Massale ophanging in Duitsland (Public Domain)

De eerste barsten in het anti-Russische eenheidsfront beginnen zich in het Duitse politieke landschap af te tekenen. De Saksische premier Michael Kretschmer, van de CDU, was de eerste die openlijk naar buiten trad en de officiële lijn van de partijen in de Bondsdag tegensprak, volgens welke Oekraïne zonder mitsen en maren gesteund moet blijven worden en de koers van de sancties tegen Rusland moet worden aangehouden, schrijft Freewestmedia.com.

Kretschmer is van mening dat de oorlog in Oekraïne een te groot economisch risico vormt voor Duitsland en Europa. Men moet erkennen dat de oorlog de hele wereld, en Europa in het bijzonder, in de richting van chaos duwt, zei hij op dinsdag. Als het zo doorgaat, bestaat het gevaar dat Duitsland de economische kracht verliest die nodig is om de veiligheid te garanderen en concurrerend te blijven.

Kretschmer zei dat het huidige publieke debat totaal “eenzijdig” was en benadrukte dat de oorlog een enorme last voor de Duitsers aan het worden is. “Er moet nu zo snel mogelijk onderhandeld worden, de oorlog moet stopgezet worden,” eiste Kretschmer.

Niet alleen moet het conflict dat tot de escalatie van de oorlog in Oekraïne heeft geleid worden opgelost, maar volgens hem moeten Duitsland en Frankrijk een bemiddelende rol spelen.

Dit komt door de omvang en de geschiedenis van de landen en hun betrokkenheid bij het verenigen van de Europeanen. Zij moeten nu een centrale rol spelen bij de oplossing van het conflict, samen met de VS en andere landen. Kretschmer zei echter dat dit niet betekende dat Oekraïne grondgebied moet opgeven.

De Duitse tabloid Bild en dpa meldden dat Kretschmer herhaalde dat de oorlog een onrechtvaardigheid en een misdaad van Rusland was.

Kritiek op Berlijn en Brussel

Kretschmer uitte echter duidelijke kritiek op de houding van Duitsland en de EU tegenover de oorlog in Oekraïne. Hij betwijfelde of het wel zo verstandig was om vol te houden dat het er in de eerste plaats om ging de oorlog te winnen en in de tweede plaats nooit meer grondstoffen van Rusland te kopen. Want als dat de houding is, zullen er geen onderhandelingen over een staakt-het-vuren komen. Kretschmer pleitte daarom voor een meer pragmatische aanpak, ook om in de “eigen kracht” te investeren.

  Zelensky is er geweest

“Ik ben er vast van overtuigd dat wij deze aanvoer van grondstoffen nodig hebben. Ten tweede ben ik van mening dat wij samen moeten proberen […] de Russische president te beïnvloeden en ook Oekraïne ervan te overtuigen dat wij dit conflict allemaal samen kunnen oplossen met een bevriezing. Dat is iets anders dan wat er nu aan de hand is.”

Wat de periode van invoer uit Rusland betreft, ging Kretschmer ervan uit dat er “nog minstens vijf jaar” Russisch gas nodig zou zijn. “Ik weet dat dat allemaal een minderheidsstandpunt is en dat het andere standpunt veel populairder is, daarom voer ik campagne om daar meer aandacht aan te besteden.”

De krant Springer berichtte dat “Kretschmer zich openlijk verzette tegen de lijn van de bondsregering en de lijn van zijn eigen partij. Bondskanselier Olaf Scholz had herhaaldelijk verklaard dat er geen gedicteerde vrede zou komen. Evenzo eiste CDU-leider Friedrich Merz dat Oekraïne de oorlog zou winnen.”

Maar volgens Kretschmer zou Duitsland zich moeten inspannen om Rusland weer aan de onderhandelingstafel te krijgen en Oekraïne ervan te overtuigen dat een bevriezing van het conflict ook in hun belang zou zijn. “Het zal bitter zijn voor Oekraïne om deze weg in te slaan, maar wat is het alternatief?” vroeg hij.

De Duitse politicus schetste dat een volledige ontvlechting van de economische betrekkingen met Rusland onnodig zou zijn en de Duitse belangen alleen maar zou schaden. Hij zei dat de Duitse regering er momenteel op aandringt dat Oekraïne onder alle omstandigheden de oorlog kan winnen en dat Duitsland nooit meer grondstoffen uit Rusland zou kunnen invoeren. “Daar gaan we niets mee winnen,” verklaarde hij.

  De dood van een natie - Oekraïne is stervende

Kretschmer, die tot de conservatieve CDU behoort, is al lang kritisch over de aanpak van de Duitse regering ten opzichte van Oekraïne. Reeds in mei verklaarde hij dat hij tegen het leveren van zware wapens aan het door oorlog verscheurde land was.

Van de andere kant van het politieke hek

Het linkse SPD-lid Klaus von Dohnanyi, een ex-burgemeester van Hamburg van 1981 tot 1988, week onlangs ook af van de EU-lijn: “Als Amerikanen, Russen of neutralen zeggen dat het tot een wereldoorlog zou kunnen leiden, dan interesseert mij dat het meest. Wij zijn hier verantwoordelijk voor Duitsland. Wij zijn verantwoordelijk voor de integriteit van ons land. Wij zijn niet verantwoordelijk voor andere landen, maar voor onszelf. En wij moeten proberen ons land te beschermen.”

De moderator van de openbare omroep ARD, Sandra Maischberger, citeerde tijdens een interview uit het boek van Dohnanyis, dat in januari 2022 is verschenen: “De confrontatiepolitiek van het Westen heeft tot nu toe niet de veiligheid gebracht die Vladimir Poetin wilde. In plaats van Poetin voortdurend te demoniseren, zouden we niet gewoon kunnen beginnen met een normale menselijke beleving? Alleen door dialoog kan men zien wat de ander wil en wat hij wil, waar gezamenlijke vooruitgang mogelijk is.”

Maischberger daagde von Dohnanyi uit: “Denkt u dat u zich werkelijk met deze zinnen kunt associëren?”

Hij antwoordde: “Natuurlijk. Mevrouw Maischberger, in het boek heb ik geschreven waarom er een oorlog zal komen. Dat is omdat het Westen niet bereid was om te praten over de enige belangrijke kwestie voor Rusland en voor Poetin, namelijk de kwestie van het lidmaatschap van Oekraïne van de NAVO – om zelfs maar over deze kwestie te onderhandelen. President Biden weigerde hierover te onderhandelen, Poetin vroeg erom, en uiteindelijk kwam het erop neer dat Biden zei dat wij in plaats van over deze kwestie te onderhandelen, sancties zullen invoeren, harde sancties. En naderhand zei hij dat ik wist dat deze sancties de oorlog niet zouden voorkomen. Hij zei dat uitdrukkelijk.”

Waarschuwingen van Servië

  OPEC: Saoedi's zijn niet meer bang voor VS - De toekomst van de petrodollar lijkt steeds onzekerder te worden

De Servische president Aleksandar Vučić, wiens land nauwe banden heeft met China en Rusland, zei enkele dagen geleden: “Ik weet wat ons te wachten staat. Zodra Vladimir Poetin klaar is met zijn werk in Seversk, Bakhmut en Soledar, nadat hij de tweede linie bij Slavyansk heeft overschreden, zodra Kramatorsk-Avdeyevka is bereikt, zal hij een voorstel doen. En als zij [het Westen] dat niet aanvaarden – en dat zullen ze niet doen – dan zal de hel losbreken.” Hij voorspelde dit zonder details te geven over het geplande initiatief.

Op 12 juli werd de filosoof en schrijver Richard David Precht geïnterviewd op de Duitse openbare omroep ZDF, waar hij schetste hoe in de media en in de politiek een vertekend beeld van de Russische agressie werd verspreid. Wie zich grondig met dit onderwerp bezighoudt, zou het Oekraïense Decreet 117/2021 zijn tegengekomen. In paragraaf 2 staat duidelijk: “Goedkeuring van de strategie van de-occupatie en reïntegratie van het tijdelijk bezette gebied van de Autonome Republiek van de Krim en de stad Sevastopol.”

Hieruit blijkt duidelijk dat het enige juiste antwoord van de Russische president de troepeninzet eind maart/begin april 2021 was. Dit feit wordt opzettelijk geheim gehouden voor de kiezers en, volgens FDP-politicus Christian Sauter, zelfs voor leden van de defensiecommissie in de Bondsdag, zoals hijzelf.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitsland wordt mogelijk gedwongen alle industrieën te sluiten – Duitse minister overtuigd dat dit offers zijn die de Duitsers bereid zijn te brengen om Rusland te straffen voor zijn invasie in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTour de France: “Veel jongens hebben ademhalingsproblemen”
Volgend artikelItaliaanse rechter rehabiliteert ongevaccineerde psychologe: Oordeelt “experimentele” Covid-injecties “infiltreren en veranderen het DNA”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Straf dat deze hondsdolle hitler-lovers blijven zwijgen over de meer dan 20 miljoen mensen die de VS + nato hebben gemaakt in het M.Oosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in