Ursula von der Leyen is sinds 2019 voorzitter van de Europese Commissie. Foto: EU

In wat wordt gezien als een hypocriete zet, gaat de EU over tot een grote loonsverhoging om voor haar eigen mensen te zorgen. Ambtenaren van de Europese Unie, waaronder de voorzitter van de Europese Commissie, commissarissen en leden van het Europees Parlement, kunnen zich verheugen op aanzienlijk hogere salarissen. De twist in het verhaal is echter dat de lonen eigenlijk ingaan tegen het eigen advies van de Europese Commissie over loonsverhogingen, bericht John Cody.

In wat volgens critici weer een voorbeeld is van “Doe wat ik zeg, niet wat ik doe”, heeft de EU-commissie regeringen en hoofden van arbeids- en managementorganisaties altijd geadviseerd om loonsverhogingen bij inflatie te vermijden. Het advies van de commissie over loonvorming is dat landen en bedrijven moeten vermijden de lonen te indexeren aan de inflatie, omdat die praktijk de voorwaarden schept voor een loon-prijsspiraal en de voorwaarden schept voor verdere inflatie.

In reactie daarop doen bijna alle EU-landen niet meer aan deze praktijk, met uitzondering van België en Luxemburg.

De EU beweert nu dat haar eigen loonsverhogingen gerechtvaardigd zijn door de stijgende inflatie in België en Brussel. Het inflatiepercentage wordt automatisch verrekend in de salarissen van de EU-ambtenaren. Voor Brussel bedraagt die momenteel iets meer dan 7 procent.

Volgens de plannen van de Europese Commissie krijgen de EU-ambtenaren bijna 7 procent meer loon. De salarisverhoging moet met terugwerkende kracht tot 1 juli ingaan, meldt de Duitse krant Bild.

Concreet betekent dit dat Commissiehoofd Ursula von der Leyen (CDU) in de toekomst ongeveer 2.000 euro per maand meer krijgt, terwijl een lid van het Europees Parlement 623 euro meer krijgt en een EU-commissaris kan rekenen op een salarisverhoging van 1.460 euro. De verhoging alleen al is goed voor 98 miljoen euro extra uitgaven in 2022.

"Leopard-tanks worden voorgesteld als een wonderwapen": Tsjechische generaal bekritiseert Westerse propaganda

Zoals reeds eerder gemeld, hebben veel rijke EU-ambtenaren en politici gepleit voor meer sancties tegen Rusland en gezegd dat Europeanen “offers” moeten brengen om Oekraïne te steunen, zoals de linkse Europarlementariër Guy Verhofstadt, naar verluidt een van de rijkste Europarlementariërs in de hele EU. Ondanks zijn enorme rijkdom zal hij ook profiteren van een loonsverhoging die zijn toch al aanzienlijke salaris zal verhogen.

Naast hoge salarissen hebben EU-ambtenaren nog tal van andere privileges. Zij ontvangen bijvoorbeeld ontheemdingstoelagen, een hoge kindertoelage, meubeltoelagen en een kostwinnerstoelage.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Corruptieschandaal in Brussel: hebben vaccinfabrikanten de Eurocommissaris omgekocht?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU bereidt zich voor op mogelijke grootschalige stroomstoringen in de winter
Volgend artikelZweedse regering vertelt burgers om deze winter “dekenhutten van keukentafels” te bouwen om te voorkomen dat ze doodvriezen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

34 REACTIES

 1. Hoog tijd om deze club van corrupte zakkenvullers veilig achter slot en grendel op te bergen en te berechten voor hoogverraad. Deze misdadige organisatie moet stante pede worden ontbonden!

    • Maar komt goed Marcus. Je ziet het al in steeds meer landen het word steeds moeilijker voor de ¨elite¨ om op straat te lopen.

     Veel adressen komen ook online. De groep strijders word steeds groter en de haat naar deze mensen groeit met de dag.

     Worden ze niet opgesloten worden ze vanzelf een keer door het volk opgehaald en afgevoerd dat zal niet lang meer duren.

     • Nou kan niet wachten KKL zet ze maar op een plein want een plein is heel populair in het westen .
      Zet ze maar in een hokje en wij mogen eerst met tomaten gooien komen ze door de test , dan met stenen

      • Komt vanzelf Treeg let maar op wat de ouders gaan doen als hun kinderen sterven en ze komen er eindelijk na 3 jaar achter dat ze bedonderd zijn.

       Mensen die hun zaak , auto , huis kwijtraken en niks meer te verliezen hebben.

       Dat soort mensen gaan een keer doorflippen daar kan je op wachten.

       Mensen op mijn werk willen geen boosters meer ze hebben allemaal nu toch wel door dat het allemaal fake is en ze beginnen boos te worden. Veel sterfgevallen in hun families ook jonge mensen er begint wat te koken Treeg en ik denk dat het binnenkort losbarst.

      • Treeg,
       of misschien de oude vertrouwde heksenwaag om ze een eerlijke kans te geven.
       ‘ blijven ze drijven = ze zijn kwaaien. Zinken en verzuipen ze = het waren toch goeien ‘

  • Ik weet er wel een paar.

   1 Satanhondenkinderneukersmassamoordenaars

   2 Adrenochromezuigendepisvlekkenteringleiers

   3 evilmotherfuckersbitchassgaylords

   en de laatste van vandaag

   4 dommestronthondenelitestrontkoppen

   iemand verder nog suggesties (behalve truth)

    • Dat zijn personen daarvoor staat geen juist woord het zijn gewoon dieven die van ons belasting geld ons op de knieën krijgen onze kinderen straks gaan gebruiken als kanonnen voer en zij zitten in hun schuil kelder die wij ook nog eens hebben gebouwd en betaald wie is nu gekke Henkie .

 2. De corrupte ratten verzorgen erg goed voor elkaar. Laten moeten zij vluchten van de burger maar er is geen plek op aarde die veilig zal zijn voor deze ratten.

 3. Het is allemaal staatsterreur die al die hersenloze sukkels maar blijven steunen door het stemmen en steeds aan de veroorzaker om oplossingen vraagt….

  Stoppen met conformeren en als we dat massaal doen is het morgen over

 4. Tja!!!!,
  Hoe houdt je het volk in de Brusselse kooi?
  Jongens loop niet weg! We hebben jullie nodig voor Schwabiland! Hoeveel geld wil jij erbij zodat je blijft!?
  Ja als evt btenaren daar het vermoeden krijgen van; je zult niks bezitten maar gelukkig zijn.
  Dan peeeeeren z’ n num !
  Want ook hen laat de EU als een baksteen vallen! Als de dystopische wereld zijn intrede evt mocht doen!

 5. Als je, als minimum loner €1400.00 p/m, leest dat die zelfgekozen arrogante troelala per maand € 2000.00 bij haar toch al niet geringe inkomen er bij krijgt terwijl jij moeite hebt de touwtjes aan elkaar te knopen kan ik mij voorstellen dat je moordneigingen krijgt.

  • Ja. En als die lui nou nog hun best een beetje deden wat betreft hun werk. Dan zou ik het ze wel gunnen.
   Maar het arrogante perverse ligt er zo dik bovenop. Als ik die koppen zie en laatst die von der Leyen met haar prietpraat een Hitlertje hoorde krijsen voor een mensenmassa dan kan ik zo’n teef wel villen.

 6. Wat mij betreft mag Rusland daar een bom op gooien. Die ratten zijn de schaamte al lang voorbij. Nou Rutte laat je nou eens horen. De inflatie is hier nl. een stuk hoger dan daar in dat rattenhol.

 7. Inderdaad Nobody onze tijd komt nog wel. Hun propaganda werkt niet meer.

  De massa hypNOSe komt snel tot een eind.

  De wereld word wakker.

  De schaapjes sterven uit door vaccinatie , ze hebben hun volgers straks uitgemoord en wij blijven over als een groep leeuwen die hier een eind aan gaan maken.

  TRUTH is zal even jou commentaar alvast voor je typen.
  Scheelt jou weer werk.

  We gaan allemaal dood huilie huillie we gaan verliezen huillie huillie atoombommen , dood , verderf en jullie hebben allemaal ongelijk snik snik huil huil
  Zo hebben we dat ook weer gehad.

  En nu weer het positieve , We gaan dit winnen mensen het licht zal winnen van de duisternis.

 8. Er zijn inderdaad veel manieren om jezelf voor de gek te houden…
  De een ziet het licht van zijn zaklamp als redding, de ander bid zich dood en de ander denkt dat jezus hem wel op tijd komt redden.
  Truth, ziet alles somber omdat er (momenteel) steeds geen positief nieuws bestaat.
  Het positieve daaraan is; hij zal minder hard verschieten en kan voorbereidingen treffen om een bepaalde zwarte periode te overbruggen.
  Als je nu ook kennis hebt over kansberekening dan zie je ook dat Truth veel dichter staat bij de werkelijkheid.
  En wil alles in detail uitleggen waarom dat zo is.

 9. Nazi eu met al hun ongekozen en incompetentie ten top moeten gelijk worden vastgezet en kaalplukken plus een stel gifspuiten erin samen met die Rutte en co landverraders en moordenaars daar is een tribunaal voor afvoeren die honden.

 10. Tja bij een normaal bedrijf zal een loonsverhoging uit de breedte of de lengte moeten komen of anders gezegd: de resultaten moeten winstgevend zijn en als het even kan blijvend.
  Dit is totaal niet van toepassing bij ambtenaren: die gebruiken gewoon belastinggeld om de verhoging te betalen. Resultaten zijn niet van belang!!!
  Dan nog die idiotie van: met terugwerkende kracht! Het slaat nergens op,ze kwamen al niets te kort dan is dat idee van terugwerkende kracht totaal niet nodig.
  Krijgen bv gepensioneerden ook nog met terugwerkende kracht het verlies van 10 jaar inflatie correctie gecompenseerd. Nee natuurlijk niet. Maar ja dat zijn ook geen ambtenaren.

 11. Guy Verhofstadt alias konijnentand heeft de vorige eeuw Belgie uitverkocht en overal ruzie gezocht.Krijgt die stinkend rijke narcist nog een lunch bankbiljetten bij als aanvullin op zijn lunch. SMAKELIJK maar papier verteerd niet zo goed…

 12. zoals de linkse Europarlementariër Guy Verhofstadt, naar verluidt een van de rijkste Europarlementariërs in de hele EU. Ondanks zijn enorme rijkdom zal hij ook profiteren van een loonsverhoging die zijn toch al aanzienlijke

  Links? PVV, later VLD = liberaal. Voorzitter, minister, premier… en nu Europa commisaris.
  Met een optrek je in Toscane en een historisch pand in Gent.
  Toen hij in de regering zat als minister van begroting
  Van 1982 tot 1988 steeg de schuld met 3531 miljard Belgische frank. Het kostte hem de verkiezingsoverwinning.
  Nu mag hij in Europa zijn zegje doen.

  Maatje van Decroo Alexander, alles voor mij niets voor een ander

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in