De Coronavirus-crisis, die globaal meer dan 370.000 mensen heeft gedood en de wereldeconomie nagenoeg heeft vernietigd, heeft ertoe geleid dat regeringsleiders, journalisten en gezondheidsfunctionarissen hun uiterste best hebben gedaan om open grenzen te promoten, ondanks de dreiging voor de globale bevolking.

De vraag is nu waarom Europa en de rest van de wereld zo lang hebben gewacht om hun grenzen te sluiten, vooral voor zwaar getroffen landen als China. Het antwoord daarop heeft wellicht veel te maken met de volgende 20 citaten.

Emmanuel Macron: Het sluiten van de grenzen met Italië is een slechte beslissing

De Franse president Emmanuel Macron beweerde op 10 maart dat Slovenië en Oostenrijk “slechte beslissingen” hebben genomen door het reizen met Italië, dat ook aan Frankrijk grenst, sterk te beperken.

“Ik geloof oprecht dat dit slechte beslissingen zijn”, merkte Macron op nadat hij tijdens een videoconferentie met andere EU-leiders over het Coronavirus had gepraat.

Slechts een week later sloot Frankrijk zijn grens voor elke natie in Europa.

EC-president Ursula von der Leyen: Algemene reisverboden zijn niet effectief

De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, zei op 13 maart ook dat “algemene reisverboden door de Wereldgezondheidsorganisatie niet als het meest effectief wordt beschouwd”, nadat ze zich had uitgesproken tegen het eenzijdig sluiten van de grenzen door landen.

Zij maakte de opmerkingen naar aanleiding van het feit dat Tsjechië reeds op 9 maart een inreisverbod voor buitenlanders en een uitreisverbod voor alle Tsjechen had ingesteld, terwijl andere EU-landen, waaronder Hongarije, Oostenrijk en Slovenië, alle grenscontroles hadden heringevoerd. De landen hebben het paspoortvrij reizen in de Schengenzone van Europa laten vallen en hun controles vooral gericht op reizigers uit het zwaar beproefde Italië.

Minder dan een week nadat von der Leyen Tsjechië, Hongarije, Oostenrijk en Slovenië had gekastijd voor het nemen van die maatregel om hun grenzen te sluiten, vaardigde de EU een algemeen reisverbod uit aan haar buitengrenzen.

Macron zei dat de EU een “nationalistische terugtrekking” moet vermijden

De Franse president Emmanuel Macron waarschuwde voor het overhaast sluiten van de grenzen, wat zou neerkomen op een “nationalistische terugtrekking”.

Hij waarschuwde voor het gevaar van “nationalistisch isolement”. Hij zei: “Dit virus heeft geen paspoort. We moeten onze krachten bundelen, onze reacties coördineren en samenwerken. Europese coördinatie is essentieel, en ik zal ervoor zorgen dat dit wordt voortgezet”.

WHO-hoofd dringt er bij landen op aan om de grenzen niet te sluiten voor buitenlanders uit China

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft haar toewijding aan het openstellen van de grenzen tot het einde toe voortgezet, met de oproep aan landen om hun grenzen open te houden voor China, waar het Coronavirus vandaan komt.

Er is geen reden voor maatregelen die het internationale reizen en de handel onnodig belemmeren. Wij roepen alle landen op om beslissingen ten uitvoer te leggen die gebaseerd zijn op bewijzen en consistent zijn. De WHO staat klaar om advies te geven aan elk land dat overweegt welke maatregelen het moet nemen, zei Tedros Adhanom Ghebreyesus, hoofd van de WHO, begin februari.

Tedros sprak zijn afkeuring uit over landen als Singapore, de Verenigde Staten en Australië voor het sluiten van hun grenzen met China.

De denktank van de Council on Foreign Relations heeft verklaard dat Tedros China verschuldigd is nadat de communistische regering hem tijdens zijn verkiezing heeft gesteund om directeur-generaal te worden in 2017.

Tedros ontkent dat hij orders van Peking opvolgt, maar de WHO wordt ervan beschuldigd dat zij er veel werk van heeft gemaakt om een globale noodsituatie op het gebied van de gezondheidszorg uit te roepen. Tedros prees China zelfs omdat het tijdens de crisis “transparantie” aan de dag legde, ondanks het feit dat het land de uitbraak heeft verdoezeld en medische klokkenluiders heeft vervolgd.

WHO-hoofd: Het sluiten van de grenzen verhoogt “angst” en “stigmatisering”

Ghebreyesus riep later ook op om de grenzen open te houden in een verklaring die de politieke correctheid boven de volksgezondheid lijkt te stellen.

Wij herhalen onze oproep aan alle landen om geen beperkingen op te leggen die het internationale reizen en de handel onnodig bemoeilijken. Dergelijke beperkingen kunnen leiden tot meer angst en stigmatisering, met weinig voordelen voor de volksgezondheid, zei Ghebreyesus tegen het bestuur van de VN in Genève.

De WHO stelt al lange tijd dat het sluiten van grenzen voor een land tijdens een uitbraak het stigma ten opzichte van dat land en ook etnische bevolkingsgroepen vergroot.

  Bill Gates verklaart enthousiast dat zijn experimentele vaccin ons DNA zal veranderen 

Ondanks het feit dat de leiders van de EU en ambtenaren van de WHO zich verzetten tegen grenssluitingen, blijkt uit een groot onderzoek van Reuters dat de burgers dergelijke maatregelen massaal steunen, waarbij de Aziatische landen de meeste steun voor grenssluitingen toonden.

Angela Merkel zegt dat Duitsland tegen het sluiten van de grenzen is voordat ze de grenzen sloot

Tijdens de eerste openbare toespraak van de Duitse bondskanselier Angela Merkel over de uitbraak, waarschuwde ze dat het sluiten van de grenzen niet genoeg zou zijn om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Wij in Duitsland zijn in ieder geval van mening dat grenssluitingen geen passend antwoord zijn op de uitdaging. Dit is een test voor onze solidariteit, ons gezond verstand en de zorg voor elkaar. En ik hoop dat we de test doorstaan”, zei Merkel, en ze voegde eraan toe dat ze het voorbeeld verwerpt van Oostenrijk, dat bezoekers uit Italië verbiedt.

Op 18 maart sloot Duitsland zijn grenzen voor alle EU-reizigers om de verspreiding van het virus in het land te helpen vertragen en het aantal nieuwe uitbraken te verminderen.

Het tijdschrift The Atlantic zei het volgende over het reisverbod van Trump met Europa: “Het besluit van Trump om de grens te sluiten voor Europese burgers heeft geen zin en is gebaseerd op vooroordelen”.

The Atlantic schreef over het reisverbod van Trump met Europa:

President Donald Trump’s beslissing om de meeste Europese burgers te verbieden naar de VS te reizen, behalve die uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland, lijkt geen zin te hebben, en injecteert eerdere grieven en vooroordelen in delicate wetenschappelijke en politieke vergelijkingen.

Iets meer dan een week later zou de EU alle toegang van niet-EU-burgers verbieden. The Atlantic heeft Europa er niet van beschuldigd een besluit te nemen wegens eerdere “grieven” of “vooroordelen”.

WHO-CEO zegt dat het sluiten van de grenzen in Italië “buitensporig” is en “niet gebaseerd is op wetenschappelijk bewijs”

De deskundigen van de WHO waren voortdurend in gevecht met landen over elk soort reisverbod. Italië, dat nu meer dan 33.000 doden heeft geleden, sloot op 31 januari eindelijk zijn grens met China. De eerste officieel bevestigde gevallen van het Coronavirus van het land, op 23 januari, waren Chinese toeristen uit Wuhan die met 100 andere Chinese toeristen in een toeristenbus door het land reisden voordat de gezondheidsautoriteiten in Rome hun diagnose bevestigden.

Ondanks de dreiging duurde het nog een week voordat Italië alle vluchten uit China verbood.

Experts van de WHO zeiden dat Italië de verkeerde beslissing had genomen door vluchten uit China te verbieden.

Walter Ricciardi, een lid van de uitvoerende raad van de Wereldgezondheidsorganisatie, zei dat het vliegverbod buitensporig was en niet gebaseerd was op wetenschappelijk bewijs.

Een van de top virologen van Italië vertelde CNN dat hij gelooft dat Italië zo lang heeft gewacht met het verbieden van vluchten uit China uit angst om als “racistisch” te worden bestempeld.

Chinees meisje in Italië: Knuffel me! Ik ben geen virus

“Knuffel me! Ik ben geen virus”, luidde het bericht op een bord dat door een Chinees meisje in de straten van Milaan werd gedragen in een virale video die werd gefilmd tijdens de uitbraak van het Coronavirus. De video, gepost onder de hashtags #ImNotVirus en #ImHuman, was niet de enige. In een andere video vraagt een Chinese man in Florence aan voorbijgangers om hem te omhelzen terwijl hij een mondmasker draagt.

  Groene Wereldrevolutie: Greta wil nu het systeem omverwerpen!

De eerste video’s werden gepost op het YouTube-kanaal New China TV, dat wordt gerund door het Xinhua News Agency, de officiële staats-persafdeling van China. De tweede werd gepost door het China Global Television Network, een andere staatszender.

Florence burgemeester: Omhels een Chinees

Sommige Italianen namen de oproep van China over, waaronder de burgemeester van Florence, Dario Nardella, die een landelijke campagne lanceerde om ‘een Chinees te omhelzen’, wat te zien is in een video die werd gepost op China’s People’s Daily, die ook wordt gerund door de Chinese regering. Nardella zei dat hij de campagne voerde om “de haat tegen te gaan”.

Nardella moedigde actief mensen aan om wildvreemden te omhelzen tijdens de uitbraak van het Coronavirus, een daad die nu agressief wordt ontmoedigd door de gezondheidsautoriteiten in zowel Italië als daarbuiten.

Zweden’s top-epidemioloog: grenzen sluiten is “volledig zinloos”

In Zweden zijn restaurants, bars en winkels nog steeds open. Kinderen gaan nog steeds naar school, en mensen kunnen nog steeds samenkomen in groepen tot 500 personen [n.v.d.r. op moment van schrijven, 28/3, tot 50 personen]. Een groot deel van de strategie van het land om hoe met het Coronavirus om te gaan is gebaseerd op het advies van Anders Tegnell, de Zweedse top-epidemioloog bij het staats-agentschap voor Volksgezondheid.

Hij is van mening dat het land zijn immuniteit moet opbouwen en tegelijkertijd risicogroepen moet beschermen, wat betekent dat hij weinig doet om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Toen Denemarken zijn grenzen sloot, was Tegnell kritisch en zei dat de stap van Denemarken “volledig zinloos” was.

Ondanks de beweringen van Tegnell dat het sluiten van de grens “zinloos” was, verbood Zweden alle niet-EU-burgers het land binnen te komen, met uitzondering van asielzoekers.

Tegnell: Veilig voor geïnfecteerden in hetzelfde huishouden om naar school of werk te gaan

Het volgende commentaar van Tegnell heeft weinig te maken met grenzen, maar illustreert zijn stimulering van een radicaal open samenleving in een tijd waarin veel landen er alles aan doen om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen.

In wat veel Zweden in ongeloof achterliet, waaronder de premier van het land, zei Tegnell tijdens een TV-interview op 18 maart dat het “veilig” was voor mensen die in hetzelfde huishouden woonden met een andere persoon die besmet was met het Coronavirus, om door te gaan met werken of naar school gaan.

Bernie Sanders zegt dat hij de grenzen voor het Coronavirus niet zou sluiten

“Maar laten we niet teruggaan naar het oude“, zei Senator Bernie Sanders, die zich momenteel kandidaat stelt voor de Democratische presidentiële nominatie. “Is het niet interessant dat een president die demagogisch immigranten demoniseert, het eerste waar hij aan kan denken, het sluiten van de grens is?”

WHO-woordvoerder beweert dat het sluiten van de grenzen degenen met het Coronavirus zich de “vijand” zal laten voelen

Andere WHO-ambtenaren leken zich ook zorgen te maken over de politieke correctheid van het nemen van maatregelen om het virus in te dammen, waaronder Margaret Harris, een woordvoerster van de Wereldgezondheidsorganisatie, die zei dat het sluiten van de grenzen de naties plotseling het gevoel zou geven dat ze “in orde” zijn.

U verspilt veel resources wanneer u zich concentreert op het sluiten van grenzen, in plaats van zich te concentreren op het beschermen van uw gezondheidswerkers, het voorbereiden van uw gezondheidssystemen, en het verbeteren van uw ziektesurveillance. Je denkt ten onrechte: “Oh, we hebben onze grenzen gesloten. We zijn in orde”. Maar mensen het gevoel geven dat ze de vijand zijn, dat ze het probleem zijn, maakt dat ze zich verstoppen omdat ze erg bang worden voor de gevolgen. Ze zijn er niet zeker van dat het identificeren van zichzelf bij de autoriteiten iets zal zijn dat goede gevolgen voor hen heeft, zoals we zagen met Ebola, vertelde ze aan The Intercept.

Ondanks het feit dat landen in heel Europa hun grenzen sloten, lijken er weinig aanwijzingen te zijn dat landen ervan uitgaan dat het sluiten van de grenzen betekent dat de dreiging van het Coronavirus voorbij is en dat hun burgers “in orde” zijn. In plaats daarvan is het slechts een van de vele maatregelen die landen nemen om de verspreiding van het virus te vertragen en ervoor te zorgen dat er geen extra uitbraken ontstaan.

  Politiegeweld in Spanje: Wee degene die geen mondkapje draagt

CNN waarschuwt dat een reisverbod “landen en etniciteiten” kan stigmatiseren

In een signaal dat de media ook reisverboden in verband brengen met racisme, waarschuwde CNN dat Trump’s reisverbod zou kunnen leiden tot een “backfire” en het effect van “het stigmatiseren van landen en bevolkingsgroepen”.

Het sluiten van de grens met Europa zal geen invloed hebben op de verspreiding van het Coronavirus in de VS

Met betrekking tot het reisverbod van Trump voor Europese reizigers tijdens de uitbraak van het Coronavirus, stuurde Lawrence Gostin, een volksgezondheidsdeskundige aan de universiteit van Georgetown, een tweet waarin hij tegen de beslissing pleitte.

Het grootste deel van Europa is net zo veilig als de VS. Dit zal geen gevolgen hebben voor de VS … ziektekiemen respecteren de grenzen niet, schreef hij.

De EU leek het niet met hem eens te zijn, zoals blijkt uit de eigen beslissing van het continent om iets meer dan een week later zijn eigen grensafsluiting in te voeren om de uitbraak van het Coronavirus tegen te gaan.

Europese ministers van Volksgezondheid: Het sluiten van grenzen zou “onevenredig” en “ineffectief” zijn

Toen het aantal sterfgevallen in Italië begon toe te nemen, kwamen de Italiaanse minister van Volksgezondheid Roberto Speranza, zijn Duitse collega Jens Spahn, en andere ministers van Volksgezondheid uit de buurlanden van Italië in Rome bijeen, samen met de EU-commissaris voor Volksgezondheid. Zij gaven een verklaring af dat het sluiten van de grenzen een “onevenredige en ineffectieve” maatregel zou zijn.

Beide landen sloten vervolgens hun grenzen.

Chancellor: Groot-Brittannië blijft zich inzetten voor open grenzen

Nadat President Trump een reisverbod had uitgevaardigd dat Europeanen verbiedt om naar de Verenigde Staten te reizen, zei Chancellor of the Exchequer Rishi Sunak dat Groot-Brittannië zo’n verbod niet hoeft te kopiëren, en zei dat reizen “geen wezenlijk effect zal hebben” op de verspreiding van het Coronavirus.

Met betrekking tot vliegverboden laten we ons altijd leiden door de wetenschap als we hier onze beslissingen nemen. Het advies dat we krijgen is dat er geen bewijs is dat interventies zoals het sluiten van grenzen of reisverboden een wezenlijk effect zullen hebben op de verspreiding van de infecties, vertelde Sunak aan de BBC.

Het sluiten van de grenzen met Italië, China en Iran “zou geen effect hebben”

Nadat de Sunday Times op 22 maart meldde dat er nog steeds dagelijks vluchten uit de zwaarst getroffen landen China, Italië en Iran in Londen landen, die naar schatting 7.500 mensen per week uit die drie landen naar Groot-Brittannië brengen, herhaalde een naamloze regeringswoordvoerder het standpunt van de regering.

Er is geen bewijs dat maatregelen zoals het sluiten van grenzen of reisverboden enig effect zouden hebben op de verspreiding van de infectie, zei de woordvoerder.

EU ‘experts’: sluiten van grenzen “ineffectief” voor Coronavirus

EU Observer haalt anonieme EU-“experts” aan die verklaren dat ze van mening zijn dat het sluiten van grenzen “niet effectief” is voor de bestrijding van het Coronavirus.

De EU leek het uiteindelijk niet eens te zijn met haar eigen deskundigen, maar tegen die tijd was het te laat, aldus Remix.

De totale dictatuur: Merkelregime bedreigt Coronacritici met ontheffing van het ouderlijk gezag

Vorig artikelNationalist brengt multiculturalisme naar een rijk gebied in Zweden dat er voor heeft gestemd, maar er niet mee wil leven
Volgend artikelLe Pen: De EU was het eerste sterfgeval van het Coronavirus
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in