Artjomowsk (Bakhmut) op 20.05.2023. Bron: Sputnik © Iwan Rodionow

Onder de titel “36 uur in Bakhmut: De wanhopige strijd van eenn eenheid tegen de Russen stand te houden” verscheen deze dagen in de Wall Street Journal (WSJ) een verbazingwekkend eerlijk artikel over hoe de Oekraïense militaire leiding, in opdracht van Zelensky, zinloos jonge mensen heeft opgebrand. De tieners en jonge mannen werden op straat of in de supermarkten van hun dorpen en steden opgepakt door militaire grijp-knokploegen en met geweld ontvoerd, en na slechts een paar weken training als kanonnenvoer in de vleesmolen van Bakhmut gegooid, waar de kans om te overleven tot hun aflossing minder dan 50 procent was, schrijft Rainer Rupp.

Deze feiten over het criminele gebruik van de onder dwang gerekruteerde jonge Oekraïners zijn internationaal bekend, maar worden niet opgemerkt in het collectieve Westen en zeker niet in Duitsland – dankzij een zelfcensuur van de “kwaliteitsmedia”. Het artikel in de WSJ springt er daarentegen uit. De omslagfoto van het artikel toont een man die op de voorgrond een graf graaft. De rest van de foto is gevuld met een zee van wapperende blauw-gele vlaggen zover het oog reikt. Elk van de Oekraïense vlaggen markeert het graf van een soldaat, vaak versierd met kleurrijke bloemen. Dit levert een beeld op dat mooi is op een gruwelijke manier. De tekst onder de foto geeft een idee van de tragedie:

In het artikel zelf kan men lezen dat de Oekraïense leiding de pas gemobiliseerde soldaten naar de brandhaard Bakhmut stuurde, waar de jonge mannen “massaal stierven – om goed getrainde (Oekraïense soldaten) te behouden voor het offensief tegen Rusland”. Letterlijk stelt de WSJ:

“Om door het Westen getrainde en uitgeruste brigades te behouden voor een alom verwacht offensief, en met veel van de professionele Oekraïense soldaten al dood, stuurde Kiev gemobiliseerde soldaten en territoriale verdedigingseenheden de strijd in met soms gebrekkige training en uitrusting. Uiteindelijk zal het succes of falen van deze Oekraïense strategie in Bakhmut afhangen van de resultaten van het grotere offensief.”

De krant citeert vervolgens de gepensioneerde Amerikaanse luitenant-generaal Ben Hodges, een voormalig commandant van het Amerikaanse leger in Europa, als volgt:

“Als ze [de Oekraïners] kunnen voorkomen dat ze hun beslissende gevechtsmacht weghouden bij zoiets als Bakhmut, wat anders een negatief effect zou hebben op het hele tegenoffensief, dan zou dat raadzaam zijn. Natuurlijk betaal je dan nog steeds een hoge prijs.”

Het artikel illustreert hoe deze “prijs” eruit ziet met het voorbeeld van een groep “vers gemobiliseerde soldaten” van de 93e Gemechaniseerde Brigade, gerekruteerd uit werklozen in de regio Kharkov. Na hun mobilisatie werden ze uitgerust met Sovjetwapens en eerst naar Konstantinovka en later naar Bakhmut gestuurd. Het is het verhaal van een groep van 16 dienstplichtige werklozen die zonder enige militaire training opdracht hadden gekregen de stad Bakhmut te verdedigen:

“Soldaat Alexei Malkovsky, een werkloze vader van drie kinderen, vuurde voor de eerste keer in zijn leven aan het front tijdens de slag om Bakhmut in februari een door de schouder gelanceerde raketgestuurde granaat (RPG) af. Russische troepen vielen een van de flatgebouwen aan die zijn groep van 16 dienstplichtigen moest verdedigen. Velen van hen waren pas een paar dagen eerder opgeroepen en hadden geen enkele training gehad.

  NAVO besluit Rusland in Oekraïne aan te vallen

De WSJ beschrijft verder:

“Makowski miste het doel. De Russen vuurden hun eigen RPG’s af en de granaat raakte de muur naast hem, waardoor hij een hersenschudding opliep. Hij rende het gebouw uit en verstopte zich met suizende oren in een groentetuin. Toen hij na zonsondergang terugkeerde naar het gebouw, vond hij in de kamer de lichamen van twee van zijn kameraden die de strijd om het gebouw niet hadden overleefd. In de 36 uur die hij doorbracht in wrede huis-aan-huis gevechten in de Oost-Oekraïense stad, werden 11 van de 16 mannen in Makovski’s groep dienstplichtigen gedood of gevangen genomen, volgens overlevende soldaten en familieleden van de vermisten.”

Een ander lid van de groep, Sergei Pugasiy, die tijdens die gevechten door de Russen gevangen was genomen, vertelde later dat de Wagner-strijders hem niet neerschoten omdat ze begrepen dat hij een pas gemobiliseerde rekruut was.

Met dit artikel bevestigt de WSJ, een van de toonaangevende Amerikaanse bedrijfsmedia, wat al weken en maanden in alternatieve media, ook in Duitsland, wordt gemeld, maar waarvan de massa van de bevolking tot nu toe niets heeft vernomen.

Het was vooral de Russische artillerie die Bakhmut de naam “vleesmolen” gaf. Deze is kwalitatief en kwantitatief enorm superieur aan de Oekraïense artillerie, ondanks uitgebreide westerse militaire hulp. Bakhmut werd echter vooral de “vleesmolen” door Zelensky’s beruchte bevel om de stad koste wat kost te behouden. Telkens weer werden nieuwe brigades van ongetrainde Oekraïense soldaten in het superieure vuur van de Russische artillerie gestuurd, die in de loop der maanden de coördinaten van elke straat en hoek van de stad had bepaald. Hele Oekraïense brigades werden aldus weggevaagd en herhaaldelijk aangevuld met nieuwe eenheden van eerder onder dwang gerekruteerde jonge mannen.

  Voedsel hyperinflatie begint in Duitsland... rellen in Sri Lanka... ineenstorting van de munteenheid en wereldwijde hongersnood op komst

In een recent rapport schatten deskundigen van de oudste denktank van het Britse leger (RUSI) de Oekraïense slachtoffers op 300.000 tot 500.000 gedode en “niet-herbruikbare”, zwaargewonde soldaten. Honderden Oekraïense soldaten en huurlingen gaan dag na dag verloren, aldus RUSI.

Wanneer zullen degenen die verantwoordelijk zijn voor deze VS/EU/NAVO proxy-oorlog in Oekraïne en ook in dit land ter verantwoording worden geroepen? Waarom willen de politieke elites in Berlijn een eindeloze oorlog voeren in Oekraïne? Is het omdat zij de dag der afrekening vanwege hun leugens en misdadig beleid zo lang mogelijk voor zich uitschuiven? Brengen zij ons daarom steeds dichter bij een directe confrontatie met Rusland en dus bij de afgrond?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTot 70% van de Stryker infanteriegevechtsvoertuigen van Amerikaanse makelij die aan Oekraïne zijn geleverd, zijn buiten gebruik – rapport
Volgend artikelPoetin feliciteert “goede vriend” Erdogan na Turkse verkiezingsoverwinning
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Alle landen die deze mensen hebben bewapend voor hebben geklapt en gevlagd en opgenaaid zijn schuldig aan massa moord en moeten voor het internationaalrecht in Den Haag.

  2. het internationaalrecht in Den Haag is een van de grootste aanfluitingen van deze tijd, dat zooitje mag het eerst op het hakblok

  3. Verschrikkelijk wat daar allemaal gebeurt. En dat allemaal voor een stel machtgeile psychopaten, die ver van deze tragedie genieten van een pilsje en iets lekkers erbij.
    De plaat voor hun kop is echt metersdik, als zij maar meer geld, macht kunnen binnenhalen.
    En die plaat geldt ook voor al die oorlogophitsers in Europa, zowel binnen de MSM als de regeringen.
    Walgelijk!

  4. den Haag is voorgoed wijlen.. het zal op een ander Platform gebeuren..géén Navo rechtbank meer…slus, fini, 85% vd wereld spuwt ze uit.. by by us en co..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in