© Jcarax68 / Wikimedia (CC BY-SA 2.5)

Het kantoor van de Verenigde Naties in Genève (UNOG) heeft een tweet die het recht van Antifa op “vrijheid van meningsuiting” en “vreedzame bijeenkomst” openlijk verdedigde na massale kritiek van het publiek verwijderd.

Het nu verwijderde Twitterbericht dat de inheemse terroristische Antifa-vlag promootte, zei: “VN-mensenrechtendeskundigen uiten hun diepe bezorgdheid over een recente verklaring van de Amerikaanse procureur-generaal waarin Antifa en andere antifascistische activisten worden beschreven als binnenlandse terroristen, en zeggen dat het recht op vrijheid van meningsuiting en van vreedzame vergadering in het land wordt ondermijnd”.

Vrijdag meldde Breitbart News dat een van de deskundigen die de VN citeerde Fionnuala Ní Aoláin was, een speciale VN-rapporteur die ook werkt als bestuursvoorzitter van het Open Society Foundations Women Program van de links-liberale miljardair George Soros, schrijft Breitbart.

De verdediging van Antifa vanuit de Verenigde Naties leidde tot een aanzienlijke tegenreactie op social media, waarbij velen de Verenigde Staten opriepen om het internationale orgaan te “defunden”.

De Trump-regering heeft verklaard dat de Verenigde Staten de anarcho-communistische groepering zullen classificeren als een terroristische organisatie, nadat rapporten erop wezen dat haar aanhangers een grote rol speelden in de wijdverbreide rellen in Amerika die volgden op de dood van George Floyd.

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties is vrijdag in Genève ook overeengekomen een rapport te laten opstellen over zogenaamd systemisch racisme en discriminatie van zwarte mensen in Amerika, om “bij te dragen aan het afleggen van verantwoording en en het bieden van schadeloosstelling aan de slachtoffers”.

De beslissing werd ingegeven door een petitie van de broer van George Floyd, Philonise Floyd, die de VN opriep een onderzoek in te stellen naar racisme en politiegeweld in de VS.

  Italiaanse meisjes als lokvogels voor illegale immigranten: "Ze wachten op je..."

In reactie op de beslissing van het internationale orgaan zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, dat de Mensenrechtenraad “een toevluchtsoord is voor dictators en democratieën die hen verwennen”.

Als het de Raad ernst is met de bescherming van de mensenrechten, dan zijn er genoeg legitieme behoeften aan aandacht, zoals de systemische raciale ongelijkheden in plaatsen als Cuba, China en Iran, zei Pompeo in een verklaring op zaterdag.

In 2018 trok de Trump-regering zich terug uit de VN-Mensenrechtenraad. De toenmalige ambassadeur van Amerika aan de Verenigde Naties, Nikki Haley, zei destijds:

Deze stap is geen terugtrekking uit de mensenrechten verplichtingen. Integendeel, we zetten deze stap omdat onze toewijding ons niet toestaat deel uit te maken van een hypocriete en zelfzuchtige organisatie die de spot drijft met de mensenrechten.

Wat als de VN-verklaring over de rechten van inheemse volkeren geldt voor inheemse Europeanen?

Vorig artikelAmerikaanse publieke omroep ligt onder vuur na nepnieuws over “extreemrechtse” autoaanvallen
Volgend artikelElite overproductie voorspelt burgeroorlogen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in