Ik heb het de laatste tijd zo druk dat ik sarcastische essays kan blijven schrijven… Ik heb al mijn sarcasme nodig om te overleven in de “omgeving” waar ik werk, non-stop extra uren maken, net als in de twee, of drie minibanen die ik heb. Ik werk zeven dagen per week, 16 uur per dag, om zoveel mogelijk geld te vergaren en te voorkomen dat ik moet kiezen tussen sterven van de honger of sterven van de kou… Ik veronderstel dat ik zal sterven van uitputting; het goede is dat ik zo moe zal zijn dat ik nauwelijks iets zal merken(1), schrijft F(unny)MAN.

Omdat ik een erkende Poetin-liefhebber, Russische propaganda-apologeet, Oekraïne-hater, antidemocraat, racist, chauvinist, vrouwenhater, rechtse fascist ben(2). Ik word voortdurend lastiggevallen. De laatste maanden vooral over alles wat te maken heeft met de “Russische Aanvalsoorlog” in Oekraïne, zoals zij het graag noemen. Een constant bombardement van opmerkingen, laster, beschuldigingen, beledigingen en niet-zo-verborgen beschimpingen, tegen mij, waarop ik niet kan antwoorden of mijzelf kan verdedigen, want als ik dat doe, is dat een duidelijk bewijs (voor hen) dat ik alles ben wat zij mij noemen.

Zij rechtvaardigen deze aanvallen door erop te wijzen dat zij mij alleen maar proberen te helpen, mij te corrigeren, mij op de goede weg te brengen, mij te redden van mijn verkeerde denkwijzen. Natuurlijk zijn zij in het bezit van de Enige Waarheid. En ze gebruiken de mainstream media als de basis van al hun veronderstellingen(3). Nieuws, analyses en essays van “gerenommeerde” westerse militaire analisten en organisaties, gepensioneerde generaals die hun meesterlijke toespraken houden tijdens tv-debatten of interviews(4).

Aan de andere kant proberen ze me (blijkbaar te goeder trouw) te laten zien hoe slecht de zaken zijn voor de Poetinistische Russen met video’s van vernielde Russische voertuigen, Russische slachtoffers, Russische wreedheden… ze zijn zo onwetend dat (ze hebben echt geen idee) wat ze me proberen te laten zien, gewoon nep is, of bewerkt, of oud en niet gerelateerd aan de feiten, of gewoon het tegenovergestelde van wat ze denken dat er gebeurt. Ze zijn niet in staat de combattanten of de uitrusting te onderscheiden. Ook zijn ze niet in staat om onderzoek te doen, te vergelijken of te zoeken naar andere bronnen (dit alles kost tijd en moeite) om het nieuws te bevestigen of de schijnbare verschillen op te helderen. Soms zag ik dezelfde foto’s of video’s dagen eerder, met meer context, onbewerkt, en zoals ik al zei, ze vertellen een ander verhaal.

  Toen M.K. Bhadrakumar een klein detail vergat. Dmitry Orlov over de NAVO

Oh man! Ze zijn behoorlijk goed in hun “religie” en proberen mij alleen maar te bekeren tot hun denkwijze en overtuigingen(5) die ik met totale afkeer en minachting bekijk. Bekeren of non-stop getreiterd worden.

Ik ben bang voor wat morgen zou kunnen brengen, het getreiter zal uit de hand lopen. Want ik heb vandaag gelezen dat het Russische leger zich zal terugtrekken op de linkeroever van de Dnjepr en de rechteroever (inclusief de stad Kherson) zal verlaten om de verdedigingslinies te consolideren en reserves aan te leggen voor toekomstige offensieve operaties(6)… Wat een kolfje naar de hand van het nieuws, wat een goudmijn voor psyops, voor propaganda en desinformatie. Ik zie zware dagen in het verschiet.

Ik vrees dat morgen de kraaien staan te wachten om in mijn ogen te pikken, terwijl ze zeggen “we zeiden het toch… slechte, slechte, slechte jongen”. Maar ik zal niet wankelen. Ik zal rechtop blijven staan. Ik blijf mijn grijze spieren gebruiken, observeren en wachten(7) want deze SMO is een oorlog in al zijn naam, een kleine oorlog binnen een Grote Oorlog. En ik denk dat ze vroeg of laat allemaal voor een verrassing staan.

Vergeet nooit de woorden van een wijs man die lang geleden leefde … “Alle oorlogvoering is gebaseerd op misleiding”.

1 – Ik heb het grote geluk in Duitsland te wonen en te werken, waar de burgers zonder blikken of blozen de zesvoudige verhoging van hun gasrekening, de drievoudige verhoging van hun elektriciteitsrekening en een ongebreidelde inflatie van (officieel) ongeveer 10% accepteren. Ik kan alleen maar zeggen dat mijn karretje in de supermarkt met de gebruikelijke dingen me nu minstens 50% meer kost dan vorig jaar… 10% inflatie, ja natuurlijk.

  Britse regering eist Derde Wereldoorlog

2 – Ik kon mijn mond niet houden gezien de gelegenheid in het verleden, speciaal wanneer ik probeerde te wijzen op de inconsistenties van wat ze zeggen, de dissonantie van hun ideologieën, of gewoon mensen die je als aardig beschouwde, vrienden of familie te informeren… Geen aardige mensen meer voor mij, geen vrienden meer en ik weet niet zeker of ik nog wel familie heb. Ik ben gewoon een f*cking pro-Rusland-orc voor ze allemaal. Als ik morgen sterf, kan ik beter in mijn graf sterven, want niemand zal me begraven.

3 – De mate van onwetendheid en bedwelming is verbazingwekkend. Ze geloven alles wat ze zien, horen of lezen in de MSM. Ze slikken de narratieven volledig. Niemand trekt iets in twijfel, ongeacht de discrepanties. De mensen in het algemeen zijn ideologisch bezeten, volkomen irrationeel, niet in staat een normale discussie te voeren of gewoon te accepteren dat je een andere mening hebt. Gegevens en feiten doen er niet meer toe zolang deze hun aangeleerde (of opgelegde) narratieven tegenspreken. Een wetenschappelijke en rationele benadering van sommige vragen is onder deze omstandigheden onmogelijk, en wordt beschouwd als heksenwerk… Proberen er een te beginnen levert op zijn minst: haat en geïrriteerde blikken op, op zijn hoogst: geweld en woede vergezeld van schuim in de mond, tot het punt dat ik soms vrees voor mijn persoonlijke integriteit. Ik weet zeker dat er ergens rationele mensen moeten zijn… maar tot nu toe heb ik geen geluk gehad.

4 – Wat kan ik zeggen, MSM-voer dat alleen kan worden vergeleken met koeienmest, instituten en denktanks met deskundigen die een niet zo serieus debat met een achterlijke dorpsgek nog niet zouden kunnen winnen; gepensioneerde generaals die beter in een bejaardentehuis kunnen worden verzorgd, of militaire analisten die nooit in een leger hebben gediend, noch iets serieus hebben gestudeerd (ik vraag me af waarom ze militairen of analisten worden genoemd, dat is een soort oxymoron) en wier enige informatiebronnen publieke bronnen zijn met een twijfelachtige reputatie, uit de derde hand verzonnen of opgekropte propaganda van psyopspecialisten uit de diepste krochten van de “Deep State”.

  Gonzalo Lira - Wanhopige Zelinsky zal zijn toevlucht nemen tot een chemische valse vlag

5 – Ja, het zijn gewoon zeloten, fanatici van pseudo-religies of het nu gaat om Klimaatveranderaars, COVIDers, Greenpeacers, of gelovigen in ” Elfenland-Oekraïne” het paradijs op aarde.

Ik heb goed nieuws voor u als u lid wilt worden, een gelovige. Het is heel gemakkelijk, u moet beginnen met uw hersenen uit te schakelen, ze ergens achter te laten, en dan te vergeten waar u ze hebt achtergelaten. U hoeft dan niet meer na te denken, zij doen het voor u. Helaas is hersengebruik in al die pseudo-religies een ZONDE, en zwaar bestraft als u een van hen bent.

6 – De “Telegramverse” kookt hiermee. Veel Telegram-kanalen posten het als officiële verklaringen van Surovikin en Shoigu. Ik weet niet of het waar is of niet (ik neem al deze kanalen met een beetje voorzichtigheid) of dat het gewoon een psyops is van je-weet-wel-wie (zie punt 4).

7- Ik ben niet religieus, maar dit is altijd toepasselijk: “De Waarheid zal ons vrijmaken” Johannes 8:32


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vergeet M.A.D., kan Rusland de Verenigde Staten verslaan in een nucleaire oorlog?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel5.000 Poolse soldaten overgebracht naar Zaporizhzhya en Ugledar na de ongekende afslachting van Oekraïners (Video’s)
Volgend artikelHad de Sovjet-Unie de nazi’s kunnen verslaan in de Tweede Wereldoorlog als er social media bestonden?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. ehh, ja, mooi verwoord, foutloos geschreven. Ik heb duitse ex-schoonfamilie, die in de jaren 90 snotterden na het zien van Schindlers List, en “dat dit nooit meer mag gebeuren” Dezelfde mensen denken nu weer exact hetzelfde als vlak voor WW2.. en hebben het niet eens door.. “Nie wieder” mwah.. gelukkig is het ex-schoonfamilie. Ik hoor alleen wat van ze via mijn 2 kinderen.

 2. Het is gewoonweg fijn voor de schrijver van dit epistel om even zijn gevoel te schrijven, gelukkig kan het nog he, herken er wel veel in hoor, maar niet 100% eens met alles wat die schrijft, maar dat VRIJE woord en vooral afwijkend dat koester ik met de schrijver!

 3. De enige manier om te winnen is niet te spelen, waaraan ik nu zondig. Al de zoek sites doen aan grooming. Reageren is data. Data heeft een waarde.

 4. Ja hij woonde en werkt in “Duisterland” ik ken het.
  Er zijn anders denkenden maar het is beter om te zwijgen (net als 80 jaar geleden).
  In dit duistere land zijn er maar 2 schuldigen voor alles, de niet gevaccineerden en Poetin.
  Ik kreeg afgelopen donderdag een SMS bericht van een ex vriendin die me vroeg of ik gezond waren, want zij had haar gezin met Corona besmet, ze vroeg niet naar mijn gevaccineerde moeder.
  Toen schreef ze dat over 2 dagen haar ziekteverlof afgelopen zou zijn.
  Ik heb haar toen gevraagd of ze 2 maand lang ziek was want we waren op 9 september op visite geweest.
  Toen merkte ze pas hoe dom haar gedachte was geweest, en ze is een intelligente openminded persoon.
  Maar dat is wat propaganda met mensen doet.
  De afgelopen 2 jaar is de kennissenkring aardig uitgedund

  • heb ook bemerkt dat mijn ‘kennissen’kring serieus uitgedund is…, maar dat is ok…hetzelfde in mijn, toen reeds ontzettend kleine, vriendenkring…ben zelfs nog fysiek bedreigd geweest door iemand die ik als goede vriend beschouwde (met nadruk op de verleden tijd) wegens het ‘afnemen van zijn vrijheid’…dit terwijl IK diegene was die quasi nergens meer binnen mocht…lol….
   het waren en zijn lessen in vriendschap, trouw en eerlijkheid…..ik weet nu wie ik kan vertrouwen als het er werkelijk op aan komt en wie niet…..

 5. Martin Vrijland heeft een totaal ander idee over de oorlog in Oekraïne, zelf heb ik geen idee hoe deze oorlog in scene gezet kan worden zoals hij in zijn artiker hieraan refereerde, misschien iemand anders een helder beeld hierover kan schetsen.

  WAAROM DE ZELFGESCHAPEN OEKRAÏNE OORLOG TOT HET AFPAKKEN VAN WONINGEN ZAL LEIDEN

  Als een oorlog in Oekraïne tot 10 miljoen vluchtelingen leidt, mag dat op zijn minst de nodige vragen oproepen. De bevolking van Oekraïne bedroeg 44,13 miljoen in 2020. Het aantal vluchtelingen zou daarmee op bijna een kwart van de gehele bevolking komen. Dat is best een opmerkelijk aantal.

  Overigens zijn de cijfers over vluchtelingen aantallen nogal wisselend. Het is net als met slachtoffers in een oorlog. Zijde A zegt dat de tegenstander zoveel slachtoffers heeft en zijde B zegt dat het omgekeerde het geval is.

  De website worldpopulationreview.com komt met de volgende cijfers over vluchtelingen aantallen in voorgaande oorlogen:

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/waarom-de-zelfgeschapen-oekraine-oorlog-tot-het-afpakken-van-woningen-zal-leiden/

 6. Als ik al met andere mensen het onderwerp covid of ukraine aansnij, dan leg ik gewoon een prententieuze one-liner neer, kijk hoe men daarop reageerd. Je hebt dan 3 type reacties van waaruit ik mogelijk nog verder praat of niet:

  1. Volledig msm gebrainwashed
  2. De andere laat merken open te staan voor andere ideeën
  3. De ander is deels of grotendeels wakker en.sluit aan.bij mijn opmerking.

  Bij 1. Ga ik.over koetjes en.kalfjes praten
  Bij 2. Neem ik maximaal nog 15 min
  Bij 3. Gaan we koffie of een.biertje drinken

  Dat is het👍

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in