Le Pen: De EU was het eerste sterfgeval van het Coronavirus

4
576

De Franse National Rally (RN) leidster Marine Le Pen betoogt dat de Europese Unie het eerste sterfgeval was van het Coronavirus, vanwege het gebrek aan solidariteit bij de bestrijding van de uitbraak.

Le Pen zegt dat het politieke blok zelfs heeft gefaald toen het aankondigingen deed over het virus en verwijst naar verklaringen van de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, waarin zij opriep om de grenzen van de lidstaten open te houden.

Dit is uiterst ernstig omdat het eerste wat we doen wanneer we geconfronteerd worden met een menselijke, plantaardige of dierlijke epidemie, vanzelfsprekend is de grenzen onmiddellijk te controleren om de verspreiding van de epidemie te voorkomen.

De EU heeft het tegenovergestelde gezegd, omdat het een ideoloog is. Vrij verkeer is een religie. Zelfs de dood slaagt er niet in haar leiders ervan te overtuigen dat het duidelijk noodzakelijk is om voor een bepaalde periode de grenzen te sluiten om te voorkomen dat mensen uit door het virus getroffen regio’s komen en het virus zich verspreidt. Dat is precies wat er in Europa is gebeurd.

De EU zal er niets van leren, de lidstaten zullen zelf de behoeften moeten wegnemen om tijdens een crisis strategischer te werk te gaan en minder vertrouwen in het globalisme stellen, aldus Le Pen.

De opmerkingen komen nadat het nichtje van Le Pen, voormalig parlementslid Marion Maréchal, ook kritiek had op de EU.

China kwam Italië te hulp voor Frankrijk en ondertussen gaf regeringswoordvoerder Sibeth Ndiaye een lesje aan de Italianen.

Angela Merkel pretendeert niet eens meer alsof ze collectief optreedt en heeft niet één keer het woord “Europa” uitgesproken in de toespraak die ze tot haar medeburgers richtte, aldus Maréchal.

VS: verkorte gevangenisstraffen als beloning voor gevaccineerde gedetineerden

4 REACTIES

  1. en dit voor een zogenaamde totaal nieuwe virus waarvan nog STEEDS NIET IS AANGETOOND dat ie werkelijk bestaat……
    ’tig’ onderzoeken die dat stellen, maar geeneen die KEIHARDE EN NEUTRALE (ergo ONGECENSUREERDE) feitenmateriaal ten voordele van die zogenaamde totaal nieuwe virus kan presenteren……..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here