Oekraïense Mi-8 helikopter is neergeschoten in de regio Rizdvyanka, in Zaporizhya.

– Negen onbemande luchtvaartuigen zijn in de loop van de dag neergeschoten in Golikovo, Chervonopopovka in de Volksrepubliek Lugansk, Kirillovka, Egorovka en Novoandreevka in de Volksrepubliek Donetsk, Vasilyevka in de regio Zaporizhzhya, Vesele en Krynki in de regio Kherson.

  Amerikanen willen een president als Poetin

– Daarnaast werden 21 HIMARS- en Vilkha-raketten onderschept in de districten Vysokoye, Tomarino, Antonovka, Nikolskoye en Novaya Kakhovka in de regio Kherson, en drie HARM-raketten in de nederzetting Guselskoye in de Volksrepubliek Donetsk, Nikolskoye en Korsunka in de regio Kherson.

Video: Russische drone valt Oekraïens technisch voertuig BAT-2 aan – gevolgd door tweede aanval op M-777

Video: Russische drone raakt Oekraïense tank


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De EU-leiders zijn iets belangrijks vergetenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU probeert angstvallig spanningen tussen belangrijke leden te verminderen
Volgend artikelZware dagen in het verschiet, of waarom Oekraïne-zeloten verdoemd zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Toestand in Cherson in een notendop

  Het Oekraïense leger zal het moeilijk hebben in Cherson – Baturin

  Er werd besloten om de stad Cherson, die voornamelijk op de rechteroever van de Dnjepr ligt, te verlaten vanwege de moeilijke bevoorrading van het Russische leger.

  “De locatie van de Russische strijdkrachten op de linkeroever zorgt voor het gebruik van de rivier als grens. Deze tactiek werd gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan de vooravond van de winter werd de situatie beoordeeld in termen van bevoorrading van het leger’, zegt Denis Baturin, adviseur van de voorzitter van de openbare kamer van de Republiek Kazachstan.

  De expert sluit niet uit dat Russische troepen vuur zullen gebruiken op de locatie van Oekraïense militaire eenheden over de Dnjepr met behulp van raketartillerie en zeer nauwkeurige raketwapens, evenals drones.

  Hij benadrukte dat in deze situatie de Oekraïense strijdkrachten, als ze besluiten om Cherson binnen te gaan, een zeer moeilijke winter tegemoet gaan, aangezien er geen elektriciteit, geen water en geen communicatie in de stad is

  https://kianews24.ru/news/ukrainskoy-armii-tugo-pridyotsya-v-khers/

 2. De blindheid om steden te zien als doelen heeft vele legers de overwinning gekost. de vijand verslaan moet het doel zijn, niet lijsten vullen met plaatsnamen.

   • Fijn voor jullie schapen maar laat mij er buiten want ik ben een mens en ik heb geen wapens, verder mij bij een oorlog te betrekken kan ik jullie zeggen ik doe niet mee want ik wil geen misdadigers zijn dat laat liever aan jullie over en Rutte en Kaag zij hebben de smaak nu te pakken ze zien hoe makkelijk alles gaat ze komen als zelf naar de dood op afspraak met op gestroopte mouwen met een brief in hun hand en roepen hee blij jullie mogen mij doden kijk maar ik heb een brief van Rutte en de GGD gekregen.

 3. Lekker Rusland! Mooie video’s weer … helaas niet te downloaden voor mijn archief.

  Ik twijwel wel of dat van die 5000 Poolse soldaten klopt. Mijn onderburen zijn Polen en hebben een hekel aan Oekraine. Als de lijken in Polen aankomen zijn de rapen echt gaar!

 4. Met alle respect, maar toen ik in het leger zat, was het camouflage, camouflage wat de klok sloeg. Deze troepen aan het front? Dacht het niet.
  Bovendien mis ik jaar, maand, datum, tijd en gps data op de video’s. Deze zijn juist met deze militaire apparatuur de normaalste (nood)zaak van de wereld.

  Kortom: met deze intel kan ik helemaal niets en ze zeggen mij nog minder…..

 5. Het begint erop te lijken; dit is moderne en smart oorlogsvoering.
  Communicatie van vijand uitschakelen, en dan de artillerie–drones, raketjes en granaten het spul laten opruimen.
  Voorkomt verlies van eigen mensen.

  De oude stijl; camouflage en ’s nachts bewegen is zinloos; worden ook door de drones/satelieten/verkenners gezien.
  En dan; artillerie, en bye-bye.

  Vroeger waren de aanvallers in voordeel; de verdedigers wisten niet of nauwelijks wat er aankwam, en konden pas reageren als ze in het zichtveld kwamen….

  Nu: zijn de verdedigers in voordeel; ze weten wat er aankomt, waar en hoeveel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in