Jesse Ekene Nweke Conable, via Facebook

Het is geen misdaad om aan te sporen om blanken dood te schieten. Dat is de mening van officier van justitie Mathias Larsson na het afsluiten van een onderzoek tegen een YouTube-profiel dat dreigende antiblanken haatberichten verspreidt op social media. – Het gaat erom te weten te komen wat er in zijn hoofd bewoog toen hij dit deed, zegt Larsson.

Het was in september vorig jaar dat Jesse Ekene Nweke Conable, die zichzelf “JCBUZ” noemt op social media, bij de politie werd aangegeven voor een video die hij in een gesloten groep op Instagram had geüpload.

In de video doet de 22-jarige man, een Nigeriaan die nu Zweeds staatsburger is, verschillende antiblanken bedreigingen. De groep staat alleen open voor zwarte leden.

Wij zwarten zullen het overnemen – we zullen nummer één worden – op een mooie dag zullen we nummer één worden – we zullen het van de blanken overnemen. Zoals de blanken ons als slaven hebben genomen, zullen wij hen tot slaven nemen en ze nog slechter behandelen, zegt Conable onder andere.

En:

We zullen hun vrouwen nemen, we zullen hun geld nemen. We zullen het beste ras ooit zijn.

Wij zijn Afrikaanse krijgers – zij zijn niet op ons niveau. Dit is nog maar het begin, black power, black power, black power!

Als een blanke man of een blanke vrouw onzin over je praat – schiet ze dan dood! Als ze onzin over je familie vertellen – schiet ze dan dood!

Zwarte asielzoeker roept op tot moord op blanke Zweden: “Maak ze tot slaaf of schiet ze dood”

De politie melding werd overhandigd aan officier van justitie Mathias Larsson van het district Södra Skåne, die een onderzoek heeft ingesteld naar het misdrijf. Maar op 4 juni van dit jaar besloot Larsson het onderzoek af te sluiten.

  Moslimmigranten maken Zweden bang met Coronahoest

Het Zweedse nieuwsorgaan Samhällsnytt heeft met officier van justitie Mattias Larsson gesproken om te horen waarom hij op 4 juni besloot het onderzoek af te sluiten ondanks duidelijk bewijs in de vorm van video’s en screenshots.

Wat denkt u dat niet bewezen kan worden in het onderzoek?

– Het heeft te maken met de informatie die hij heeft verstrekt. Hij had een lange uiteenzetting van het doel en de gedachte daarachter. Dan moet ik bewijzen dat het de bedoeling is om blanken als groep te bedreigen. Het gaat er ook om dat ik zijn bedoeling en doel moet begrijpen. Zelfs als men kan discussiëren en meningen kan hebben over de geschiktheid hiervan, is het nog steeds zijn bedoeling en doel als hij dit op dit moment doet dat geldt, dat hij in zo’n geval de blanken ook serieus moet bedreigen. Dat dit als ernstig moet worden opgevat en dat het echt moet leiden tot het blootstellen van blanken aan geweld. En de beoordeling die ik gemaakt heb was eenvoudig. Het was in dit geval niet genoeg.

De video is dus niet voldoende bewijs. U bedoelt dat er ook een fysieke handeling tegen blanken nodig is?

Nee, in dit geval hebben we de video en zijn verklaring. Er ontbreekt geen bewijs. Dit gaat over het niet kunnen weerleggen van zijn doel. Wat hij zegt zit hier achter. Het gaat erom te weten te komen wat er in zijn hoofd bewoog toen hij dit deed. Er is niets dat verder onderzocht kan worden.

We hebben de afgelopen jaren verschillende gevallen gezien waarin mensen commentaar hebben geschreven op social media die vervolgens hebben geleid tot vervolging wegens aanzetten tot haat tegen etnische groeperingen. Als in de ondervraging wordt beweerd dat het niet de bedoeling was om te dreigen, maar om een debat uit te lokken – een soortgelijke aanpak – waarom worden dergelijke opmerkingen dan vervolgd?

  Zweedse staatsmedia weigert de cartoon van Erdogan te publiceren: "Kan beledigend zijn"

– Het is een beetje anders in welke gevallen ze wel of niet worden vervolgd. Vaak kom je in situaties terecht waarin men zegt dat het niet serieus bedoeld was, zo moet je het niet opvatten, het was een slechte grap. Het is een klassieker. Er zijn veel van zulke zaken die je moet sluiten. Heel veel. Het gaat erom hoe je jezelf hebt geformuleerd. Er zijn eindeloze variaties erop. Het is nooit te vergelijken.

Er ontbreekt iets in de video van de rapartiest om tot vervolging te leiden. Maar wat dat is kunt u niet beantwoorden?

Ik kan niet specifieker zeggen dan dat het gaat over de beoordeling van de intentie. Dat is beslissend. Gebaseerd op wat hij zei, wordt dit absoluut niet gezien als een bedreiging of minachting voor blanken. Als ik naar de video kijk, kan ik niet zeggen dat het onmogelijk is dat het wordt waargenomen op de manier waarop hij zegt. Plus het is niet concreet genoeg.

Hij heeft het herhaaldelijk over ‘Black Power’ – zwarte macht – hoe heeft u dat gewogen in uw beoordeling?

– Ik heb de hele clip bekeken. Gewoon Black Power, daar kan ik op zich geen conclusies uit trekken. Als je Black Power zegt – wat bedoel je daarmee? Dat is op zich geen misdaad om te zeggen. Daar kan ik op zich geen conclusies uit trekken.

Moslim-migranten in Zweden roepen op tot strijd: “Vecht lotgenoten, vecht hard tegen hard – de stad, het land, alles is van ons!”

Vorig artikelBLM-aanhanger gearresteerd na foto waarop hij knielt op de nek van huilende blanke baby
Volgend artikelJohn Cleese is moe van de politieke correctheid van “lichtgeraakte, emotioneel onstabiele mensen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Verinnerlijkte domheid regeert. Was dit een auditie voor de film 1984? Laat maar door … niet aan schaven. Just perfect.

 2. Wéér zo’n kwaaie neger, dan maar al die blanke mannen en vrouwen uitmaken voor racisten, xenofoben ect als men niet voldoet aan de linkse normen en waarden, die decennia lang de gewone burger door zijn strot worden geduwd.

 3. Leven in de Westerse Wereld is een voorrecht, geen recht, deze zwarte man heeft dat voorrecht verspeeld en dient te worden gedeporteerd, einde Westers leven voor dit figuur.

 4. Men is zo achterlijk, dat ze niet door hebben dat ze niet als volwaardige mensen beschouwd worden!
  Men is zo achterlijk, dat ze niet door hebben dat ze gebruikt worden door extreemste extreme fascisten!
  De reden dat men alleen maar over extreem fascisme spreekt als het afkomstig is van blanken is;
  omdat ze niet-blanken kennelijk te dom vinden!
  Extreem fascisme wat afkomstig is van niet-blanken wordt niet zo benoemd, wordt ze niet kwalijk genomen.
  Zou het volk niet verschillen met ons blanke Europeanen, dan hadden ze zelf dat niet geaccepteerd.
  Sinterklaas, een feest voor “kleine” kinderen wordt misbruikt door dat volk, wat zich altijd stoer voordoet.
  Maar ze zijn niet zo stoer, dat ze in hun land er iets van maken.
  Ze zijn niet zo stoer, dat ze in hun land de zwakkeren beschermen.
  Als lafaards vluchten ze naar onze wereld.
  Als extreem fascisten misbruiken ze hun huidskleur en ras om maar anders te zijn.
  En het zijn de “sLinkse” volksverraders die daar weer misbruik van maken.
  Waar vluchten ze naar toe als er geen blanken meer zijn?!
  Soros, Gates, Schwab, Putin, zijn allemaal blank.
  Soros, Gates, Schwab, zijn allemaal blanken, die de helpende hand uitsteken naar dat volk wat zichzelf niet kan ontwikkelen.
  Moslims vind ik helemaal niks!
  Ik zal nooit naar een moslim-land gaan!
  Laat staan dat ik er zou willen leven.
  Andersom blijven ze maar naar ons westen komen, blijven ze afgeven op onze wereld.
  Dat ik beledigd word omdat ik een handicap heb door die niet-westerse volkeren, komt doordat ze minder ontwikkeld zijn!
  Komt doordat ze zich stoer willen voordoen!
  Ga ik er tegen in, dan wordt er van mij, een blanke westerling in het westen, verwacht dat ik rekening houdt met het gebrek aan ontwikkeling van dat niet-Europese, niet-blanke volk.
  Tja in hun cultuur worden gehandicapten als minderwaardig gevonden.
  Door mijn ervaring, kan ik die volkeren niet meer zien als gelijkwaardig!

  Een wereld zonder blanken, het zou een populaire Soap-Serie kunnen worden!

 5. Stel dat jullie winnen , wie gaat dan zorgen voor inkomen , of willen jullie christenen als slaven houden , zoals jullie altijd al jullie eigen mensen aan slavenhandelaars verkochten , en nu in islamitiche landen christenen vermoorden , de jonge meisjes verkrachten , alles verdraaien voor je handelingen voor jezelf goed te praten , jullie zijn walgelijk , welke religie soort van mensen halen de stront op van islam aanhangers in Cairo , Jullie zijn walgelijk , en veel van jullie zijn dom , omdat dergelijk gedrag tot niets leidt , wil jijzelf strontophaler zijn voor anderen , zoniet , waarom anderen het laten doen , ruin je eigen stront op stelletje lafaards

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in