Kijk uit Ruskies. Hier komen de screaming eagles, de legendarische 101e Airborne Divisie. De 101st Airborne Division was een van de eenheden die Bastogne verdedigde tegen een nazi-aanval in de Tweede Wereldoorlog. Nu, 78 jaar later, spelen 4700 kleinzonen en achterkleinzonen, een nieuwe generatie luchtmobiele soldaten, oorlog in Roemenië bij de grens met Oekraïne, schrijft Larry Johnson.

CBS News komt met een speciale psyops-reportage:

Het 2e Brigade Combat Team bestaat uit de volgende eenheden:

Hoofdkwartier Compagnie
1e Bataljon, 502e Regiment Infanterie (“First Strike”)
2e Bataljon, 502e Regiment Infanterie (“Strike Force”)
1e Bataljon, 26e Regiment Infanterie (“Blue Spaders”)
1e Eskadron, 75e Regiment Cavalerie (“Widowmakers”)
1e Bataljon, 320e FAR (“Top Guns”)
39e BEB (“Raptor”)
526e BSB (“Best by Performance”)

Merk op dat deze jongens de 82nd Airborne Division vervingen, dus dit was er niet toen en is niet nu een nieuwe inzet van Amerikaanse troepen. Bovendien zijn deze troepen iets meer dan vier maanden ter plaatse geweest:

Elementen van de 101st Airborne Division (Air Assault) begonnen op 20 juni aan te komen op de luchtmachtbasis Mihail Kogalniceanum in Roemenië, en zullen de komende dagen blijven aankomen.

Headquarters, 101st Airborne Division (Air Assault) en het 2nd Brigade Combat Team zullen de missie van het U.S. Army V Corps ondersteunen om de oostflank van de NAVO te versterken en deel te nemen aan multinationale oefeningen met partners op het Europese continent om bondgenoten gerust te stellen en verdere Russische agressie af te schrikken.

De uitgezonden 101st soldaten vertegenwoordigen geen extra Amerikaanse troepen in Europa, maar nemen de plaats in van soldaten die zijn toegewezen aan het hoofdkwartier van de 82nd Airborne Division en het 3rd Infantry Brigade Combat Team van de 82nd Airborne Division.

  Minstens zeven burgers levend verbrand in bus beschoten door Oekraïense nazi's (video 18+)

In totaal zullen ongeveer 4.700 soldaten van de 101st Airborne Division worden uitgezonden naar locaties in Europa. – https://www.army.mil/article/258008/101st_airborne_division_arrives_in_europe_to_support_nato_allies

Het is belangrijk te begrijpen dat de 101e “lichte infanterie” is:

Lichte infanterie verwijst naar bepaalde soorten licht uitgeruste infanterie door de geschiedenis heen. Zij hebben een meer mobiele of vloeiende functie dan andere soorten infanterie, zoals zware infanterie of lijninfanterie. Historisch gezien vocht de lichte infanterie vaak als verkenners, raiders en tirailleurs. Dit zijn losse formaties die vóór het hoofdleger vechten om de vijand lastig te vallen, te vertragen, aanvoerlijnen te verstoren, de eigen verkenners van de vijand aan te vallen, en in het algemeen de vijand “zachter te maken” voor de hoofdslag. Lichte infanteristen waren ook vaak verantwoordelijk voor het afschermen van de hoofdmassa van een militaire formatie. – https://en.wikipedia.org/wiki/Light_infantry

De 101ste is in wezen een hulpmiddel. Haar belangrijkste taak is het vertragen van een aanvallend leger. Met andere woorden, de 101e is een dure, dodelijke verkeersdrempel. De uitdaging voor het 101st Brigade Combat Team is uit te vinden hoe het een gelijkwaardig leger moet bestrijden. Eerlijk gezegd zou het een zelfmoordmissie zijn om deze jongens in te zetten in Oekraïne. Het 101e mist de offensieve kracht om het op te nemen tegen een Russische zware infanterie-eenheid.

Andrei Martyanov heeft de juiste kijk op de capaciteiten van de 101e:

2. De inzet van 4.700 Amerikaanse parachutisten in Roemenië is lachwekkend, zelfs in het licht van de realiteit van een enkele operationele richting van het SMO-theater, waar momenteel nog steeds ongeveer evenveel slachtoffers (KIA’s, MIA’s en gewonden) bij de Oekrainse strijdkrachten (VSU) vallen, en geen enkele Amerikaanse officier of soldaat heeft ooit in zijn leven met een dergelijke gevechtsrealiteit te maken gehad. Evenmin heeft het Amerikaanse leger ooit te maken gehad met het niveau van slijtage waarmee de VSU nu wordt geconfronteerd. Dit valt eenvoudigweg buiten de militaire ervaring van Amerika. Over de duur van de gevechtsstabiliteit – dat wil zeggen het vermogen om gevechtstaken uit te voeren terwijl het uitputtingspercentage wordt gehandhaafd – van de 101e onder de huidige vuurbelasting kan men alleen maar speculeren, maar ik zou zeggen op zijn hoogst twee tot drie weken.

  Laatste nieuws van Oekraïne: 5.600 DODEN IN ÉÉN WEEK; komt overeen met een verslag van een bezoeker aan Oekraïne

3. Maar dan komt natuurlijk de andere kwestie die brigadegeneraal John Lubas verkeerd begrijpt – de enige manier waarop de 101st Oekraïne kan “binnenkomen” is onder de voorwaarde van een totale oorlog van de NAVO tegen Rusland, waarvoor zelfs in conventioneel (niet-nucleair, dat wil zeggen) kader iets van 500.000 tot 700.000 NAVO-grondtroepen nodig zullen zijn voor de eerste “golf” – een onmogelijke taak voor de NAVO en de VS, tenzij de NAVO in vol ornaat gaat en ik weet zeker dat het Amerikaanse publiek dit nieuws met enthousiasme en vastberadenheid zal ontvangen. Dit is de denkwijze van de heer Petraeus, die nog nooit in zijn leven iets heeft gewonnen, maar toch op de een of andere manier generaal is geworden. Hij denkt nu aan “multinationale” strijdkrachten – ik weet zeker dat zijn stellaire ervaringen in Afghanistan ook wereldwijd zullen worden bestudeerd (en dat is al gebeurd) over hoe je geen COIN (Counter-Insurgency) moet voeren, vergeet echte gecombineerde wapenoperaties op een schaal waarvan hij slechts een vaag begrip heeft.

Is de NAVO dom genoeg om te proberen de Oekraïense troepen massaal te versterken als Rusland een grote uitbraak organiseert? Dit is de realiteit: de 101ste alleen is niet voldoende en de NAVO zou maanden nodig hebben – laat ik dat punt herhalen – maanden om de duizenden troepen te verzamelen en in te zetten die nodig zouden zijn om een geloofwaardige bedreiging te vormen voor een Russische opmars. Denkt u dat Rusland niets zal doen terwijl de NAVO in allerijl een troepenmacht samenstelt om Oekraïne binnen te vallen en Rusland uit te dagen? Dat zal niet gebeuren.

  LGBT en gender: Rusland steunt het klassieke gezin

Ik ben het eens met Andrei’s opmerking dat het eerste telefoontje van minister van Defensie Lloyd Austin met de Russische Shoigu sinds mei waarschijnlijk bedoeld was om de Russen gerust te stellen dat de berichten over de 101e luchtlandingsdivisie in Roemenië een hype waren en dat de Verenigde Staten niet van plan waren die eenheid naar Oekraïne te sturen. De doelgroep van het CBS-rapport is het Amerikaanse publiek. Blijf hen onzin voorschotelen in een wanhopige poging hen ervan te overtuigen dat Amerika in Oekraïne moet vechten. Ik denk niet dat de meeste Amerikanen de maag hebben voor nog een nutteloze buitenlandse militaire ramp.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: Nieuwe Wereldorde aanbidt SatanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPandemie van de gevaccineerden
Volgend artikelOorlogshitser Zelensky roept wederom op tot de Derde Wereldoorlog: “Als de Russen mij raken in Kiev, dan moet het Westen het Kremlin bombarderen” (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Die Amerikanen leren het nooit. Onrust stoken en wanneer de pleuris echt uitbreekt met de staart tussen de benen vertrekken. Zie Afghanistan 2021.
  Rusland moet net als in 1962 Varkensbaai incident Cuba kernkop raketten richtten op een afstand van minder dan 100 km op de USA. Venezuela zou geschikt zijn of Cuba. Herhaling is mogelijk. Die Amerikanen dat ze overal op deze aardbol de baas zijn. Ook Haïti zou een mogelijkheid zijn.

  Je zou ook Europa kunnen raken met een inval in een NAVO land en dan zien of art 5 , zelfverdediging van toepassing. Kalingrad is een optie gezien zijn ligging om acties uit te lokken.
  Die Yankees zijn echt niet vredelievend maar oorlogszuchtige mensen.
  Terwijl de VS en Europa maar 15/20 % van de wereldbevolking vertegenwoordigt willen ze de andere 80/85% monddood maken.
  Het Amerikaanse imperialisme zal ten onder gaan.

 2. Roemenie is stom.Door Amerikanen toe te staan op hun grondgebied, worden ze een doel.
  En gevechtsterkte? Een lachertje. Paar kruis raketjes en zijn pleite.

  Maar als hun functie is: een WO3trigeren en dan als schietschijf dienen: mogelijk. Wat er vergeten wordt is dat als bekend is via sateliet ofdrones waar ze zijn, ze al dood zijn. artillerie en raketjes; eventueel bommen; en byebye!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in