Het is ongebruikelijk om twee dagen achter elkaar op Judge Napolitano’s chanal te verschijnen, maar recente ontwikkelingen maakten het noodzakelijk. De rechter was niet bekend met Gonzalo Lira en vroeg me om uit te leggen wie hij is en wat zijn huidige status is. Ik vertelde de rechter dat Gonzalo een zeer populaire podcast presenteerde die gespecialiseerd was in het interviewen van gastdeskundigen en het geven van zijn eigen analyse. Ik vertelde de rechter dat hij net als Gonzalo is, alleen ziet hij er beter uit. Daar moest de rechter erg om lachen,schrijft Larry Jonson.

Er is veel ongeïnformeerd commentaar geweest over Gonzalo, waarbij sommigen hem als een soort inlichtingendienst-bron hebben bestempeld. Dat is volslagen onzin. Geen enkele CIA-officier bij zijn volle verstand zou iemand als Gonzalo aannemen, en wel om verschillende redenen. Ten eerste is hij een Amerikaans staatsburger. Het is de CIA verboden om Amerikaanse burgers te rekruteren als activa van inlichtingendiensten. Ten tweede bevorderden Gonzalo’s commentaren, analyses en postcast-gesprekken op geen enkele manier een standpunt van de Amerikaanse regering. Integendeel, hij was (en is) een sterk criticus.

Een van mijn gepensioneerde CIA-vrienden – een ervaren, volleerde CIA Case Officer – gaf me zijn evaluatie van de video’s:

De mensen zijn irrationeel gepolariseerd over Gonzalo. Ik moest grinniken om sommige samenzweringstheorieën over Gonzalo en uzelf. Geen enkele zichzelf respecterende zaakofficier zou iemand behandelen die zo flamboyant is als Gonzalo. Het papierwerk en de ass chewings zouden historisch zijn. De man die zei dat hij duizenden onderzoeken heeft gedaan, herhaalde de valkuil waar de meeste politieagenten in trappen; kies een verdachte en maak hem schuldig. Er is een verschil tussen een crimineel onderzoek en een CI-onderzoek. Bij een CI-onderzoek moet je ervan uitgaan dat de man aan de andere kant van de spiegel net zo slim is als jij.

Een paar opmerkingen:

1. Ja, het lijkt erop dat Gonzalo wat is aangekomen. Dat is niet ongewoon voor mensen die opgesloten zitten. Het metabolisme vertraagt door gebrek aan beweging. Ik heb het bij anderen gezien.

2. Gonzalo had zeker een “grottenbleekheid” in de video, waarschijnlijk omdat hij drie maanden of zo niet in de zon heeft gezeten.

3. Zijn motor was volgeladen, waarschijnlijk met alles wat hij mee kon nemen, wat erop duidt dat hij aan het migreren is.

4. Zijn beschrijving van zijn afranselingen in de gevangenis waren gedetailleerd. De gekneusde borstkas, de reactie van de celbaas en de verontschuldigingen van de dader lijken te buiten de norm te vallen om verzonnen te zijn.

Hoewel Gonzalo op 6 juli op borgtocht werd vrijgelaten, kreeg hij zijn paspoorten en rijbewijs pas vorige week. Daarom heeft hij tot nu toe geen enkele poging gedaan om te vluchten. Ik maak me nu zorgen dat Gonzalo’s poging om Hongarije binnen te komen is verijdeld. Ik hoop dat hij de Hongaarse optie als afleidingsmanoeuvre heeft besproken en ergens anders heen is gegaan. Als hij de komende twee dagen niet opduikt, moeten we aannemen dat hij weer in hechtenis is genomen door de Oekraïense autoriteiten.

  EU en NAVO stevenen af op de afgrond door stommiteiten in buitenlands beleid

Het drama rond het lot van Gonzalo speelt zich af tegen de groeiende wanhoop van Oekraïne. De aanval van Oekraïne op Moskou op twee opeenvolgende dagen met drones had geen enkel militair voordeel voor Kiev. Een waarschijnlijk motief voor deze zwakke inspanning is het hardnekkige waanidee van het Westen dat de binnenlandse steun van Poetin aan het afnemen is en dat dit soort aanvallen hardliners zal mobiliseren om hem af te zetten. Ik denk ook dat Oekraïne hoopt dat deze aanvallen een Russische reactie zullen uitlokken die de NAVO zal dwingen om namens Oekraïne militair in te grijpen.

Dit is een dwaze opzet en onderstreept de paniek die zowel in Kiev als bij de NAVO heerst. Uit de geheime documenten die uitgelekt zijn van Jack Teixeira’s Discord-account hebben we geleerd dat er in totaal 12 brigades getraind zijn voor dit offensief. Normaal gesproken bestaat een brigade uit 5.000 soldaten. Reken maar uit. Dat betekent een maximum van 60.000 soldaten. Volgens briefings van het Russische Ministerie van Defensie heeft Oekraïne sinds het begin van het tegenoffensief op 4 juni minstens 30.000 slachtoffers geleden. Als dit waar is, betekent dit dat 50% van de getrainde Oekraïense soldaten voor het tegenoffensief van het slagveld is verdwenen. Minister van Defensie Shoigu meldde vandaag dat Oekraïne alleen al voor juli 20.000 slachtoffers heeft. Dat zijn afschuwelijke, catastrofale aantallen en Oekraïne heeft geen kant-en-klare aanvoer van verse, getrainde troepen om in de strijd te gooien.

Reuters kwam net met een verslag over de felle, dodelijke weerstand die de Oekraïense troepen van de Russen ondervinden:

  Washington Post: VS betwijfelt of tegenoffensief Oekraïne grote winst zal opleveren, aldus uitgelekt document

Ze reden een kill zone binnen. De timing was verkeerd. Veel mannen gingen verloren. Uiteindelijk heroverden ze het verwoeste dorp Staromaiorske en claimden daarmee de grootste opmars van Oekraïne sinds weken.

Troepen aan het front van het Oekraïense tegenoffensief zeggen dat de strijd vorige week aan het front in het zuidoosten zwaarder en bloediger was dan verwacht, met plannen die niet klopten en een vijand die goed voorbereid was.

“De Russen wachtten ons op,” zei een 29-jarige soldaat met de roepnaam Bulat, van een eenheid die met pantservoertuigen de strijd in werd gestuurd tijdens de aanval van vorige week…

Verhalen over de slag om Staromaiorske, verteld aan Reuters in de buurt van de frontlinie in Zuidoost-Oekraïne, geven een indicatie van waarom Kievs stoutmoedigste tegenoffensief van de oorlog, dat binnenkort zijn derde maand ingaat, een langzamere en bloedigere strijd is gebleken dan verwacht…

De Russen hebben maanden de tijd gehad om hun versterkingen voor te bereiden en mijnenvelden te leggen. De Oekraïense aanvallers missen de luchtoverwicht die hun NAVO-bondgenoten normaal gesproken verwachten in hun trainingsoefeningen.

De Russische verdedigers hadden “vooraf geobserveerde zones” ingesteld in afwachting van de aanval, zei een 24-jarige Oekraïense marinier met de roepnaam “Dub”.

“Ze vernietigden methodisch de wegen. Ze maakten kuilen die het onmogelijk maakten om het dorp in en uit te rijden, zelfs bij droog weer. Zelfs lopen was moeilijk. Je kunt ’s nachts geen zaklampen gebruiken, maar je moet toch vooruit komen.”

Waarom zijn verslaggevers en Westerse politici verrast door dit resultaat? Ja, Rusland is vier maanden bezig geweest (vanaf oktober vorig jaar) om onder het bevel van generaal Surovikin verdedigingslinies te bouwen. Er waren verschillende video’s op Telegram die hiervan verslag deden:

  Tsjechische president wil dat Russische burgers worden opgepakt en in concentratiekampen gegooid

Gedurende de hele tijd dat deze barrières werden gebouwd, deed Oekraïne geen enkele poging om de bouwploegen aan te vallen of om gaten te blazen in de anti-tank obstakels van Dragon’s teeth. Waarom? Omdat Oekraïne geen luchtmacht of langeafstandsraketten heeft die een deuk in deze geïntegreerde verschansingen, loopgraven en mijnenvelden kunnen slaan. Ik ben van mening dat de Westerse leiders schuldig zijn aan oorlogsmisdaden door de Oekraïners onder druk te zetten om wat niets meer is dan zelfmoordmissies uit te voeren. Elke hoge NAVO-commandant met een beetje hersens zou moeten weten dat een frontale aanval op deze verdedigingslinies zonder gevechtsvliegtuigen en mobiele artillerie bij voorbaat gedoemd is.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Gonzalo Lira – op borgtocht, op motor, aan de grens, asiel aan het aanvragen in HongarijeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAfrikanen weten dat Russische wapens beter zijn dan die van Westerse rivalen
Volgend artikelNo Shit!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Zou toch erg triest zijn als Gonzalo Lira geen asiel kreeg of veilig is nu buiten de gevangenis en zijn beulen, denk dat de Navo geen opties heeft om ook maar iets te doen buiten die drones die angst te weeg brengen onder de Russen in Moskou, dat bezie ik als guerilla en wanhoopsaanlagen maar ja wie ben ik?

  • De kans is groot dat hij zonder problemen in Hongarije kan verblijven totdat mogelijk Orban wordt weggestemd. In dat geval kan er iets vergelijkbaars gebeuren als wat Assange overkwam toen Ecuador een andere president koos en hij niet meer in de ambassade van Ecuador in Londen kon blijven.

 2. Het was goed om Gonzalo te zien en te horen op zijn video’s. Hij sprak zoals ik hem heb leren kennen. Een intelligente man met een goed waarnemings gevoel. Ik heb veel van hem geleerd Altijd met zijn lachje. Ook nu ontbrak zijn lachje niet naast alle emoties die los kwamen. Het ontroerde mij.
  Hoe de man behandeld is tijdens zijn gevangenschap is ronduit vreselijk. Je hoeft iemand niet persoonlijk te kennen om de rillingen over je rug te voelen lopen van zijn verhaal. Hij heeft zijn kans benut en de benen genomen. Niet wachten op zijn proces want hij krijgt geen rechtvaardig veroordeling. Dat werd duidelijk in de papieren die hij laat zien. Als hij wordt opgepakt dan is deze informatie bekend. Goed gedaan Gonzalo.
  Nu de spanning. Haalt hij het? Was het een valkuil en is hij erin getrapt? Allemaal vragen maar we moeten geduld hebben en bidden voor zijn veiligheid. Kom op Gonzalo, je kunt het, weg en weg blijven. In gedachten zijn er veel mensen bij je met voldoende hoop. Kom op Gonzalo we willen je weer in ons midden. We missen je zo zeer. In gedachten een omhelzing.
  Kom op Gonzalo, kom weer veilig thuis en met je lach.

  • beste Cornelia,
   wat ik heb begrepen is dat Hij nu toch wel al lang in Hongarije zou moeten zijn, en dus iets van zich zou hebben laten horen, anders hadden we al lang iets geweten. laten we hopen op t beste.

 3. ondertussen zijn er duizenden Oekraïners met prothesen gaan schooien voor hun staat om geld te krijgen om hun leed te lenigen…wreed maar dat krijg je ervan…Ps Duitsland kan zelfs niet volgen met leveren..de situatie zou vergelijkbaar zijn met de eerste Wereldoorlog…tot hiertoe hé..het is nog lang niet gedaan..daar, interessant om weten hoe de huurlingen ermee omgaan, Navo en co..

 4. Polen flirt ook met een confrontatie zo lijkt het. En schat ze hoger in dan Belarus qua militaire macht. Maar ik begreep dat Rusland en Wagner ingrijpen zal zodra daar poep gaat rollen.

 5. Ik lees dat een goede vriend van Gonzalo Lira (Mark Sleboda) bevestigd heeft dat Gonzalo Lira bij de Ukraïnse grens opgepakt is. Eigenlijk zeer logisch want de grensposten van Ukraïne daar kom je niet zomaar doorheen. Hij had beter via een landweggetje het kunnen proberen. Ik heb nog niets kunnen vernemen van de rechtszaak (showproces) dat gisteren zou moeten zijn geweest of daar al iets uitgekomen is. Zijn vluchtpoging (al dan niet expres uitgelokt) zal hem niet helpen. Als de VS of Chili nu niet actie ondernemen (denk ’t niet) is het waarschijnlijk over en uit met Gonzalo. Een enorm verlies van een rechtgeaarde, superintelligente criticus.

 6. Gonzalo Lira is weer gearresteerd door SBU.
  En zal dus veroordeeld en gevangen gezet worden.

  Hopelijk kan hij in de toekomst uitgeruild worden bij een gevangenen-ruil.

  O.a.
  Gonzalo Lira.
  Edgar Snowdon.
  Julian Assange.
  Een aantal van onze onmisbare analytici en critici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in