Stryker Infantry Carrier Vehicle (M1126) (Public Domain)

De Oekraïense frontlinies wachten nog steeds op het beloofde tegenoffensief van de Oekraïense strijdkrachten (AFU). Na maanden van militaire leveringen uit het Westen, training in NAVO-landen, zal de AFU-groepering in de hoofdrichting van het offensief bestaan uit de professionele eenheden gewapend met Westers militair materieel, bericht Southfront.

Begin mei heeft de 82e Luchtmobiele Aanvalsbrigade van de AFU de gevechtscoördinatie voltooid en is zij uitgerust met extra westerse voertuigen. Deze gevechtseenheid kreeg Duitse Marder infanteriegevechtsvoertuigen, Amerikaanse Stryker infanteriegevechtsvoertuigen en Britse Challenger main battle tanks.

Tegelijkertijd werden colonnes Bradley infanteriegevechtsvoertuigen, bestemd voor de 47e Brigade van het AFU, gesignaleerd die zich naar het Oekraïense front begaven. De 47e Brigade werd een jaar geleden opgericht en wordt beschouwd als de elite van het Oekraïense leger.

Deze militaire eenheden, opgeleid en bewapend door NAVO-landen, zullen zich naar verwachting aansluiten bij de belangrijkste aanvalsgroep van Oekraïense troepen in het komende offensief.

Eind april werd in Roemenië bij de grens met Oekraïne een konvooi van in de VS gebouwde Stryker-gevechtsvoertuigen gesignaleerd:

Nieuwe Oekraïense eenheden en Westers materieel werden weken geleden naar het front gestuurd, maar grootschalige offensieve operaties van de AFU moeten nog plaatsvinden.

Enerzijds begonnen Russische troepen, net op het moment dat Oekraïense aanvallen werden verwacht, met een langdurige golf van massale drone- en raketaanvallen op alle door Kiev gecontroleerde gebieden. Als gevolg daarvan werden vele opslagplaatsen en militaire faciliteiten op de routes van Westers materieel op het grondgebied van Oekraïne, alsook in de nabijheid van het front, waar het Oekraïense leger troepen verzamelt, vernietigd.

  Poetin vernietigt verder het Trump-Rusland samenzweringsbedrog - zegt dat hij Joe Biden liever ziet winnen dan Trump omdat hij meer "voorspelbaar" is

Het regime in Kiev vraagt op zijn beurt om steeds meer wapens, die naar verluidt nog steeds onvoldoende zijn voor offensieve acties. Waarschijnlijk ligt een van de problemen in de westerse wapens, maar niet in hun kwantiteit, maar in hun kwaliteit.

In maart van dit jaar werd bekend dat de Oekraïense troepen bewapend zullen worden met Amerikaanse Stryker gepantserde personeelsdragers. Strykers zouden het tegenoffensief van de AFU moeten versterken. Het bleek echter dat de naar Oekraïne gestuurde voertuigen talrijke mankementen vertoonden. Volgens onofficiële bronnen van het front kan 76% van de Strykers in een van de eenheden van de luchtlandingstroepen van Oekraïne niet volledig deelnemen aan gevechtsoperaties. Van de 68 voertuigen zouden er 52 defect zijn. Met name de Stryker heeft een groot aantal storingen in de elektronica en het chassis. Oekraïense militairen klagen over niet-functionerende brandstofpompen, communicatiesystemen, stikstoftoevoer, enz. Naast de technische storingen zijn de Oekraïense strijdkrachten niet in staat de Amerikaanse voertuigen volledig te onderhouden.

De tijd zal leren of de Russische troepen erin geslaagd zijn het Oekraïense offensief te vertragen of de plannen van Kiev volledig te verstoren. Tegelijkertijd moeten talrijke buitenlandse pantservoertuigen, waaronder de Amerikaanse Stryker, hun doeltreffendheid in gevechtsoperaties op de Oekraïense slagvelden nog bewijzen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Colonne Nederlandse YPR-765 pantserwagens van de Oekraïense strijdkrachten door Russische luchtmacht vernietigd (VIDEO)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Het beste geld dat we ooit hebben uitgegeven”: Genocide is het ware doel van Amerikaanse investeringen in Oekraïne (Video)
Volgend artikel“36 uur in Bakhmut”: Verrassende waarheden in de Wall Street Journal
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Logistieke nachtmerrie.
  De hoeveelheid aan diverse onderdelen maken het alleen maar moeilijker.
  Denk niet de Rusland hier zo’n probleem mee heeft.
  Het grote offensief(?) komt in juni samen met die grote navo-oefening.
  Dan zal er wel wat misgaan.geheid.

  • Jeffry Sachs heeft mooie analyses, dat ziet er ook niet zo goed uit in zijn vooruitzichten.
   Helaas gaan we het meemaken denk ik, hopen dat ik eerst nog mijn verjaardag kan vieren eind juni, hebben we dat tenminste nog binnen.
   Er was een komiek die had een mooie omschrijving, het treintje kan maar zo snel gaan als het langzaamste wagonnetje, wat betekend dat ik een beginnende discussie nog aanga maar dan snel ophoud omdat de hysterie inzet bij de tegenpartij na het 2e steekhoudende argument.
   De Lemmings staan klaar om het ravijn in te lopen, laten we er tot die tijd nog wat leuks van maken.

   • erna zal ook wel kunnen denk ik.. misschien nog meer zelfs..wie weet, maar ik heb er wel vertrouwen in..het slagveld schuift immers steeds meer naar het zuiden..(heb ik toch de indruk) de kwaliteitskranten moeten ook eke keer meer inventief worden met hun slaapkamer verhaaltjes Russia’s Law..💪❤️🇷🇺❗❗

    • Hey Rapha kan best, na de 2 gekke jaren waar alle ongevaccineerden zouden sterven volgens de wetenschappers kijk ik iets anders aan tegen de nucleaire winter.
     Japan en Japanners zijn er ook nog steeds als steekhoudend argument, maar als niet hebben we 3 vliegen in één klap, overpopulatie, zeespiegelstijging en Washington pleiten

 2. “Defensiespecialist Jasper Pillen: “Nog meer investeren in defensie”.
  Jasper Pillen (Open Vld): Groen moet aanvaarden “dat we regeerakkoord uitvoeren” en budget voor Defensie verder optrekken”.
  Griekenland aan de Noordzee in het kwadraat.
  https://www.hln.be/binnenland/jasper-pillen-open-vld-groen-moet-aanvaarden-dat-we-regeerakkoord-uitvoeren-en-budget-voor-defensie-verder-optrekken~a0775836/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.dekrantenkoppen.be%2F
  https://www.knack.be/nieuws/belgie/jasper-pillen-open-vld-weg-met-het-taboe-op-overheidsinvesteringen-in-de-defensie-industrie/

 3. “De tijd zal leren of de Russische troepen erin geslaagd zijn het Oekraïense offensief te vertragen”
  Dat is alvast zeker want de Oekraïne zou al in maart terugslaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in