In een ongewone escalatie van woorden die de verbrede doelstellingen van Rusland in Oekraïne weergeven, verklaarde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov gisteren dat de militaire “taken” van Rusland in Oekraïne territoriale doelstellingen zijn die niet langer beperkt zijn tot de Donbass, schrijft Ray McGovern.

Lavrov vertelde het Russische staatspersbureau RIA Novosti dat de zaken “aanzienlijk veranderd” waren sinds de Russisch-Oekraïense vredesbesprekingen in Istanboel vier maanden geleden mislukten. Toen lag de nadruk op Donetsk en Luhansk in de Donbass. Lavrov:

“Nu is de geografie anders, het zijn lang niet alleen de Volksrepublieken Donetsk en Luhansk, het zijn ook de oblasten Kherson en Zaporizhia en een aantal andere gebieden. En dit proces gaat consequent en aanhoudend door.”

Lavrov voegde eraan toe dat, voor zover het Westen in onmachtige woede of in een verlangen om de situatie zoveel mogelijk te verergeren, Oekraïne met steeds meer lange-afstandswapens, bijvoorbeeld HIMARS, volpompt, de geografische taken van de speciale operatie nog verder van de huidige lijn zullen opschuiven. “Want wij kunnen niet toestaan dat het deel van Oekraïne dat Zelensky zal controleren, of wie hem ook zal vervangen, wapens heeft die een directe bedreiging vormen voor ons grondgebied en voor het grondgebied van die republieken die zich onafhankelijk verklaard hebben, die hun toekomst zelf willen bepalen.”

De kwestie samengevoegd

Eveneens gisteren heeft de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin aangekondigd dat de VS Oekraïne nog eens vier door Lockheed-Martin gebouwde M142 High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) zullen leveren, waarmee het totaal op 16 komt. Het bereik van de geleverde systemen is naar verluidt 80 kilometer. Hij merkte op dat de Oekraïense troepen de systemen “doeltreffend” hebben kunnen gebruiken en dat zij reeds “een verschil hebben gemaakt op het slagveld.”

Austin zei ook dat de VS Oekraïne binnenkort meer munitie voor de HIMARS zullen leveren, evenals “munitie voor precisiegeleide artillerie, tactische voertuigen en andere dringend noodzakelijke steun.” Hij voegde eraan toe: “Wij zullen historische niveaus van veiligheidsbijstand blijven verstrekken om Oekraïne te helpen zich te verdedigen.”

Maar wie zijn de doelwitten?

Zelensky's vrouw geeft uit aan luxe in het buitenland terwijl haar volk lijdt onder het conflict

In een hoogst ongebruikelijk artikel, getiteld “Geënsceneerde incidenten als westerse benadering van politiek bedrijven,” heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, een soort waarschuwing in een waarschuwing afgegeven over de verrassingen die men in Oekraïne kan verwachten als de Russische troepen oprukken. Ingebed in zijn lange litanie van vroegere valse-vlag-achtige aanvallen, waarvan hij het Westen en de “Angelsaksen” de schuld geeft, zit de volgende impliciete waarschuwing:

“NAVO-instructeurs en richters van meervoudige lanceerraketsystemen besturen blijkbaar nu al de acties van de Oekraïense strijdkrachten en nationalistische bataljons op de grond.”

Waar of niet (en de meeste militaire specialisten betwijfelen of de Oekraïners zich dergelijke systemen in zo’n korte tijd eigen hadden kunnen maken), de kwestie HIMARS brengt de NAVO en Rusland dichter bij een rechtstreekse confrontatie.

Voor verstandiger geesten biedt dit specifieke tijdsgewricht ook een kans voor het geven en nemen dat bij serieuze onderhandelingen zou kunnen gebeuren. Er is zeker al genoeg bloed vergoten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Donetsk in brand: Nog meer burgers gedood door bombardementen door Oekraïense nazi’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCOVID-19 Crisis: Het onuitgesproken doel van de “Global Reset” van het WEF is het “Uitroeien van de Armen”
Volgend artikelHet einde van het vlees? Nederlands “groen” beleid dwingt veehouder 95% van zijn veestapel af te maken
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

1 REACTIE

  1. In feite is de Nato–met USA voorop–in oorlog met Rusland.

    Afschrikking werkt. Voor iedere granaat of raket door de oekies afgevuurd; 10 op Kiev en andere grote steden; en gericht op energie voorzieningen; electra, water en gas.
    Maar ook: duidelijke waarschuwing voor de Nato: wapenleverancies worden als een oorlogsdaad gezien; en als er buitenlanders meevechten, is hun thuisland in oorlog met ons.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in