Zweeds links-groene regime lanceert “cybersoldaten” – zal blogs en conservatieve media monitoren

3
Premier Stefan Löfven van de Zweedse sociaaldemocratische arbeiderspartij op bezoek bij het leger, foto via Facebook

De Zweedse strijdkrachten zijn begonnen met het opleiden van wat ze noemen cybersoldaten, wat volgens de autoriteit het vermogen om de cyberoorlogsvoering te hanteren zal versterken. Tot de taken van de militairen behoort het monitoren van “blogs en media”.

Op woensdag rapporteerde de staatsradio over de inzet die volgens de strijdkrachten deel zal uitmaken uitmaken van de personeelsvoorziening en iets dat nodig is om het hoofd te bieden aan wat wordt beweerd, een verhoogd aantal online aanvallen op Zweden is, meldt Samhällsnytt.

Per Ahlgren is de kolonel en hoofd van de afdeling cyberverdediging bij het leger en hij zegt dat de activiteiten op het internet al in vredestijd worden uitgevoerd, maar dat de autoriteit het werk nu aan het uitbreiden is. Dit met betrekking tot het kunnen hanteren van de taken in de “online oorlog”.

Uit de geluidselementen van de staatstelevisie blijkt duidelijk dat de sectie defensieve en offensieve acties zal uitvoeren. Het is onduidelijk hoe deze eruit zullen zien, maar de autoriteit stelt dat de militairen naast de aanpak van indringing ook zullen werken met bewaking van het internet. Dit houdt ook het monitoren van blogs en media in.

Psychologische verdedigingsautoriteit

Reeds vorig jaar heeft het conservatieve nieuwsorgaan Samhällsnytt de aandacht gevestigd op de manier waarop de sociaaldemocratische minister van Defensie Peter Hultqvist  zijn grote bezorgdheid uitsprak over het feit dat er in het buitenland nieuws over Zweden wordt gemeld dat volgens hem bedoeld is om “de samenleving te verdelen”. Daarom riep hij op tot een autoriteit voor “psychologische verdediging”.

Eerder dit jaar werd een overheidsonderzoek gepresenteerd waarin werd voorgesteld een dergelijke autoriteit op te richten met als taak “het ondersteunen, versterken en coördineren van de algemene veerkracht van de samenleving binnen de psychologische defensie”. Volgens de onderzoeker, voormalig Säpo-chef (Zweedse nationale veiligheidsdienst) Anders Danielsson, heeft de psychologische verdediging onder andere tot doel de vrije meningsvorming te waarborgen en ervoor te zorgen dat de mensen een ander beeld van Zweden krijgen dan datgene wat de “tegenstander” wil overbrengen.

Syrisch gezin Ahmad Suliman krijgt 132 000 euro bijstand per jaar

  "Agressieve stemming" onder de Zweden wanneer ze gedwongen worden het doodsvaccin AstraZeneca te nemen
Vorig artikelIraanse asielzoeker verkrachtte bewusteloze gehandicapte Zweedse vrouw
Volgend artikelBoodschap acteur Jon Voight: Trump is de enige man die de Verenigde Staten kan redden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Hilarisch: ‘Anders Danielsson, heeft de psychologische verdediging onder andere tot doel de vrije meningsvorming te waarborgen en ervoor te zorgen dat de mensen een ander beeld van Zweden krijgen dan datgene wat de “tegenstander” wil overbrengen.’

  How to Spot a Propaganda Trial Balloon (video)

  ‘Your thoughts and opinions are incredibly important to those who want to direct your behaviour. So it should be no surprise that propagandists float trial balloons in order to gauge public reaction to new proposals before going ahead with their plans. Join James on today’s #PropagandaWatch as he breaks down this important mechanism of propaganda.’

  https://www.corbettreport.com/how-to-spot-a-propaganda-trial-balloon-propagandawatch/

 2. https://www.frontnieuws.com/syrische-asielzoeker-steekt-afd-politicus-neer-aanklager-laat-hem-onmiddellijk-vrij/

  ‘De regering rechtvaardigde het initiatief als “een grotere bewustwording van racisme als algemeen sociaal fenomeen is noodzakelijk”. Bondskanselier Angela Merkel (CDU) was het met de betrokken ministers eens dat “de strijd tegen rechts-extremisme en racisme moet worden opgevoerd”.’
  https://www.anonymousnews.ru/2020/11/25/1-mrd-euro-im-kampf-gegen-rechts/

  https://www.bnaibrith.org/uploads/1/1/6/9/116999275/gala_merkel.pdf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in