Het is gedaan met de Amerikaanse dollar. Bent u klaar voor hoge inflatie en dalende levensstandaarden?

De macht van de VS is sinds de Tweede Wereldoorlog gebaseerd op haar financiële dominantie die voortvloeit uit het feit dat de dollar de reservemunt is die door de centrale banken wordt aangehouden in plaats van goud. Aangezien de dollar de valuta was die werd gebruikt om internationale handelsrekeningen te vereffenen, had elk land dollars nodig. Dat zorgde voor een grote vraag naar dollars om het aanbod van dollars van de groeiende Amerikaanse begrotings- en handelstekorten te absorberen. In feite stelde de dollar als wereldreservemunt de VS in staat hun rekeningen te betalen door geld bij te drukken, schrijft Paul Craig Roberts.

In de afgelopen jaren heeft het misbruik van de Amerikaanse financiële macht door Washington, zoals de sancties tegen Rusland en andere landen en de diefstal van de reserves van de Russische centrale bank, de wereld geleerd dat Washington het op de dollar gebaseerde systeem gebruikt voor dwangdoeleinden om andere landen een onafhankelijk, buitenlands, economisch en handelsbeleid te ontzeggen. Bijgevolg is er, zoals Pepe Escobar uitlegt, een snelle verschuiving geweest van het gebruik van de dollar als reservemunt. Met andere woorden, de vraag naar dollars krimpt, zie Frontnieuws De-dollarisatie gaat in de hoogste versnelling.

Maar het aanbod niet. Het aanbod explodeert. De begrotingstekorten lopen in de biljoenen dollars terwijl de Federal Reserve de economische groei en de belastinggrondslag laat krimpen, en aan het Amerikaanse handelstekort kan niets worden gedaan. De beslissing om de Amerikaanse productie te offshoren was een economische ramp. De goederen die Apple, Nike, Levi en alle anderen in China en Azië maken, komen de VS binnen als invoer wanneer ze in de VS op de markt worden gebracht. Omdat de VS hun productie naar het buitenland hebben verplaatst, hebben ze weinig te exporteren om het handelstekort als gevolg van de invoer te dekken. Door hun handelsoverschotten met de VS te gebruiken om Amerikaanse Treasuries te kopen, financierden buitenlanders het Amerikaanse begrotingstekort en de Amerikaanse oorlogen. Aangezien landen hun handelsonevenwichtigheden steeds vaker in andere valuta’s vereffenen, neemt de buitenlandse vraag naar Amerikaanse schuld af.

  Poetin: "Odessa is een Russische stad"

Het gevolg is dat het aanbod van dollars toeneemt, maar de vraag ernaar afneemt. Dit betekent een daling van de ruilwaarde van de dollar, waardoor de importprijzen stijgen. De ergste inflaties worden veroorzaakt door de daling van de wisselkoers van een munt. Het is een inflatie die de centrale bank niet kan bestrijden door mensen werkloos te maken.

Dit is de toekomst van Amerika, en dan bedoel ik niet over tien jaar. Ik heb voor deze ontwikkeling gewaarschuwd, maar de gevestigde media melden geen feiten die onvriendelijk zijn voor de officiële narratieven, die allemaal gelogen zijn. De VS kunnen het nog een tijdje volhouden door de Japanse, Europese en Britse centrale banken hun valuta’s te laten drukken waarmee ze dollars kopen, om zo de daling van de dollar op te vangen. Maar het gevolg is dat deze valuta’s ook in waarde zullen dalen ten opzichte van valuta’s buiten het dollarsysteem. Met andere woorden, de benarde situatie van de dollar zal zich over het hele imperium verspreiden.

Wall Street, hebzuchtige bedrijfsleiders en -besturen en incompetente beleidsmakers in Washington hebben de Amerikaanse productie verplaatst en de VS afhankelijk gemaakt van import. Vervolgens hebben zij de dollar als wereldreservemunt vernietigd en daarmee de dollar gedoemd tot devaluatie ten opzichte van andere munten, en dit zal de macht van de VS vernietigen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De-dollarisatie: De doodsteek voor de Amerikaanse hegemonie – Alle tekenen wijzen op oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

  Mogelijke ruil van de Azov-nazi's is een weg naar de nederlaag van Rusland

Lees meer over:

Vorig artikelBekentenis van Pfizer: Covid-19-vaccins waren nooit veilig voor zwangere vrouwen!
Volgend artikelWaarom veranderen zoveel COVID-autoritairen plotseling hun narratieven?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Dollardump.
  Maar de constituonele VS blijft heus wel bestaan.
  De rest vd wereld laat de corporate plus zijn nepdollar vallen.
  Er komt gelukkig voor de constitutoinele VS een nieuwe munt.
  Maar misbruik ermee is echt voorbij.
  Haat moet je mijden.
  Behouden in goede toestand moet je omarmen.
  Alles wordt nieuw.
  Am ende ist alles Gut! Zegt Cristina.

  • Ha die Frans! Gelukkig weer een positieve noot. Ik probeer het zelf ook zo te zien, dat de VS uiteindelijk een lekker landje wordt waar je in rust kan leven, zonder al die technologie en belemmeringen door straling en rare experimenten op mensen en parasitaire invasies in de wereld. Geen gedonder meer met experimenten op het weer, en man-made earthquakes. Gewoon back to basics, waar mensen weer mensen kunnen zijn. Zou het mogelijk zijn…

 2. Weet je nog wat er gebeurde toen Japan begon te weigeren Amerikaanse bonden te kopen? Ze werden afgestraft met een “aardbeving” die uit de hand liep en de Fukushima kern reactor vernielde. (Het kon goed zijn dat dit niet uit de hand gelopen was, maar juist de bedoeling.) Dit was in Maart van 2011. De gevolgen voor Japan waren hiervan groot, en ook voor de Pacific. Zie hier:

  “When the meltdown was occurring, the wind was blowing toward the northwest , contaminating a valley through the mountainous region. These areas still have relatively high radioactivity. The half-life of radiocesium is about 29 years, meaning the quantity of the radioactive material should drop by half by roughly 2041.”

  Maar het punt is, als Ziomerica tot deze smeerlapperij in staat was destijds, waar denk je dat ze zullen ophouden als steeds meer landen geen bonden meer willen van ze? Parasieten vertrekken niet uit zichzelf – ze vreten de gastheer levend op tot hij dood is. En dan pas vertrekken ze, op zoek naar een andere gastheer. Ziomerica is al jaren een parasiet olv de Ziomaffia. Hoe roei je een parasiet uit?

 3. Volgens prof. Economie (boston) en laureaat nobelprijs Kotlikoff is de VS staatsschuld ca. 250 duizend miljard!
  (250 biljoen dollar). En daarboven heeft dit regime in Noord Amerika nog eens meer dan 100 miljard $ bijgedrukt voor hun oorlog in Oekraïne.

  • Marko mei 2, 2023 at 11:06
   Als dit waar is, dan bevestigt dit wederom de enorme arrogantie van Ziomerica dat ze de portfolios van hun kwijlende aandeelhouders effe lekker kunnen spekken met de buit van deze plundering. Ze hadden geen idee dat Rusland zoveel roet in het eten zou gooien. Ook Trutsula van de Lijken zag dit niet komen met ‘haar’ sancties en ‘haar’ leegroven van de EU staatskoffers. Het nepgeld van Ziomerica wordt in waarde bepaald door het goyim geld in EU. En tegelijkertijd wordt die domme kudde gedecimeerd en stom gehouden zodat ze het niet in de gaten hebben. Maar het zal Rusland verder een worst wezen, die komen er gebakken door.

 4. Nu dat de ineenstorting van de VS en Europa een feit worden moeten we wel een realisrisch plan hebben. Een nieuwe werelddominantie van bijvoorbeeld China (een land met sociale krediet score en onderdukking vd bevolking (zie hun covid beleid)) en Iran.. lijkt me ook geen pretje. Helaas hebben wij geen kundige leiders op dit moment om het vrije liberale Westen te verdedigen. Oppositie die er nog was, Trump, Ongehoord Nederland, etc.. is wel of niet met behulp van medeplichtige media uitgeschakeld.. er moet een plan komen voor ons Nederland en de beschaafde buurlanden in de EU om ons heen (en daar reken ik niet die zooi in het Oosten, Oekraine, onder)

  • ..als ons geld niks meer waard is kunnen we ook niet met China onderhandelen, enkel bedelen om wat haffels rijst.
   De vlucht in goud die gaande is is een voorteken van instorting van zowel euro als dollar. Dat wil simpelweg zeggen dat als ons geld niks meer waard is erdoor de regering ergens HARD geld moet worden gevonden want bijdrukken is nutteloos, niemand wil de troep. Dus moeten de burgers hun goud en zilver inleveren, komen er dusdanig draconische belastingen want denken in andere waarden kan onze kudde elite varkens niet…

   simpelweg: de regering zal komen roven en opeisen als de euro valt, middels belastingen btw, lekker veilig en de deurwaarders nemen de eigen huizen wel in beslag, alles rustig en met ene wettelijk gemaakt papiertje.
   De enige manier om aftakeling te stoppen is door de daders een gebroeders de Witt uitweg te bieden…

   • Zilver niet Dushesne !!! Alleen voor goud is er nog een oude wet dat dat kan.

    Gewoon begraven en later ophalen.

  • Mooi dat er weer in opbouwen wordt gedacht.
   Maar tot het zo ver is, hebben we nog een strijd te voeren EN WINNEN.
   Steun de vrije mens, help mekaar.
   Ik weet niet of het allemaal goed komt in de toekomst, maar we er keihard aan werken, allemaal.

  • Volledig mee eens Emille !
   Oost-Europa is/wordt grotendeels een kolonie van de VS maar zoals bekend hebben de Yankees sinds augustus 1945 (capitulatie Japan) geen oorlog meer gewonnen. De oorlog in UA hebben zij al verloren. De Yankees hebben hier in Europa sinds de Duitse muur viel niets meer te zoeken en de NATO is zo dood als een pier. Geen Hollander die voor Estland,Letland en Litouwen wil sterven. Oorlogzuchtige kleine pestlandjes die tijdens WO2 aan de Duitse kant meevochten net als Finland,Hongarije,Bulgarije en Roemenië + Italië overigens. West-Europa moet een eigen leger uit de grond stampen. De EU uitbreiding van 2004 te niet doen en weer opnieuw beginnen. Zit niets anders op. De Amerikanen zijn een reus op lemen voeten. Vraag dat maar aan de Vietnamezen en Afghanen die hen hun land uitgetrapt hebben. Militair overwicht zegt niets. De Russen vechten voor hun eigen Russische volk in UA en gaan nooit meer terug en zullen als het moet oorlog voeren tegen heel Oost-Europa. Dat doen zij liever niet want het Gele gevaar bedreigt hen ook in de rug.
   Rusland is de kurk in de fles en slechts een tijdelijke bondgenoot van China dat uit is op wereldoverheersing door hun enorme hardwerkende en intelligente volk.
   Japan en Rusland hebben handelsbetrekkingen als nooit te voren en Rusland levert goedkope olie aan Japan. Het is een schaakspel.

   • ” Geen Hollander die voor Estland, Letland en Litouwen wil sterven. Oorlogszuchtige kleine pestlandjes die tijdens WO2 aan de Duitse kant meevochten net als Finland, Hongarije, Bulgarije en Roemenië + Italië overigens. ”

    Aan het begin van WO2 werden in die pestlandjes de mannen massaal opgeruimd door de Russen. Toen de Duitsers kwamen en de resterende mannen in die pestlandjes een uniform en geweer aanboden was de keuze snel gemaakt. Duitstaligen in het oosten hadden al eerder last van uitroeiing , een reden waarom Adolfje Hitler Polen binnen viel maar die nooit word genoemd….dit is wat Oekraïne ook heeft gehad maar dan eerder al, moordpartijen door Stalin en het rode legeer, uithongeren tot de mensen elkaar opvraten, nog geen 100 jaar geleden….net als m9iljoenen russen trouwens, die onder Stalin de dood in gingen, zowel voor, tijdens als na de tweede wereldoorlog.

    Tot zover is hun denken logisch…

    alleen is Stalin al een dik een halve eeuw dood en zijn de russen van nu ook op zoek naar een goed en prettig leven….de haat tegen hun is onrechtvaardig maar de beperktheid van geest en het gebruiken van de geschiedenis is voor politieke doeleinden nog steeds het middel om zelf macht te krijgen, en de EU speelt daarin gewoon mee in de fanfare, dirigeert zelfs….

    En dat maakt alles triest , had de EU in 1989 anders gedaan dan was Europa nu een stuk anders qua leven en denken, in positieve zin. Yugoslavia en de oorlogen op de Balkan zijn ook een EU stokpaardje, het had als men destijds anders was opgetreden niet hoeven te gebeuren….maar de meesters van onze ruggengraatloze leiders zijn zieke wezens…

    … en zo sterven aan beide kanten van dit conflict mensen die niet hadden hoeven sterven….

 5. Als geld niets meer waard is…

  Komen de technocraten er achter dat je cijfers , letters en knaken niet kan eten , niet kunt drinken , en geen onderdak van kunt bouwen.

  had je maar een echt Vak moeten leren zeiden Ze vroeger.

  Op De bouwput van tegenwoordig loopt nog 10% eigen teelt rond.
  Met stip de
  Gevaarlijkste werkplek.

  Spreken Geen Duits ,
  Engels of Frans…

  Curses gebarentaal dan maar?iedereen kent de internationale gebaren
  🖕🏻 de 👍 en de 👎 of 👌

  Pauze & opruimen kent iedereen dan weer wel ,
  gek genoeg.

  • …voor of na zijn bezoek….

   ergens stond trouwens …..

   “gij zult geen vreemde goden aanbidden”….

   een tafelkleedje niet wassen omdat iemand daarop geknoeid heeft valt daar best wel onder….slavenland…

 6. Oké.
  De dollar wordt volledig bedrukt papier. Niks waarde meer.
  Nu: Alles wordt verhandeld in de wereld met $. Ook de schulden zijn in $.
  😬 Hoe gaat dat lukken…

  Groetjes@ntw@rpe
  Just Saying.

 7. Rusland heeft ons bevrijd van de WW2 en niemand anders, Polen nope UK nope Canada nope, de VS al helemaal niet, en er geen overgave geweest enkel afspraken, en deze zijn door de jaren heen mooi uitgewerkt op ons en met zulke kleine stapjes zodat niemand maar iets in de gaten heeft gehad, nou bijna niemand, gelukkig waren er wel wakkere mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in