Dmitri Medvedev

Met de activering van paragraaf 19 van de fundamentele beginselen van het Russische staatsbeleid, die een wereldwijde kernoorlog impliceert, waarschuwt de voormalige Russische premier en huidig plaatsvervangend hoofd van de Russische Veiligheidsraad, Dmitri Medvedev, waarmee hij de “thermometer” aan het oorlogsfront in Oekraïne opnieuw verhoogt.

Het is de eerste keer dat Rusland heeft gedreigd het artikel te activeren dat het gebruik van kernwapens door de Russische strategische afschrikkingstroepen rechtvaardigt. Tot nu toe heeft Moskou op alle mogelijke manieren benadrukt dat er geen dreiging is die het gebruik van kernwapens rechtvaardigt. Dat is vandaag veranderd, bericht Warnews24/7.

En dat kan te maken hebben met de situatie rond Kherson en de recente aanval op de Russische marinebasis in Sevastopol.

“De enige oplossing is de eindoverwinning van Rusland”

Zoals Medvedev op zijn Telegramkanaal schreef, is de enige garantie voor het vermijden van een wereldwijd conflict de volledige en definitieve overwinning van Moskou in Oekraïne, omdat anders een wereldwijde oorlog zal uitbreken, met het gebruik van kernwapens.

“Laten we het beestje bij de naam noemen. Westerse landen duwen de wereld in een wereldoorlog.”

“Alleen de volledige en definitieve overwinning van Rusland zal een garantie zijn tegen een wereldwijd conflict,” zei hij en voegde eraan toe:

“Als Rusland niet zal winnen, dan zal Oekraïne uiteraard winnen. Het doel van Oekraïne in de door het Kievse regime verklaarde oorlog is het herwinnen van alle gebieden die voorheen tot het land behoorden. Met andere woorden, hun annexatie van Rusland. Dit is een bedreiging voor het bestaan van onze staat en de ineenstorting van het huidige Rusland,” zei hij.

  Deze keer is het anders: Wijsheid van de menigten versus Westerse propaganda

Medvedev concludeerde dat een dergelijke mogelijkheid een directe reden was om paragraaf 19 van de fundamentele beginselen van het Russische staatsbeleid op het gebied van nucleaire afschrikking te gebruiken.

“Wie beraamt er in werkelijkheid een nucleair conflict, mag ik vragen? Wat is dit anders dan een rechtstreekse provocatie van een wereldoorlog met kernwapens?” zei hij.

Volgens paragraaf 19 van het genoemde document is de omstandigheid waaronder Rusland kernwapens kan gebruiken geloofwaardige informatie over de lancering van ballistische raketten die het grondgebied van Rusland of zijn bondgenoten aanvallen, het gebruik door de vijand van kernwapens of andere soorten massavernietigingswapens op het grondgebied van Rusland en zijn bondgenoten; de invloed van de vijand op kritieke overheids- of militaire installaties van Rusland, waarvan het slagen de nucleaire vergeldingskrachten zou verzwakken.

Bovendien noemt paragraaf 19 onder deze voorwaarden een agressieve actie tegen Rusland met conventionele wapens die het voortbestaan van de staat in gevaar brengen, zoals Medvedev in zijn verklaring vermeldde.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nederlandse journaliste: “Wij zijn hier, in Donbass, om de door propaganda misleidde westerlingen wakker te schudden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland zet MiG-31K’s met dodelijke hypersonische raketten in aan Europese grens als duidelijke waarschuwing aan het Westen
Volgend artikelEr komt geen graanovereenkomst – Zelensky heeft de regels overtreden!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. “Rusland spreekt voor het eerst over het activeren van artikel 19: “Er zal een wereldwijde kernoorlog uitbreken als we niet in Oekraïne winnen”

    Logische redenering van Dmitri Medvedev, wanneer Rusland verliest dan wordt moedertje Rusland in stukken uiteen gescheurd en voor de psychopathische Amerikaanse zionisten geworpen, het is alles of niets voor de Russische Federatie en hoe het met Europa en de VS afloopt zal hun worst zijn.

  2. Ze hebben genoeg geduld laten zien met de shit die de NAVO en de EU constant opserveren. Nostradamus schreef ooit “als de winters als zomers zijn, en de zomers als winters, dan is het einde van de wereld nabij.”
    Mss had die man wel gelijk. Maar ik denk het niet, want die parasitaire psychopaten moeten nog steeds samenwerken als ze hun natte droom van maan landing, mars kolonisatie (ja, dat woord weer, kolonisatie), space toerisme, en zonsverduistering willen bewerkstelligen. Nog 8 jaar, mensen, voor de zonblokkade. Slaap lekker verder….

    Oh, en ondertussen mag men geen eendjes meer voeren in publieke ruimtes, heb je dat gehoord? Dat maakt troep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in